Mamici norocoase de ianuarie-februarie 2009 (26)
Raspunsuri - Pagina 18
veronica75 spune:
salut fetelor,
Ioana feliicitari pt. bebe
Dariana, bine ai venit printre noi.
Eu parca sunt azi un pc mai bine ...:D mi-a mai revenit chefu de viata 
ca sotu a fost asa dragut si mi-a pregatit micu dejun pe la 06:00 ca deja imi era greata dupa care....
mi-a venit asa un chef..
ca saracu sotu era
sacat . I-am spus ca ma simt tareee binee sa nus faca probleme.
Deci hormonii mai lucreaza ei..si in alt sens :))
Dupa aia am dormit pana acu.
Sper sa am in continuare o zi frumoasa ceea ce va doresc la toate
Pupici pe burtici
+11
http://md.lilypie.com/klKFp3.png
"http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=veronica&year=2009&month=2&day=2&babycount=1">
deliafairais spune:
aaa...si mi-ar placea mult sa poata asista si tata lui bebe la nastere...dar la spitalul nostru nici nu se pune problema :( ei...ma tot gandesc eu la nastere desi mai e ataaaata timp pana atunci! ma duc sa gatesc ceva si apoi ies la plimbare (am tot zis ca in timpul sarcinii o sa fac miscare si am tot facut :))
veronica75 spune:
quote:
citat din mesajul lui deliafairais
nici eu nu m-am hotarat cu medicul. am inteles ca la noi nu toti medicii pot face epidurala, deci...o sa ma indrept spre unul care poate. imi este foarte teama de nastere si vreau sa ma asigur ca in caz de ceva, pot primi anestezie sau poate chiar cezariana...
Am intrebat si eu dr. de nastere, adik daca pot alege cum sa nasc si mia zis ca in Belgia nu alegi tu cum sa nasti....noroc ca nus asa fricoasa...da mai e pana atunci..si oricum a spus ca doar daca e abs. necesar se face cezariana si ca are si ea riscurile ei.
Da subiectul ramane deschis in functie de cum e sarcina. Oricum eu sunt destul de multumita deocamdata de dr.
si sunt convinsa ca si el, ca cel mai bine e sa nasti normal, doar daca Doamne Fereste e ceva atunci nu cred ca e tarziu sa ia o decizie in timp util...ca doar nu sunt prima care naste aici.....daca oi naste aici ca nu mam hotarat poate vin inn tara ...mai ee timp..
Deci fetelor in unele locuri nu poti tu alege cum sa nasti...
Si fiti barbate....ce e cu frica asta de nastre?
"http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=veronica&year=2009&month=2&day=2&babycount=1">
cami_antonia spune:
fetele
eu vreau sa nasc la giulesti natural cu sau fara epidurala....asta daca nu cumva medicul e de alta parere atunci....
rein....am vazut intrebarea ta....eu sunt la giulesti dar la marinescu....vezi ca tot aici la odiseea sarcinii e un capitol cu doctori de care sau nu sa te feresti si auzi acolo tot felul de pareri si este ceva scris chiar despre maternitatea giulesti pe pagina 2 sau 3.....iti recomand sa citesti...
10+
Camelia
Selene_Bunny spune:
Va mai pot stresa cu o analiza? Hepatita B v-a indemnat vreun medic sa faceti? Nu e nici asta uzuala. Eu va intreb pentru ca, inainte de a ramane insarcinata, am cautat pe Internet o lista cat mai completa de analize, si am si gasit-o, recomandata de un medic, era destul de detaliata, acolo erau trecute si CMV, si rubeola, si listeria, si toxoplasma, si chlamydia, si hepatitele B si C...
Dar tati lui bebe, si-a facut vreo analiza? Cica si el ar trebui...
veronica75 spune:
quote:
citat din mesajul lui Selene_Bunny
Va mai pot stresa cu o analiza? Hepatita B v-a indemnat vreun medic sa faceti? Nu e nici asta uzuala. Eu va intreb pentru ca, inainte de a ramane insarcinata, am cautat pe Internet o lista cat mai completa de analize, si am si gasit-o, recomandata de un medic, era destul de detaliata, acolo erau trecute si CMV, si rubeola, si listeria, si toxoplasma, si chlamydia, si hepatitele B si C...
