Puiuti de Randunici 2008!! (56)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns VioletaH spune:

Am mai vrut eu o data sa fac apologia teoriilor americane, dar acum mi-a aruncat Naty mingea la fileu
Eu sunt de parere ca americanii sunt una dintre putinele natiuni care dispun de foarte multe fonduri pentru cercetari de orice fel, dintre care cercetarile pentru sanatate sunt printre cele mai importante. Nu sunt ei prosti degeaba, cand emit o parere o fac in baza unor concluzii trase din studii. Pe cine sa crezi? Studiile din Romania care se fac pe bani putini sau deloc??? Spune-ne tu Naty, ca esti in domeniu, cum e treaba cu studiile romanesti? De unde vin banii si cat de greu sunt adunati? Si o fi sistemul american de asigurari pacatos, dar recomandarile date de diverse organizatii cum e Asociatia Pediatrilor Americani (AAP) nu au treaba cu el. De ce sa fie asigurarile de vina daca AAP recomanda sa alaptezi copilul cel putin un an, sa pui copilul invers in scaunul de masina pana la un an, sa-l diversifici la 6 luni sau sa-l pui sa doarma pe burta etc (no offense, am mentionat si eu niste chestii care s-au discutat pe crenguta). Aceste recomandari nu au nimic comercial in ele. Nimeni nu vinde nimic aici. Este vorba de accentuarea unor beneficii pentru copil sau de eliminarea unor riscuri la care este supus copilul. Unele riscuri sunt infime, e adevarat. Dar stam si ne intrebam: ce avem de castigat daca nu le respectam? Sau cu alte cuvinte, ce avem de pierdut daca le respectam?
Eu nu cred ca suntem bolnavi sau sensibili din cauza americanilor si a teoriilor lor. Una peste alta, longevitatea oamenilor din zilele noatre este cea mai mare din istorie, exceptand vremurile biblice ale Vechiului Testament cand oamenii traiau 900 de ani... Nu faptul ca ni se spune sa ne hiperprotejam e de vina daca o mierlim mai repede sau daca ne imbolnavim, ci stilul de viata, poluarea etc. Si de fapt, chiar daca ni se spune sa ne hiperprotejam, de multe ori tot nu o facem.

Dar, am mai spus si in alte randuri, anumite recomandari sunt date cu titlu orientativ, nu sunt litera de lege. Si aici ai dreptate Naty, de multe ori mama stie ce e mai bine pentru copil, simte ce trebuie sa aleaga, dar pentru asta are nevoie sa fie informata.

Si apropo de diversificare, si pe mine m-a uimit pediatrul care a recomandat inlocuirea unor mese de lapte la bebe de Roxana-Claudia.

Gecko, dupa cale cateva nopti iesite din "regula", Sean a revenit la program si doarme toata noaptea. roblema mea ceam mai mare este ca nu reusesc sub nici o forma sa-l fac sa adoarma inainte de 10:30-11:00 pm. Iar sotul meu la 10 pm cade lat ca se trezeste la 5 am in fiecare dimineata. Si munceste si in we. Pai in ritmul asta noi nu mai ajungem niciodata sa ne "antrenam" pentru bb2.

Am vazut poze superbe cu scumpul Mufa si parintii lui la mare.

Intrebare: copii vostri tzipa? Sean tzipa si rade toata ziua. Il distreaza la maxim sa scoata sunete ascutite, spre disperarea ma-sii. Precizez ca nu sunt tzipete de plans, de suparare ci sunt tzipete de joaca. Mi-a tipat de cateva ori in ureche de am zis ca raman surda

Pi es: Naty, ce am scris mai sus nu e polemica, e doar schimb de idei.

Vio, mamic fericit de bebe Sean Adam (16 martie 2008)

MIRACOLUL DIN VIATA MEA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ali_bia spune:

Ba da, Naty,Zoze o sufoc rau de tot, toata ziua ii pup falcile
Dar......
Se vede diferenta???

Aici Bianca si Aici Alexandra

EDIT: La aceeasi varsta: 3 luni

_
Mami fericita de:
Bianca(23.10.2003)
Alexandra(17.04.2008)

Pozele mele

Povestea Nasterii

Mergi la inceput

Ali, sunt mortale fetele tale cu falcutele lor! Ce bine seamana intre ele! As fi zis ca sunt una si aceeasi, daca nu faceai precizarea.

Cleme, Sean s-a indragostit de Diana!!!!!!!

MIRACOLUL DIN VIATA MEA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tuchita spune:

Ce faci , Vio, petesti?
cred ca-i data fata!

mamica de Ilinca (5.07.2005) si Sebastian(30.01.2008)
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luny spune:

olga, zoze, vio
vio si Mufa face exaCT CA sEAN, TIPA ASCUTIT TOATA ZIUA, de nu mai aud bine!!:)))

LUNY, mami de bebe MATEI CRISTIAN - Mufarina Pufarina!(16 martie 2008)

Life is to precious to worry about stupid Shit!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amira_roxana spune:

ali ce-i dai sa pape de are falcutzele alea???

ROXANA, mami de AMIRA (16.03.2008)
pozici
pozici noi

Mergi la inceput

Da mai Tuchi, da' poate bag zanzanie in cuplu

Cum a fost cu tigaia?

