Copil alaptat= copil dependent?

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MissParker spune:

Sa vin si eu cu o mica actualizare dupa cateva zile in care mi-am mai refacut rezervele de somn.

Mama, ce bine e sa poti dormi 2 zile la rand macar cateva ore legate la pranz si dimineata... te face alt om... Acum imi dau eu seama de ce aia de la Guantanamo, torturati prin lipsa de somn, marturisesc si ca l-au impuscat pe Kennedy...

Deci, pe mine deja nu ma mai dor sanii, deci nu-l percep pe David ca pe un "dusman" (cum ma percepea mama pe mine), si il alaptez cu drag (precizez, cu drag, nu cu placere, e o diferenta, fiindca dragul e pentru el si placerea ar fi pentru mine - cel putin asa vad eu!).

A fost moasa alaltaieri, si ea e de parere ca sanii mei nu au voie sa ajunga pe post de suzeta sau de consolare pentru dureri sau alte neplaceri ale lui David, fiindca in acest caz bebe nu ar mai putea sa-si dezvolte capacitatile de a gestiona singur situatiile de criza si ar invata ca intotdeauna trebuie sa i se bage ceva mura in gura ca sa se calmeze sau ca sa depaseasca o situatie neplacuta.

Azi l-am tinut langa mine, jumatate pe perna jumatate in brate, cel putin cate o ora aproape dupa fiecare alaptare, mi-e un drag de el de nu mai pot si daca as putea nu l-as mai dezlipi de mine cand il vad ce senin si linistit doarme dupa ce papa, insa nu se poate. La wrap inca nu m-am gandit, am probleme cronice cu coloana si oricum nu cred ca as rezista prea mult. O sa incerc insa si alaptatul in pat, mai ales ziua, cand suntem doar noi doi, dupa care am sa-l las sa doarma in pat, langa mine...

Oricum, mi-e mult mai bine de cand am mai recuperat cu somnul.

J G, nelia, Sabina, patou, dianocica, va pup mult si va multumesc din suflet pentru sustinerea si sfaturile voastre, inseamna mult pentru mine si m-ati ajutat enorm!!


Felicia - cea mai fericita mama a celui mai iubit dintre Racusori - bebe David (24.06.2008)
Poze cu noi

Povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Felicia, ma bucur ca iti este mai bine. Nici nu ar fi avut altfel cum sa fie... Si cum am spus, daca mama are grija de ea, e si mai bine. Somnic cit bebe doarme face mami mai puternica si mai dispusa sa treaca peste orice ca sa-i fie bine puiutului ei.
Eu asa am alaptat, culcata linga ei, mai ales la prinz si noaptea. E atit de comod si pentru mama si pentru bebe, la prinz dormeam si eu cu copiii, daca puteam, daca nu, ii lasam singuri si ma duceam la ale mele, noaptea, in functie de dispozitie, ii mai puneam in patut sau ii lasam linga mine sau linga noi. Nu spun sa faci asa, spun doar cum am facut eu, mie mi-a fost un drag sa-i simt linga mine, ca niste pisoiasi linga titzica mea, din cind in cind mai intindeau minuta si ma pipaiau, sa vada daca sint si se intindeau si cascau... fericiti si linistiti, si eu la fel. Fa cum simti, sa nu-ti para rau pentru nimic, lasa prejudecatile si miturile si cartile la o parte, ia numai ce ti se potriveste. Acum, am una de 7 si una de 3, ma pisicesc eu pe linga ele, ca nu mai sint bebelusii care dormeau linga mine si se pisiceau. Dar mai am inca un pisic! Pe care il ador si de linga care nu as mai pleca, la fel ca tine. Mai ales acum, ca stiu cit de repede trece aceasta perioada, acesti primi 3 ani si ca e ultimul pe care il mai pot lasa sa se pisiceasca linga mine si linga titzica mea.


CORNELIA , mami de www.dropshots.com/Aurice#date/2008-02-23/18:30:04" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/Aurice#date/2007-12-02/10:49:08" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/Aurice#date/2008-01-20/18:33:43" target="_blank">LISANDRU

In viata ta si a celor dragi tie, tu trebuie sa fii solutia... nu problema.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gazzella spune:

Felicia, ma bucur muult pentru voi

quote:
A fost moasa alaltaieri, si ea e de parere ca sanii mei nu au voie sa ajunga pe post de suzeta sau de consolare pentru dureri sau alte neplaceri ale lui David, fiindca in acest caz bebe nu ar mai putea sa-si dezvolte capacitatile de a gestiona singur situatiile de criza si ar invata ca intotdeauna trebuie sa i se bage ceva mura in gura ca sa se calmeze sau ca sa depaseasca o situatie neplacuta.

interesant
capacitate de-a gestiona singur situatiile de criza...drept ii...nu trebuie sa fie lipsiti de asta
banuiesc ca nu-i de acord nici cu suzeta, nu?