Dar tati lui bebe, si-a facut vreo analiza? Cica si el ar trebui...
La mine nu, vad doar hepatita c iar pe sotu, desi eram impreuna, nu la ntrebat nik.
roxanaz spune:
Selene nu e analiza standard cea de hepatita B. acu' daca vrei... poti face toate analizele din lume dar destule nu sunt relevante. plus ca bebelusul este vaccinat impotriva Hepatitei B prima data la nastere (a doua sau a treia zi) si apoi la 2 si 6 luni plus rapel la 18 ani.
Veronica, in majoritatea tarilor nu poti alege cum nasti... asta in Romania este dezvoltata pe baza sistemului deficitar si a faptului ca multi medici vor sa "scape mai usor" de o nastere... sau sa primeasca mai multi bani.... motive din astea. plus ca dpdv legal NU exista cezariana la cerere, trebuie inventate motive pentru comisia medicala a spitalului. care in unele spitale functioneaza cum trebuie... pe cand in altele este evitata cu eleganta.
Delia, daca vorbesti de clinica Eva atunci ti-o recomand cu caldura. la ce mi-a aratat acolo directorul medical si la cum se poarta cu pacientele... merita din plin cei 2.000 de lei, crede-ma.
Selene_Bunny spune:
roxanaz, stiu, tocmai de aia ma enervez... Aia nu e uzuala, aia nici atat, dar dau complicatii, afectiuni, malformatii... Se recomanda sa faca si tatal copilului analize, dar nu se verifica daca intr-adevar face macar una... O ameteala si-o aiureala.
De pe alt topic:
"Noemi, eu acum vin de la Bucuresti, am fost la Institutul Matei Bals si am stat de vorba cu un infectionist.
Mi-a zis asa: pentru mamele purtatoare de virusul hep b obligatoriu nastere prin cezariana, nu alaptat copilul chiar si dupa ce l-ai imunizat cu acele imunoglobuline (acesta este un risc pe care ti-l asumi tu, dar nu cred ca merita dupa ce te chinui cu cezariana, te chinui sa faci rost de imunoglobuline, si sa se infecteze copilul din cauza alaptatului ...) si imunuzat cu vaccinul si imunoglobulinele specifice hep b."
![]()
![]()

dariana spune:
Rein, il stiu eu pe dr. Moisa, este un medic bun si se poarta si frumos din cate stiu eu, din pacate eu am renuntat in trecut la a mai merge la el pt ca in urma unui tratament aplicat mi-a aparut un nodul la san si am preferat sa schimb medicul...acum...nu stiu dc a fost vina lui saau nu. In schimb ca si comportament e ok, iar ca si pregatire, din cate am inteles eu e unul din medicii buni, plus caa la Giulesti oricum majoritatea sunt foarte buni.
fetele, merci de primire, dar pe listuta ma trece si pe mine cineva?
despre clinica Eva ziceaA cineva, eu am citit numai de bine despre aceasta clinica si chiar ass fi tentata de nasterea in apa dar sincer mie mi-e teama ca nu ajung in timp util si sa ma duc cu vreo luna inainte acolo....iar nu imi convine.
http://www.flickr.com/photos/dariutzu/?saved=1
Dariana si Darius (30.07.2006)
roxanaz spune:
pai eu tocmai de asta am scris ca nu este uzuala - tocmai ca sa nu te enervezi ![]()
de ce nu este esentiala testarea pentru hepatita B in sarcina: sunt sanse de 20% de transmitere verticala (de la mama la fat) la nastere. de aceea in Romania (care este tara cu prevalenta crescuta a hepatitei B) se practica inca vaccinarea copilului inca de la nastere. in statele unite si in europa de vest unde rata de infectie este extrem de scazuta (undeva sub 2%) nici nu se face testarea nici nu se face vaccinarea la nastere. iar hep B nu da nici o malformatie la fat.
de asemenea, infectia acuta NU necesita tratament la adulti, cea cronica da dar asta e alta poveste.