Salutari! In urma analizei de secretie vaginala am fost diagnosticata cu Ureaplasma si mi s-a prescris tratament cu antibiotice Doxiciclina si ovule Cervugid care contin concentratie mare de metrodinazol. Eu am trecut printr-o hepatita B, m-am vindecat dar totusi mi-e frica sa fac tratamentul Cu aceste medicamente. Am tot auzit vorbinde0se de antibiotice de a doua generatie cum ca nu ar avea asa multe efecte secundare. Stiti cumva care sunt acele antibiotice care nu ataca ficatul? Si antibioticele care nu modifica flora vaginala, nu provoaca candida? La antibiograma a iesit ureaplasma sensibila la: Doxiciclina, Azitromicina, Pritinamicina Si Josamicina. Problema e ca ultimele nici nu se prea gasesc in farmacii si oricum nu stiu ce sa aleg dintre ele caci eu din cate am citit doxiciclina ar fi cam puternica pentru ficat. Multumesc si astept parerile voastre.
Daca nu esti insarcinata Doxiciclina si ovulele prescrise sunt perfecte. Doar ca s-ar putea sa fie nevoie sa faci mai mult de o repriza. Aceste bacterii apar si dispar. In cea mai mare parte traiesc in mod comensal (fara a crea probleme gazdei).
Buna
Sunt in tratament cu doxicilina (unidox solutab) stie cineva daca pot consuma lactate cum ar fi iaurt...intreb asta deoarece am auzit ca la unele antibiotice produsele lactate diminua efectul medicamentului
Multumesc