Sezatoarea canadiana (97)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Imi pare rau, Ana, te inteleg ce spui, pentru ca aceeasi situatie o traim noi de citeva luni, si mai ales de citeva zile, de cind au fost la medicul in care aveau sperante. Da, si pe noi ne ajuta mama lui Octav, ca a mea nu are de unde, nici a lui nu e bogata, dar stringe pentru noi si mi-e jena, ea zice ca pentru nepoti, ca sa ne fie mai usor sa primim. Marea a platit-o ea si anul trecut si acum, ne-a mai dat si bani de cheltuiala si mie anul trecut si lui Octav acum si am mai venit si cu bani de la ea, cadou pentru nasterea lui Lisandru, cica... Sper sa ajung sa ne ravansam cumva intr-o zi! Stiu de chestia cu contul si cu cardul, si am de gind sa o fac pentru mama mea, dar cind imi voi permite, acum e exclus, in afara de mici cadouri si ceva banuti pentru ele, pentru mama si sora mea, ca stau la un loc, nu am cum sa ma intind mai mult.

CORNELIA , mami de www.dropshots.com/Aurice#date/2008-02-23/18:30:04" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/Aurice#date/2007-12-02/10:49:08" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/Aurice#date/2008-01-20/18:33:43" target="_blank">LISANDRU

In viata ta si a celor dragi tie, tu trebuie sa fii solutia... nu problema.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daiopri spune:

Sa ma bag si eu in seama, Nelia eu am luat o dulceata care zice ca este de black currant in franceza vad ca scrie cassis si cred ca alea sunt afine.
Apoi am vazut la Costco, suc organic din ele, 2 sticle din alea mai maricele la vreo 7 si ceva.
Acuma nu am retinut daca iti trebuie de cranberries (care si eu cred ca sunt acrisoare din alea care se gaseau pe munti pe la noi) sau afine.
Multumesc de raspunsuri.
Despre vorbit, baiatul meu a inceput tare tarziu, cred ca dupa 3 ani si ceva, si stricat. Abia de vreo cateva luni in apropiere de 5 ani a inceput sa isi dea drumul mai bine in engleza, iar in romana tot stalcite ii ies. Eu l-am lasat in pace, cum a putut si el, si acum ala cat ii turuie gura ma bucur ca nu a inceput mai devreme. Dar stam tare prost cu romana, desi noi vb cu el doar in romana. Noroc ca bunicu a mai invatat cate ceva engleza:))
A, si vroiam sa spun cui intreba unde e vara, in Vanc:)) Se pare ca luna asta am avut mare noroc, nu prea au fost ploi. De fapt in general vara e acceptabil, desi anul trecut a fost asa si asa. Acum nu ne putem plange:)
Lorelaim bine ati venit. Chiar am vrut sa intreb cand vii. Mai si al meu e matait tare, si ma scoate din sarite cand orice spune e pe ton de mieuneala.
Ceva solutii?:))

Numai bine tuturor
http://bd.lilypie.com/hfkmm7.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

nu vreau sa va ucid orice speranta, dar si al meu la 12 se matzaie cateodata de zici ca e milog la biserica...

Doamne'ajuta!

POZE
http://maru-incotro.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Magdone spune:

M-ai omorat Maru!:)
si eu vroiam sa zic Daiopri, de chestia asta cu mieunatul, ce au fratilor copiii astia, oare asa eram si noi??

cel putin la noi, dimineata cand e momentul sa mearga la baie sa faca pisu si sa spele pe dinti si ochi e o tragedie, o mieuneala continuaa, 3 ooooore ma rog de el sa faca chestia asta, bine ca acum e vacanta si nu ne grabeste nimenea.

Lorelaim, sa-ti fie de bine concediul!
Nelia, imi pare rau de cumnatul tau, multa sanatate!

daca vreti sa vizionati poze de la ziua lui Razvan:
http://picasaweb.google.com/magda.udrea/5Ani

va pup

Magdone, mami de Razvan (19 iulie 2003) si Olivia (31 mai 2008)
_
"Pentru a castiga ceea ce merita sa ai, s-ar putea sa fie nevoie sa renunti la tot ceea ce ai deja."

Mergi la inceput

Pai, si ale mele sint mitziite, citeodata: haaai, puuuui mieee deeeseeen, si se preling si se arcuiesc cind se mitziie asa, de-mi vine sa le sterg cu buretele ud pe fata, ca sa le treaca. Eu nu am gasit solutii, decit ca le atrag atentia ca ce cer ele se poate face si pe un ton normal, nemitziit. Culmea este ca Agata a inceput sa se mitziie mare fiind, nu-mi aduc aminte sa fi facut asa cind era mica, atunci ori facea criza direct, ori isi lua singura! Ceea ce era mai grav!

