VASECTOMIE
Raspunsuri - Pagina 3
ocebine spune:
In Statele Unite peste 600000 de barbati fac vasectomie anual si nu isi pune nimeni fustele in cap de atita dragoste (ioi, noi FEMEILE)...
Este o procedura usoara, fara efecte secundare si cu o recuperare extrem de rapida.
Argumentul cu "ce se va mai intimpla" si "daca iti pierzi un copil" este un gen de apa de ploaie...nimeni nu imi poate inlocui copilul...nici macar altul tot al meu. Asta e vorba ca sa nu tacem.
Si ma amuza teribil "emotia" barbatilor ca "se umbla acolo"...sa mearga si ei la ginecolog, sa nasca, sa implanteze fel de fel, sa ia pumni de hormoni si apoi mai stam de vorba.
Daca ar naste barbatii sa vezi ce rapid ar intra in actiune pentru un birth control!!!!!
Anamaria
"With sufficient thrust, pigs fly."
Ramona J spune:
quote:
citat din mesajul lui amyarabella
Eu nu inteleg cum NOI FEMEILE ´´gasim´´ tot timpul solutii pt ei barbatii NOSTRI pe care cica ii IUBIM ?!
Niciodata un barbat normal nu o sa faca o asemenea operatie pt ca asa zice nevasta lui (( PAREREA MEA))
A mai fost un subiect pe aceasta tema aici pe forum. este incredibil cum numai eu dau de ele...
[URL=http://s265.photobucket.com/albums/ii222/amyarabella/?action=view¤t=70cc69e3.pbw][/URL]
http://i265.photobucket.com/albums/ii222/amyarabella/19.jpg
GAMBATE KUDASI !!!
Mami Amy & bebe Stefan(15.12.2005 ora 11:35)
Whoa! Ce comentariu e asta?
Cred ca un barbat merge si singur la vasectomie cind considera ca 6, 7, sau 18 copii sint indeajuns! Chiar crezi ca trebuie sa-l mai trimiti cu forta?
The best thing you can do for your children is to love your wife.
anky spune:
quote:
citat din mesajul lui Ramona Jquote:
citat din mesajul lui amyarabella
Eu nu inteleg cum NOI FEMEILE ´´gasim´´ tot timpul solutii pt ei barbatii NOSTRI pe care cica ii IUBIM ?!
Niciodata un barbat normal nu o sa faca o asemenea operatie pt ca asa zice nevasta lui (( PAREREA MEA))
A mai fost un subiect pe aceasta tema aici pe forum. este incredibil cum numai eu dau de ele...
[URL=http://s265.photobucket.com/albums/ii222/amyarabella/?action=view¤t=70cc69e3.pbw][/URL]
GAMBATE KUDASI !!!
Whoa! Ce comentariu e asta?
Cred ca un barbat merge si singur la vasectomie cind considera ca 6, 7, sau 18 copii sint indeajuns! Chiar crezi ca trebuie sa-l mai trimiti cu forta?
Decizia o ia el singur,nu il obliga nimeni,semneaza chiar o hirtie pentru asta.
lalilu spune:
Amyarabella, tu vorbesti serios? Wow... Sau esti barbat? Sau a scris un barbat de pe nick-ul tau? Da de ce, oare, dupa 2 cezariene sa ma mai supun o data unei operatii-probabil tot cu anestezie generala, internata in spital vreo sapt..ca sa-mi leg trompele? Sti ca astfel de operatii nu se fac laparoscopic...adica iar taie muschiul burtii, stratul de grasime, pielea..etc Tu ai avut vreo cezariana? Ca nu cred ca ti-ar mai da mana sa vorbesti..Stii ca poate dintr o anestezie generala s-ar putea sa nu te mai trezesti ? De ce sa ma mai supun inca o data acestui risc? Asta dupa ce i-am nascut 2 copii, cand se presupune ca dupa 10 ani de casnicie stim amandoi clar ca nu mai vrem copii si ca tragem amandoi la aceeasi caruta. Si ca batranetea ne apuca impreuna..Adica numai io tre sa fac ceva? Ma uimesti...
Lalilu-mama Mariei si a lui Luca
lalilu spune:
Revin: " Niciodata un barbat normal nu o sa faca o asemenea operatie pt ca asa zice nevasta lui (( PAREREA MEA))''
Da' o " femeie normala" tre sa-si lege trompele sau ce? Sau tre sa mai iau in continuare niste hormoni ca sa nu umble domnu' la " bijuterii"? E asta e, ca m-ai suparat rau...
A_Iulia spune:
Parerea mea este ca mijlocul de contraceptie este stabilit de cuplu, prin acordul ambilor.
Mi se pare aiurea ca el sa insiste pentru legarea trompelor nevesti-sii, sau nevasta sa insiste pentru vasectomia sotului. Pur si simplu trebuie gasita varianta care este confortabila ambilor.
Pana la gasirea acelei variante, folositi prezervativul. Nu doare si nu presupune nici o interventie chirurgicala pentru nici unul din parteneri.
amyarabella spune:
LOL , am fost sigura ca o sa aruncati cu oale si topoare dupa mine.Nu nu a scris nici un barbat in locul meu am scris si semnat de buna voie si nesilita de nimeni
1.Am facut si eu anestezie totala si stiu care sunt riscurile(aceleasi risucuri sunt si cand femeile isi pun silicoane sau mai stiu eu ce operatii de infrumusetare si atunci nu se mai pland ca poate mor ) hai sa fim seriosi.
