Alaptatul-Help Line-(9)
Raspunsuri - Pagina 11
emaaimee spune:
mersi, Nicoleta. trece, putinica rabdare, stimabilule
incearca sa fii calma si sa il adormi daca se trezeste. stiu ca e greu, mai e un pic. ideea e ca puiul acum are f mare nevoie de tine. trebui sa fiti nedespartiti acum pana il readuci la sentimente mai bune. cati mai putini musafiri, vizite, schimbat medii necunoscute. non stop cu tine.
ce mi-am mai plimbat/leganat fata sa adoarma la loc/ sa nu mai planga, apoi o luam usurel leganand-o din carutz( eram deja in dormitor), draperiile trase ca sa nu mi se trezeasca, ma asezam cu ea in pat si stateam cu ea. cu sanii dezgoliti, ba sugea, ba nu. ori o asteptam, lanaga ea, pana cand se foia sa se trezeasca din somn si pana se dezmeticea si sugea.
oricand ai nevoie de un umar de sprijin vino pe aici. pana luni seara mai intru. apoi mai incerc sa intru si in vacanta. stiu ca e tare greu si te invinovatesti, nu ai facut nimic gresit. se mai intampla si la bebici- nursing strike.
noapte buna
ALAPTATUL HELPLINE
de piticotu' uriash
m-am facut maricica
POVESTEA MINUNII
Nicoleta spune:
Ema, am incercat aseara sa il tin dezbracat pe pielea mea, nu a vrut nicicum... Si ca sa puna capac... m-a apucat odurere lombara, am niste vertebre tasate... eu il plimbam pana adormea, in brate... ce ma fac de maine?? Of, sper sa treaca, eu dorm cu el, incerc sa dorm cat mai aproape de el... ziua ne jucam, ii cant, ii vorbesc... nu stiu daca e de ajuns, dar sper sa fie ok, sa scapam de starea asta, ca simt uneori ca nu mai pooooot. Si mai este si cel mare, cu ale lui... Deci sa nu plec in concediu? Ne gandeam sa mergem la Ocna Sibiului sau la Bazna... sa mai ies si eu din cotidian... Da, se pare ca este greu. Azi insa a supt si treaz, imediat dupa ce s-a trezit, a supt si inainte sa adoarma.. safie drumul cel bun cel care se intrevede?
Te pup.
PS Tu ii dadeai cu ceva pentru ciuperca de pe limba??
Nicoleta, mami de Stefan (27.01.2003)si de Matei (25.04.2008)
veronicka spune:
fetelor ajutor. in perioada asta cu caldura bebe al meu suge numai cateva guri, adica fix 2 min chiar daca ii dau la 4 ore papa, sau 3 sau 5 . ce sa fac?
http://community.webshots.com/album/563804150HZBgfghttp://community.webshots.com/album/564423497VFSaCi poze noi
Veronica -mami lui Marc-Andrei
dianocica spune:
veronika, pe caldurile astea, daca nu ai AC, daca bb iti pare toropit,da-i si apa. eu ajunsesem disperata cu d anul trecut, erau caldurile ale ingrozitoare, el avea vreo 5-6luni, in masina nu aveam AC, a trebuit sa mergem pana la carfur sa facem cumparaturi. si nu a vrut sa suga. vreo 8h, in conditiile in care el sugea la 2-3h. lua o gura, maxim 2 si gata. abia seara m-a lovit. si i-am dat apa. nu spun ca dupa o lingurita a ragait de vreo 4 ori . dar i-am dat de cateva ori bune, si abia apoi a supt si copilul linistit. si de atunci, pe caldurile ale mari, mereu i-am dat apa. chiar data nu era diversificat. efectiv era prea cald! bu i-am dat sa inlocuiesc o masa, s o aman, sa mai-stiu-eu-ce. i-am de dat sete. si a baut fiindaca ii era sete.
I'm not trying to be difficult...it just comes naturally.
Alex@Sara spune:
Buna mamicutelor.Am intrat pe fuga sa va intreb daca foloseste acreva Galactogil pt a avea mai mult laptic,si daca da,trebuie luat non stop sau numai o perioada.Multumiri si pupici
tero Stefan-Alexandru 02.09.2005
shoricica Sara-Maria
30.05.2008
Fiquelle spune:
Buna!
Am si eu o intrebare catre celelalte mamici: dupa furia laptelui din primele zile, v-ati capatat cu nodul sau noduli? Au trecut prin alaptare si muls? Eu am unul de o saptamana, si nu trece nicicum. Ati patit asa ceva?
MADALINA si adoratii ei, SOFIA MARIA(12.08.2004)si ALEXANDRU NICOLAS(4.08.2008)
blue_hat spune:
Alex@Sara, eu am luat Galactogil doar in primele 2 luni, cand aveam impresia ca nu am suficient lapte. Luam zilnic cate 2-3 linguri de granule si le rontaiam si tot asa pana terminam o cutie (in total am terminat vreo 3 cutii - acum mi se par multe). Intre timp mi-a crescut si productia de lapte si la un moment dat mi-a fost teama sa mai iau Galactogil sa nu suprastimulez formarea de lapte, asa ca sa ai grija si tu.
flavia maria spune:
Fetelor ma scuzati ca dau buzna peste voi dar am citit la "parintii intreaba..." un subiect la care cred ca voi sunteti cel mai in tema sa raspundeti...pun un link mai jos:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=125458
are mama 2 baieti : ANTONIO MIHAI (29.05.2004) si ALEXIAN GABRIEL (07.11.2006)
sinzi_ana spune:
Am si eu cateva intrebari...poate ma ajuta cineva cu mai multa experienta.