Daiopri, l-am intrebat (asta-noapte, la 3 si ceva, cind am stat si noi de vorba pe indelete, ca ne e dor rau unuia de altul), pe anglofonul de Octav si mi-a spus foarte sigur pe el ca berry sint toate fructele de padure, afinele sint blueberries, iar cranberries sint coacaze rosii de padure (nu garanteaza ca se mai numes si rachitele si merisoare, cum i-am spus eu, ci mai degraba ar spune ca sint un soi de coacaza care s-ar putea sa nu creasca si in Romania), ca mai sint si unele negre, care se numesc... dar am uitat. Si ca se va duce la plafar si va cere tot ce au pe baza de denumirile de mai sus, ceai vreau sa spun, ca sa inlocuiesc sucul, care pe linga faptul ca e cam scumput pentru noi, are si zahar, ca eu asta i-am cerut si de aceea am ajuns la discutia asta... Na!

Vancouver!!!

CORNELIA , mami de www.dropshots.com/Aurice#date/2008-02-23/18:30:04" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/Aurice#date/2007-12-02/10:49:08" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/Aurice#date/2008-01-20/18:33:43" target="_blank">LISANDRU

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

al nostru oscileaza intre a fi donkey si pus in boots. De obicei se matzaie cand stie ca ceea ce vrea nu e chiar usor de obtinut si apeleaza la tot arsenalul...

acu ar manca numai inghetata, si nici nu vreti sa stiti cum sunt dialogurile cu el referitoare la cata inghetata e bine de mancat...

cand era mic si taragana lucrurile, stabileam limita de timp, daca te speli si mananci pana la 8, de exemplu, iesi mai repede afara, sau stai mai mult la tv, ca e timp castigat. Rabdare, rabdare, rabdare

(acu durerea e cu dusul, ca ii ia si o ora sub dus, nu stiu ce spala, ca e slab schelet, lung ca un par, si par tuns scurt, scurt. Cat mai stam la apartament, putin imi pasa, da cand ne-om muta la casa, atunci sa vezi tragedie!)

Doamne'ajuta!

POZE
http://maru-incotro.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorelai spune:

nelia, Octav are dreptate. berries cresc in padure. coacazele sint currants (red and black) nu sint cranberries. din cite stiu eu cranberries nu cresc in romania, asa ca degeaba incercam sa le gasim numele romanesc, e posibil sa nu fie. am auzit ca le-ar spune merisor. afinele sint sigur blueberries.
pt vezica ta, se gasesc sigur pastile cu cranberries la orice magazin cu vitamine (si la wal mart) si daca nu gasesti, ia cu incredere blueberries. ambele berries curata infectiile urinare.

lorelaim, bine ai revenit.
try, ce bine ca mititeii au iesit bine la analize. ale mele au facut teste de auz la 1 an si de atunci nimic. nu le-am mai dus la control de la 18 luni, numai la walk-in clinic cind au racit, si asta rar. si noi intram in categoria celor care nu au facut otita pina acum.

pt cine intreba (sorry, scleroza) ale mele au 3 ani jumate si nu s-au terminat inca "terrible twos". tipatul le apuca cind nu te astepti iar mitziala e la ordinea zilei.

Mergi la inceput

Lorelai, mersi! Iti dai seama ce probleme serioase am si eu, nu? Da, acum imi dau seama ca de fapt sotul meu a spus ca sint ca un fel de coacaze rosii... nu ca sint coacaze, dar era 3 noaptea si noi vorbeam despre coacaze... asa ceva!

Mergem la plimbare, banca, magazin, parc sau invers... ce sanse am sa ne prinda din nou o ploaie din aia torentiala!?!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmençita spune:

