CHEILE BICAZULUI

CHEILE BICAZULUI | Autor: MIRCLAU

Link direct la acest mesaj

buna ziua
am vrea sa plecam in august pe data de 10 mai exact sa vizitam cheile bicazului cu lacul rosu si tot ce tine de acea zona,am vrea daca stie cineva vre-un loc unde ne-am putea caza cu mancare si cu acces la cat mai multe locuri de vizitat
traseul din bucuresti il stie cineva?
drumul este bun?preturi ceva???
a fost cineva de curand in zona sa ne poata da mai multe detalii?sau de ce nu poate mai merge cineva in aceeasi perioada si ne intilnim pe acolo
orice informatii referitoare la cazare,drum,mancare si obiective ne sunt de folos
va multumim

MIRELA mami de andreas nazdravan

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns eunice78 spune:

Traseul: Bucuresti, Ploiesti, Brasov, Sfantu Gheorghe, Miercurea Ciuc, Gheorgheni,Lacu Rosu, Cheile Bicazului.
Cazare: habar nu am ca eu sunt din Gheorgheni si de obicei stau la mama. Dar din cate stiu sunt pensiuni, insa nu stiu sa iti recomand.
Sunt cca 330 km pana la Gheorgheni, ii faceti cam in 5 ore, ca treceti munii si prin Brasov se merge mai incet.
Ultima data cand am fost in Chei, locurile de cazare, pe din afara nu aratau prea grozav, mai bine va cazati la un hotel in Gheogheni. De acolo pana la Lacu Rosu sunt max 20 km si de acolo pana in Chei inca vreo 10.
Ca obiective: Lacu Rosu, Cheile Bicazului, Mai e un castel in Lazarea (sat langa Gheorgheni) care a apartinut unor nobili unguri la cca 8 km.
Apoi mai e statiunea Izvorul Muresului (eventual ati putea sta acolo) la cca 20 km de Gheorgheni, 36 km dupa Miercurea Ciuc.
In Izv Muresului e si o pensiune misto- Bianca se numeste. La Izv. Muresului e o manastire frumoasa, langa Izv Muresului e pestera Sugau (intre Izv Muresului si Voslobeni, spre Gheorgheni).De la Izvorul Muresului puteti da o fuga si la strandul de la Danesti (sat intre Miercurea Ciuc si Izvorul Muresului). Acest strand are ceva aparte pt ca apa din el e minerala. E interesant sa faci baie in apa aia acidulata.
Mai e si un strand in statiunea Bradul di orasul Toplita, la 36 km de Gheorgheni inspre Tg Mures. Strandul e frumos ca e printre brazi.
Momentan nu imi vin alte idei.

Mergi la inceput

http://www.rubinhotel.ro/main.php?lang=ro - in Gheorgheni, dar nu am fost niciodata inauntru.
http://bianca.panzio.ro/main.php?lang=ro - aici am fost inauntru, au fost niste prieteni, le-a placut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LoraG76 spune:

In Lacu Rosu va puteti caza la hotelul cu acelasi nume, are si site:
http://www.hotellacurosu.ro/legend.php?lang=ro
Cazarea e ok si mancarea la restaurant e f. buna, garantat.
Daca vreti sa va cazati la baraj in Bicaz, recomand hotelul plutitor Lebada - pe vapor:
http://www.bicazlac.ro/
De asemenea, in apropiere e si statiunea Durau, insa ca sa ajungeti acolo trebuie sa inconjurati lacul spre comuna Ceahlau. Aici, pentru cazare recomand pensiunea Vanatorul, are un loc de joaca foarte frumos, camerele sunt curate, mari, mancarea f. buna:
http://www.pensiuneavanatorul.ro/
Daca vreti sa veniti in Piatra Neamt, puteti merge la strand, e frumos tare, intre munti, pe malul Bistritei, sunt si casute pentru cazare, locuri de joaca pentru copii, terenuri de tenis, volei, footbal si, de asemenea, puteti face o plimbare cu telegondola, sa admirati imprejurimile.
Ca si drum din Bucuresti spre Lacu Rosu, eu recomand E85, Bucuresti-Buzau-Focsani-Bacau-Piatra Neamt-Bicaz-Lacu Rosu. Dureaza in principiu cam 4-5 ore, depinde cum mergi, cat de aglomerat e... Drumul e f. bun, mai ales ca de la Bucuresti pana la Bacau ai europeana cu 4 banzi, iar de la Bacau la Bicaz sosea noua. Prin Gheorghieni e mai frumos, dar drumul e f. rau, noi am fost din Brasov acum vreo 2 luni. Acum depinde cat de tare va grabiti voi. Oricum, cel recomandat de eunice78 e mai spectaculos ca si peisagistica.
Concediu placut!

