Copil alaptat= copil dependent?
Raspunsuri - Pagina 26
Sabina spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui filofteia
Este tare usor sa arunci cu vorbele... De aici vin anxietatile mamicilor care nu-si alapteaza copii... Eu n-am vazut nici o mamica care sa se bata cu pumnul in piept ca asa am ales eu sa-l alaptez din prima.... Toate s-au referit la alaptatul copilului dupa 6-8 luni, cand copilul intra in diversificare. |
cand copilul intra in diversificare, mai bine zis dupa ce e deja diversificat la majoritatea meselor, poti ramane cu 3 alaptaturi pe zi, si sa mergi la servici bine mersi, de aia nici nu discutam despre asta.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Sabina, Sofia Galagia si bb Gheo
Qamar spune:
Citat: |
citat din mesajul lui dianocica no, uite exact chestia asta n-o suport eu. eu inteleg ca fiecare are gradul lui de tolerabilitate la diverse, ca unul isi doreste un anume standard de viata, altul nu. dar asa nu-mi place cand logica joaca feste si ascunsul dupa deget e la mare pret. eu una am ales sa stau acasa, de ex. am pus in balanta: primii ani de viata ai copilului meu si confortul dat de 2 salarii bunicele. si am decis ca ramanem cu un amarat de ford ka in care nu-mi incape nici macar caruciorul in portbagaj si care abia se tine, nu ne mai inhamam la o rata. ca nu am nevoie de 20 de perechi de incaltari de vara ca pana acum, imi ajung 2, ca nu imi trebuie haine de sezon, imi iau numai la ultimele reduceri, ca ... ca... a fost o alegere. a mea. poate pt altii si astea sunt lucruri la care doar viseaza. la noi a insemnat un pas inapoi. pe care eu am fost dispusa sa il fac. si tsand cu copilul 24/24 aleg sa si stau cu el in acest timp. si am impresia ca in acest timp amcastigat eu, ca persoana, mai mult decat in orice alte conditii. si pot sa inteleg accept ca nu toata lumea e dispusa sa faca asta. ca pt altii e mai importantconfortul material, sa stie omu' ca si-a luat si casa, si masina si...si...ca poate sa iasa la un restaurant cand are chef..la o tura de shopping in mall...la..la.. dar nu pot sa inteleg cum ai ..nici nu stiu cum s-o numesc...impertinenta, sa zicem, e mai soft, sa afirmi ca da, aia care stau acasa o fac pt ca si-o permit. sau ca nu, nu se poate, sau, mai rau, nici macar nu e bine sa fi atat de ingaduitor cu copilul, nu poti avea atat rabdare cu el...ti se suie in cap..tre sa-l disciplinezi..bla bla. alaptez. cat vrea el, pentru ca mi se pare ca e dreptul lui sa decida. e mancarea lui, mie nu mi-o ia nimeni din fata daca mananc. lui de ce i-ar lua-o? a, ca asta inseamna ca sunt practic legata de el 24/24, pai asta e alegerea pe care am facut-o cand am facut un copil. sunt alagerile noastre, pe care trebuie sa ni le asumam. pe ele si consecintele lor ai ales sa te intorci la serviciu, f bine. dar spune de ce, nu ca vai, nu se poate altfel. sunt oameni care traiesc cu salariul minim pe economie. si sotul si sotia. se poate! e greu, dar se poate. doar ca sunt alte standarde. spune ca efectiv nu ai rabdare sa il lasi sa facamancare cu tine, ca nu poti sa faci curat dupa 2 in loc de 1, dar nu spune ca nu se poate sau ca, vai, e atat de periculos sa faci asa. alegeri => consecinte. e atat de simplu. I'm not trying to be difficult...it just comes naturally. |
te-ai enervat, asa-i?
sunt toal de acord cu ce ai scris mai sus-- pana la urma e o chestie de alegere a fiecaruia...
Qamar spune:
citat din mesajul lui filofteia
Poate ar trebui sa te gandesti ca acelea care se duc la serviciu o fac pentru ca nu-si permit nici o pereche de pantofi, nu au deloc masina, sau cel mai des nu au nici macar ce da de mancare copiilor...pentru ca a cumpara carne, fructe, lapte ... nu mai vorbesc de alte cumparaturi (haine, incaltari, scutece) ... te duc undeva peste cei 800 de lei dati de stat. Si pana la urma daca o mama se simte mai confortabil sa mearga la serviciu decat sa stea sa alapteze eu sunt pentru serviciu, pentru ca altfel nu se obtine decat o mama frustrata, care sigur nu aduce nimic bun educatiei copilului... mai bine o mama pentru 4 ore de dupa servicu multumita de ea si care acorda timp de calitate copilului, decat una care sta toata ziua acasa si este nervoasa tot timpul. |
eu nu inteleg chestia asta; de ce trebuie sa fii frustrata si nervoasa daca stai acasa cu copilul? de ce pentru unele persoane e o corvoada?
si aici ma refer la cele care ar putea ("""""si-ar permite"""""") sa stea acasa cu el 1 an-2-100 si totusi aleg sa se de-frustreze la serviciu...
de ce?
