Pardoseli

Pardoseli | Autor: miria_cristina

Link direct la acest mesaj

Buna!
Am rugamintea sa ma sfatuiti, care stiti!

Construim o casa care este in faza finisajelor si am vrea la parter, adica in living sa punem pardoseala rece, respectiv travertin.
Ma gandesc, insa, ca este o casa pe pamant si ca, desi, am izolat-o foarte bine, poate trage frig. Voi ce ziceti? Pe de alta parte, vroiam piatra pentru ca avem 2 verande foarte mari si orice vom pune se va murdari foarte usor interiorul casei, din cauza traficului afara-inauntru.

Astept pareri, ca sunt in mare dilema!

[

Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Cristina, cum spui singura, piatra este o pardoseala rece, nu ca trage ea, ci ca asa este. Se foloseste in tarile mediteraneene sau (excelent!) cu un sistem de incalzire in pardoseala. Adica eu nu mi-as pune, cu copil mic care sa stea pe ea. Un parchet se poate spala foarte usor.
Totusi, daca treci peste asta, recunosc ca eleganta data de o piatra naturala este inegalabila. Dar travertin??? De care? Travertinul nostru (de Borsec, cel mai frumos) are gauri, care se umplu cu un chit special; este o roca moale si se foloseste la pereti! Da, am vazut si pardoseli, dar nu-si pastreaza calitatile.
Eu as folosi marmura noastra de Ruschita, alba sau cu diverse venaturi, marmura de Alesd (excelenta!) sau zecile de feluri de marmure de import, in special cele turcesti, de calitate si aspect deosebit.
Desigur, este doar o parere...

poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

Multumesc mult, Rufus!
Chiar aveam nevoie de parerea asta!
Legat de travertin, este unul de calitate superioara, tratat si lucrat special pentru pardoseala. Dar la caldura ma tot gandesc!

Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput