Mladite si mugurasi de mai-iunie 2008 (7)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ralu_t spune:

salutare fetele
mi-a revenit lapticul!!!!!uraaaaaaa!!!!
am bagat ceaiuri multe, am mancat mai consistent in proteine si mai putine chestii dulci, si m-am muls cu indarjire. azi dimineata m-am trezit cu bluza uda. deci azi am bagat formula la loc in dulap
si mai am o veste buna: ma duc la concert la metallica, mi-a facut sotul o surpriza, pt mamica fost metalista... ce vremuri...hehe. sper doar sa nu racesc pe ploaia asta
fecianimi pare rau ca ai o stare asa de proasta. incearca sa mai iesi, sa faci altceva decat bebe si atat. sa lasi copilul cu sotul, te mulgi si iesi in oras, cu o prietena, iti iei o zi pe saptamana doar pentru tine-o seara adica. ceva "to look forward to" , altceva decat nopti nedormite, vinovatii, etc. si sa stii ca nu trebuie sa te simti prost fata de bebe daca ai grija de tine, un parinte fericit e oricum un parinte mai bun. asa ca te rog mult, ai grija si de tine. tati e acolo ca sa impartiti responsabilitatile.
sa stii ca si eu mai cad in butoi, cu un bebe super cuminte si somnoros, numai ca eu am fost o persoana f energica si care facea o groaza de lucruri. cateodata ma simt prizoniera in casa, simt nevoia unui stimul intelectual, nu numai mamar. si atunci, il las pe tati si mai bag un sport, un shopping, o iesire cu fetele...rar, da f bun!!
apropos de sport, eu bag la greu,. de la 8 saptamani de dupa ceza, aerobic si piscina, abdomene cat curpinde, de 2 ori pe saptamana. mie mi-a zis dr. la 6 saptamani ca pot orice, oricat...asa ca...am citit ca nu e bine sa folosesti gantere ca se pot infunda canalele de lapte. si cica e un mit ca de la acidul lactic se strica lapticul. tot pe net am vazut ca face bine la psihicul mamicilor miscarea si ca e ok cu alaptatul. bebe nu a refuzat niciodata sanul, si i-am dat si l-a interval mai mic de o ora dupa sport-deci amatoarele de sport si alaptat sa stie!e mai placut insa sa te duci dupa alaptat, decat inainte, din motive de bidoane grele..
laurama intrebai de botez- noi facem la un resto indian. e unul pe la domeni care ne place mult, il inchiriem si facem o petrecere ca de o aniversare, nu un botez clasic gen nunta. cu mancare indiana si mexicana, si muzica gen cafe del mar. nu pot sa pun poze cu rochitza ca am ramas fara aparat. de fapt era al lui tata si ni l-a luat inapoi, ca n-am vrut sa i-l cumparam. pai dau bani pe unul nou, nu pe unul vechi, nu? asa ca momentan suntem in pauza. pe bebe il filmez ca sa nu ramanem fara amintiri
maytreisi eu sunt studenta, dar anul 1 la a doua fac si nu am dat nici un examen in sesiunea din vara, iar in septembrie cand sunt restantele mama e plecata la sor-mea in franta deci n-are cine sa stea cu bebe sa merg la examene, nu mai zic sa invat...nu stiu ce naiba fac. mai am si unul din iarna ramas ca am avut eco morfologica atunci...mama ei, si cat m-am mai chinuit.probabil aman si eu anul, dar tare n-as fi vrut
miss eu n-am nimic cu suzeta, si am dus o lunga disputa cu sotul meu, care e total impotriva. eu n-am nimic impotriva lucrurilor care-l linistesc pe bebe in momente de criza:tinut in brate, stat la san, suzeta, etc.. de ce i le-as nega? daca sta in puterea mea sa-l linistesc, o s-o fac. eu nu simt ca-i inchid gura, pentru ca se calmeaza si dupa aceea devine iarasi comunicativ, simpatic, etc. ca si cum as fi raspuns unei cerinte, nu ca mi-as astupa urehile in fata unor suferinte. in fine, fiecare face cum simte. cand am nelinisti, eu ma consolez cu ce spunea un mare psihanalist de copii-o mama trebuie sa fie indeajuns de buna pentru copilul ei si nicidecum perfecta. o mama perfecta isi va innebuni cu siguranta copilul!
voila-si "indeajuns de bun" lasa loc si pentru greseli. apropos, eu va recomand o carte a lui, care desi se gaseste la editura 3 in biblioteca de psihanaliza, nu e de specialitate-"convorbiri psihanalitice cu parintii" winnicott. e o carte placuta, incurajatoare. el sustine ca o mama, in lipsa vinovatiei si ambivalentei, nu ar fi niciodata suficient de sensibila la nevoile copilului ei. deci vinovatia e o conditie necesara.eu am cititi cartea inainte de sarcina, mi-a placut, insa acum o vad cu cu totul alti ochi. pentru cine are timp si chef

