Alaptatul-Help Line-(9)
Raspunsuri - Pagina 10
truli-luli spune:
Fetelor HELPPPPPPPP
AM NASCUT LUNI SI LAPTELE A VENIT ABIA AZI. Pana acum a primit biberon in spital. Problema e ca desi mi-a venit laptele, sanii sunt tari si durerosi, nu reusesc sa desfund canalele si nici bebe nu reuseste. Am o pompa tip seringa de la nuk dar nu vad sa dea vreun rezultata, adica nu pot sa scot cu ea decat 5 ml :(
Cand il pun la san incearca sa traga dupa care vede ca nu vine nimic si nu-l mai vrea?
ce fac? cum desfund canalele astea ca innebunesc
Cami39s+ cu si ANA (17.08.2005)
poze Ana
varsta Anei
ama1357 spune:
fa un dus cald, fa masaj la san si incerca sa mulgi din lapte. caldura largeste conductele si iese laptele mai usor.
mulsul manual: pui mana sub san astfel incat sa ai degetul aratator unde incepe mamelonul si degetul mare deasupra si fa ci degetul mare o miscare rotativa spre sfarc.
cand il ai pe bebe la san pune un prosop cald pe san...
pompele tip sringa sunt foarte nasoale, daca nu stii sa o pui bine, eu una mi-am facut doar rani de la ea si asa ca am lasat-o in pace
tre sa caut un mesaj scris de mine despre asta dar acum nu reusesc... sunt in criza de timp...
ama1357 spune:
am uitat sa va zic o veste un pic mai rea pentru unele...
maine seara plec si pentru 3 saptamani o sa am legatura la internet egal cu 0... sper sa fie ema si altele pe faza in aceasta perioada
pupici la toate
si aveti incredere in voi si in bebi vostri...
emaaimee spune:
si eu plec marti, 2 sapt. nu am acces la net.
Cami felicitari. sper ca tu si bb sunteti OK.
off, furia laptelui... si eu am mai scris despre asta, dar nu ma timp sa caut. scriu atunci:
in primul rand o rand o sa ai nevoie de ajutor cu fata/treaba in casa.
ca sa poti sa iti desfunzi canalele fa dusuri fff dese si sub dush mulge-te.da cu dusul cu apa calda, nu prea fierbinte totusi. fa-ti masaj usor, de preferat cu o carpa de bbc. asa cum spunea si Ama, fa masaj circular/usor cu prosop de bumbac moale sub dush. potriveste dusul pe sani si fa masaj in acelasi timp. apoi incearca sa te si mulg tot sub dus. dureaza destul, trebuie sa ai rabdare. o sa reusesti.
si perna calda ajuta: pune-o pe sani si maaseza-te la fel( cr de galbenele). apoi mulge-te.
Eu mi-am pus comprese cu traista ciobanului(remediu din cartea Mariei Treben):se pun 2 maini pline din plante maruntite intr-o sita suspendata deasupra unei oale cu apa care fierbe. datorita vaporilor fierbinti, plantele se incalzesc, se inmoaie, isi lasa suc si fac un fel de "decoct sec". continutul sitei se rastoarna pe o panza curata de in si se aseaza pe sanii umflati. pt pastrarea caldurii se acopera compresa cu un prosop moale si cald(microunde).
eu mi-am pus si comprese si am facut si dusuri dese/masaj des dupa ce am nascut. asa am reusit sa imi desumflu sanii. sotul m-a ajutat f mult atunci. si noaptea mi-am pus comprese, am improvizat si dormeam cu compresa pe mine mai venea sotul cu una noua, mi-o schimba.
mulgi cat vezi ca s-au desfundat canalele(se vade ca tasneste lapte din mai multe directii, mai multe jeturi mici, mai stii tu de la fata cred)si cat vezi ca s-a detensionat sanul. restul il face bb. sa nu iti suprastimulezi tu apoi laptele.
sa nu dai cu apa rece pt ca poti sa blochezi canalele. si nici frunza de varza sa nu pui ca diminueaza prod de lapte.
mulge-te putin inainte sa suga bb( de preferat sa faci dush/ masaj/ comprese-una din ele inainte de alaptat) si apoi pune bb des la san.
