Suceava (22)
Raspunsuri - Pagina 11
simina2005 spune:
Multumim de invitatie draga Papanash!
In Bucovina sarbatorile religioase au un farmec aparte!
Traditiile sunt pastrate din generatie in generatie iar iubirea si recunostinta fata de Mantuitor sunt manifestate cu generozitate
In asteptarea Craciunului
In case de crestini colindele deja rasuna ...
Copiii maricei de-acuma se aduna
Sa-nvete colinde din mos-stramosi pastrate
La case primitoare sa fie colindate.
Si mama a-mpodobit fereastrele din casa
Cu beteal#259;, stelu#355;e, flori dalbe de mireasa
Cu leru-i ler cand vor sosi colindatori
Fereastra casei sa-i intampine cu flori.
Se pregatesc #351;i colacei cu gust de cozonac
Sa fie impartiti copilului bogat sau sarac.
In seara de Craciun colindatorul cand va poposi
Cu-o vorb#259; buna si-un colacel noi il vom rasplati.
Din hornul casei fumul agale iese…
E sarbatoarea-n suflet, in case, la ferestre,
Atunci cand se va na#351;te pruncul Iisus Hristos
In gandurile noastre, va fi primit frumos.
Pentru ca ajunul Craciunului este inca zi de post, de colinzi #351;i sfanta rugaciune va doresc tuturor sa il primiti cu inima deschisa :
VOI ASTEPTA CRACIUNUL
Si va veni Craciunul cu ninsoare,
Cu colinde-n prag de sarbatoare.
Ma voi duce la biserica senina,
Sa-mi încarc sufletul cu lumina.
Pe-nserat o sa ma-ntorc acasa
Ca sa pun merindele pe masa,
Sa-mi aatept an prag colindatorii,
Sa-mpartasim splendoarea sarbatorii.
Si-n în pragul usii voi asculta din nou,
Colinzi stravechi transmise prin ecou,
De copilasii candorii, cu suflet frumos,
Ce vin ca sa vesteasca nasterea lui Hristos!
Simina S
ilincalif spune:
fetele cochetele, si noi din ce in ce mai rar pe aici....
avem si noi o intrebare, am auzit ca la Mall ar fi teatru de papusi duminica in preajma prinzului, stie cineva ceva mai concret ?
pupici tuturor
kali spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ilincalif avem si noi o intrebare, am auzit ca la Mall ar fi teatru de papusi duminica in preajma prinzului, stie cineva ceva mai concret ? pupici tuturor |
De la ora 12, dar si daca ajungeti mai devreme e frumos; le pune cantece si este un animator... si gasesti si loc ca sa nu stati in picioare.
Meg, te rog trece-l in listuta si pe Eric, printisor nascut pe 17.12.2008.
Craciun fericit tuturor!
ilincalif spune:
felicitari Kali, sa fiti sanatosi si sa va bucurati de tot binele din lume
LA MULTI ANI tuturor si un 2009 sanatos si plin de lucruri bune
si sa
Spuneti anului ce vine,
sa va aduca numai bine...
si mai spuneti-i sa va dea,
tot ce inimioara vrea ...
fericire, sanatate si multi bani
"La Anu'si La Multi Ani!"
Serialbastre spune:
Buna seara tuturor si un An Nou minunat!
Eu abia acum v-am gasit pe forum, sunt o viitoare mamica din Suceava. De fapt pripasita prin Suceava, prin casatorie, ca de loc sunt din Galati. Dar dupa aproape 5 ani, ma simt suceveanca.
Andreea 17+
eveline spune:
LA MULTI ANI!
Kali, sa-ti traiasca printisorul, sa fie sanatos si fericit.
Serialbastre, bine ai venit printre noi. Spune-ne mai multe despre tine...
Intr-adevar cam liniste pe aici. Pe mine m-au obosit sarbatorile astea, au fost minunate dar sunt epuizata. Si criza asta, in conditiile in care am dita mai creditul in euroi, ne-a dat peste cap.
In rest toate bune, Bianca e bine caci a fost vacanta. Acum ca a inceput gradinita, sa vedem cu ce s-o mai pricopsi.
