Cu masina in Turcia

Cu masina in Turcia | Autor: Deborah77

Link direct la acest mesaj

Spuneti-ma va rog de ce hartii am nevoie, daca masina este luata in Leasing. Am inteles ca este destul de complicat, nefiinf vorba de o tara europeana.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Pntru Turcia iti trebuie acceptul firmei de leasing de a te deplasa, in perioada respectiva, tradus la traducator autorizat, legalizat la notar si cu apostila, de la judecatorie. Cu toate astea, mergi la ambasada Turciei (pe Dorobanti), unde, de pe o zi pe alta, mai pun si aia un accept si-ti papa niste bani. Cost aproximativ total (la nivel de anul trecut): 100euro

poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anc@ spune:

Am cerut de la firma de leasing o imputernicire cu perioada deplasarii, cine va conduce masina si, evident, destinatia finala. Odata cu imputernicirea am primit o hirtie in care ma sfatuiau sa iau legatura cu o tipa de la ambasada Turciei. Asa am facut. I-am trimis imputernicirea si in doua zile aveam actul final. M-a costat 160 RON. Era o traducere cu o stampila de la ambasada. Fara vreo apostila. In iunie am trecut fara nici o problema.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deborah77 spune:

Multumesc mult

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana-oana spune:

noi am avut doar imputernicire de la firma de leasing, scrisa in ro si eng, stampilata de ei. la vama ne-a intrebat de asigurare pt turcia (nu aveam) si am facut-o pe loc : 30 eur/6 luni.
atat.

Mergi la inceput

Inseamna ca anul asta e mai bine...o sa ma duc la ambasada Turciei doar cu actul in romana...sa vad ce spun cei de acolo.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxana c. spune:

Anul trecut am plecat 3 familii cu 3 masini, din care 2 masini erau ale firmei. Au avut toate actele, mai putin apostila. Pe niciunul nimeni nu i-a intrebat de acte, de niciun fel de acte, doar talonul si cartea verde. Degeaba-i bagau actele sub nas aluia, nu si-a aruncat nicio privire macar pe ele. Probabil depinde si de toanele vamesului. Noi am mers pe Razgrad, e drumul bun si nu e aglomerat deloc. Am intrat in Turcia pe la Hazambeyli , in vama eram doar noi si cateva masini pe sensul de iesire.

Roxana,de Calin(9.11.2006),Ana-Maria(4.02.02)siOana(21.07.1997)

Mergi la inceput

A mai aparut o problema - va trebui drumul de intoarcere sa-l facem fara cazare intermediara, sotul meu trebuie sa fie la servici cu o zi mai devreme decat ne planificasem. Asa ca o sa plecam dimineata din Kusadasi si o sa ajungem.....nu stiu cand in Bucuresti. Stiti pe cineva care a mai factu drumul asta dintr-o bucata. Evident, va trebui sa ne mai oprim, avem copil mic si n-o sa putem merge non-stop.

Mergi la inceput

N-am facut niciodata drumul dintr-o bucata, ca nu am fost nevoit.
Daca plecati la 6.00 din Kusa, la un mers lejer sunteti pe la 17.00 la granita Turcia-Bulgaria. Asta inseamna ca pe la 21-22 puteti fi in Bucuresti.
Dar depinde de vama Turcia Bulgaria si de ferryboat.

Mergi la inceput

Rufus, putem sa ajungem si la 3 dimineata, ideea e ca la 9 fix omul trebuie sa fie la birou. Daramat, obosit, sa fie acolo. Teoretic, se poate face. Temerile mele sunt legeate de bb (1 an si 10 luni atunci). cum o sa suporte drumul...el e obisnuit cu masina, ii place, ne plimbam mult...dar 1100 de km intr-o zi reprezinta o provocare si pt un om mare. Si traversatul bUlgariei noaptea ma ingrijoreaza.

Mergi la inceput

quote:
citat din mesajul lui Deborah77
Si traversatul bUlgariei noaptea ma ingrijoreaza.

Ei, la aia ma gandeam si io...

Mergi la inceput