2.prietenei mele doctorul ia facut legarea trompelor imediat dupa a 2 cezariana pt ca era riscul prea mare de a pierde sarcina in cazul ca ar mai ramane gravida.Deci nu a mai facut inca o operatie dupa 2 cezariene.
Eu nu am spus nicidecum ca TREBUIE sa ne legam noi trompele si ei sa nu faca vesectomie ,ati inteles cum ati vrut si ce ati vrut din mesajul meu.
Am spus doar ca asa cum o femeie nu vrea legarea trompelor tot asa si un barbat poate sa nu vrea vasectomie AVEM ACELEASI DREPRUTI !!!
lalilu
Iar daca u consideri ca i-ai facut LUI 2 copii si ai facut acest efort exraordinar pt el si acum este radul lui sa mai faca eforturi imi pare rau dar mi se pare o aberatie sa faci copii pt sot sau mai stiu eu ce alte motive inafara de dragoste pt ei PT. COPII .
Daca voi nu ati facut copii pt ca i-ati vrut este problema voastra NU am crezut ca se poate asa ceva...
Adina Iulia are mare dreptate atata timp cat vb de un cuplu cred ca ambele parti trebuie sa fie de acord cu metoda contraceptiva aleasa. Eu stiu ca intr-un cuplu normal nu se presupune ca am avea noi sau ei mai multe drepturi sau privilegii si ceea ce facem impreuna ar TREBUI sa bucure pe ambii parteneri ,nu sa fie unul constrans pt ca celalalt a facut DESTULE pana atunci...
Imi pare rau ca nu sunt de acord cu voi fetelor DAR nu mi se pare corect sa spui pt ca eu am nascut ,u acum trebuie sa faci vasectomie . Este un mod tare egoist de a gandi pt ca nu cred ca EL te-a OBLIGAT sa faci COPII (dar cine stie...)
Mai spunea cineva mai sus ca in SUA foarte multi barbati fac vasectomie ,Eu nu am nici o problema cu barbatii care se duc si isi fac o astfel de interventie ,este dreptul lor si problema lor .Nu ma incantai prea tare nici daca spuneai ca in ROMANIA fac 100 de mii ,sau in Zimbabue chiar nu vad care este relevanta ,stiu ca nu se moare din aceasta operatie...lol...Sau traiesti cu ideea ca daca se face ceva in SUA trebuie neeaparat sa faca toata lumea la fel...
lalilu eu am trait cu impresia ca vrea sa isi convinga sotulsa faca vasectomie NU ca SOTUL ei vrea sa faca si ea cauta informatii despre operatia in sine ,Ea cauta informatii pt al convinge (EU cel putin asa am inteles)...dar pana la urma este treaba fiecaruia ce si cum face...
GAMBATE KUDASI !!!
Ramona J spune:
Nu prea merita raspuns... dar hai!
Pe tine sotul n-a incercat sa te lamureasca de nimic vreodata? Ca fata asta nu-l leaga fedeles sa-l duca la operatie, ba chiar cauta sa se informeze ea mai intii.
Daca e s-o iei logistic, vasectomia e mai simpla decit legarea trompelor. Ma gindesc ca nu-si programeaza fiecare cezariana ca sa impuste doi iepuri deodata.
Acum spune-ne tu de ce esti atit de suparata pe vasectomia asta.
Exemplul cu USA nu cred ca era dat ca sa fuga barbatii romani la operatie, era menit ca un exemplu ca in alte locuri se practica destul de mult si nu sint probleme. De fapt eu am inteles ca NZ e lidera la vasectomii. Poate te superi si pe ei!
lalilu spune:
Da, nu-l oblig si nici nu il amenint ca l las daca nu se duce sa-si faca vasectomie.Si asta fac, incerc sa adun informatii sa-l conving.
De fapt, ieri i-am pus problema asta, i-am explicat ce inseamna , care sunt riscurile, dar si beneficiile , i-am dat sa citeasca pe net... Nu a reactionat rau, a zis ca se mai gandeste. I-am explicat ca eu nu am recomandare pt sterilet, pilule nu mai pot lua, trompele nu mi le leg pt ca nu as mai suporta o alta operatie..A inteles, cred ca procedura in sine nu il inspaimanta si nici ideea ca se va umbla "acolo"-cum crezusem eu.Pur si simplu, sunt convinsa ca ii este frica-ca ii e frica si de o injectie.Dar, nu recunoaste. Oricum, a zis ca se mai gandeste, ca in principiu e..ok.
Ramona, nu am facut copiii pt el, i-am facut pt noi, mi-am dorit copiii, dar nu inteleg de ce eu trebuie sa fac eforturi pt contraceptie, sa gasesc solutii, care , de fapt ar fii in beneficiul altora. Consider ca pt faptul ca am adus copii pe lume, gestul lui(pt vasectomie) , ar fii un soi de recunostinta, ca mi s-ar parea normal sa faca ceva in conditiile in care riscurile sunt mult mai mici la el decat la mine.
Poate ca si asta e un soi de egoism, dar daca amandoi am decis ca nu mai vrem copii si amandoi am inteles care sunt dezavantajele si beneficiile, cred ca e normal sa optam pt riscul cel mai mic...