Termopan sau geam obisnuit?

Termopan sau geam obisnuit? | Autor: first_carmen

Link direct la acest mesaj

Buna seara!

Avem o casa la rosu (in zona Horezu) si am inceput sa facem planuri pentru a o aduce la un stadiu de casa locuibila.O sa amenajam deocamdata parterul. Casa e facuta de cel putin 10 ani , timp in care nu a mai fost facut nimic la ea. Si ne-am decis in prim pas sa facem scara de acces, sa punem usile si ferestrele. Ei, acum nu stiu ce sa alegem: ferestre termopan sau geamuri normale.
La prima strigare am optat pentru termopan. Sa aflu de curind ca in multe din casele care au termopan in aceea zona, au inceput sa apara igrasia. Acum ideea este ca acea casa e facuta opentru week-enduri si vacante de vara, nu o sa stea nimeni acolo in mod constant (cel putin pina iesim noi la pensie).
Ceva sfaturi?

Multam,

Carmen mamica de Petru si Stefan din 28 iulie 2007
Pozicile noastre
Cum crestem noi

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Igrasia in case a aparut cu mult inaintea termopanelor. Care, daca e sa judecam, se confunda cu mucegaiul, de ala cred ca vrei sa spui.
Situatia sta asa: daca vei locui intr-o casa neincalzita (suficient), vaporii vor condensa pe peretii reci si apare mucegaiul, in locuri dosite, dupa vreun dulap...si asta indiferent de fereastra. Ca sa nu apara, ar trebui aport de aer proaspat (cu umiditate scazuta), dar nici macar geamurile vechi, prin care suiera vantul, nu asigura suficient. Asadar, ar trebui sa aerisesti mult iarna, indiferent de geam...dar cine isi permite?
In concluzie: pune ce ferestre vrei, daaaar, izoleaza casa la exterior si incalzeste-o bine si aeriseste-o. Nu vei avea nici o problema.

poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns first_carmen spune:

Multam de raspuns Rufus!

Problema este ca nu o sa ne facem instalatia de incalzire (cel putin pe termen mediu - citiva ani). O sa stam acolo numai in perioada calduroasa. Si am mari indoieli in a gasi pe cineva sa vina sa ne aeriseasca casa in fiecare zi (in conditiile in care o sa stam comparativ cu un an f putin). Off...

Carmen mamica de Petru si Stefan din 28 iulie 2007
Pozicile noastre
Cum crestem noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Daca nu stati acolo, nici nu trebuie aerisita, nu se produc vapori. Exista situatia teoretica (si cred ca, daca spui ca s-a intamplat la altii, asta tre' sa fie) a unei zile geroase cu mult soare; in casa se creaza efectul de sera, se face cald, si se produce condens pe peretii reci. In mod repetat, ar putea aparea mucegai.
Dar mi se pare cam SF; singura voasta grija este sa inchideti elementele exterioare pentru ca apa (sau zapada) sa nu intre in casa. In rest...

poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007

Mergi la inceput