Felicia, nu tin sa te conving sa-i ofer sanul, un copil poate sa fie continut si in afara sanului, ofere-i senina suzeta daca asta te face sa-i fi senina
dar nu-l lasa sa-si gestioneze situatiile de criza singur...
are sa-ti comunice el cand e pregatit s-o faca, crede-ma
nu e adevarat ca un copil alaptat in timp nu gaseste modalitati complexe, mai articulate de-a se impaca cu lumea
doar cand sanul este oferit inspre comoditatea mamei(scheme de control) poate sa fie o piedica in gasirea unor raspunsuri adaptate contextului in situatii de criza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nemora spune:

ba io i-am dat san de cate ori a plans, pana a stiut sa vina ea spre mine sa ceara clar san. si nu mi se pare ca am gresit cu ceva. de fapt, dupa parerea mea, copilul ar trebui sa aiba tzatzica langa el tot timpul, ca in africa, unde sunt legati de mame cu tzatza in nas. si consider ca datul sanului de cate ori cere copilul (si nu cere verbal ci prin plans) e una din cheile alaptarii indelungate. stiu cateva mamici sfatuite de asistente sa nu stea pe post de suzeta (fiindca un bebelus nu are dreptul la placere, ci doar la mancat rapid) mamici care la maxim 6 luni "n-au mai avut lapte".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns patou spune:

Felicia, ma bucur si eu pentru voi (stiam eu ca o sa fie bine, si stiu ca va fi din ce in ce mai bine,adica mai usor)

quote:
A fost moasa alaltaieri, si ea e de parere ca sanii mei nu au voie sa ajunga pe post de suzeta sau de consolare pentru dureri sau alte neplaceri ale lui David, fiindca in acest caz bebe nu ar mai putea sa-si dezvolte capacitatile de a gestiona singur situatiile de criza si ar invata ca intotdeauna trebuie sa i se bage ceva mura in gura ca sa se calmeze sau ca sa depaseasca o situatie neplacuta.



nici eu nu sunt de acord cu moasa. de cate ori sebas plangea si nu stiam de ce ii bagam tzata-n gura (asta cand era foarte mic si nu puteam sa ma inteleg cu el -ca pe urma a cerut-o singur :)
eu cred ca alptatul e mult mai mult decat hranirea bebelusului..


mihaela, fosta suzeta pentru sebas :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Moasa se refera probabil la faptul ca un copil plinge de obicei din alte motive dar un sin ii inchide si gura si il si consoleaza.
A


www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Bineinteles ca atunci cind plinge trebuie eliminate cauzele plinsului, daca nu trebuie schimbat, daca nu-l zgirie vreo eticheta, daca nu cumva ii este foame in cazul in care s-a inceput diversificarea... il mai plimbi, ii mai arati o jucarie daca e mai maricel... Dar, din experienta mea, plinsul pentru titza se cunoaste. Eu il stiu de la o posta si nu m-am prea inselat, pentru ca ai mei copii, daca incepeau sa plinga de titza, apoi puteam eu sa le dansez si din buric, ca ei tot titza cautau si numai cu ea se linisteau. Clar nu e numai de foame, e pentru confort, asa se simteau ei bine. Adica de ce vorbesc la trecut, ca doar ce l-am pus in patut dupa un plins de titza. Deci, recunosc ca nici eu nu sint de acord cu moasa, dar nici nu stiu exact ce a spus. Daca a spus ca inainte de a-i da titza sa se verifice daca nu cumva plinsul are o cauza care ar ptuea poate fi inlaturata, atunci are dreptate, dar daca a spus ca sa nu-i dai titza chiar daca de asta plinge copilul, atunci o fi avind dreptate, dar eu nu sint de acord. Cind spun alaptat la cerere, apoi la cerere sa fie. Si da, am fost pe post de suzeta cite doi ani la fete, si zi si noapte, si voi si acum, cit va dori baietelul lui mami. Dar eu percep acest lucru la fel de normal ca orice am facut si fac pentru bebelusii mei, ori a-i da sa pape, ori a-i face baita, ori a-i da titzica cind o cere, pentru mine e cam acelasi lucru. Numai ca, repet, la mine plinsul de titza era altfel... plus ca si eu simteam cind copiii mei aveau nevoie de mine si de titza mea. Ba chiar ii spuneam sotului ca intr-un sfert de ora sigur va vrea sa suga, si nu cind erau mici, ci pina la doi ani. Se intimpla ceva fantastic acolo... legatura aceasta intre mama si copil, care exista si fara titza, dar cind e si aceasta implicata, se resimte si pe plan fizic, pentru ca formarea lapticului este strins legata de psihic (as merge pina acolo incit sa spun ca e cam acelasi proces ca orgasmul la femei) si sinii devin sensibili fizic atunci cind psihicul mamei simte nevoile copilului.