Porumbita spune:
de ce unele femei au nevoie de ani pt a ramane gravide si alte nu mai stiu cum sa se fereasca?
de ce unele nu pot face copii de loc?
de ce unele pot si sunt capabile sa cresca 6 copii si alte se plang cand au doar unu?
de ce unii tati refuza sa puna mana pe bebe mic?
de ce altii isi abandoneaza familiile?
de unora le place ciocolata si altora cafea?
de ce nu toti bebei mananca la fel?
de ce unii merg si vorbesc mai repede decat altii?
si lista de ce poate continua...
pentru oamenii SUNT diferiti... ce pt tine reprezinta un mister pt altii e o chestie normala... si viceversa...
Ingrid S spune:
Dianocica, mai incet cu vorbele, nu-ti permit sa vorbesti despre impertinenta, cand stiu foarte bine cazul prietenei mele care a contactat rate la banca pentru apartament si masina inainte de a face copilul si s-a trezit ca nu-i ajung banii daca nu se intoarce la lucru. Dupa 3 luni a inceput sa lucreze, coplul sta cu bunicii si ei sunt linistiti ca pot sa-si plateasca datoriile, ca doar n-or vinde casa sa traiasca in padure ca sa o alapteze pe aia mica si sa stea non-stop langa ea.
Patou, cad vei merge la un director de banca si ii vei spune: vai stiti, eu am un bebe si vreau sa stau cu el acasa, nu puteti va rog sa-mi amanati ratele....iar el va spune: cum nu, imediat, ce nu facem noi pentru ca o mama sa-si alapteze in liniste copilul!, mai vb, pana atunci dulcegariile si sentimentalismele ieftine nu-si au rostul.
Zau asa, parca unele din voi traiesc in lumi paralele si nu vad realitatea...De ce nu deschideti un topic separat: "mame denaturate cele care se intorc la servici inainte de 6 luni minim!" si daca se poate la generale...tare sunt curioasa de raspunsurile multor fete de pe aici.
Ingrid S si Diana
http://www.dropshots.com/Ingrid28_photo
gazzella spune:
citat din mesajul lui Porumbita pur si simplu ma depaseste de ce pt voi numai primii ani de viata ai copilului sunt- importanti... cand copilul o sa aiba 4-6-10 ani nu va mai avea nevoie de voi? |
e simplu, in perioada 0-2-3 ani se formeaza personalitatea individului, se structureaza Eul
dupa aceea totul e "muncit", "facut", "delimitat"
iar acest proces de constructie, formare a Eului e unul supus diverselor forte, influente, prezente sau absente
si copilul va mai avea cu siguranta nevoie de parinte, ca si apropiere fizica nu in aceasi masura, evident
de ce aleg sa stau cu ei? ca sa le dau timp sa-si construiasca un Eu autentic, ca sa le dau timp sa se construiasca viguros, robust
si cu cat ei reusesc sa faca asta cu atat ma gandesc c-o sa fluier eu pe la 12-13-14 ani cand o sa fie adolescenti, oarecum fascinati de afilieri la un grup care sa le dea o identitate
ma gandesc asa: cu ce nu castig acum n-o sa trebuiasca sa platesc avocati care sa mi scoata din diferite belele, sau sa platesc masinile tamponate, sau sedinte la diversi terapisti ori ca or sa-mi fie bulimici, ori anorexici sau stiu eu ce altceva
recunosc ca-s prapastioasa, dar cum zice mandrul meu "suntem prea saraci ca sa ne permitem sa economisim"
deci cam niciodata n-o sa avem suficienti bani sa le platim toate porcarioarele pe care le observ ca le face adolescentul comun provenind din familii prea ocupate sa plateasca rate la ultima masina
nu fac referire la nimeni in concret, de pe forum
ma uit doar la societatea italiana
copilul apartinand familiilor din patura sociala de mijloc, cei vreo 80% ai Italiei, cei apartinand parintilor cu un apartament, o masina de valoare medie, vacante festive 2 saptamani pe an, imbracaminte de sezon si acoperiti de playstation
copiii dezradacinati, copiii motorinelor, care ajung sa se afilieze la diferite babygang din cauza ca le-au lipsit punctele de referinta, sunt prea debusolati ca sa se recunoasca, ca sa se afirme altfel decat in termeni de bullism
comportamentul antisocial este consecinta unei rupturi, a unei deprivari afective
asta e..pentru mine
ani acestia sunt doar o investitie in ei, in viitorul lor in termeni de capacitate de-a se raporta sanatos mediului in care vor fi expusi
cum spuneam, suntem mult prea saraci chiar si cu 2 salarii sa le platim o eventuala dependenta de droguri, etc
prapastiasa rau, veti spune
Felix (3 ani si 8 luni) Bendis (1 an si 9 luni)
Lala_D spune:
citat din mesajul lui gazzella
de ce aleg sa stau cu ei? ca sa le dau timp sa-si construiasca un Eu autentic, ca sa le dau timp sa se construiasca viguros, robust Felix (3 ani si 8 luni) Bendis (1 an si 9 luni) |
Si cei mai mult de 70 % din copiii ale caror mame legislatia nu le permite sa stea acasa 2 -3 ani cum sunt
Neautentici in Eu-ul lor, napastuiti de soarta, nenorociti , neadaptati ??????????
