Sunt insarcinata in 30 de saptamani si la ultima ecografie Dopller mi s-a spus ca pe o portiune din cordonul ombilical sangele nu circula destul de repede. Medicul mi-a recomandat tratament cu aspirina 500mg 2x1 /zi si dipiridamol 25mg 3x2 /zi. As vrea sa stiu ce urmari ar putea avea problema cu cordonul ombilical si tratamentul asupra sarcinii mele? Mentionez ca medicul mi-a spus ca in legatura cu cordonul nu este deocamdata nicio problema dar pe mine ma ingrijoreaza si doza mare de aspirina si dipiridamol.Va multumesc anticipat. Astept raspuns neaparat.
Eu stiam ca dozele antiagregante de aspirina, care previn complicatiile tromboembolice si care se pot da in sarcina sunt cele mici, de 75 sau 100 mg. Tie vad ca ti-a dat 500 mg daca inteleg eu bine, adica doza antiinflamatoare. Nu stiu ce sa zic, poate ar trebui sa mai consulti si alt medic. Mai stiam ca antiinflamatoarele nesteroidiene (din care face parte si aspirina) sunt contraindicate in doza aceasta mare in trim 2 si 3 de sarcina din cauza unei complicatii care o poate produce la fat.
Eu ti-am spus parerea mea, medicul tau stie ce-i mai bine pentru tine.
Mi se par doze mari si nu inteleg ratiunea de a da 1g de aspirina, pentru ca daca a dat-o pentru efectul antiagregant doza e oricum muuult mai mica(1/4 aspirina/zi, deci nu 2 ), iar efectul antiinflamator nu se justifica in acest caz.
Sfatul meu: consulta si alt doctor , pentru ca mie nu-mi suna prea bine.
PS Se mai fabrica dipiridamol?