VASECTOMIE

VASECTOMIE | Autor: lalilu

Link direct la acest mesaj

Am 32 ani si 2 copii.Nu mai vreau altii.Acum, iau anticonceptionale.Dar, medicul a zis ca dupa 35 ani si fumatoare fiind va trebui sa ma gandesc la alta metoda contraceptiva.Sterilet nu suport ca am mai incercat, aveam mereu dureri si sangerari. m-am gandit sa-i propun sotului ...vasectomia, ca in fond, de sa fim numai noi alea care "tre sa faca ceva..?" Copii, nici el nu mai vrea, dar...ma gandesc ca nu va reactiona prea bine, unul, ca este o metoda ireversibila si 2, ca na, trebuie sa se umble "acolo"..Ma gandesc ca nu ii va pica tocmai bine.
Exista printre voi, fetelor, cupluri/soti care au ales si acceptat vasectomia si daca da, a trebuit sa duceti munca de convingere? Cum a fost?

Lalilu-mama Mariei si a lui Luca

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Din cate stiu eu vasectomia este reversibila.Daca nu accepta sa se conformeze cu prezervativul daca nu mai vrea copii.Cumva trebuie sa va protejati.

Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
A ticket to hell has never been funnier

"With or without religion, good people would do good things and evil people would do evil things; but for good people to do evil things—that takes religion" - Steven Weinberg - Nobel Prize winner

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lalilu spune:

Nici unul din sotii vostri nu are vasectomie? Ma interesa ce inseamna, de fapt procedura in sine, cat dureaza, cat costa, ce inseamna recuperare si , mai ales, cum au primit propunerea. Sau a fost ideea lor?

Lalilu-mama Mariei si a lui Luca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anky spune:

Vasectomia este definitiva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lemoni spune:

Vasectomia este reversibila.Eu duc munca de lamurire cu sotul de vre-un an imi promite ca atunci cand v-a fi liber cateva zile se v-a rezolva problema. Prietenul nostru a facut si a zis ca e floare la ureche a durat foarte putin maxim 20 de minute, a fost acasa rapid si a doua zi bun de mers la munca!El a fugit de buna voie dupa ce nevasta s-a trezit gravida cu al 3-lea copil pe la 5 luni, a fost disperat deci nu i-a mai trebuit nici o munca sa-l convinga..........haaaaaa sunt in stare de orice barbati astia numai cand vor ei.

Mergi la inceput

VASECTOMIA

Acesta este un procedeu de sterilizare permanenta a barbatului. Interventia consta in intreruperea canalelor deferente. In mod normal acestea au rolul de a transporta spermatozoizii de la nivelul testiculelor unde sunt produsi, la nivelul prostatei unde se vor amesteca cu lichidul produs de aceasta si cu lichidul seminal din compozitia spermei sintetizat de catre glandele seminale. Ca urmare spermatozoizii vor intra in compozitia spermei ce prin ejaculare va ajunge in tractul genital feminin in timpul actului sexual ducand la fertilizarea pe cale naturala sau putand fi folositi pentru fertilizare "in vitro".
In urma intreruperii canalelor deferente, spermatozoizii nu vor mai intra in compozitia lichidului spermatic prin urmare nu se va mai produce fecundarea ovulului ceea ce echivaleaza cu sterilitatea.
Se evalueaza ca aproximativ 50 de milioane de barbati din intreaga lume au acceptat aceasta interventie de sterilizare si ca circa 500.000 de barbati isi practica vasectomia in fiecare an.
Tot mai multe cupluri aleg aceasta metoda de sterilizare ca si contraceptie renuntand la metode de sterilizare a femeii prin ligatura trompelor sau la metode de contraceptie cu pilule anticonceptionale, etc.
Deoarece vasectomia nu este un procedeu reversibil, trebuie cantarite cu mare atentie toate avantajele dar si dezavantajele acestei interventii cu toate implicatiile ce decurg din aceasta.
Cei mai multi barbati care decid sa isi practice vasectomie sunt in general casatoriti de mai mult de 10 ani si aleg aceasta varianta de comun acord cu partenera (sotia) ca forma de contraceptie.
Vasectomia este optima in urmatoarele situatii:
- cand cuplul decide ca are deja numarul de copii doriti
- cand nu se doreste utilizarea altor mijloace de contraceptie
- cand datorita unor probleme de sanatate ale partenerei nu este dorita o sarcina.
Nu este indicata vasectomia in urmatoarele conditii:
- nu exista siguranta in decizia de a nu mai avea copii
- in cazul relatiilor instabile, cupluri neconsolidate
- motivatie explicata doar de dorinta partenerului
- barbati tineri cu multe schimbari in viata personala
- barbati necasatoriti sau divortati.

