Naterea - no more glossy stories
Raspunsuri - Pagina 8
Alecs2008 spune:
Am citit povestea ta si mi se pare incredibil tot ce ai trait. Eu am o cezariana, asa ca nu te pot ajuta cu epiziotomia. Iti pot spune totusi ca operatia mea avea un aspect destul de bizar si partile erau departate. Firele s-au resorbit si impresia mea era ca voi ramane cu o taietura vindecata pe mijloc. Pana la urma s-a inchis destul de frumos si nu am avut probleme cu ea dupa. Nu stiu daca asta te poate ajuta. Intreaba un cadru medical cel mai bine.
Ai grija de voi.
Stanescu spune:
Lara, in primul rand felicitari!
In al doilea, io-s ginecolog, asa ca pricep ce vrei sa zici cu cicatricea. De ce arata asa sunt mai multe variante: ori esti tu, cum se zice "rea de carne" - cicatrizezi prost adica, ori s-au folosit fire de sutura rapid resorbabile, ori ai stat direct pe fund prea repede - ori o combinatie.
Ceea ce descrii tu e o plaga dehiscenta - daca nu exista risc de infectie, sutura secundara se amana, in general. In cazul particular al perineului, plaga se reepitelizeaza destul de rapid - deci nu mai e nevoie de sutura, medical vorbind.
Personal vorbind, e cu totul altceva - oricum de abia dupa vreo 2-3 luni se reintervine.
Ankussa spune:
Buna Lara,
In primul rand felicitari pt bebelina, sa-ti fie papacioasa si cuminte. In al doilea rand imi pare rau ca a trebuit sa treci si tu printr-o experienta atat de neplacuta (am avut si eu parte dupa cum am scris de una bucata intamplare nefericita dar soldata ca si in cazul tau cu o minune de copil). Despre episiotomie nu pot sa-ti spun decat ceva din cazul cumnatei mele care a patit aproape acelasi lucru ca tine (i s-au descusut firele) dar i s-a spus frumos ca nu se intervine si ca daca are de gand sa faca al doilea copil atunci sa ceara o moasa mai experimentata care sa o brodeze frumos. Btw cumnata-mea tot in UK sta.Nu stiu cum sa te sfatuiesc mai bine, n-ai un drum prin tara mai incolo? Ca sa stai de vb cu un medic adevarat si sa-ti dea un sfat competent ca aici....Dumnezeu cu mila.
mamica de Vladut