a venit toamna...cu un bebe albastru

RALU- de minune TUDOR

poze tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorich spune:

Fetelor, acum 3 ani ziua de azi era o frumoasa zi in care eu spuneam DA puiului (cel mare), ziua in care am fost o fericita mireasa intr-o nunta ca-n povesti.

As vrea sa facem ceva special, insa nici plimbarica cu puiul (cel mic) nu se poate din cauza de vreme uracioasa.

Si inca ceva: Iulia tu ce mai faci? Ocupata cu Mufitza?

Lori, mami de pui drag si iubit Robert

Poze Robert

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Lori draguta, sa fii fericita si iubita in continuare de baietii tai si casa de piatra! La multi ani fericiti!!!

Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
www.dropshots.com/gabitzam3" target="_blank">Poze noi cu maimutzica mea, Andrei-Stefan (25.05.05) si puiul mic Raducu(06.06.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissParker spune:

O astept pe moasa, in timp ce micul terorist doarme cu suzeta in gura, tot agitat insa ceva mai silentios. Am mentionat ca urasc suzeta, da? Asta e, s-au facut si altii mari si frumosi si destepti cu suzeta (mai putin eu, mama nu mi-a dat nici suzeta si nici biberon, dupa ce s-a epuizat laptele ei ma hranea cu lingurita!!). Azi la pranz l-a luat iar Mutti 2,5 ore pe terasa si la plimbare, ca sa pot dormi si eu… ce bine mi-a facut. Doamne, daca nu mi-ar exploda sanii de lapte l-as lasa si 4 ore la ea, dar dupa aceea reluam cercul vicios: inecat, urlat etc. Ce naiba sa fac? Ca inca 5 luni nu rezist la ritmul asta, zau! Nu mai sunt om!

Da, spirala aia hormonala e steriletul, fetelor. Nu-mi prea surade ideea, mai bine zis mi-e teama ca n-o voi suporta bine, desi ar fi o varianta de protectie mai ieftina si mai lipsita de bataie de cap decat anticonceptionalele… Preze nu vreau sa folosesc… In fine, ma mai gandesc. Multam pt. feedback-ul vostru!

Ramona80, mersi ca-mi dai sperante in ce priveste colicii. Cand ma gandesc ca mai avem 2 luni pana cand vom depasi pragul “magic” de 3 luni, imi vine sa-mi iau camptii. Si la mine zona de langa taietura e amortita, chiar mai mult de 1 cm. Nu uita ca s-au taiat tesuturi, muschi, nervi, e normal sa fie asa… Cu timpul isi va reveni.

Cory74, bine-ai revenit si sa-ti traiasca Kevin

Simonix, ia aici un pentru vesti din astea, ca Robertzelul a dormit 10 ore! Giiisas, ma impusc! Cum zice Ylari, altii ar vrea asa copii! Ma bate gandul sa trec si eu pe pompa. Acu’ serios, pana la urma el decide ce ii trebuie, nu? Eu in locul tau nu mi-as face griji. Tu stai tot timpul de el cand e treaz? Adica ii faci entertainment sau il mai lasi si sa gangureasca singur?

maitreyi, bafta cu inghetatul anului!

