Ban mare aur
Stiti cumva ce gramaj are un ban mare din aur cu figura Imparatului Franz Joseph? si la ce preturi se poate achizitiona?
Multumesc anticipat!
Raspunsuri
Alina spune:
Hristina ,cei pe care-i am de la bunica din salba de galbeni(bunica mea e din Banat)au in jur de 6 grame iar cei mari in jur de 13 grame.
Uite aici cam cit costa pe ebay unul mare.
Daca cauti mai bine,gasesti si galbeni mici de vinzare.
Alina
hristina spune:
Da, Alina ai dreptate.
M-am interesat si cam atat au cei mari; cei mici insa zice-se ca au mai putindecat stii tu; am sa merg sa cantaresc ca am si eu in casa unul mare si unul mic si as fi vrut sa mai achizitionez ca aveam de unde.
Pretul pe ebay e mai mare decat pe piata romaneasca.
Pupam; multumiri de info!
Alina spune:
quote:
citat din mesajul lui hristina
Da, Alina ai dreptate.
M-am interesat si cam atat au cei mari; cei mici insa zice-se ca au mai putindecat stii tu; am sa merg sa cantaresc ca am si eu in casa unul mare si unul mic si as fi vrut sa mai achizitionez ca aveam de unde.
Pretul pe ebay e mai mare decat pe piata romaneasca.
Pupam; multumiri de info!
Hristina,sa stii ca ai dreptate,m-.am uitat aseara unde imi notasem si cei mici au in jur de 4g.
Eu i-am primit de la bunica,ii pastrez amintire si nu intentionez sa-i vind,ma uitasem pe ebay asa,informativ.Ai mei sunt de la 1915,asa scrie pe ei.
Alina
hristina spune:
Da,nici eu nu dau nimic din salba bunicii, insa as vrea sa ii inmultesc, daca tot s-a ivit ocazia!
Da,cei mici pot avea intre 3.5 si 4, iar cei mari variaza.
danyalo spune:
Si eu am 2 banuti de aur( mici cred cu diam. de 2 cm) cu fig. Imparatului Franz Joseph din anul 1909 dar eu ii voi schimba la bijuteria si-mi voi face alte verighete!Cat costa un gram de aur?
Eu nu-i pastrez ( ma rog i-am pastrat pana acum)... dar nu pot cere ca exact din aurul meu sa-mi confectioneze verighetele?Bunica mi i-a dat rugandu-ma sa-i topesc si sa-mi fac ce vreau eu.Ea a impartit nepotilor toti banutii din salba.Pe cei mari i-a dat baietilor ei de si-au facut verighete la nunta . A avut 4 bani mari si 12 mici.
Hristina si eu tot din zona Capulungului sunt!
In zona asta toate fetele de maritat (de varsta bunicii mele-87 ani) aveau salba cu bani mari/ mici!Banutii erau prinsi pe o bucata de catifea neagra( cred ca cusuti daca-mi mai amintesc bine salba buncii).
valentinag spune:
De unde de pe piata romaneasca ati gasit sa cumparati bani?Noi mai avem doar unu,ca ceilalti i-a dat strabunica-mea la fete,la baieti a dat doar pamant!Si sa impart un ban cu sor'mea nu avem cum
"La vita e bella"
De mancare
Din gradina mea
hristina spune:
In zona Campulungului mai sunt batrane sau urmasi care umbla la ulcelele cu aur si mai vand banuti, si mari, si mici. trebuie doar sa fii pe faza, ca se mai gasesc...cu cat sunt mai vechi, cu atat sunt mai valorosi.