Lora, mami de Iustina

Mergi la inceput

Revin: intr-adevar a fost o perioada in care drumul de 20 km dintre Gheorgheni si Lacu Rosu a fost rau, dar din cate stiu eu a fost reparat. Insa e bine de stiut ca sunt niste curbe serioase cam pe o portiune de 2 -3 km. Eu am impresia ca drumul propus de LoraG e mai lung. De asemenea mai e o portiune de cca 1 km la intrarea in Sf. Gheorghe care, de cand ma stiu a fost stricata. Dar e portiunea mica.
In plus, pe aceasta varianta treci si prin Tusnad Bau si Tusnad sat. De aici poti sa bei apa minerala de la fantanile de la marginea strazii.
De Durau uitasem, oricum eu am vorbit de zona Harghita, dup#259; Chei acest judet se termina. Dar e ff frumoasa si zona Durau.
Concediu placut!

Mergi la inceput

Calculand cu acest program http://hartacarasseverin.ro/autorute-ro-bucuresti+lacu_rosu.html#show_route
a reiesit ca prin Gheogheni sunt 318 km, iar prin Piatra Neamt sunt 439 km.
Dar intr-adevar pana la Bacau cel putin se merge ff bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MIRCLAU spune:

waw nici nu ma asteptam la atatea informatii,va multumesc mult
fetelor din ce mi-ati povestit voi cred ca o sa avem ce vizita si mai cred ca o sa fie superb
va multumesc inca o data

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MIRCLAU spune:

fetelor oare daca plec fara sa vorbesc de cazare gasesc ceva pe acolo? canoi am vrea sa mergem cate o zi prin fiecare statiune,adica sa trecem ne oprim o noapte si plecam mai departe,ca sa putem vizita cat mai multe
nu merge nimeni in august in zona?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyalo spune:

a aparut de doua ori mesajul e mai jos!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyalo spune:

Eu am tot facut aceeasta zona..poate ajungem si acum...plecam peste 2 saptamani dar avem un traseu un pic diferit...manastirile din Neamt, zona Neamt( eu am mai facut-o sotul nu) apoi spre Suceava ( dar n u toate manastirile) ,Vatra Dornei( ne-a placut mult) apoi mergem din nou in Maramures ( spre Borsa, Sighetul Marmatiei si Ocna Sugatag)apoi ne intoarcem si daca mai putem cheile Bicazului!
In chei am stat la pensiunea Bradul parca... vezi ca are site...e frumos..au si casute... daca vreti in fata e si loc de pus cort...au si restaurant alaturi si loc de joaca...mancarea nu prea m-a impresionat... patronii cred ca sunt maghiari ca vb. limba lor...dar ne-au raspuns si in romana si au fost ospitalieri si politicosi!
Concediu placut si distractie frumoasa! Este o zona suuper!
Si eu as opta pe traseul mai scurt..este mai frumos! Dar noi v-om merge spre Neamt prin Onesti( am testat drumul...nu e prea rau...merge)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

"Just for the record" (cum zic frantzujii): Cheile Bicazului sunt in jud. Neamt, nu in Harghita. Si sunt o multime de pensiuni si cabane in zona. Sigur se gaseste un loc frumos de stat. Si daca tyot ajungi in zona, vino si la Piatra sa te plimbi cu gondola
Vacantza placuta!

Laura de shtrumphi gemeni, Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)

Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi

Poveste cu shtrumphi , Cugetari gemene

Mergi la inceput