cum pastrati branza?
Raspunsuri - Pagina 2
columbiana spune:
quote:
citat din mesajul lui b.nicaquote:
citat din mesajul lui Ana Stroe
parintii mei (fermieri de multe generatii) pastreaza brinza acum in congelatoare; pachete cintarite la 1kg, inchise in pungi ermetic; asa am invatat si eu, cumpara aici tuburi de brinza de capra greceasca (manouri), o fac pachetele mici si le pun in congelator, de unde scot seara cite unul pentru a doua zi-se maninca intr-o zi un pachetel;
off-topic: cind eram mica parintii mei o bateau in bidoane cu frunze de hrean deasupra, pe care le coborau cu fringhii pe fundul fintinii; am avut surprinderea sa constat ca si aici in nordul Qc-ului la Saguanay, unde se produc cele mai bune soiuri de brinza de aici tot asa o pastreaza si acum unii, traditional: pe fundul riurilor sau al goilfului in pachete ermetice.
http://www.floriinro.ro/
Ana draga,dar decongelata nu se faramiteaza?
Daca se pastra in fantana inseamna ca rezista la temperatura constanta si joasa;oare cat sa fie in fantana temperatura?
b.nica,
incep prin a da casul de oaie prin masina de tocat carne , o sareaza si framinta (ca aluatul de cozonac); nu se sfarima deloc si e foarte buna.
http://www.floriinro.ro/
georgiana78 spune:
fetelor, multumesc mult de raspunsuri
cand o sa am mai multa branza o sa incerc sa o tin in congelator
witeflower spune:
Branza din cas eu o pastrez la frigider, nu la congelator. O pun in pungi de plastic sau in borcan inchis cu capac.
Important - de la bunici citire - este sa fie mai sarata decat o faci pt consumul imediat, sa fie bine indesata in punga/borcan (sa nu ramana bule de aer) si sa fie bine inchisa.
De aceea, cand o pun la punga cam 1/3, apoi presez branza si rulez punga in jurul ei, pana se face un cilindru si vad ca nu a mai ramas aer in punga. Apoi o mai pun intr-o punga, pe care o rulez peste prima.
O pastrez asa mult si bine (bunicii o tin in camara, dar camara mea e prea calda, de aceea o tin in frigider). Imi place asa pt ca rezista si la calatorie, chiar si pe caldura - e drept ca nu am tinut-o niciodata mai mult de 1-2 zile, ca ne place si...o mancam repede.
dalina2x2 spune:
bunicul meu pune bucatile de cas in butoiase si toarna peste ele apa cu foarte multa sare. Sta si un an asa. Dar pune MULTA sare. Iar cand o consumam, o punem la desarat de cu seara. E o telemea super pe care eu o folosesc mai ales la budinca de taietei la cuptor; dar si cu rosii, vara, e foarte gustoasa.