Mladite si mugurasi de mai-iunie 2008 (7)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cory74 spune:

da, Reallaura, lucrez in invatamant, adica lucram ca acum stau acasa.dar sincer cateodata mi-e dor sa merg la serviciu, :P.

corina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Cory, bine ai revenit! M-as bucura sa poti scrie mai mult acum, cum faceai la inceputul odiseei. O sa te trec la listuta de mamici cu bebici.

Ylari, dupa sarcina cu Andrei am luat anticonceptionale Exluton, care sunt permise cand alaptezi. Asa mi-a explicat si mie doctorita, ca actioneaza prin subtierea mucoasei uterine, o face subtire-subtire si nu se mai prinde sarcina. Dar nu toate anticonceptionalele functioneaza pe principiul asta, cred ca doar acestea care se pot folosi si in perioada alaptarii. Sunt altele care inhiba ovulatia.

Acum ne-am hotarat sa folosim prezervativ. Dupa ce am luat mai bine de un an Exluton mi se dereglase rau ciclul, de fapt nu mai venea aproape deloc. A trebuit sa fac un tratament sa-mi revina ciclul normal.

Ramona, mukta vreme o sa-ti ramana zona aceea amortita, pentru ca s-au sectionat muschi si nervi care trebuie sa se refaca. E posibil ca la vreme nasoala sa te si usture sau jeneze nitel.

Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
www.dropshots.com/gabitzam3" target="_blank">Poze noi cu maimutzica mea, Andrei-Stefan (25.05.05) si puiul mic Raducu(06.06.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cory74 spune:

gabitzam, ms mult!
si la mine e zona amortita.cand ploua simt o combinatie intre mancarime si usturime.
eu cum am alaptat doar 2 zile mi-a venit ciclul dupa 3 sapt de la nastere.acum vad ca trebuia sa vina de aproape 2 sapt si nimic, as fi mers la control ca nu am fost de la nastere, dar ma gandesc ca daca imi fac programare s-ar putea sa-mi vina in ziua aceea.oare se poate sa intarzie asa mult?

corina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simonix spune:

Salutare

Fetelor, am si eu o intrebare intrebatoare: bebe al meu a papat aseara la 6, pe la 7 jumate a adormit si de-abia azi dimineata la 5 s-a trezit (l-am trezit) sa manance. Iar cand s-a trezit, contrar asteptarilor mele de mama stresata, nu mi-a facut nici o criza de foame, din contra, a inceput sa rada cu gura pana la urechi, sa tina discursuri... si-a papat bibe in liniste, ochi in ochii mei, apoi a adormit frumos la pieptul meu si a mai sforait inca 4 ore. O fi in regula??? Va dati seama, a stat hmmmm 10 ore fara sa manance !!! Eu m-am tot sculat noaptea sa vad daca e sculat - nimic, era cu ochii inchisi, nu voia sa pape. Eu inteleg ca se lungeste somnul bebelushilor, dar stiam ca nu e voie sa se depaseasca 8 ore fara laptic (mai e si laptic matern).

In rest e foarte activ, ziua nu doarme decat maxim cate 1 ora dupa laptic, sau chiar deloc. Se uita curios peste tot, zambeste mai mereu si e f activ, pedaleaza de zor.

Vorbeati de greutate - nici al meu nu a mai luat asa de mult in luna a 3-a, are de-abia 5 500 grame. A pus doar vreo 600 in luna asta. Nu ma impacientez, e normal sa mai stagneze - in plus, asa de mult imi place ca e piticutz uneori as vrea sa se opreasca timpul :p caci e asa de dulce !!!!!!! Micutz cum e acum :)

Contraceptie - pastile mi-am cumparat dar nu le-am luat caci tot ezit... am luat pilule timp de 5 ani pe putin, m-au ajutat f mult la reglarea ciclului + tot faceam chisturi inainte de a le folosi. Dar parca nu prea as mai vrea hormoni. Deocamdata folosim preze si uneori nimic (de cele mai multe ori hmmm...) Dar chiar ca nu stiu ce voi face cand voi renunta la alaptat si la alte planuri de bebe 2. Parca vad ca tot la pastilutze ajung ... De spirala nu am auzit nici eu, bine, nici nu m-am interesat Mie by default mi s-au dat pilule Cerazette, pt mamici alaptatoare

Ramona - bravo pentru bebe energic !!!

Lori - bebele meu avea ochiul drept mai mic (de fapt era mai umflat, de asta parea mai mic) inca din spital, insa nu curgea la inceput. Hai sa va povestesc cum o fost la noi atacul bestiei!

