infidelitate?

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

quote:
citat din mesajul lui ccc77

Eram curioasa ce scrie un psiholog, oricum de aplicat in veci nu as putea, pentru ca mie una imi vine sa il strang de gat pentru ce imi face, nu contrariul si apoi cand stiu ca vorbeste cu ea si apoi e fericit,pana atunci stand mai tot timpul bosumflat imi vine sa-l parasesc si sa nu-l mai vad.Am vrut sa vorbesc si cu ea, sa-i zic una alta, dar nu stiu daca e bine, poate ar fi mai bine fa fiu indiferenta pentru o perioada.O sa incerc si chestia cu gelozia, sa vedem, cine stie...

Andra si bebe Alessia

http://photos.yahoo.com/andradia77

Pai eu zic asa: provoaca-l la o discutie deschisa, calma. Spune-i ca relatia voastra s-a deteriorat, ca nu mai sunteti un cuplu unit, si ca simti ca in ritmul acesta se va eroda si mai tare; intreaba-l daca pe el nu l-ar deranja sa procedezi si tu la fel ca el. Intreaba-l daca are nevoie de timp, de o pauza, sau ce crede el ca ar trebui sa faceti. Fii ferma, dar spune-i ce ai dori tu de fapt.
Nu-l strange inca de gat - ai tot timpul din lume s-o faci ulterior.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Inca cevaaaa .
Pt. casnicia reusita si pt. sot se lupta pana la momentul aparitiei lui miss piss .
Cand apare mica comoara lesinata dupa muzica lenta si dupa barbatul tau (si el dupa ea) nu mai ai pt. ce lupta. Eu asta cred :-).

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

quote:
citat din mesajul lui denizel

[quote]citat din mesajul lui Adina Iulia

PS: Sfaturile din cartea controversata ar putea fi utile.

<hr height="1" noshade id="quote"></font id="quote"></blockquote id="quote">

Adina, da, ar putea fi utile daca lupti pt. un om care regreta ce face, care vrea sa se smulga si nu poate, care iti cer zilnic iertare pentru magaria in care a intrat. Sa zicem...

Dar, daca e unul care iti pune in vedere sa nu cumva sa vorbesti cu miss piss ca se supara pe tine, daca e unul care te ameninta ca il pierzi daca pleci, daca e unul care spune ca din vina ta te inseala, ce ai putea sa mai faci?
Sa-i faci mancarica preferata si sa sa te fatzai prin fata lui in ciorapi cu banda si fundita? Pai, asta mi se pare umilinta maxima la care poti ajunge. Te umileste el o data, si te mai umilesti si tu de inca 100 de ori.

Eu inteleg foarte bine ce spui, ai dreptate, dar ma gandeam ca poate nu ai citit de la inceput subiectul .

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Si eu inteleg perfect ce spuneti voi, doar ca mi se pare mult prea devreme sa intoarca spatele, e totusi doar o luna la mijloc.

El acum habar n-are pe ce lume traieste. Li se intampla multora sa o ia razna si sa se comporte aiurea cu sotia. Unii isi pot reveni, in timp util - trebuiesc ajutati sa-si revina, pentru ca daca le tragi un pumn in cap ei se vor inversuna si mai tare in nefericirea lor.

Cheia in ecuatia asta e sotia - daca ea poate sa treaca peste fazele de acum (si din cate vad inca poate si chiar isi doreste sa rezolve problema), trebuie sa se comporte cu el ca si cu un om cu handicap - pentru ca asta este el in acest moment. Nu-i cereti lui prea mult, ca nu este in stare sa reactioneze normal, e in criza.

Sigur ca daca situatia se prelungeste...ce ziceti voi e perfect logic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi_dalma spune:

Eu subscriu parerii Adinei
Daca pana acum 1 luna a fost OK inseamna ca Andrada NU ARE BARBAT DE DAT!
Nu zic sa renunte la demnitate sau sa faca circ sau alte alea (care par) inacceptabile ...dar nici sa nu renunte asa usor senin la EL.

Fetelor ...voua nu vi s a intamplat oare niciodata sa va 'fuga' ochii????
Asta nu inseamna ca tipul e un nenorocit! Fantezii avem toti...ce e important e ca suntem mai rationali si nu dam frau dorintelor noastre sau nu gasim mediu propice.

Andrada...cel mai bine discuta chestia asta cu el...mergi pe la el la serviciu NU ca sa vb cu ea sau sa le faci atmosfera...ci doar sa pari sigura pe tine , pe teritoriul tau, cu barbatul tau. Eventual CU copilul .... poate asa ii trezesti.

