Sezatoarea canadiana (97)
Raspunsuri - Pagina 14
mikiion spune:
Ktrinelca tot il laudam ieri pe Marc ca s-a potolit, azi dimineata ne-am batut sa-l punem in scaun.... El vroia cu mama, doar cu mama, si in parc, nu spre garaj.......si spre gradinita. Eram cat pe ce sa raman acasa.
Dupa ce l-a urcat cu chiu cu vai( efectiv cu forta, adica sotul il tine strans, il pune acolo nu-l lasa sa se ridice, metoda invatata din perioada cand facea crize de astea zilnice), s-a calmat puisorul. Si a intrat zambind la gradi.
Nu spun ca ieri m-au luat de la metrou sa mergem la un magazin, si am trecut pe drumul obisnuit spre gradinita...Si facuse o mutra trista...Ce s-a luminat cand a vazut ca trecem mai departe si ca nu oprim.....
Ce vroiam sa spun, si Marc avea crize la urcatul in scaun. Aproape zilnice. Si asta de pe la 6-7 luni de cand am trecut de la scoica la scaunul clasic de copii.( ca avea si inaltimea si greutatea depasita) Ce dor imi era de perioada cu scoica, cand nu aveam nici o grija de cand il puneam acolo pana ma intorceam.....Boierie...
Acum realizez ca au devenit, f. f. rare...Deci asteapta vreo 6 luni si ii trece. In zilele normale, cand are chef si e doar cu tati( cand sunt si eu e mereu mai dificil) se urca singur. Ii deschidem usa, si se catara el acolo, incearca chiar sa-si puna si curelele singur.Asta iti spun ca sa te incurajez.....Ca o sa treaca in scurt timp.
[www.onetruemedia.com/shared?p=60647bcd025335118109e1&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 2 Ani
[www.onetruemedia.com/my_shared?z=196cc7766eb32af94624d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 1 An
www.dropshots.com/mikiion" target="_blank">filme si poze 2006-2008
www.dropshots.com/mikiion2008" target="_blank">filme si poze mai 2008-
Virsta Marc
Podeanu spune:
quote:
citat din mesajul lui laurajr
Nelia, Doamne, ce bine seamana Lisandru cu tine…m-au innebunit pozele astea alb-negru, cum le-ai facut ?
Eu dupa nunta am incercat sa gasesc un fotograf sa ne faca poze alb-negru si n-am gasit niciunul, toti trecusera la color, dar pozele alb-negre mi se par asa elegante…cu parfum de epoca…
Scarlet O'Hara : Si maine mai este o zi !
Laura ,Ioana Nazdravana si David Fermecatoru'
Laura, un aparat bun converteste orice poza color in alb-negru si chiar sephia (tenta aia de maro-antic). Aparatul nostru face asa ceva, nu stiu daca mi-ai vizionat ultimele poze din vacanta dar fetele mi-au tot admirat calitatea pozelor . uite aici albumul http://community.webshots.com/album/563964311geZSXv
si uite si o poza sephia http://good-times.webshots.com/photo/2378415260062909686mxPisd
Eu va citesc din umbra dar nu prea am dispozitia necesara de scris...am o problema de sanatate care ma ingrijoreaza momentan.
ktrinel ce ai facut pina la urma cu inspectia??
columbiana spune:
Dana, sanatate, tinem pumnii!!!!
Oana, sunt atit de frumoase pozele, mi-e tare dor de Europa, de alt fel de decor al naturii in locul monotoniei de aici (nu ca as fi vazut eu mare lucru pina acum, doar Ungaria si ceva din Austria) ; vad ca Antonia s-a simti foarte bine, sunt multi copii acolo!
din pacate cu doua saptamini de vacanta anual in care sa vezi si familia din Romania, sa te plimbi si sa te odihnesti e imposibil; colac peste pupaza vad ca anul asta nu mai avem nici vara pe aici:((
Ktrinel, nu m-am suparat deloc, cum sa ma supar, n-as mai scrie in cazul asta.