fecian, ai descris exact cum ma simt si eu zilele astea:
“Sunt terminata de somn, de oboseala, de tot ce vreti voi. Plus ca sunt foarte depresata, habar nu am de ce, imi vine sa plang din orice, mi-am pierdut tot cheful de viatza, ma simt ca o ratata...Sincer nici pe forum nu mai am chef sa intru, nu mai am chef de absolut nimic, nu stiu ce e cu mine. Ma simt goala pe dinauntru...
Uneori am impresia ca nu mai pot face fatza, alteori ma simt vinovata de orice...parca a dat strechea in mine...As vrea sa ies din starea asta dar nu reusesc inca...parca ma afund in ea cu zi ce trece. Visez din ce in ce mai urat pana cand refuz sa mai dorm, oboseala acumulandu-se si mai mult.
Cu alte cuvinte ma simt de kkt.”
Ofofof, cam asa ma simt si eu, iar in plus ca o fiara haituita, cu doua bidoane insuportabile. Suna-ma cand ai timp, ca sa ne plangem de mila impreuna, poate ajuta…

ralu, felicitari pentru revenirea lapticului!!! Multumesc pt. ce ai scris ref. la suzeta, acum vad si eu lucrurile putin altfel, din perspectiva unor crize atenuate… De, disperarea te invata sa mai renunti la prejudecati... Am retinut titlul cartii de Winnicott, am s-o citesc

Lorich, aniversare fericita si multi ani fericiti de casnicie in continuare!!

Felicia - cea mai fericita mama a celui mai iubit dintre Racusori - bebe David (24.06.2008)
Poze cu noi

Povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns the_andreea spune:

Hello mamicute de mugurasi.
Scuze ca dau buzna asa la voi,dar am si eu o intrebare pt fetele care au dat formula la bb-i,cam cat ar trebui sa manance un bb un bb de 5 saptamani pe zi? Bb al meu are cam 6-7 mese pe zi din care cel putin una de 150 ml,restul de 120 ml,plus ca bea si ceai cam 3-400 ml.Eu cred ca e cam mult,avand in vedere ca pe cutia de lapte praf scrie ca la varsta lui ar trebui sa aiba 5 mese a cate 150 ml.Am incercat sa-i fac program la 4 ore dar nu prea merge plus ca i-amstricat si somnul de noapte,acum ma trezeste de 3 ori in loc de 2.
Am intrebat si la odiseea din care fac parte dar .... nu stiu ...

Multa sanatate la bebici si pt mamici.

Andreea mami de Theona-Lucia (27.08.2002) si Flavius-Casian (18.06.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maitreyi spune:

eu ti-am raspuns aici ca aici retinusem ca ai scris citesc in paralel si odiseea voastra si m-am ametit
deciii...ii dai prea mult. nu are voie sa depaseasca 1000 ml/ zi. mergi la medic sa schimbati formula, poate nu se satura, sau renunta la atat de mult ceai. alexandra are tot 5 saptamani da peste 650 trece f rar.

-------

Cine-ti saruta genele-n somn ?
Si cine-i acolo cand ingerii dorm ?
Toate zanele bune sa te ocroteasca...
Toate florile campului sa te infloreasca...

povestea nasterii - http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=124063

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina_anto spune:

Buna fetelor! Nu am reusit sa citesc absolut nimic din urma, dar incerc acum...daca ma lasa Sara..
Azi-noapte am fost o fericita!! A dormit 9 ore!!!! De la 10 seara pana la 7 dimineata!!! Era foarte obosita pt ca dupa-amiaza n-a dormit deloc, a plans destul de mult, apoi a facut baita-pe la 9 seara si pe la 9.30 ii dadeam tzitzi, dar ei deja ii picau ochii de somn..Asa am ras de ea cand am pus-o pe umar sa ragaie ii cadea capul de somn, cand intr-o parte, camd in alta...era asa haioasa..imi pare rau ca nu am filmat-o.

Azi a fost foarte urat aici, la Breaza, a plouat toata ziua. De fapt asa a fost si ieri...

Merg sa citesc din urma si sa pun poze noi cu Sara

http://picasaweb.google.com/maiiunie2008/ScortisoaraSaraLaBreaza

http://picasaweb.google.com/maiiunie2008/SaraMariaScortisoaraCuGeneLungi

Alina SARA-MARIA - Scortisoara cu gene lungi!

http://picasaweb.google.com/maiiunie2008/BotezBaitaSaraMaria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina_anto spune:

quote:
citat din mesajul lui Lorich

Fetelor, acum 3 ani ziua de azi era o frumoasa zi in care eu spuneam DA puiului (cel mare), ziua in care am fost o fericita mireasa intr-o nunta ca-n povesti.

As vrea sa facem ceva special, insa nici plimbarica cu puiul (cel mic) nu se poate din cauza de vreme uracioasa.

Si inca ceva: Iulia tu ce mai faci? Ocupata cu Mufitza?