60 % daca pleci acum si 90 % mai pe seara

Carmencita,
Cristian 1 an si Alex 11 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Ktrinel, alex al meu a fost un ingeras de copil pana la 1 an jumate cand au aparut crizele. Tipa din toti rarunchii, cand il apucau frustrarile, tipa ca din gura de sarpe si nu reuseam sa-l potolim si ne crizam si noi pe langa el. In plus si noi am trecut prin diverse greutati atunci si mie mi-a pus capac starea ai de neliniste pe care mi-o insufla instictul legat de sarcina cu adrian si numa’ rabdarea nu m-a caracterizat in perioada aia. S-a cumintit pe la 3 ani si-un pic alex. Crizele alea au avut diverse manifestari, dar in timp s-au mai temperat. Cam pe cand a inceput sa vorbeasca bine s-a temperat.
Depinde de fiecare copil, nu-i musai sa treaca toti prin aceleasi etape si faxe de bazdaci in fund, unii fac crize la 2-3 ani si nu fac mai tarziu, altii nu fac deloc pana la 7-8 ani.
Praslea a inceput cu crizele inca de la un anisor, deh, avea model pe frate-su mai mare. Dar vad ca n-a facut doi anisori inca si a inceput deja sa se mai domoleasca crizutele. Acum am doi baietei de vis care tanjesc dupa mami non-stop. Si alex mai nou a intrat intr-o pasa cand sufera de dorul meu pana vin de la servici. Ma copleseste acasa cu replici de genul: "ami mie-mi era tare dor de tine". "Mami eu azi am fost trist ca nu erai acasa" si faze de genul asta. Nu stiu ce-i cu el ca nu era asa pana acum, chiar daca si-a manifestat mereu dragostea fatza de mine. Luni cand am fost cu adrian la dr. si a inceput sa planga atat de deznadajduit ca nu-l iau si pe el (n-aveam ce face, la audiolog trebuie sa fiu doar eu cu adrian in cabinet la testari si nu as fi avut cum sa-l las pe alex afara din cabinet) mi s-a rupt sufletul de mila lui. Si i-am promis ca dupa-amiza o sa ma duc si cu el la dr. (un control de rutina pt el si pt mine). Cand m-am intors acasa mi-a spus dragutul de el ca "sunt tare mandru de mine, mami). De ce, mami? "Ca ai venit acasa si ca mergi si cu mine la dr." Cu alte cuvinte ca m-am tinut de promisiune. Asa m-a induiosat.
Ieri la fel, a iesit tataie cu ei afara dimineata (eu roiam sa stau cat ma ilinistita inainte de ex. de condus) si s-au intors acasa cand eram eu pe picior de plecare. Si mi-a povestit taica-miu cum tot inventa motive doar ca sa vina acasa ii era teama sa nu plec. Ca lui ii e sete, ba ca face kk, ba ca ii e foame, ba ca el nu mai poate sa mearga. Si-intr-un final a marturisit ca ii e dor de mami. Nu stiu ce-a devenit asa disperat dupa mine.

Olga, imi pare tare rau de sarcina pierduta si va tinem pumnii sa vina bb mult asteptat cat mai repede. Si eu mai vreau la un mandarin sa va mai vad, acu' am si carnet, asteptam masina sa fie aranjata.

Nelia, seamana fi-tu clar cu tine, e atat de scump in poza a treia (aia dupa poza ta) cat zambeste de frumos.
Imi pare rau de cumnatul tau, colega mea de servici mi-a povestit de 2 cazuri din astea de cancer la limba… si numai lucruri descurajante am auzit. Nu vreau sa contribui la suferitna ta cu detalii, insa am inteles ca e o forma grea de suferinta acest tip de cancer.

Daiopri, sigur black currant sunt coacazele. Am luat si eu dulceatza de-aia si cand am vazut poza pe borcan m-am luminat toata, asa aratau coacazele la mamaie in curte. Mancam in fiecare vara coacaze.
Corespondentul in romana pe care l-am gasit la canberry sunt ce spuena nelia (mersoare / rachitele), sigur nu-s un fruct uzitat la noi. Daca se cultiva asa ceva la noi nu e pt consumul larg, ci eventual ca materie prima in industria farmaceutica. Banuiesc ca, daca se gasesc cramberries la noi, sunt salbatice. N-am auzit de asa culturi la noi niciodata.
Se recolteaza de regula prin metoda umeda (adica prin inundarea plantatiilor ca sa se ridice fructele la suprafatza – de-aia vedem mereu in reclame pe-aia cu cizmele pana-n gat intr-o balta plina de cramberries), dar se pot recolta si uscate.
Am gasit intr-u ndictionar urmatoarele variante cand am cerut traducerea de la coacaze i nengleza:
Coac#259;z • s red currant
coac#259;z negru (Vaccinium myrtillus) • s blueberry
Coac#259;z#259; • sf black currant
coac#259;z-negru (Ribes nigrum) • s black currant
Cand l-am intrebat pe respectivu ldictionat cum traduc afine mi-a raspuns: sf bilberry, blueberry
La canbery am gasit si eu tot meri#351;or (Vaccinium vitisidaea); r#259;chitele (Vaccinium oxycoccus).

Magdone, sa-ti traiasca flacaul, multi ani inainte, sanatate si numai bucurii. Ti-am vazut si dolofanica frumusica.

Mergi la inceput