facultatea de psihologie

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oanademunck spune:

draga Kores,
ceea ce scriu ziarele, revistele de pe la tarabe NU are nici un fel de legatura cu ce vei invatza in facultate. Eu am treminat Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei, psiho speciala acum 6 ani si nu am nici un fel de regret.Pe mine ma doare sufletul pt ca imi iubesc profesia si vad cum i se atribuie inca aura aceea de necredibilitate uneori. La fel de mult ma doare cand vad ca oricine care a citit vreodata vreo carte de Psiho sau a facut vreun test dintr-un ziar se crede psiholog fara a avea catusi de putin habar despre ce si cum. Tin minte ce ne spunea profesorul de psihoterapie: cei mai demni de compasiune sunt autodidactii, pt ca ei sunt cei care nu vor reusi niciodata sa patrunda in adevaratul miez al vreunei stiinte (pt asta ai nevoie de profesor, de o calauza care sa iti arate drumul).
Este o Facultate frumoasa dar grea (nu mai stiu cum se intra acum dar pe vremea noastra eram 20 pe un loc si niste examene de admitere fff grele, dar tin minte si acum ca gandirea este procesul psihic de isemnatate centrala in reflecatarea realului care prin intremendiul abstractizarilor si generalizarilor.........hehe si cand ma gandesc ca la inceput fraza asta nu avea nici o logica iar acum mi se pare atat de simpla...:):)

Roxulet, psihospeciala si psihologia pura sunt doua sectii distincte, speciala se concentreaza mai mult pe cei cu nevoi speciale ai mai multe cursuri despre toate tipurile de deficientze, multe ore de practica in diverse scoli speciale . Pt a deveni logoped cel mai bine este sa alegi sectie de speciala i acolo un an intreg curs de Logo si cateva luni de practica

zpupi tuturor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dracusorul spune:

buna,

citeva idei: pentru a te cunoaste pe tine si a te schimba incearca psihoterapie psihanalitica, e de lunga durata dar are rezultate durabile.Doar cititul sau self help nu stiu cit te poate ajuta.
Psihoterapeutul are in plus fata de psiholog specializare si training( facute dupa facultate); pentru problemele lui exista supervizare si grupuri de intervizare. Pentru rezolvarea problemelor prietenilor/familiei exista trimiterea la alti psihoterapeuti.
Cauta pe net psihoterapie psihanalitica, sint ceva resurse care explica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebyka_ruby spune:

Buna!! Eu sunt la facultatea de psihologie si mi se pare f buna mai ales pentru tine in viata de zi cu zi. Am trecut anul II si nu pot sa spun ca sunt experimentata dar deja simt unele schimbari majore in caracterul si gandirea mea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karmen spune:

Eu cred ca merita sa studiezi psiihologia pentru ca indifernt daca alegi sa o practici sau nu, cunostintele acumulate te ajuta sa te cunosti mai bine pe tine insuti, sa te autoeduci, sa-ti mentii echilibrul emotional in situatiile grele.
Pana la urma depinde de fiecare cum foloseste aceste cunostinte si cum este capabil sa le aplice pe propria persoana. Este greu sa te lupti cu tine insuti pentru a-ti rezolva conflictele interioare si de aceea un avantaj in plus ar fi si daca ai mai multe cunostinte in cunosterea psihicului uman. Sigur ca daca nu-ti poti rezolva problemele personale de una singura trebuie sa apelezi la alt psiholog si iarasi uite, ai si aici un avantaj, deja te afli in cercul de profesionisti si gasesti mai usor pe cineva caruia ii poti deschide sufletul.
Apoi in relatiile cu ceilalti. Psihologia te ajuta sa comunici eficient, sa-i intelegi mai bine pe altii, sa asculti mai mult si sa vorbesti mai putin.
In relatiile cu copiii tai: Cunosti deja metode de educatie, stii sa te comporti atunci cand copilul face o criza de personalitate, stii cat sa astepti si nu intri in panica atunci cand copilul tau nu vorbeste inca sau nu are inca unele achizitii (pentru cunosti deja schema de dezvoltare a copilului), etc.
Dar atentie! Am observat ca unor persoane nu le place ca tu, ca psiholog sa-ti dai cu parerea despre comportamentul lor (in afara cabinetului, ma refer), chiar daca tu esti bine intentionata si ai dreptate.
Asa ca nu te grabi cu observatiile pe seama comportamentului altora, mai bine tine pentru tine parerea ta pentru ca altfel risti sa-ti strici relatia de prietenie cu ceilalti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Nu vad o ratiune suficienta sa vrei sa faci psihologia doar ca sa te ajuti pe tine insati. E mult mai ieftin (ca timp si resurse) sa apelezi la un psiholog (sau psihoterapeut) daca vrei sa iesi din sfera anumitor probleme. Poti sa reusesti sa de 10 ori mai repede si mai putin costisitor decat sa faci o facultate pt asta. Dupa termianrea careia nici macar n-ai garantia ca ai reusit sa te ajuti pe tine insati si sa-ti rezolvi problemele. Poate nu reusesti nici la psiholog, dar macar ai sanse mai multe de reusita apeland la un psiholog, decat facand fac. de psihologie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns witeflower spune:

try, subscriu!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Giana spune:

Imi cer scuze daca am jignit pe cineva...nu asta a fost intentia si cred ca d fapt nu m-am exprimat corect...

Reiau...Eu cred ca multi din psihologii terapeuti nu au ei rezolvate probleme lor cu ei insisi.Majoritatea spun...iarta si te vei simtii bine in cazul agresiunilor suferite de pacient in copilarie.Pe cand NU asta este terapia...nu asa rezolvam problemele...refularea.

Cunosc cazuri multe in care s-a rezolvat doar pe jumatate ori deloc.Chiar am o verisoara terapeut care face exact la fel cum v-am spus.

Si pe bune...cei mai multi care dau la psihologie (se) intreaba daca-i ajuta sau nu pe ei? Toti avem nevoie de psiholog la un moment dat dar nu cred ca e corect sa faci o facultate pt ca ai probleme.

Si nu am spus ca toti care fac o facultate o fac pt nevoile proprii...

Intreba cineva ce pregatire am ... ma pregatesc pentru psihiatrie...si va dati seama ca NU pt nevoile mele.Ca sunt bine,slava Domnului!

Sper ca v-am lamurit pe toate cele care ati "sarit in sus"!

Mergi la inceput