Lori, mami de pui drag si iubit Robert

Poze Robert

Lori, La multi ani fericiti!! Sunteti o pereche frumoasa si o familie fericita!
Imi pare tare rau de problema cu ochisorii...speram sa nu fie nimic...Dar bine ca ai descoperit si ca ii faci tratament.. Cu colicii tot asa rau?? Nici o ameliorare, nimic?? La noi nu prea mai sunt..
Va pup si va doresc multa sanatate!

http://picasaweb.google.com/maiiunie2008/ScortisoaraSaraLaBreaza

http://picasaweb.google.com/maiiunie2008/SaraMariaScortisoaraCuGeneLungi

Alina SARA-MARIA - Scortisoara cu gene lungi!

http://picasaweb.google.com/maiiunie2008/BotezBaitaSaraMaria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Doloress spune:

pentru George Vladimir, Gabriel si Lorelei! Chiar, Esme ce mai faci?

pentru Lorich si puiul tau mare! Tinem pumnii lui Robertel sa se faca bine! Simonix si mie mi-au dat lacrimile cand am citit, acuma fac si eu ca tine, nu suport sa ma gandesc la copii din orfelinate ca ma buseste plansul! Am devenit tare sensibila. Mi-am adus aminte de ce-am mai tras si eu, cand mergeam si vedeam Patricku meu mic in incubator, cum era el piele si os, cavitatea toracica nu era indeajuns de dezvoltata si in loc de piept avea o gaura mare ! Cand respira, partea de sus ii ajungea in jos! Apoi perfuziile in manute, cum a facut el iritatie saracul, ca nu avea nici unde sa puna acul in manuta lui. Asa ca l-au tuns si i-au bagat perfuzia in cap, cand am vazut prima oara mi s-a facut rau. De aceea e tuns acuma chel. Vai de capul lui! Si eu plecam plangand in fiecare zi, dar iata ca a trecut si e bine pana la urma.
Nici nu imi vine sa cred cand ma uit in graficile alea ca e chiar la mijloc, deci nici macar in partea de jos! Asa o hotarare si o putere de viata nu am mai vazut, e o continua inspiratie pentru mine puiul meu mic. Acuma socoteam ca papa cate 140-150 de ml la o masa, 8 mese pe zi, si mie mi se pare mult ca depasteste 1 litru pe zi.
Ca acuma m-am vopsit si nu i-am mai dat tzatza azi, ca am zis sa nu il afecteze cumva, desi peste tot am citit ca nu are o treaba. Dar, am zis sa fiu eu sigura. Asa ca m-am muls si am vazut ca am cam 50 de ml. Oricum de la 30, a crescut productia, ca am inceput sa iau pastilutele de domperidone. Nu e spectaculos, insa tot e bun, Ei pe langa tzatza pe care o stoarce pana nu mai ramane nimic Patrick mai papa si 100 de formula.
De o bucata de vreme a inceput sa rada mai tot timpul, sunt cea mai fericita. Cand ii vad zambetul ala stirb ma topesc cu totul. Apoi azi a prins prima data jucarica in mana si a dus-o la gura! Uraaa!!!! ce mai, are mama copil mare si destept!
Fetelor, al meu nu doarme mai deloc ziua, insa noaptea e un ingeras. Se trezeste la 3 ore, inca nu am ajuns la performantele voastre (asta pentru ca e un fomist si jumatate) insa ziua e benoclat de diminieata pana seara. Ieri a fost si marait, numai in brate a vrut, am crezut ca ma termina de spate si de maini, insa azi e OK, sta cuminte in patut si se joaca si vorbeste cu jucarelele lui. Asa am putut si eu sa ma vopsesc si sa fac muzica pentru botez ca eu am sa fiu DJ.

Miss si Fecian imi pare rau sa aud ca sunteti mai tristulete, nu va lasati! O sa treaca si starile astea, cel mai bine e sa acceptati ajutor cat mai mult din afara, eu am ajuns la concluzia ca asta m-a salvat mult. Bine, eu sunt si o persoana care accepta usor ajutorul celor din jur si nu sunt deloc perfectionista. Acceptati cum zicea si Ralu ca nu sunteti perfecte si ca e OK sa fie si mai greu, ca bebe sa planga cateodata, repetati-va ca o sa treaca acusi. Miss poate ca inainte de supt, ar fi bine sa te mulgi putin, numai cat sa fie sanii destul de maleabili, sa poata el apuca cum trebuie. Si al meu se lupta cateodata cu tzatza, mai ales dimineata, atunci e de groaza. Manaca cu zgomote tare ciudate, fornaie, se agita, ma bate cu manutele, cu picioarele, se trage de urechi, o intreaga lupta. Imi inchipui ca e prea plin probabil sanul.