http://www.floriinro.ro/
Pucku spune:
SALUTICA
fie-mea cred ca are record de crize, dar am invatat sa le geram cum trebuie si acum la 4 ani e mult mai bine
a mers foarte bine locul de punitie, fara televizor si ca-i i-au ursu...asta e toutou-ul favorit....daca incepe sa strige si urle fara motiv e trimisa la ea in camera....are de ales, acum 75 % din cazuri se potoleste imediat, foarte rar ajung sa intre la ea in camera....nu o neglijez deloc si eu faceam asta la varsta mea, vreau un copil indepedent si capabil sa se descurce singur, prin urmare: se dezbraca singura si-si duce hainele in cosul de haine, daca le vad aruncate trebuie sa le stranga vite, trebuie sa-si stranga jucariile altfel vine aspiratorul- papa tot, mai nou cu scaunelul ajunge la robinet, isi i-a singura apa, spala fructe, isi pune suc din frigider, e mare amatoare be branza baby bel, si-o desface singura si o mananca, nu are voie sa lase degauri, resturi toate se arunca la gunoi
cu dintisori nu avem probleme, daca face degat de apa pe contoir la baie trebuie sa-l ramaseze cu carpa.....dupa ce a facut asta de vreo cateva ori nu a mai gasit drole sa se joaca de-a broasca in chiuveta, e atenta acum, la fel dupa ce i-am dat carpa si windexul pt geamuri si oglinzi, masa de sticla, mobila si pereti scrisi......a curatat de vreo cateva ori si nu i-a mai trebuit
cateodata le da la intors ca ursu face prosti si nu ea, dar nu tzine tot timpul
cu vorbirea o ducem foarte bine,vorbeste nu-i tace gurita in romana si franceza, in romana vorbeste peltic, si seamana cu soata in capacitatea de a aprendre de langue, deja e binisor in engleza si prin jocuri invatam germana si maghiara, un pic de japoneza....mi-a-tzi dat idei cu italiana si spaniola, sa caut niste carticele
noi avem alte ifose.....nu ne place decat culoarea verde Jeanine, de multe ori nu vrea altceva de imbracat decat verde......., ne face varza, e innebunita dupa catei , elefanti si cai- daca exista pe vreo bluza atunci o sa treaca si daca e alta culoare....dar nu mov, asta nu e de ea, musai cu toutoul la gradi, cateodata se lasa si cu scandal daca il uita la gradi sau il uita in bucatarie inainte sa plecam
e timida si se integreaza mai greu, iar cand schimba grupa.....vai de noi, mai ales la gymnastica,inot- e tare sensibila la schimbari
nu-i place sa o piepten, codite....asa ca am tuns-o....am scapat de un chin
daca mergem la plimbare trebuie sa petuiasca totii catei, deja o cunoste lumea, si e tare dura cu al nostru catel, cateodata cred ca e o maitresa mai buna decat mine
a avut cateva iesiri / plangeri la gradi.....a scuipat si batut pe cineva, dar au trecut, face crize daca nu i se da dreptate, verde, elephanti.....dar sunt din ce in ce mai rare
eu ma gandesc ca si eu am zile cand nu am chef sa ma duc la servici, sau sa fac aia, asa ca si ea are dreptul asa ca privesc altfel lucrurile
pe noi ne-a ajutat mult educatoare, care a cerut si un aide de la clcs ca simteam ca innebunim la un moment dat
si da otitele si-au spus cuvantul, acum are tubulete, si am fost si mai nenorocosi cu 3 cazaturi cu urmari.....o treapta gresita a schiopatat 3-4 luni,terminam cu asta ii aluneca piciorul , isi sparge buza si un dinte la gradi, in iarna s-a taiat la picior, 7 copci...o saptamana la pat
acum vad un phisio si un ergotherapeut , e tare fricoasa, calculeaza inainte totul, a descoperit o slabiciune pe partea dreapta la sold, trebuie intarita cu exerciti
hai ca m-am intins cat o tona
am gasit ieri la proxim, un deo cu bila de la ombra fara aluminiu, foarte fain cu musetel
mai revin
Corina , Stephanie + duggy Totolino prostolino
"Important nu este ceea ce ti se intampla, ci felul in care reactionezi""
Ica 1975 spune:
Oana, f frumoasa vacanta, cred si eu ca vrei sa te intorci
Dana, multa sanatate, sper ca totul va fi ok
Noi
Ce spui sa si infaptuiesti !
Pucku spune:
Dana sanatate
si eu uite sunt acasa de o saptamana, am avut si gaza 4 zile ca si ea a avut amigdalita, vai de noi
eu am astm bronsic, fac alergii la caini si pisici, am un caine, si lucrez cu animalele....e timpul sa-mi schimb cariera, dar nu stiu incotro s-o apuc....nici nu stiu ce altceva sa scriu in cv, ca asta fac de cand ma stiu:am grija de animale....
capul sus
Frumoase poze
si noi asteptam vacanta, eu sunt mai gate am 4 saptamani de vacanta pe an, am in banca 23 de zile...mi-au mai ramas de anul trecut, si cand facem over time se adauga, singua incovenienta e ca sunt ultima a-mi alege datele de vacanta ca-s ultima intrata....asa ca vacanta noastra e tot timpul la sf lui august.....imi pastrez un schimb de un voyage in romania la anul, as vrea sa combin 2 concedii mai-cel de anul asta si iunie cel de 2009 pt 2 luni de romanica.....sa vedem ce-o mai fii pana atunci, poate imi schimb serviciul si-mi stica toate planurile....
pupa
Corina , Stephanie + duggy Totolino prostolino
"Important nu este ceea ce ti se intampla, ci felul in care reactionezi""
pitilache spune:
Am intrat sa va spun ca noi la noapte plecam in concediu, in Virginia, si o sa ne intoarcem pe la mijlocul lui august, speram cu amintiri si poze frumoase.