Barbati buni nu sunt multi si par usor de vanat. Tipa face pe mironosita si el CREDE ca asta vrea - o femeie mai calda.
Tu probabil esti mai IUTE, mai hotarata etc.

Am avut un caz similar in familie .Ei erau f OK impreuna. El era mai blandutz ea mai itata. Ea perfectionista, f harnica, econoama etc.
Intr o buna zi s-au certat (ea la 11 noaptea facea treaba si el vroia sa doarma ). Se cearta. El a 2 a zi se duce la posta sa depuna niste documente si la coada intalneste "mazta blanda"
Incep sa vorbeasca si in 3 zile el GATA lasa familia lasa tot pt cealalta. POFTIM!
Repet el f cuminte, docil, tata perfect.
SOTIA ce a facut ?! Stia ca sotul ei e fericit cu EA si ca nu are barbat de lasat.
Ei bine a luptat ceva (cam 1 luna) timp in care el parca era drogat...
Cum s a terminat? Matza blanda si a scos ghearele si i a zis lui sa nu mai mearga acasa la copii. A fost momentul critic. El a ridicat o spranceana si a iesit din transa!

A trecut 1 un de atunci;ei se inteleg mai bine ca inainte pt ca si SOTIA a trebuit sa o lase mai moale cu nervii, economiile si treaba si sa mai se si distreze, sa mearga in concedii sa se mai si distreze...
EL... ii lucesc ochii cand apare ea ...
Cred ca a meritat sa lupte pt ca a stiut ca e al ei si asa tb sa fie...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J G spune:

Hai sa ne intelegem, eu nu ma refer doar la acel sfat care mi se pare umilitor- un barbat care inseala nevasta gravida este de ultima speta si n-ai pentru ce lupta.

Ma refer la toate sfaturile din carte care se pot rezuma la doar unul "cum sa pupam in fund sotul cu eficienta". Parerea mea, desigur!

J si Carlita Carliontz (05.02.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anca Vlad spune:

Mai fetelor stiti ce nu-mi place mie in povestea lui ccc77? Asta:

quote:
pentru ca mie una imi vine sa il strang de gat pentru ce imi face, nu contrariul si apoi cand stiu ca vorbeste cu ea si apoi e fericit,pana atunci stand mai tot timpul bosumflat imi vine sa-l parasesc si sa nu-l mai vad.

Este un punct (destul de dificil de stabilit) de unde nu mai are rost sa lupti pentru relatie! Dar limita asta in principiu o stie fiecare pentru sine!
O spun din pacate din propri experienta, nici eu nu as fi crezut ca as putea trece vreodata peste o poveste (aproximativ) de genul asta, dar uite ca s-a intamplat, am trecut (e drept nu a durat decat 4-5 zile) dar nici acum, dupa 6 luni, relatia nu s-a vindecat de tot si cred ca mai e nevoie de timp! Si nu a fost vorba de implicare sentimentala...

Uite ca exact pe dos fata de majoritatea situatiilor expuse pe forum in cazul meu "cealalta" era o tanara cu un copil mic, abia despartita de sot (noi nu avem copii). Chiar nu am simtit nevoia sa o paruiesc, ea cauta un tata la copil, dupa cum i-a si spus, ii era clienta, il auzise de cateva ori discutand cu mine la telefon mai "aprig" si s-a gandit sa incerce sa-l "consoleze"!
Asa cum povestea si adi_dalma mai sus despre acel cuplu cam asa sunt si eu - poate cam energica si hotarata cand imi propun ceva, cer foarte mult dar am pretentia ca si ofer foarte mult! Probabil am calcat prea tare acceleratia o perioada si nu mi-am dat seama!

E greu de administrat astfel de situatii, depinde mult de fiecare, de structura, de disponibilitati, de cat de departe poate sa mearga! Ce vreau sa-i spun lui ccc77 e sa se astepte ca dupa ce se impaca (daca se impaca) va urma o perioada foarte grea pentru ea, de care acum nu-si da seama!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Denizel,daca eu am zis sa se plimbe prin casa in fustite cu funditze,eventual roz sper ca nu ti-ai imaginat "circ" ieftin,ci unul destept si de efect...
nici vorba de umilinta.Da,si eu daca m-as simti ca miss piggy nu mi-as scoate in "relief" ceva care sa ma dezavantajeze.
Oricum,cred ca stii deja cam de ce-as fi in stare ,acum,la virsta asta,dupa tot ce-am "agonisit" ,dupa atita timp in care efectiv i-am daruit toata viata mea.
Depinde de situatie,le-as lua pe rind,testate rapid ca n-am timp si rabdare ca in tinerete,nici disperata nu mai sunt.
Am inteles ca o nevasta isterica,plinsa,o nevasta care implora sau o nevasta care-si "intelege" sotul lovit de indragosteala,o nevasta care zace in shocul "descoperirii" are sanse cam 0.