Chinabulina intr-adevar aici mi-au zis ca ranile apar din cauza pozitiei defectuoase. Deci ea trebuie sa apuce sanul cu gura cat mai deschisa, sa apuce aoreola practic. Chiar daca ti se pare ca are gurita mica, nu conteaza, deschide-i-o mare de tot. Eu nu ma las pana nu o deschide mare, ii dau cu sfarcul putin pe buza de sus si asa apare reflexul sa deschida gura mare de tot. Uite eu alaptez de o luna aproape si nu am avut o problema si nici cu crema nu ma dau. Ajung sa abia astept sedintele de alaptat, asa mi se par o fericire suprema. Pacat ca dureaza putin ca imi goleste imediat sanii

Asteptam cu nerabdare botezul sambata, sper sa nu fie prea agitat. E un adevarat barbat, uraste cu patima magazinele, deci nici cu tac-su nu seamana care e topit dupa cumparaturi si acuma s-a dus si la tratament facial (eu nu m-am dus decat la nunta, insa el...). Insa Patrick la magazine face urat tare, nu stiu cum sa ies mai repede. Afara insa e un ingeras. A! Am uitat sa va zic ca am fost sambata la interviu pentru casa si a stat tare cuminte (nu stiu cum!) si asa ca proprietarii ne-au placut si ne-au acceptat, la 1 septembrie ne mutam la 4 camere (ura!!!)

Doloress si minunea mea Patrick (29.04.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vianne spune:

Simonacip, multumim!!!! Sa stii ca ne iubim mult si avem o poveste frumoasa in spate… Si sper ca una si mai frumoasa in fata… Sunt departe de a fi o artista.. dar multzam oricum..Imi prinde bine!

Maytrei, asteptam poze de la botez. Sigur o sa fie bine!

Laura si Stefana se intinde, da din picioare, se agita, adoarme iar… E drept ca nu face intotdeauna asa..Dar de intins se intinde mereu.

Cleo, fain graficul. Multzam si eu! Si Mara isi mananca pumnul? Credeam ca numai Stefana..

Miss, multumesc pt laude dar nu prea le merit. Ii spuneam si Simonei, sunt departe de a fi o artista..
Nici mie nu imi place suzeta dar Stefana isi suge pumnul si dintre deget si suzeta prefer suzeta..
Despre spirala hormonala eu nu stiu ce sa zic. Inca nu stiu ce vom folosi ca metoda contraceptiva, nu ne-am gandit la asta deocamdata..Probabil ca prezervativul, cu toate ca nu imi place idea, dar mai bine decat pilule.

Ylari, multumesc. Pup pt tine si grasutza ta. Ma bucur ca bebeluna e bine, asta e cel mai important

Inais, eu nu ma uitasem peste datele de nastere… hihi, se apropie

Simonix, wooow cat a dormit bebe…
Prin ce ai trecut cu Robert.. Slava Domnului ca e bine acum!

Fecian, eu zic ca starea ta se trage de la oboseala. Eu una cand sunt obosita le vad pe toate in negru… Sper din tot sufletul sa iti revii!

Ralu_t, super fain ca ti-a revenit lapticul!!!!!!!!! O sa caut si eu cartea aici, multzam ca ai zis de ea!

Lorich, multi ani fericiti impreuna si cu sufletul plin de bucurii!

Spunea cineva ca se mai raresc colicile, asa e. Noi am avut cateva nopti mai linistite dar aseara a fost mai maraita si nu a reusit sa adoarma pana la 1 noaptea. Apoi s-a trezit la 5 si dupa ce a mancat nu mai voia sa doarma, a stat treaza vreo ora.
Dar cand vad ca unii bebelusi au inceput sa doarma asa bine noaptea, prind si eu curaj.

Noi samabata si duminica plecam intr-o miniexcursie, tot in NY dar cam la 4 ore de mers pe autostrada. Am emotii cu bebelusha! Iar luni avem vaccinul de 2 luni...

Pupici!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
http://community.webshots.com/user/alinavillanova

Mergi la inceput