help! Atrezie anorectala!
Nepotelul meu s-a nascut cu acest diagnostic. L-au operat, i-au scos intestinul prin burtica, zic doctorii ca la un an ii vor face operatia definitiva, de reconstruire a anusului, cred, sper ca nu zic prostii. Ma intereseaza daca a mai avut cineva copil cu asa ceva, va avea o viata normala, va putea desfasura orice activitate? Cum trebuie ingrijit? Imi pare rau ca pe net nu prea am gasit mare lucru, decat detalii referitoare la operatie, dar pe noi ne intereseaza ingrijirea si viitorul lui, mititelul, mi-e mila de sufletelul lui, nu stiu din ce cauza se produce aceasta chestie? Suntem foarte debusolati, amarati si contrariati...ajutati-ne, luminati-ne, va rugam!!! Multumim!
"sky is the limit!"
Raspunsuri
mihaelk spune:
Imi pare rau ca nu te pot ajuta cu un sfat, nu am cunostinte de aceasta boala, dar ii doresc puiutului multa sanatate si parintilor multa putere si rabdare.
**blonda rau**
rory76 spune:
Multumesc mult, Mihaelk, chiar si un gand bun ne ajuta acum. Nu prea gasim oameni care sa ne explice si noua de la A la Z in ce consta ingrijirea acestui tip de interventie, decat ca se schimba pungutele acelea colectoare...e atat de dulce si de inocent, cand te uiti la el, mititelul, nici nu stie el ce emotii am avut si avem noi...el stie acum doar ca ii e foame! Rau! Asta e bine, ca mananca, trebuie sa ia in greutate repede, doua zile n-a mancat decat perfuzii, saracu'! Multumesc din nou, sper sa aflu mai multe...
"sky is the limit!"
adi_dalma spune:
Rory .. nepotelul meu de 2 luni a avut atrezie de jejun (parte a intestinului subtire) .Este inca in Germania unde a fost operat a 2 a oara.
Am citit si eu de atrezie anorectala si am inteles ca opratiile sunt niste succese/
Banuiesc ca va orientati la o clinica din afara...Incercati cu formlarul 112...
rory76 spune:
Adi dalma, lamureste-ma putin te rog, daca esti draguta. Ce e formularul ala 112? Noi am mers pe mana medicului din Constanta, care ne-a zis ca oriunde in lume tot asta e modalitatea de operare. Si din ce am citit pe net, vad ca asa e. Asta e tot o operatie in doi timpi, am inteles ca pe la un an ii face a doua parte a operatiei. Noi speram sa se rezolve aici, voi de ce ati preferat sa mergeti in strainatate? Nu e foarte scump acolo? E mai sigur? Acum cel mic, nepotelul meu e bine, are niste pungute care ii colecteaza...ce e de colectat, dar numai el stie saracutul si cu parintii lui cat de greu le e...Dumnezeu sa ii ajute pe toti copilashii!
"sky is the limit!"
cebervioleta spune:
salut,am un baietel cu aceeasi problema,nascut fara anus,i s-a scos intestinul prin burtica,dupa 7 luni s-a facut operatia de reconstruire a anusului,iar acum la 9 luni la noi a aparut o noua problema survenita probabil din timpul operatiei si anume nu poate urina .ma intereseaza sa iau contact cu persoane care au cunostinte despre aceste cazuri,as dori sa stiu cum a decurs lucrurile in cazurile voastre si v-as multumi daca puteti imparti pareri cu o mama care de 9 luni tot cu intrebari si cu sufletul cat un purice traieste.as dorii detalii si la radul meu pot raspunde la intrebarile voastre referitor la cum trebuiesc ingrijiti micutii cu astfel de probleme.locuiesc in olanda iar copilul a fost operat intr-o universitate medicala.va multumesc si astept rasunsuri,pareri,reactii.violeta ceber
rory76 spune:
Violeta, nepotelul meu are 1 an si jumatate acum, a facut toate operatiile, totul a fost ok. El nu a mai avut alte probleme sau anomalii...a mai avut si el problema cu urina, de mai multe ori chiar, mai ales dupa operatii, dar s-a rezolvat pana la urma. Voi in ce stadiu sunteti? A facut coborarea? Nepotelul meu avea anus, dar nu avea facuta"gaurica" ca sa zic asa. Adica avea muschiul, sfincterul. Mai bine vorbim pe email, sa nu plictisim lumea pe aici...iti trimit email, sa verifici. Stiu prin ce treci, noi am innebunit cand am auzit ce are ala micu, nici nu auzisem pana atunci de asa ceva!
Acum e ca orice copil, nici nu zici ca a trecut prin atatea operatii saracu! Se joaca, vorbeste, e vioi, inca face kk destul de des, dar medicii zic ca nu e o problema. Eu am fost mereu cu sora-mea la operatii, la controale,stiu ce a spus medicul, intreaba-ma tot ce vrei sa stii.
"Trust no one!"