Cam cate tari din lume in momentul actual permit mamelor sa stea acasa 2-3 ani
Bai frate ce usor este sa generalizezi
Din simpla analiza a textului de mai sus o Romanie intreaga compusa din generatiile care au acum varsta de 25-60 de ani sunt niste neautentici si neadaptati.
O zi excelenta !
Lala.
Fratele mai mare!
Baby Andrei ! (27.12.2007)
Poze
Porumbita spune:
gazella din pacate nu ai nici o garantie ca dc vei sta langa ei primii 4-6 ani din viata adolescenta lor nu va fi tumultuoasa...
asa cum spui tu ar insemna ca toata generatia mea a fost una de adolestenti pierduti pt societate pt ca in 32 de copii cati am fost in generala si 28 in liceu la nici unu nu a stat mama acasa decat maxim un an (era 3 luni prin lege si dc si cumputeai se mai luau medicale etc)
gazzella spune:
Frumoasa din padurea adormita
asa..si inca o data..ca se pare ca nu m-ati intales
nu este vorba doar despre alaptare
eu personal am ajuns sa nu ma intereseze prea mult alaptarea ci doar ce sta in spatele acesteia, adica continere, prezenta, disponibilitate afectiva
sunt pentru alaptare cat timp se construiesc premizele unui raport solar, dar daca mama chiar nu reuseste sa alapteze din varii motive legate de structura ei interioara e ok (pot sa inteleg, nu suntem noi decat in masura in care suntem si produsul celor care ne-au continut sau mai putin) doar atat!
motivele financiare de acum incolo fiecare si le moduleaza in functie de simtire, credinta, motivare
convingerea mea e una: deocamdata nu s-a inventat jucaria/bona minune suficient de buna pentru ai mei, decat in filme
eu deja am spus suficiente
ma retrag de la acest subect
voua tuturor
Felix (3 ani si 8 luni) Bendis (1 an si 9 luni)
filofteia spune:
eu nu inteleg chestia asta; de ce trebuie sa fii frustrata si nervoasa daca stai acasa cu copilul? de ce pentru unele persoane e o corvoada? si aici ma refer la cele care ar putea ("""""si-ar permite"""""") sa stea acasa cu el 1 an-2-100 si totusi aleg sa se de-frustreze la serviciu... |
Pentru ca nu toti oamenii suntem facuti la fel!!!
Iar serviciul nu-l alegi ca sa te de-frustrezi ci pentru ca-ti place.
Serviciul este o chestie care o fac in primul rand pentru mine...nu cred ca sunt o mama mai rea din cauza asta!
Asa cum nu este o mama mai rea cea care alege sa stea acasa...
Suntem altfel...asa cum eu nu-mi pun intrebari de ce??? Cred ca si cealalta parte ar trebui sa nu-si puna... Iar asta inseamna toleranta...
Din simpla analiza a textului de mai sus o Romanie intreaga compusa din generatiile care au acum varsta de 25-60 de ani sunt niste neautentici si neadaptati. |
Lala eu sunt unul dintre acesti copii. Si simt cum n-am EU-ul autentic. Dar fiind le la 7 luni in colectivitate am constat ca am o toleranta muult mai ridicata decat altii.