Sa va povestesc ceva amuzant... acum, ca atunci nu prea mi-a venit sa rid... o vreme. Intr-o seara, eram la curs, Octav acasa cu Agata si Tudora, care era inca alaptata. In timpul cursului simt cum mi se intaresc sinii si ma apuca starea aia despre care vorbeam, pe care o am cu ceva timp inainte de a veni copilul sa-mi ceara laptic. In pauza, sun acasa si il intreb pe sot ce face Tudora, sa-i dea sa manince ca eu cred ca ii este fomica. Pai, tocmai mi-a spus acum vreo 20 de minute ca ii este foame si i-am dat supica! Cu 20 de minute in urma eu simtisem ca fetitei ii este foame! Bun, dar asta nu m-a linistit, pentru ca senzatia a fost atit de puternica, ca atunci cind alaptezi in primele luni, incit m-am speriat... si mi-am luat un test de sarcina! Pozitiv! Si asa a aparut bebe Lisandru! Eram insarcinata in 9 zile (ca stiu cind am calcat pe bec, de fapt a fost asam mai pe linga, dar s-a prins si asa) cind mi s-a intimplat ce am spus, deci nu stiu daca ii era Tudorei foame sau lui bebe, sau la amindoi in acelasi timp.

CORNELIA , mami de www.dropshots.com/Aurice#date/2008-02-23/18:30:04" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/Aurice#date/2007-12-02/10:49:08" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/Aurice#date/2008-01-20/18:33:43" target="_blank">LISANDRU

In viata ta si a celor dragi tie, tu trebuie sa fii solutia... nu problema.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissParker spune:

Da, acum am inceput si eu sa descifrez mai bine plansetul de tzitzi, mai ales ca azi a fost o canicula cumplita aici si Daviducul a cerut san la nici 2 ore de la ultima alaptare... Moasa se referea la faptul ca nu e bine sa-i varam copilului tzitzi in gura ca sa-l amutim de fiecare data cand nu intelegem de ce plange... Adica daca l-am schimbat de pampers, daca l-am alaptat acu' 40 de minute si a supt perfect, eu zic ca nu are motiv sa planga decat daca-l doare burtica sau are colici, iar atunci nu vad ce as rezolva fortandu-l sa suga (ah, o singura data am incercat, de disperare, in prima saptamana, iar el mi-a respins sanul!). La fel si cu suzeta, intre timp i-o dau, dar numai in anumite momente, cand are nevoie sa se linisteasca doar putin pentru a adormi, deci nu pentru a-i inchide gura, ca oricum atunci cand il doare burtica rau de tot scuipa imediat suzeta, deci nu-l ajuta. Eu incerc mai mult sa-l tin in brate si sa-l consolez prin cuvinte calde, sa-l asigur ca mami e langa el, ca durerile vor trece, ca el e un curajos si un viteaz si va reusi sa le invinga pe toate... chestii din astea mai psihologice si am sentimentul ca il ajuta, sa ma simta aproape si calma...

In mare, am un bebelus destul de destept (mai destept decat mine in anumite momente!), care-mi arata singur ce-i trebuie si ce nu. De pilda, dupa ce termina de papat un san (suge foarte efectiv, ii ia cam 14-15 minute), scuipa sanul multumit si cu buzisoarele mustind de lapte si intoarce capul, sa se odihneasca...

Oricum, sunt optimista si sunt convinsa ca voi avea lapte bun atata vreme cat voi dori sa alaptez. O sa mai vad pe parcurs daca-l intarc la 6 luni sau nu. In orice caz, principalul motiv de a-l intarca ar fi ca sa-mi recastig si eu controlul asupra propriului corp si sa nu mai stau permanent cu disconfortul sutienului 24/24 si cu senzatia ca sunt o autoservire ambulanta. Declar cu mana pe inima ca nu ma pot abandona pe mine insami atat de total... desi am toata admiratia pentru cele care au putut sau pot.


Felicia - cea mai fericita mama a celui mai iubit dintre Racusori - bebe David (24.06.2008)
Poze cu noi

Povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns patou spune:

in nici un caz nu putem sa-i varam tzata in gura ca sa-l amutim :), pentru ca daca facem asta o "scuipa" el singur. E mai greu sa stim ce vor decat ce nu vor :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns patou spune:

eu as zice ca dupa 6 luni (cu aproximatie) e mult mai usor sa alptezi copilul la tzatza decat sa-i dai biberon. De ex. noaptea dormeam langa el (imi pusesem salteaua pe jos ca sa nu cada) si cand il auzeam ca se foieste stiam ca in curand o sa se trezeasca sa ceara tzatza, asa ca nu mai asteptam sa se trezeasca, ii bagam tzatza, sugea in somn linistit.Ma gandesc ca daca era sa-i dau biberon trebuia sa ma ridic din pat sa-i pregatesc laptele, sa-l incalzesc, timp in care el ar fi urlat trezind toata casa si pe urma ar fi trebuit si sa-l linistesc.
Dupa o vreme scoatea doar niste sunete "sugestive" in timp ce dormea si cu gura deschisa cauta sanul

Mergi la inceput