Nu mai vrea la cresa!!

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ellej spune:

Nu inteleg de ce te ofuschezi. Cotizatul permanent ca mod de a capata un tratament preferential e ceva la care nu ma gandisem si imi puneam problema, intrucat il voi da din toamna pe al meu la gradi.

La 3 ani poate nu realizeaza "trocul", dar daca vei continua sa faci la fel si ma tarziu, la gradinita / scoala isi va da seama. Tin minte ca in scoala primara erau copii ai caror parinti carau "sacoshe" si ii dispretuiam oarecum (toti stiam cine cui duce).

Stiu ca nu e cazul de fata, insa poate evolua in sensul asta. E doar o tema de discutie, n-a sarit nimeni la tine cu arbaleta :)

Si Dieu nous a faits a son image, nous le lui avons bien rendu.
If God created us in His image we have certainly returned the compliment.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martie spune:

Da, asa este. Doamne fereste, departe de mine gandul ca mai tarziu fi-mea sa vina acasa cu carnetul plin de 10, ca am dat eu salam la scoala. Bine zis ii dispretuim pe cei care obtin astfel note.

Dar acum ei sunt foaarte mici, de ex. pe bebi am dat-o la 1 an si 2 luni, mergea de-a busilea doar.
Eu le am la o cresa fff buna, sunt extraordinar de multumita (mai ales ca am avut inainte bone - horror). Educatoarele sa stii ca unele sunt daruite pt. aceasta meserie, altele se duc ca la "serviciu" si gata. E strict problema ta daca vrei ca bebele tau de 1,2 ani sa fie schimbat ultimul, sa ti se spuna ca a plans, ca nu a fost cuminte etc. sau sa-ti spuna in fiecare zi ca e cel mai bun copil si sa se ocupe ok de el, adica sa vezi tu ca e fericit copilul.

Sa stii ca daca esti vazut ca "parinte cu posibilitati" si vede ca niciodata nu duci nimic... se cam simte incordarea. eu la inceput, foarte mult timp nu am dat nimc, adica doar "buna ziua". Sunt persoane care nu primesc, se simt jignite, sunt foarte multe care din prima zi iti dau de inteles. Si daca te conformezi, totul merge struna.

Na, o sa vezi si tu cum e, daca il vei da la gradinita de stat, ca ar fi culmea sa dam la particulara ceva atentii.
Chiar te sfatuiesc sa nu dai nimic cam 6 luni... si dup-aia sa dai o atentie. Si mai vorbim..

Chiar nu m-am suparat, nu am de ce, dar.. totusi, vorbim de cresa.. nu de scoli, licee etc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellej spune:

Merci de sfat, chiar nu stiu daca sa dau ceva la inceput sau nu (n-am dat nimic deocamdata, l-au primit fara "dar":)). Sper sa fie suficiente cate un cadou mai generos educatoarei / directoarei de zilele obisnuite (gen craciun, 1 martie, ziua femeii) si "fondul clasei" sau ce-or mai avea. Ramane de vazut.

Sigur, la cresa e altceva decat la scoala, eu ma gandeam in perspectiva.

Off topic, ca anecdota: intr-un sat unde erau ai mei agronomi in vremi imemoriale, era o profesoara care ii impunea invatoarei fie-sii nu numai ca fie-sa sa ia premiul intai (era de la sine inteles) dar sa fie singura din clasa care lua premiul intai! Nu cunosc evolutia scolara ulterioara a copilului, dar as fi curioasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mina spune:

quote:
citat din mesajul lui ellej

Merci de sfat, chiar nu stiu daca sa dau ceva la inceput sau nu (n-am dat nimic deocamdata, l-au primit fara "dar":)). Sper sa fie suficiente cate un cadou mai generos educatoarei / directoarei de zilele obisnuite (gen craciun, 1 martie, ziua femeii) si "fondul clasei" sau ce-or mai avea. Ramane de vazut.

Sigur, la cresa e altceva decat la scoala, eu ma gandeam in perspectiva.

Off topic, ca anecdota: intr-un sat unde erau ai mei agronomi in vremi imemoriale, era o profesoara care ii impunea invatoarei fie-sii nu numai ca fie-sa sa ia premiul intai (era de la sine inteles) dar sa fie singura din clasa care lua premiul intai! Nu cunosc evolutia scolara ulterioara a copilului, dar as fi curioasa.

Pai copilul fie s-a invatat sa i se cuvina locul intai cu sau fara merit fie a ajuns sa dispretuiasca etern rezultatele scolare.

Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
http://community.webshots.com/user/vizigotu
http://community.webshots.com/user/vizigotubaiatmare

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina_du spune:

buna mamici,

am si eu o intrebare legata de cresa...luni va fi prima lui zi de cresa si nu stiu cum sa procedez ca sa-i fie cat mai usor sa se acomodeze...si nu stiu daca sa-l las toata ziua sau sa vin sa-l iau mai devreme?...am foarte mari emotii..voi cum ma sfatuiti sa fac?

ah, am uitat sa mentionez ca baietzelul meu, Rares, are un an si noua luni si va merge la cresa militari.