ALAPTATUL HELPLINE
de piticotu' uriash
m-am facut maricica
POVESTEA MINUNII
veronicka spune:
ama o sa ne lipsesti . sper ca mergi in concediu.daca da distractie placuta si te asteptam. esti sprijinul nostru
http://community.webshots.com/album/563804150HZBgfghttp://community.webshots.com/album/564423497VFSaCi poze noi
Veronica -mami lui Marc-Andrei
ama1357 spune:
Ema a avut ceva mai mult timp
veronica ... semidistrctie... vin in Ro... o sa ma vad cu fratele meu si o sa-mi cunosc nepotelul ... vom face botezul lui bebica al meu ... iar in rest numai umblatura...
poate o sa reusesc sa mai intru de la o prietena, dar nu bag mana in foc...
pupici la toate
emaaimee spune:
Ama, Cami este mami de iul-aug 2005, ne-am povestit atatea la prima ei sarcina pana am avut fetele. am suportat atatea impreuna: greturi, pofte, toane de burticoase. am plans de fericire la primele nasteri din grupul nostru, ne-am intristat teribil cand au fost necazuri, ne-am bucurat impreuna de primul zambet, dinte, cuvant, de primul ma-ma stangaci, realizari, nelinisti, etc. suntem o familie deja.cum sa nu am timp pt ea imi fac timp.
distractie placuta, Ama. si eu zic la fel ca o sa fie semidistractie, trebui sa mergem la n rude, etc. nici eu nu sunt sigura daca intru de pe la vreo verisoara, voi mai vedea.
Cami, sa ne spui cum suneti. pana marti mai bag un ochi. maine nu stiu ca imi vin musafiri. e ziua mea azi si maine party
ALAPTATUL HELPLINE
de piticotu' uriash
m-am facut maricica
POVESTEA MINUNII
ama1357 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui emaaimee Ama, Cami este mami de iul-aug 2005, ne-am povestit atatea la prima ei sarcina pana am avut fetele. am suportat atatea impreuna: greturi, pofte, toane de burticoase. am plans de fericire la primele nasteri din grupul nostru, ne-am intristat teribil cand au fost necazuri, ne-am bucurat impreuna de primul zambet, dinte, cuvant, de primul ma-ma stangaci, realizari, nelinisti, etc. suntem o familie deja.cum sa nu am timp pt ea imi fac timp. distractie placuta, Ama. si eu zic la fel ca o sa fie semidistractie, trebui sa mergem la n rude, etc. nici eu nu sunt sigura daca intru de pe la vreo verisoara, voi mai vedea. Cami, sa ne spui cum suneti. pana marti mai bag un ochi. maine nu stiu ca imi vin musafiri. e ziua mea azi si maine party ALAPTATUL HELPLINE de piticotu' uriash m-am facut maricica POVESTEA MINUNII |
la multi ani si sa ne traiesti!!!!
emaaimee spune:
Mersi mult, Ama.
ALAPTATUL HELPLINE
de piticotu' uriash
m-am facut maricica
POVESTEA MINUNII
Nicoleta spune:
Ema, LA MULTI ANI!!! Numai sanatate si bucurii!!!
Of, pe mine ma apuca disperarea... azi am mers in vizita la cineva, am inceput sa.i dau sa suga cand dormea, dar a auzit vorbaraie si s-a trezit, adio supt... apoi am mai incercat de 2 ori, la orizontala, nu a vrut... am ajuns acasa si a supt putin si apoi nu a mai vrut... i-am facut baie si a supt, din ambii sani, semiadormit... dar eu nu mai rezist mult asa. Am incercat sa imi aduc aminte de cand a inceput si nu am reusit, sigur avem 2 saptamani... Mai trece? :((
Nicoleta, mami de Stefan (27.01.2003)si de Matei (25.04.2008)