Va pup pe toate si va astept la povesti.
ilincalif spune:
Fetele cochetele,
salutari si de la noi.... la fel de rar ca intodeauna, ba mai rar de aici incolo, pe motiv de sesiune, pina pe 7 februarie inclusiv... daca supravietuiesc, va povestesc ce si cum....
in rest, maimutzul a fost un pic mucos, dar nu s-a lasat tratata ... am incercat cu spray cu apa de mare si cu pipeta cu ser fiziologic, dar se uita la mine cu ochi angelici si ma implora "nu pune, mami, plomit sa fiu cuminte, te log pomos", asa ca am asteptat sa ii treaca guturaiul (vorba romanului, boala trece intr-o saptamina daca e tratata si in sapte zile daca nu iei nimic)
nu vrea sa se spele dimineata, spune ca apa nu e buna si ca ea vlea zapaaaaaaada
nu vrea sa faca la oala, desi am amenintat-o ca ii fac mustati cu caca (scuzati !)
nu vroia sa desfacem bradul dar am reusit sa o aburesc cu o povestioara cu toti bradutii care pleaca in luna ianuarie in tara lui Mos Craciun unde se pregatesc un an de zile pentru intilnirea cu "Zamfiruca mica"
nu vrea sa se spele pe dinti decit cu peria, desi are 3 paste diferite, care mai de care pentru copii si mai colorate si cu desene mai uschite pe tub
nu vrea sa doarma la prinz in timpul saptaminii, cind sint la servici (in weekend o pacalesc, ne bagam in pat ca sa ii povestesc cite ceva si uita ca de fapt nu vrea)
toata ziua vrea autocolante sa le lipeasca unde ii trece ei prin cap (pe mobile nu, pe revistele si cartile si enciclopediile ei)
toata ziua vrea sa ii punem muzica cu copii si muzica "cu oameni mari mari" (stie CD-urile de la distanta, le cunoaste mai bine ca noi)
in rest e minunata, maninca si bea orice ii dam, fara nici un moft (ba chiar tati ride si zice ca e sac fara fund, ca nu ar zice NU VREAU niciodata),
facem in fiecare zi km intregi, as always,
si ne pregatim sa o inscriem la gradi,ca cica au inceput inscrierile desi ea zice ca nu vrea la gradi, ea merge la scoala cu copiii - de unde pina unde, numai ea stie !!!!!!
gata, am raportat, acuma fug, ca avem sedinta,
ati remarcat cu cita incintare fac astia sedinte in sectorul de stat ? (sadici, nu gluma !!!)
pupiiiiiiiiiiiiici !
ilincalif spune:
fetele cochetele,
imi vir si eu nasucul un pic pe aici, dar e pustiu rau !!!!
eu sint in sesiune, voi ce scuza aveti ?
ne-a doborit din nou raceala, tati e la pamint, dar ca orice barbat incapatinat, refuza orice medicament pe care incerc sa i-l strecor intre dinti !!!!
singura 100 % fresh si care mai poate sa il urneasca este bineinteles fetita lu'tati, care din cind in cind ii mai vira cite o lingura de nedicament si ii racneste la ureche UITE, TATI, MANINCA CU GURAAAAA!!!
ieri ma intorc de la servici si incerc sa ma intind in pat citeva minute, la care zamfirucul vine si se uita cu un ochi critic la mine si ma intreaba MAMI, DE CE TE ODIHNESTI ? AI MUNCIT MULT LA BIROU? NU-I BINE !!!!!
cam atit pentru azi, gata, ma duc sa imi vir nasul in hirtii si dosare
pupici, multi si hiriiti
ilincalif spune:
tot noi, fetele cochetele
mucuim si tusim la greu, si moaca mica dar si moaca mare, ba chiar am reusit sa ii imbolnavim pe toti din preajma (Buu, tati, matusica)
eu fiind in sesiune nici concediu medical nu-mi permit sa imi iau, desi simptomele m-ar indreptati, dar macar la birou mai pot cauta o informatie pe net, redacta un referat, bagat nasul in cite un curs...
intrebare urgenta !!!! cum procedati voi cind copil mucos si tusitor refuza medicatia ????? ca eu in afara de HUMEX si inca un siropel roz cu gust si aspect de zmeura+capsuna nu am putut sa ii introuc intre falci
spray nazal nu, olynth nu, la EURESPAL s-a strimbat asa de urit ca am crezut ca ma si injura !!!!
CUM SA PROCEDEZ ?????
pupici, mici si bolnaviori
angela.c spune:
Buna, daca mai este de actualitate si daca-mi permiti un sfat (de la o mamica mai putin experimentata)sau mai bine spus doar o experienta care la mine functioneaza...Ii spun Marei(2 ani) mele ca medicatia respectiva, ce urmeaza sa i-o administrez este cadou de la cineva ff drag ei...o verisoara, sau nasa ei...si culmea mi s-a intamplat ca atunci cand s-a intalnit cu pers respectiva sa-i multumeasca si sa o roage sa-i mai aduca :)
Multa sanatate
Angela mami lu' Mara