In cazul in care exista posibilitatea ca dupa efectuarea vasectomiei sa mai fie doriti copii in viata cuplului se poate conserva o mostra de sperma prin congelare in laboratoare specializate.
Inainte de a se decide recurgerea la vasectomie ambii parteneri vor calcula cu mare seriozitate implicatiile pe termen lung ale acesteia.
Trebuie gasite raspunsuri la niste intrebari dificile precum:
- daca dupa ce va faceti vasectomia, unul sau chiar unicul dumneavoastra copil din nefericire decedeaza?
- daca din cauza unor motive imprevizibile la momentul actual veti decide sa divortati de partenera si in urma recasatoririi noua dumneavoastra partenera doreste copii?
De asemenea mai trebuie luat in calcul si situatia fericita in care situatia financiara se imbunatateste semnificativ si veti mai dori si alti copii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BeLucci spune:

si actul sexual e la fel de normal ca inainte, sau apar dureri in zona respectiva? anky eu credca ca daca iti moare un copil nu-l poti inlocui cu altul...poti sa ai 10 dupaia..dar ca pe cel pe care l-ai pierdut nu vei mai avea! si oricum l-ai plange mult timp, daca nu restul vietii! eu sunt pro vasectomie...si credca o nastere naturala sau cezariana(la durere ma erfer aici)nu se compara cu vasectomia! adica noi putem suporta durere si ei nu??eh!:)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Nu stiu care-i sursa informatiilor lui Anky, dar vasectomia este reversibila. E drept ca nu-ti garanteaza nimeni succesul.
Pe aici se practica vasectomiile si mai sint destui care se razgindesc. Treaba cu reversul e dificila si mult mai scumpa, din cite am auzit eu. Vasectomia in sine e pe la $400.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ama1357 spune:

si eu stiam ca este reversibila... aici din cate povestea cineva care a facut, nu i-au infundat canalele ci au facut in asa fel incat sa iasa in vezica urinara... deci cu alte cuvinte el nu ejacula in afara ci in vezica urinara. nu am date tehnice dar caut

Mergi la inceput

Eventual se alege varianta asta,vasectomia este ireversibila.

http://www.healthy.ro/articol/Familie/4658/Controleaza-ti-partenerul-prin-telecomanda.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lemoni spune:

Is vasectomy reversible?

Yes. Success rates for vasectomy reversal have greatly increased thanks to improved microsurgical techniques. Still, there is no guarantee that reversal is successful. The process is also very involved, requiring two hours or more of intricate microsurgery and is expensive (from $10,000 to $15,000). This surgery is usually not covered by insurance. Nearly 2 percent to 6 percent of vasectomized men ultimately seek reversal. Most do so because of remarriage, the death of a child or an improvement in finances followed by the desire for another child.

How is vasectomy reversal done?

There are two types of vasectomy reversals: vasovasostomy and epididmovasostomy. A vasovasostomy is the operation most frequently performed for vasectomy reversal and the surgery of choice. It involves stitching the cut ends of the vas deferens together.

Epididmovasostomy is a much more complicated procedure requiring a great deal more expertise at microsurgery. It is performed in situations where sperm is blocked from getting to the vas deferens because of excessive inflammation or scarring in the epididymis, a tube located behind the testis. An epididmovasostomy connects the vas deferens directly to the epididymis.

Nu imi place sa ma contrazic dar am citit inainte sa-mi dau cu parerea .

Mergi la inceput