combina frigorifica de firma originala

combina frigorifica de firma originala | Autor: AYSHA 2

Link direct la acest mesaj

Poata o sa vi se para snobism, dar eu vreau sa cumpar (cat mai urgant posibil) o combina frigorifica de buna calitate care sa fie fabricata de o firma originala, adica sa nu fie facuta in Turcia, China, tailanda, Romania, intelegeti voi..
mai gasesc asa ceva in Bucuresti sau sa ma pregatesc psihologic ca ce cumpar ma va tine 5 ani ?

Multumesc

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns eld spune:

Personal consider ca in prezent majoritatea lucrurilor sunt de consum, adica nu te mai tin o viata, ci cativa ani, de-asta si preturile sunt mult mai mici decat erau inainte.
Stiu ca marii producatori nu mai produc in tarile de origine, pentru ca ar fi prea scumpe produsele, asa ca s-au orientat spre tari unde costurile de productie sunt mai scazute.
Oricum, ce marca doresti? Eu am o combina indesit de 3 ani si e ok, dar daca va ceda peste 2 ani nu va fi o tragedie, la cate modele noi au aparut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AYSHA 2 spune:

da, m-am documentat si eu pe teren si am ajuns la aceeasi concluzie.
Acum am o alta "dilema" :pe sistem clasic sau no frost ?
cand te vezi in magazinele de specialitate in fata atator optiuni, ametesti, mai ales daca esti ca mine si nu au niciun pic de "geniu tehnic"
cica ala no frost e mai modern, dar "bate crivatul " peste alimente si le deshidrateaza. Asta ar fi una, dar din punct de vedere al eficientei ?

eld, oferta este atat de variata ca nu mai stii diferenta dintre electrolux si arctic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eld spune:

A mea e pe sistemul calsic, dar eu mi-as lua acum no frost. Eu oricum tin alimentele in frigider cu folie pe ele, asa ca nu ar pati nimic la no frost, dar avantajul ar fi ca nu trebuie dezghetat! Bine, se recomanda sa o dezgheti la 6 luni, dar eu am depasit acest termen de recomandare, desi intr-o ora e gata dezghetata si curata.
Mai cauta pe net despre avantaje/dezavantaje clasic/no frost.
Succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dodo spune:

Cum a zis si eld, azi e prea scump sa se fabrice in tari ca Germania, Franta etc, insa e important termenul de garantie, la un produs de incredere ar trebui sa fie de min 2 ani-TV, masina de spalat, frigider, mircowave, pt. altele, termenul de 1 an este acceptabil-mixer, toaster, presa de sandwich etc. Important e la frigider e sa fie frost-free, adica nu necesita dezghetare deloc, nici macar la 6-12 luni, noi il avem de 6 ani si nu l-am dezghetat decit cind am plecat in RO, altfel nu este nevoie de dezghetare. Si al meu e fabricat in China, insa mere de 6 ani fara cea mai mica problema! La TV am avut termen de garantie 2 ani si, cind a facut figuri dupa 2 luni, l-am luat frumusel si le-am pus in brate aparatul, mi-am luat banii inapoi si mi-am luat altul de la alt magazin fara remuscari, desi si-au cerut scuze si ar fi vrut sa iau tot de la ei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kokiy spune:

quote:
citat din mesajul lui dodo

La TV am avut termen de garantie 2 ani si, cind a facut figuri dupa 2 luni, l-am luat frumusel si le-am pus in brate aparatul, mi-am luat banii inapoi si mi-am luat altul de la alt magazin fara remuscari, desi si-au cerut scuze si ar fi vrut sa iau tot de la ei

Asa ceva in Romania mai putin probabil...la noi se merge cu aparatul la service,iar daca defectiunea este nereparabila abia atunci se dau banii inapoi(primesti un aviz de la service cu care te prezinti la magazin).....daca produsul este reparabil abia dupa 3 interventii ai dreptul sa ceri :ori schimbarea aparatului ori banii inapoi

AYSHA 2 daca vrei un aparat bun,original si no frost iti recomand side by side de la Whirlpool(made in USA)...gasesti la magazinele de specialitate(Altex,Domo,Flanco........)...pretul e pe masura

Razvanel soricel

Kokiy mami de Claudia (12dec.2001) si Razvan (8 iunie 2007)

Mergi la inceput

multumesc, pana la urma am luat un BOSH ( o fi reclama ???)facut in Spania ( sperrr)pe sitem clasic , care se dezgheata singur, garantie 5 ani ( asta spune ceva, nu >?.
mi-as fi luat side by side, dar nu am atatia bani, din pacate...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kokiy spune:

quote:
citat din mesajul lui AYSHA 2

multumesc, pana la urma am luat un BOSH ( o fi reclama ???)facut in Spania ( sperrr)pe sitem clasic , care se dezgheata singur, garantie 5 ani ( asta spune ceva, nu >?.
mi-as fi luat side by side, dar nu am atatia bani, din pacate...

Sa-l stapaniti sanatosi ...
- sistem clasic ,adica nu e no frost...inseamna ca e cu dezghetare automata la partea de frigider,iar pentru congelator se recomanda o dezghetare la 6 luni...bineinteles ca o poti face si mai devreme...

Razvanel soricel

Kokiy mami de Claudia (12dec.2001) si Razvan (8 iunie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miflore spune:

Aisha2, sa-l stapaniti cu placere! Bosch-ul e o firma buna, eu asa zic din propria-mi experienta. Eu am un frigider Bosch no frost de aprox. 10 ani si merge bine-mersi. O singura data a fost nevoie de ceva la el dar nu mai stiu ce, a fost schimbata o piesa.

Mihaela si Ana Maria
Poze AICI

Mergi la inceput

va multumesc, azi il primesc, maine il pun in priza
ma gandesc cu groaza ca trebuie sa-l asez, sa-l setez, sa-l instalez si eu sunt atat de obosita....
Va pup si fara evenimente electrocasnice nedorite !

Mergi la inceput