Decadere drepturi parintesti
In ce conditii isi pierde un parinte aceste drepturi? Sau ca urmare a caror fapte se poate ajunge aici? Ce implica asta? Nu stiu ce intrebari sa pun exact, orice informatie legat de asta ma poate ajuta. Va multumesc anticipat!
Raspunsuri
Tethys spune:
Hmhhh... din cate stiu eu... trebuie sa dovedesti ca nu este un parinte bun... adica, abuzeaza copilul (violenta fizica, psihica, emotionala, sexuala, etc.)... sau, ca este la inchisoare (nu cred ca conteaza motivele)... sau, ca este bolnav mintal... Ceva de genul asta... Poate stiu fetele mai multe... ca sa te ajute mai bine...
"Singura lectie de morala care este potrivita pentru un copil, cea mai importanta lectie pentru fiecare moment al vietii lui, este aceasta: ''Nu rani niciodata pe nimeni.'' " - autor: Denis Breeze . - eu completez: ... pentru ca, nu vei putea sti niciodata cat de mult rau si cat de multa suferinta poti cauza!!!
szivarvany spune:
Sotia unui coleg ... a fost decazuta din drepturi. L-a lasat pe om cu 3 copii minori, a vandut casa si ... a plecat. In tari straine. Colegul a bagat divortul, a asteptat cuminte sentinta, incredintarea minorilor. Respectiva nu a facut recurs. Si gata.
Daria & GIULIA(2004 08 16) arta la 3,4 ani dans la 3,9 ani 1 2 3
Tethys spune:
Woow, Mamagiuliei... ce simplu pare... dupa cum zici tu! Cati ani au trecut de la parasirea domiciliului? Sau.. de cand s-a mai intamplat ce s-a intamplat?
Sper ca intelegi ce vreau sa intreb... si pe mine ma cam intereseaza raspunsurile...
"Singura lectie de morala care este potrivita pentru un copil, cea mai importanta lectie pentru fiecare moment al vietii lui, este aceasta: ''Nu rani niciodata pe nimeni.'' " - autor: Denis Breeze . - eu completez: ... pentru ca, nu vei putea sti niciodata cat de mult rau si cat de multa suferinta poti cauza!!!
szivarvany spune:
Tipa in februarie a vandut casa, si-a facut bagajele si a plecat. Si a dat de cateva ori telefoane ... Nu s-a prezentat la nicio infatisare, nu a facut recurs, colegul a prezentat judecatorului situatia asa cum era. Adik femeia asta si-a parasit copiii ... si i-a lasat practic pr drumuri :( 3 copii perfecti, frumosi si cuminti din cale`afara (fetita de 8 ani, baietel de 5 ani si o fetita de 3 anisori)
Tethys spune:
Scuza-ma Mamagiuliei... ca sunt sceptica... dar... pentru mine e destul de clar diferenta mama-tata... care se face si se va face... sper ca nu ma intelegi gresit... adica, de ex., daca un tata face asa... nu prea conteaza...
Sper ca intelegi...
Bine... la mine sunt altfel de probleme... ceva mai complicate...
Tethys spune:
Offf, gata... o sa va urmaresc raspunsurile... ca sa nu acaparez subiectul Strumfitei...
Tethys spune:
Strumfi, unde esti?
marius spune:
quote:
citat din mesajul lui cryna77
Hmhhh... din cate stiu eu... trebuie sa dovedesti ca nu este un parinte bun... adica, abuzeaza copilul (violenta fizica, psihica, emotionala, sexuala, etc.)... sau, ca este la inchisoare (nu cred ca conteaza motivele)... sau, ca este bolnav mintal... Ceva de genul asta... Poate stiu fetele mai multe... ca sa te ajute mai bine...
Pentru inchisoare nu este nimeni decazut (daca nu are legatura directa cu minorul),iar pentru boala mintala nici atat (este interzis, dar nu decazut din drepturile parintesti, ceea ce ce cu totul altceva.
Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro / Mai multe...
Pagina legislativa
marius spune:
quote:
citat din mesajul lui mamagiuliei
Sotia unui coleg ... a fost decazuta din drepturi. L-a lasat pe om cu 3 copii minori, a vandut casa si ... a plecat. In tari straine. Colegul a bagat divortul, a asteptat cuminte sentinta, incredintarea minorilor. Respectiva nu a facut recurs. Si gata.
Colegul nu a putut obtine in instanta decat incredintarea minorilor, nu decaderea din drepturile parintesti a mamei. Titularul cererii de decadere nu este celalalt parinte, ci autoritatea tutelara. Celalat parinte poate eventual sa sesizeze autoritatea cu privire la abuzurile grave, molestare, viol, rele tratamente, atitudini care ar pune in pericol sanatatea psihica si fizica a copilului. Daca nu exista aceste motive clare, dovedite, autoritatea tutelara nu va cere decaderea.
Marius Pernes
Pagina legislativa
marius spune:
Decaderea nu este o masura definitiva, cel decazut poate fi repus in drepturi oricand de catre instanta, daca motivele care au determinat prima hotarare au incetat. De asemenea, cel decazut continua sa fie parintele copilului (deci minorul nu dobandeste liniuta in certificat - asa cum gresit cred cei ce vor adoptie in interiorul familiei), datoreaza in continuare intretinere si poate chiar, in conditiile legii, sa pastreze legaturi personale cu copilul.
Dar, cel mai important, nu un parinte cere instantei in mod direct decaderea celuilalt, ci sesizeaza autoritatile competente - care hotarasc, functie de gravitatea situatiei, daca se impune un asemenea demers.
Marius Pernes
Pagina legislativa