As trece rapid la dusuri reci si daca ramin fara rezultat ,n-am sa lupt pt. "un nimic".Pa,si la gara!

Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas

www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Noutati
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Amira scolarita

Mergi la inceput

Anca, ce se intampla dupa ce se trece de criza e mai putin important.

Daca Andra (sau femeia din exemplul lui adi_dalma, sau chiar si tu, oricine) nu puteti accepta ceea ce s-a intamplat in trecut, oricand puteti sa va retrageti din cuplu, indiferent ca ati reusit sa depasiti criza de moment; este pur si simplu decizia voastra, fiecare isi cunoaste exact limita de toleranta.

Ideea mea era sa pleci si sa divortezi doar atunci cand esti convinsa ca acesta este calea ce trebuie urmata, si nu intr-un moment de soc.

Eu mesajul Andrei l-am perceput ca un strigat de ajutor pentru gasirea solutiilor sa revina din criza - deci ea crede ca inca mai exista viitor. Daca ar fi cerut sprijin pentru divort, toata lumea ar fi inteles-o si am fi reactionat ca atare.

Nu spun ca nu poate ajunge Andra la divort - dimpotriva, sunt sanse foarte mari, si eu chiar sunt una din sustinatoarele divortului atunci cand cuplul nu are viitor. Insa daca ea crede ca mai exista chiar si 1% sanse ca el sa-si revina si ea sa stearga cu buretele ce s-a intamplat, pentru mine e foarte important ce simte si ce crede ea, pentru ca dintre cei doi totusi exista unul care doreste sa lupte. Este foarte posibil ca la sfarsitul luptei, chiar daca iese invingatoare, sa-si dea seama ca miza a fost prea mica si a depus prea multe eforturi fata de ce-a castigat - va putea oricand sa ia hotararea sa se desparta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Denizel , expresia asta "sa lupti pt. sot" este arhifolosita pe aici.
La topicul deschis de mine erau destule persoane care au spus ca au "luptat" sau ca ar "lupta" pt. sot in asemenea situatii , ca nu i o "amanta" ce au cladit ei atata timp.
In toate impacarile de dupa inselat s-a "luptat" pt. parteneri , de-aia s-a ajuns la impacare.
Si prin faptul ca nu-i spui sa se care din casa sau ca nu te cari tu dupa ce afli de aventura respectivului , tot inseamna ca mai speri si ca vrei sa-l recapeti inapoi.
Psihologul i-a dat un sfat tinand cont de situatia ei . Femeia il vroia inapoi(logic) , psihologul i-a dat niste sfaturi in acest sens. Nu putea sa-i spuna "bai , e un tampit si un idiot , un nesimtit , uita-te la tine , gravida cu copilul lui si el iti spune ca se culca cu alta si ca o iubeste. Da-l naibii si vezi-ti de viata ta".
Nu poti da asemenea sfaturi ca se intorc impotriva ta . Ghidezi discutia si in functie de ce vrea pers. respectiva o ajuti.
Sotul ei probabil este un fost afemeiat care se pliaza pe "lupul isi schimba blana dar naravul ba". Si cunosc destui de genul acesta in cazul carora partenerele au stiut ce aleg si cui ii spun "da".
Eu spre exemplu am prieteni barbati(cativa) care sunt manhores. Sunt foarte de treaba , foarte ok , jos palaria , doar ca nu opt fi monogami. De la aflarea de existenta unei aventuri , partenera alege ce sa faca: ramane sau pleaca. Si primeste sfaturi pt. cele 2 variante. Daca ea considera ca adulterul se poate ierta foarte bine.
SUnt destule femei care stiu ca sotul le inseala periodic , dar au convenit sau au inchis ele ochii si nu le deranjeaza situatia , cel putin aparent.

"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "

http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100

http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anca Vlad spune:

quote:
, ce se intampla dupa ce se trece de criza e mai putin important.

Adina, pentru mine a fost foarte important! Am "supravietuit" crizei, dar era sa nu trecem de perioada de dupa! In timpul crizei spui "sa treaca si ne descurcam noi"! Dupa devine mult mai greu, cel putin cu mine asa a fost! Si nu am anticipat asta!

Mergi la inceput