P.S:credeti ca in prima zi cand il duc la cresa ar trebui sa cotizez cu ceva la educatoare?

va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns serenita spune:

Am si eu fetita la cresa Militari de o luna, doar ca aproximativ jumatate din aceasta perioada a stat acasa, imbolnavindu-se. Mi-au recomandat doamnele de acolo ca in prima saptamana, poate si a doua sa o las doar pana la pranz.
In primele doua zile chiar a fost bine, intra singura in sala, se ducea la masuta, se aseza pe scaunel, dar dupa o perioda in care a stat acasa a inceput sa nu mai vrea sa o las acolo, chiar acum, in ultimele zile a plans tare si mi-a luat-o doamna din brate, caci altfel nu era chip, nu se desprindea de mine, insa cat ramaneam sa-i aranjez hainutele in dulap, auzeam ca se linistea. Partea buna e ca acolo doarme totusi la pranz(de cand am lasat-o si dupa-amiaza), altfel acasa foarte greu adormea, sau chiar erau zile cand nu vroia sa doarma la pranz.
Cu doamnele de la grupa am fost atenta chiar de la inceput, asa am crezut eu ca e mai bine. Nu stiu daca e necesar.
Succes! Daca-ti mai pot fi de folos cu ceva, intreaba-ma.

Mergi la inceput

multumesc mult serenita pt raspuns..
eu l-am inscris pe rares la o grupa saptamanala ca sa-l pot lua in jur de sase de acolo, altfel nu am cum sa ajung....
imi spuneai ca micuta ta in prima luna a stat mai mult acasa bolnavioara...cu micutzul meu eu nu prea am avut probleme decat una doua raceli banale si de asta mi-e tare frica si mie ca o sa se imbolnaveasca...
ah, apropo de asta tu i-ai dat ceva fetitei de crestere a imunitatii inainte de inceperea cresei? mie mi-a recomandat doctorita sa-i dau bronhovaxom, am inteles ca ar fi foarte bun si ca il mai fereste de raceli si alti microbi.

am uitat sa te intreb la ce grupa e fetita ta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns serenita spune:

Criss, nici fetita mea nu a fost bolnavicioasa inainte, dar asa inteleg ca se intampla la intrarea in colectivitate. Nu i-am dat nimic inainte pentru imunizare, doctorita noastra de familie nu prea recomanda medicamente, vitamine. I-ai dat deja lui Rares acel medicament? Pentru noi chiar e o problema in adminstrarea oricarui tip de medicamente. Fiind si foarte mofturoasa, nu prea mananca, e dificil si s-o pacalesc dandu-i in ceva ce i-ar place, pentru ca daca ii place acum ceva, am surpriza sa refuze altadata. Asa ca acesta e un motiv in plus in amanarea vindecarii...
Fetita mea, Cati, e la grupa 2, program de zi.
Astazi chiar am plecat cu inima impacata de la cresa. Dupa ce in zilele anterioare plangea cand o lasam, astazi chiar si-a luat papusa si a intrat, auzind-o pe ingrijitoare spunandu-le copiilor "la masa!" si s-a indreptat spre un loc. Ieri am inteles ca a inceput sa si manance, deci e spre bine.
Acomodare usoara, sanatate! Astept vesti!
Camelia

Mergi la inceput

ma bucur mult ca fetita ta s-a acomodat si a inceput sa si manance...e lucru mare ca vrea sa manance acolo...stiu ca prichindeii de obicei nu prea vor sa pape la cresa..
lui rares da, am inceput sai dau bronhovaxom de ieri...se da dimineata pe stomacul gol..sunt niste capsule...si cum nici al meu nu inghite decat ce vrea el..ii pun intr-o ligurita apica, suc,laptic sau ceai (ce stii ca bea cu placere) si peste lichid desfac capsula si las sa se dizolve putin apoi ii dau asa.si nu-si da seama ca ia medicament...eu pe al meu il pacalesc spunandu-i "hai sa dam pic pic".

te pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingridnen spune:

Cristina, se gaseste in farmacii si Brocho-Vaxom la pliculete, special pentru copii. Intr-o cutie sant 10 pliculete. I-am dat si eu lui Cristi cate 10 zile pe luna in mai-iunie-iulie. Le dizolvam dimineata intr-o lingura de ceai.

Noi santem de 2,5 ani pe imunostimulatoare (intai Rybomunil si acum Broncho-vaxom) si tot s-a imbolnavit la greu. Asta este, am inteles ca pana la scoala asa o tin

Ingrid si Cristi 5 ani si 4 luni

Mergi la inceput