1. Un bebe de 5 zile alaptat exclusiv poate sa aiba diaree??? La un schimb de diaper am observat ca iese si apa din fundulet... S-a nascut cu 3.250kg si acum la 5 zile are 3.000kg...
2. Dupa alaptat (bb sta fooarte mult la san, chiar si o ora si apoi peste 30-45 min se trezeste iar sa suga) e bine sa se mulga sanii???
3. Bb nu prea plange, insa cand e treaza isi baga pumnuletii in gurita, daca sta la san, suge un pic si adoarme la scurt timp (10-15 min) se trezeste mai suge un pic si iar atipeste...
Trebuie trezita sa suga cat sta la san?
Intreb pt ca mamica nu a reusit de 5 zile sa doarma 8 ore puse cap la cap si e foarte obosita si sigurica cu bebe...
4. Ieri am achizitionat o pompa Medela electrica, si dupa supt mai iese la pompat cam 20ml din ambii sani...are vreo relevanta cu cat laptic are mamica??
5. Ce alimente ar trebui evitate? Sunt contraindicatii???
“One test of the correctness of educational procedure is the happiness of the child.
Sinzi, Radu si David psihologul
: varsta, poze,
adriana spune:
Citat: |
citat din mesajul lui sinzi_ana Am si eu cateva intrebari...poate ma ajuta cineva cu mai multa experienta. 1. Un bebe de 5 zile alaptat exclusiv poate sa aiba diaree??? La un schimb de diaper am observat ca iese si apa din fundulet... S-a nascut cu 3.250kg si acum la 5 zile are 3.000kg... Nu prea poate sa aiba diaree, ceea ce ai vazut tu poate fi simplu kk de bebe alaptat la san. Asa e caca, foarte moale si de culoare mustar. Poate avea un scaun mai moale daca mama a mancat ceva prune, pere, din astea care provoaca scaune mai moi 2. Dupa alaptat (bb sta fooarte mult la san, chiar si o ora si apoi peste 30-45 min se trezeste iar sa suga) e bine sa se mulga sanii??? Nu e bine sa mulga sanii- laptele trebuie sa vina in functie de cerintele lui bebe, pe cand daca mulge, ar insemna ca ii solicita inutil, nu e masa lui bb atunci. . Ar fi bine sa scurteze timpul de stat la masa a lui bebe, adica max 20 de min.. Apoi lasat sa doarma si cand se trezeste, nu imediat pus la san, ci lasat sa se mai trezeasca, sa deschia ochisorii, mai schimbat un pampers, ceva care sa mai mareasca intervalul.. Desigur ca bebe trebuie alaptat cand cere, dar si un alaptat non-stop secatuieste pe mama de putere. 3. Bb nu prea plange, insa cand e treaza isi baga pumnuletii in gurita, daca sta la san, suge un pic si adoarme la scurt timp (10-15 min) se trezeste mai suge un pic si iar atipeste... Trebuie trezita sa suga cat sta la san? Intreb pt ca mamica nu a reusit de 5 zile sa doarma 8 ore puse cap la cap si e foarte obosita si sigurica cu bebe... Nu trebuie trezita decat daca are intre 6-8 ore de somn legat. Ea se trezeste cand ii e foame. In mai mult de 8 ore fara papa se poate deshidrata. In primele luni e ff obositor, stiu. Dar nu e decat o scurta perioada de timp, pana creste bb si se regleaza cu mancarea.. El in burtica nu trebuia sa planga sa-i vina papica, venea pe banda rulanta, acum e o perioada de adaptare.. E ca si cum am merge noi la un restaurant unde ar fi niste reguli noi, nu ne-ar trebui ceva timp sa ne dam seama cu merg lucrurile?? 4. Ieri am achizitionat o pompa Medela electrica, si dupa supt mai iese la pompat cam 20ml din ambii sani...are vreo relevanta cu cat laptic are mamica?? Intr-adevar, Medela automata e buna, dar si mai buna ca ea e gurita lui bebe.. Atat cat scoate ea nu poate scoate nici o pompa. Nu e relevant cat scoti cu pompa. 5. Ce alimente ar trebui evitate? Sunt contraindicatii??? Doar cele care baloneaza... Si mai stiam de lactate, ca provoaca colici.. In general, trebuie sa urmareasca mama ce-i provoaca rau lui bb.. Pupici, las' ca creste bebe repede.. si o sa vina somnul...(cica) “One test of the correctness of educational procedure is the happiness of the child. Sinzi, Radu si David psihologul : varsta, poze, [red]D-ale lui David |
Mamica de Codrin - 2002, Olguta - 2003 si Cornelie mica - 2006