MIRACOLUL DIN VIATA MEA

Mergi la inceput

Vio, si seb tipa la cele jucarii de nu mai pot!
De multe ori ma duc sa vad ce face el in patut, daca tipa ca are vreun necaz, si-l vad ca de fapt se converseaza cu jucariile!
Cu diversificarea o sa ne tot boscorodim pe-aici, intr-adevar o mama simte ce e bine pentru copilul ei dar informarea e absolut necesara!
de exemplu, cumnata mea de la Cluj, e foarte mandra ca fiica ei de 7 luni jumate manaca sarmale cu carne de porc si slanina in ele, si ca ii plac, ca doar n-o sa-i dea piure de legume daca copilul nu vrea!
In plus, inteligenta, nu i-a luat cereale cu gluten ( ca asta a citit!) dar ii da biscuiti cu mere!( sa-i mai explic ca biscuitii au gluten si zahar?!)
Si cand mi-a mai cerut sfaturi i-am sugerat sa mai citeasca din Capraru( macar!) dar mi-a spus ca a plictisit-o!
So, copilul ei e gras, mie mi se pare urat si tipa in continuu si mi l-a si speriat pe Seb! O sa va tin la curent cu evolutia( apropos de cat ne batem noi capul si de cum li se rupe la altele!)
Cat am stat 3 zile acolo m-a urat toata lumea, cert e ca pe seb n-andraznit nimeni sa-l hraneasca!

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natynic spune:

Ali, pai sa pupi falcutele nu e suficient, trebuie sa le rontai! Mie asa mi-a venit cand am vazut-o si uite ca nu-s singura...
Vio, aoleu! S-a indragostit Sean cel intelept??
Si stai linistita, nu e nici o polemica. Enorm si majoritar din ce a achizitionat medicina moderna se datoreaza exclusiv americanilor. Eu la exagerari ma refeream. Si astea au legatura cu asigurarile, pt ca acolo medicii sunt terorizati de ele. De aici si hiperprudenta. A nu se intelege ca sunt adepta diversificarii devreme...cel putin la copiii alaptati in nici un caz!!! La cei pe lapte praf e o alta discutie.

Naty
mamica Iuliei Elena (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!
Iulia mea
www.onetruemedia.com/shared?p=524cc5223d57ca1ff422c0&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Minunea mea

Mergi la inceput

Din pacate sunt proasta de buna ce sunt, si uneori imi doresc sa fiu rea si scorpie si sa nu stiu sa gatesc si sa nu ma descurc cu copiii, si sa-i golesc cardul cu nonsalanta( asta e aproape imposibil ca il are aproape mereu gol-un motiv de conflict intre noi!)
Randunoiul a sosit, si-a cerut scuze, nu foarte vehement, sa nu va imaginati ca cu vreo floare sau cutie cu bomboane( ca nu-i sta in caracter!)!
am incercat sa port o discutie calma, sa nu tip( noroc cu Sebaceul treaz ca nu vroiam sa-l sperii!), evident ca m-au busit lacrimile!
Am incercat sa-i explic ca cel mai mult ma doare ca m-a mintit, ca si-a calcat promisiunea pe care mi-a facut-o acum 2 luni( cand tot asa s-a purtat!) si ca macar putea sa ma anunte el!( cica a incercat dar n-a reusit sa formeze nr corect, ca a pus in 0 in plus!)
de-nteles nu stiu ce a inteles, recunosc ca pentru prima data l-am vazut un pic speriat( "hai ma, am mintit, dar sa terminam totul de la o minciuna?").
In final ca si el e suparat pe mine, ca nu trebuia sa-i zic lu' ma-sa in telefon ca divortez( aici are dreptate, recunosc!) ca i-a facut aia capul calendar( nu sa-l incurajeze sa-si ceara scuze, ci sa se planga ca ce nurori rele are!)
Iar motivul pentru care a plecat...cand a ajuns acolo, cumnata9 aia cu sarmalele!) a inceput sa se certe rau cu soacra, asa de rau ca si-a luat copilu si l-a pus in masina, a scos masina din curte si a zis ca pleaca la ma-sa, incat Ionel ca sa aplaneze uriasul conflict, si sa nu-l lase pe fratele cel mic singur pe drum a zis ca se duce el!
Deci, cum zicea si Amina, i se trage de la prea multa bunatate!
iar concluzia mea e ca nevasta care tipa cel mai tare si face scene cat mai multe e mai respectata si de soacra si de sot!
eu n-am nici mama unde sa plec, nici de condus nu conduc, si nici nu m-as certa ca la usa cortului cu nimeni!
mai bine plang singura ca proasta!
Dupa catamai povestea, nu stiu ce-ati inteles, l-am anuntat ca inca nu l-am iertat, ca nu mai vreau sa traiesc cu minciuni si promisiuni calcate...Sa vedem!
acuma a plecat cu Sebaceul la plimbare, sa faca piata!
problema mea e ca vrea sa ma intalnesc cu canadianul, in fata caruia nu stiu daca voi mai da dovada de educatie si s-ar putea sa ma crizez!
N-am chef sa prestez nici o intalnire de familie, pe de alta parte ala o sa tot insiste( ca sa-mi planga mie pe umar cat e de nefericit!)
Sper sa-mi dea Dumnezeu putere sa fiu calma, educata, distanta si suficient de intepatoare!

poze

Mergi la inceput