Ce spun visele?

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns OanaP spune:

Cred ca visul este ceva mult mai complex. I-as spune un mister. Si dupa cum zicea Domnisoara Cristina visul este viata sufletului meu. Cand l-am citit pe Eliade, parca m-ar fi lovit cineva cu leuca in cap pentru ca eu deja stiam asta, nu stiu de unde, dar o stiam si nu era o senzatie de deja-vu, era ceva cert, palpabil asa cum simt tastatura in degete. Asa ca eu cred ca lucrurile functioneaza in ambele directii.
Si mai era un topic undeva pe aici: cum sa ii explici unui copil de ce i se vede imaginea in oglinda. Intrebarea mea e: dar daca in oglinda e altcineva? Un copil care seamana cu el, dar dintr-un alt univers? Care intamplator sau nu face aceleasi miscari ca el?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rasfatzata spune:

eu cred ca totusi au o anumita importanta inviata visele ,si ma refer la cele religioase cat si la studii facute despre vise...

nu conteaza ca sunt oameni care nu bag in seama visele ,e normal la cate probleme sun in viata de zi cu zi ,dar daca te studiezi un pic mai mult vezi ca totusi spun ceva visele ,asa cum mie mi s-a
INTAMPLAT.

e normal ca unele persoane sa gandeasca "la obiect" sau sa spuna nu isi au nici un rost e o pierdere de vara ,dar copiii nostri de ceau vise si sunt uneori veseli alteori tristi si speriati din privina viselor sau cosmare...

sincer, am deschis acest subiect tocmai ca sunt prea multe persoane care sunt triste ,suparate doar ca sa mai descretesc un pic fruntile ...

nici eu poate nu mai visez de mult pt k sunt preocupata cu grijile mele si nu mai vreau sa visez...pentru simplu fapt k poate a doua zi as lua-o de la inceput k probleme si k grija zilei de maine si as fi dezamagita

si acum daca l-ati citit pe CIORAN a-ti spune "la ce sunt bune visele"
el descriind pesimismul ca viata de zi cu zi.....

si acum va las sa mai visati un pic...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Ei, acuma poate ar trebui sa clarificati ce anume vreti sa se discute la acest subiect: despre visele din timpul noptii, sau despre visele metaforice?

Citat:
Intrebarea mea e: dar daca in oglinda e altcineva? Un copil care seamana cu el, dar dintr-un alt univers? Care intamplator sau nu face aceleasi miscari ca el?

Ei, uite vezi? Eu sunt mai pamanteasca (sau ziceti-i cum vreti), dar nu ma pot pierde in intrebari si supozitii de genul asta. Ca sa iti pui astfel de intrebari, iti trebuie o doza de visare (la modul metaforic) si asta e putin spus poate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi_ella spune:

Maica-mea are vise premonitorii. Are ceva...nu stiu...si mai simte cand e ceva in neregula cu mine...tot asa, ii apae in vis...desi locuim in orase diferite si ne vedem destul de rar.
Dar visul cel mai cel a fost cand a visat ca i-a murit motanu' calcat de masina, ca o vecina a sunat-o sa o anunte ca e motanul ei mort in strada...ea s-a dus (in vis) si a vazut o pisica calcata de masina, dar nu era motanul ei...DAR nu va zic ca....dupa 2 zile, ACEEASI VECINA din vis a sunat-o sa-i zica ca a vazut pe strada o pisica calcata de masina...care semana cu motanul maica-mii...Maica-mea s-a dus fuga afara si a vazut motanul cu creierii imprastiati pe sosea...Era motanul ei....cu toate ca in vis nu fusese...dar circumstantele erau identice: vecina, telefonul, pisica calcata de masina!!!! CE ziceti de asta?? E vorba de mama mea...daca era alta persoana poate nu credeam. A fost terminata, vreo luna a luat sedative, era sufletul ei motanul ala...pana intr-o zi, dupa vreo 2 luni, sa vedeti faza, cand era maica-mea in spatele blocului, la locul unde-si ingropase motanul, cand a aparut intre piciorele ei un pisoi mic mititel, dar care semana ff bine cu cel care murise...Atunci a iesit la balcon un vecin si i-a zis maica-mii sa-l ia acasa p'asta micu'...ca prea seamana cu cel care a murit...ca o fi sufletul lui Si nu va zis ca maica-mea a luat acasa pisoiul acela si il are si acum, are vreo 5 ani, e ditamai dihania
Ma rog....si au mai fost si altele...a visat cand a murit unu' sau altu'...sau cand i s-a intamplat rau ceva vreunui cunoscut sau rude...CE sa mai zic ca de multe ori a visat si cand eu aveam diverse probleme...
Am visat si eu o data ceva premonitoriu, poate oi mosteni darul ei, cine stie Cand eram la mama acasa, aveam o vecina bolnava de cancer...si chiar in noaptea mortii ei, am visat ca a venit un domn si a ciocanit la usa ei (eu eram pe coridor si vedeam) si din casa a iesit o alta femeie si a zis :"O cautati pe doamna Stoian? Pai nu mai sta aici. S-a mutat". Si nu va zic ca, a doua zi dis-de-dimineata, mi-a zis maica-mea ca femeia murise chiar in acea noapte...
DA, eu cred in vise. UNELE vise ne spun ceva, ne anunta ce va urma. Insa nu toti oamenii au vise premonitorii, ci numai cei INZESTRATI cu acest dar. Iar in ultimul timp am ajuns sa cred fff mult in destin...ca, daca e sa se intample ceva, se va intampla. Iar unii oameni, inzestrati cu un anume dar, au capacitatea sa VADA in viitor, care viitor li se arata in vis...chiar daca nu explicit, dar LI SE ARATA.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns korina spune:

eu nu credeam in vise si-i ironizam pe multi pt asta,desi am avut multe vise care s-au adeverit .Cel mai rau a fost cand am visat ca ma aflam intr-un rau .....unde era numai namol si ma chinuiam sa ma urc pe un pod.Cand am reusit sa ma urc pe pod incercam sa scuip namolul din gura si din gat dar nu reuseam,....ca mai apoi sa aflu ca aveam cancer de tiroida,este tot o coincidenta???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Nu inteleg de ce se gaseste totdeauna cineva care sa sanctioneze unele scapari(de cele mai multe ori gramaticale) ale userilor, mai ales cand acestia posteaza sub impulsul unei stari emotionale de moment!
Mi se pare neelegant si fara rost,atata timp cat regulamentul specifica aceasta scapare.
In legatura cu visele,eu nu le dau prea multa importanta dar nu pot sa neglijez unele vise care mi-au fost semnale ale unor evenimente tragice.
Deasemenea cand imi neglijez mortii, visele imi dau de stire ca trebuie sa mai trec pe la cimitir, sa mai fac o pomana!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dalina2x2 spune:

visele metaforice se numesc "visuri"; aici e diferenta intre vise si visuri.
viesele sunt ceea ce ni se imagineaza inconstient, in timpul somnului, iar visurie sunt dorintele, intentiile etc...

eu vise am mai rar, dar visuri... ohohooo...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

dalina,visuri,vise,...hai sa nu ne indepartam de ceeace autoarea topicului a dorit sa ne transmita!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danitin spune:

Mama are talent sa viseze cu premonitie. Ea sustine ca ori de cate ori viseaza sa-si cumpara sau incearca pantofi, se intampla un necaz in familie. Asa a visat si inainte de moartea tatalui meu. Mai spune ca daca-l viseaza pe tata vine ploaie. Inainte de a da eu la faculta a visat ca eram mica iar ea urca un deal plin de flori si a reusit sa ajunga pana in varf - e sigura si acum ca asta a fost un semn ca am reusit la examen.
Pe de alta parte eu visez muuult si aventuros dar ma straduiesc cat pot sa nu bag in seama si sa nu tin minte ce si cum .... pentru ca pesimista fiind din fire ma gandesc ca daca visez ceva "de rau" o sa ma obsedeze zile in sir, chiar daca nu se va intampla nimic.

Azi noapte am visat ca eram intr-o cladire mare, ceva intre castel si vila, unde erau multe bijuterii frumoase si mi-am cumparat cateva. Dupa care am inceput sa ma plimb prin camere si era atat de frumos incat pur si simplu eram fermecata. Tin minte ca m-am aruncat pe un pat tot numai matasuri si catifele, ca am mers pe coridoare cu coloane ... ce mai super. Si acu ma gandesc ca toate astea au avut legatura cu faptul ca zugravim iar la noi in casa e o mizerie de nedescris....

Mamica de spiridus

"Nu inteleg cum o femeie poate iesi din casa nearanjata - e o lipsa de politete. Si nu poti sti niciodata, poate chiar aceea este ziua in care-ti intilnesti destinul. Iar in fata destinului trebuie sa apari cit poti tu de frumoasa."
Coco Chanel

NOI

Spiridusul meu drag

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dayanara spune:

eu nu mai stiu daca vreau sa visez frumos sau urat
cand visez urat, ma trezesc bine merci, ma bucur ca a fost doar vis, nu mai pot de fericire , acum cateva zile am visat un cantaret preferat ...aoleo ce draci m.au apucat ca m.am trezit asa repede, 2 zile m.am chinuit sa.l visez iar :)))

ivan si dayanara

Mergi la inceput