Va doresc o vara frumoasa!
Ica 1975 spune:
Ana, subscriu la ceea ce spui.
Pitilache, vacanta frumoasa
Noi
Ce spui sa si infaptuiesti !
try spune:
Miki, eu sunt sigura ca o gramada de copii nu fac multe din lista de “normale” la varsta x, dar pe ei nu-i mai cauta nimeni. Adrian intr-adevar are cateva chestii care nu le face si pe care ma uimesc intr-un fel, nu gasesc o explicatie anume de ce. De ex. apuctul tip penseta cu mana (adica degetul mare si aratator) a pieselor/bucatilor de mancare mici. El inca de la 8 luni a folosit singurel mana pt a manca bucati mici (lucru pe care alex l-a facut dupa un an, el e sclifosit cand vien vorba de murdarit pe mana) si de atunci si pana acum a exersat adrian la mancat cat putini copii au exersat pana la varsta lui. Si, cu toate ca a avut exercitiu din plin, el tot nu apuca decat destul de rar tip penseta. De regula apuca intre degetul mare si aratator, dar aratatorul este incarligat, strans. Sau apuca cu palma si strange apoi in pumn. Astea sunt considerate modalitati de apucare de inceput, nu pt un copil de aproape 2 ani.
Ziceai de catarari, si adrian e fan catarari, insa nu faptul ca-i place sa se catere, sa urce si sa coboare scarile au urmarit ele, ci cum urca/coboara scarile. Spuneau ca la varsta lui ar fi trebuit sa fie capabil sa coboare scarile in picioare tinandu-se doar cu o mana. La fel si la urcare. El insa foloseste ambele maini cand urca scarile, iar cand coboara are dificultati s-o faca in picioare si de regula coboara pe burta. Dar nici eu nu l-am incurajat sa coboare in picioare tocmai pt ca mi-e teama de accidente. Il incurajam pana acu msa coboare pe burta, chair daca el mai arata interes si in picioare. Plus ca dureaza la infinit sa coboare in picioare ei su n-am mereu timpul sau rabdarea sa il astept. Pe burta coboara repede.
La mine treaba cu colectivitatea nu e de putut ca program, ci tine de bani. Om vedea in final ce-om face. Si cum om impaca ambele capre. Din moment ce tot am un bunic aici tot timpul.. ca de fapt asta e ratiunea pe care ii tot aduc pe-ai mei aici, sa scutim banii de gradi.
Mai, e cineva pe ontario care a aplicat pt subsidy? Vreau si eu mai multe info. Cre’ ca ce info mi-a dat colegu’ de servici e abureala sau el o fi aplicat pt vreun alt fel de subidy/ajutor. Am o prietena care a aplicat acum ceva ani pt subsidy si a primit pt o perioada scurta de timp (pana li s-au marit veniturile), erau nou veniti si mi-a zis ca erau tot felul de restrictii de genul: daca ai casa, nu primesti subsidy, ca te intreaba aia de toate cheltuielile posibile, ca nu-ti trebuie high speed si alte asemenea daca aplici pt subsidy. Si ca a primit raspunsul in 3 sapt.. Si atunci ma intreb cum a obtinut subsidy colegu’ meu cu casa si 2 masini si cu siguranta alte cheltuieli considerate de guv. Neprioritare si cum de a primit raspunsul dupa 1,5 ani, cand de fapt raspunsul se da mult mai repede.
Poate a mai aplicat cineva si ma lamureste si pe mine cu neste chestii. Vorbi msi pe privat daca nu pe public.
Nelia, multam. Cu adrian nu m-a flatat prea tare evaluarea de ieri, desi am considerat-o poate cea mai amanuntita de pana acum.
Miki, io cre’ ca puku vroia o scara de conversie pt toate temperaturile, nu indicatii cum sa butoneze pe termometru sa ii schimbe scala de masurare. Intuiesc ca termometrul are doar Farenheit.
Mi-aduc aminte cand am cumparat termostat nou pt casa ca ne-am uitat asiduu sa gasim unu’ care are ambele grade pe el. Pt mine e un stres treaba asta cu conversiile si as fi injurat ca flacaul lui Ana daca am fi nimerit unul doar pe Farenheit.
Oana ti-am vazut pozele, fratioare, ce stanci superbe prin corsica aia a voastra. Super poze si sunt sigura ca ati avut si supervacanta. Ceva inedit, oricum.
O tulesc acasa, v-am pupat. Cica azi am masina gata, abia astept.