Ce este chistul fibromatos pe ficat?
Mama mea are un chist fibromatos pe ficat.Am cautat pe net info dar din pacate am gasit prea putine informatii: in ce anume degenereaza, cum poate fi tratat, se opereaza, se calcifiaza, poate degenera in cancer sau alte boala incurabila- de fapt asta ne sperie fff tare.
Va rog, daca gasiti putin timp lamuriti-ma si pe mine![pls]
Ile , mami de Victor ( 22 dec 2005) si Andrei ( 25 iulie 2007)
Raspunsuri
angipangi spune:
fibromatoza
Boala caracterizata prin aparitia de fibroame (tumori fibroase) sau a unei fibroze (cresterea fibrelor intr-un tesut), mai mult sau mai putin diseminate.
Sinonim : uter fibromatos, uter nodulos.
teodorade angi pangi28-10-2007 si Roberto 28-06-1999 http://community.webshots.com/album/563642807EqHYOU teodora
delsim spune:
Esti sigura ca asa este diagnosticul?Chist fibromatos? Eu nu am mai auzit de asa ceva.
Nu este acelasi lucru cu ulter fibromatos ; ficatul si uterul au structuri diferite, Uterul este organ cavitar alcatuit in principal din muschi .
cidul spune:
draga ilenutza, iti recomand cu toata increderea ceaiurile si siropurile dlui Danaila Emanoil din Galati, pe langa tratamentul medicamentos si regim. tatal meu a fost diagnosticat in ianuarie 2008 cu ciroza hepatica decompensata ,ficat fibromatos ,....si siropurile domnului amintit l-au facut ca nou. prima data am cumparat tratament pentru o luna (dar i-au ajuns 2 luni)dupa care am mai luat pentru doua luni (care si astea l-au tinut aproape 4 luni).
XIO spune:
Medicul care i-a facut ecografia nu v-a spus ce inseamna si care este conduita in continuare?
**Fur is for petting***
http://www.facebook.com/#!/adoptiicaini
www.adoptiipisici.ro
hannen spune:
Xio,eu cred ca nu le-a zis nimic.Stii doar ca eu te caut pe tine sa ma lamuresti cu unele chestii.Tot din cauza aia,ca dr`ii carora le bagam in buzunare nu se sinchisesc nici sa`ti explice diagnosticul si nu numai,unii chiar nu ti`l zic deloc.Tratament?Ah,ala in ghicim noi,cumparam toate ceaiurile si toate buruienile de prin farmacii si plafar.
cidul,mai multe info te rog .Poate pe pm??Pot sa te deranjez?
Edit:acum vad ca nu ai activata optiunea pm.Daca mai citesti pe aici te rog mult sa`mi dai si mie un nr. de tel al domnului respectiv .
Whatever happens don`t let go of my hand!
Crinutz spune:
Am fost azi cu tata la ecograf si mi-a spus ca pe ficat are un chist de 21 mm dar care e din nastere, nu e ingrijorator si ca ficatul este cam gras, a spus ca e steatoza gr 2. Eu cand am auzit de chist si steatoza mi-a stat inima. Asistenta care scria mi-a sosu ca nu e grav. Inainte de consultatie i-am dat dr -lui un bilet in care il rugam sa imi spuna mie personal, sa ma sune, daca vede ceva grav si nu a fost cazul (nu vroiam sa auda tata), deci daca era grav imi spunea.
Dar exista aceste chisturi din nastere ? Si steatoza eu o asociez cu cancerul pt ca asa i s-a spus si mamei si apoi a degenerat in cancer (e a avea metastaze pe ficat). Am incredere in acest dr dar nu pot sa nu ma intreb, pana la urma si ei pot gresi, nu ?