Cand l-am adus acasa, mama unei prietene m-a intrabat ce e cu ochiul lui - doctorul imi daduse deja Tobex cred, picaturi. Eu am zis ca e normal si ca astept ca picaturile sa isi faca efectul, insa a devenit din ce in ce mai urat si curgea de nu se mai deschidea deloc, saracu bebe statea cu un ochi deschis si unul inchis. In ziua cand l-am dus la spital am fost foarte agitata eu, nu imi placea deloc de bebe, desi era cumintel. Eram super ingrijorata, desi totul parea a fi sub control. Pe la pranz chiar am fost la doctor, la o consultatie care fusese programata dinainte, doctorul a zis sa continuam tratamentul, bb nu avea febra iar apatia lui a pus-o pe seama icterului. Insa pe seara eu stateam ca pe ace, i-am luat temperatura si pf - 38.5 - l-am sunat pe bobo si i-am zis sa se prezinte acasa, mergem la urgente. Am plecat val vartej. La spital am trecut in fata tuturor (nu din proprie initiativa) bebe imediat a fost intors pe toate partile, cica temperatura la 8 zile de viata e semn rau. I-au luat tone de sange i-au facut radiografie la plamani, punctie lombara si mi l-au oprit acolo. L-au bagat la incubator - tot spitalul parca se alertase. Eu eram vai de mine, si cu hormonii la pamant, bebe plangea de ti se rupea inima... a fost cel mai greu moment cand l-am lasat acolo cu o groaza de cabluri in el - am inceput sa plang de fata cu medicii, desi nu voiam sa plang, stiam ca e spre binele lui. Imi curgeau lacrimile ca la robinet si tot le ziceam medicilor ca nu-i nimic, e totul ok, ca bb o sa se faca bine, asa imi spuneam, dar mi se rupea inima. Si acum imi vine sa plang cand ma gandesc la momentul ala. Mi-au spus sa imi bag mainile in incubator si sa il mangai - asa am facut, bb se uita la mine cu un ochisor... si suspina acolo. Apoi ne-au dat afara si ne-au sunat noaptea sa ne linisteasca: nu era meningita si trecuse deja pe antibiotice preventiv. Rezultatele la analize si diagnosticul sigur i s-au pus abia peste vreo 2 zile. Insa bebe raspundea deja la tratament. Dupa stabilirea diagnosticului i s-au mai redus antibioticele si i le-au lasat daor pe cele necesare. Nu va spun cate intepaturi a avut in manutze si picioruse...

Insa fetelor, bebe s-a facut bine bine si imi zic ca suntem norocosi sa fim sanatosi. Sunt cazuri dramatice etc... bebelushi care nu mai au loc pe corp pentru inca o intepatura. Uitandu-ma in urma imi zic ca la noi a fost parfum. Si avem noroc ca exista antibiotice etc si ca ne fac bine bebelushii :) Si o sa se faca bine si bebele lui Lori - bestia va fi invinsa !!!!!

Simona cu Robertzel baietzel frumos

Cum a venit Robertzel in viata noastra

Poze cu noi toti si Poze cu bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

oo, simonix, ce ai tras....

a, tu erai cea cu stresu: de trece linia maro de pe burtica?
ei bine, azi am remarcat la mine ca s=a mai estompat tatuajul!

o potoroasa potoroasa potoroasa, nu am mai vazut asha potoroshenie!!
soarele din viatsa noastra
mamica natanga de pe 9.05.2008
povestea nashterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns YLARI spune:

quote:
citat din mesajul lui Ramona80

Pentru fetele care au facut cezariana am o intrebare:

Operatia mea arata bine, s-a vindecat bine, dar cam 1 cm din pielea de deasupra taieturii parca ar fi amortita la atingere. Si la voi e la fel?

Mamica fericita a lui Victor Stefan

La mine e la fel. Am intrebat-obpe doctorita, mi-a zis ca e ok sa simt asa (de fapt sa nu simt ) ptr ca a sectionat si niste terminatii nervoase cand a taiat, dar ca acestea se vor reface in timp. Asa e, ca eu mai am si o operatie de chist si la fel a fost, dar am uitat de atunci.

Te pup!

YLARI
http://community.webshots.com/album/561951230FYYkoq

http://b1.lilypie.com/tFAgp3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maitreyi spune:

sunt la medicina geanerala anu 5 cleo. avand in vedere ca in sarciona am stat numa in pat a trebuit sa il mai inghet o data...sa vedem daca ma mai lasa astia sa il inghet de 2 ori consecutiv...da' efectiv nu am cum sa fac...nu vreau sa imi creasca copilul prin straini...e copilul meu...daca e asa mai bine ma las de scoala...

tocmai am dat gata primul biberon de 120

-------

Cine-ti saruta genele-n somn ?
Si cine-i acolo cand ingerii dorm ?
Toate zanele bune sa te ocroteasca...
Toate florile campului sa te infloreasca...

povestea nasterii - http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=124063

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns YLARI spune:

Simonix, nu te ingrijora. Bebeluna mea are o gramada de cand imi doarme de la 22-22.30 pana dimineata la 7-7.30. E grasa si frumoasa si ia in greutate bine. Daca i-ar fi foame ne-ar trezi, doctora mi-a zis sa ii spun sarut mana ca e cuminte si ma lasa sa dorm, ca altii ar vrea si asa nu au... Si eu m-am speriat la inceput, dar dupa cantar si controlul de la 2 luni m-am linistit. Oricum ea si-a creeat acest ritm si eu una sunt foarte multumita. Totusi doctorita mi-a spus ca e posibil ca daca va fi candva bolnavioara sa isi deregleze acest program si sa nu mai imi doarma toata noaptea asa bine cum o face acum. Eu sper sa semene somnoroasa ca ta-su!

YLARI
http://community.webshots.com/album/561951230FYYkoq

http://b1.lilypie.com/tFAgp3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Cory, primele cicluri o sa fie oricum neregulate, la intervale mai mici sau mai mari de timp, pina se reface organismul si uterul dupa nastere.

Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
www.dropshots.com/gabitzam3" target="_blank">Poze noi cu maimutzica mea, Andrei-Stefan (25.05.05) si puiul mic Raducu(06.06.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona80 spune:

Off Simonix prin ce ai trecut si tu cu bebelul. Bine ca totul e bine acum. Mi-au dat si lacrimile cand am citit.

Mamica fericita a lui Victor Stefan

Mergi la inceput