Mamici norocoase de ianuarie-februarie 2009 (25)
Raspunsuri - Pagina 14
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/miereamara/miereamara.jpg)
miereamara spune:
Da Cris30, asa a decurs consultatia, cu tot ce era pe lista aia. Inima bebelusului o asculta cu Doppler. Control la sani chiar ma bucur ca imi face, eu am avut mari probleme cu niste noduli la sani, am ajuns pana la biopsie si doctorul stie. Colul uterin il estimeaza prin control ginecologic, de fapt se uita dc orificiul extern este inchis. La urina se fac analize la fiecare vizita.
Sa vedem cum o sa decurga si urmatoarele vizite, dar la prima am primit instructajul asta cu ce se va intampla in timpul vizitelor, cel putin aici iti spune asistenta dinainte la ce sa te astepti (chiar ma amuza expresiile lor: acum o sa simti rece, acum o sa simti cald, acum o sa fac aia......in gandul meu, lasa, ca nu e primul control ginecologic, stiu cum merge treaba).
In alta ordine de idei, muncesc la posterul pt conferinta, sunt cam cu morcovul in fund, mai am doua saptamani, dar parca nu e de ajuns.
Trebuie sa imi pregatesc si speach-ul si urasccccc sa vorbesc in public, probabil ca vor fi peste 100 de participanti. Cand vorbesc in public imi revine accentul romanesc.
“Vietile noastre se incheie in ziua cand ramanem tacuti in privinta lucrurilor care conteaza.”
Martin Luther King Jr.
www.eklipsse.net/gallery/main.php" target="_blank">Fine Art Photography
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album
My baby
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Daiopri/Daiopri.jpg)
Daiopri spune:
Cris mama, nici o problema ca eu is la al doilea si abia aflu:)
Scrie pe carsit ca expira. In principiu cred ca sunt valabile 5 ani, numai ca eu prima data mi-l daduse cineva. Zic ei, ca scade calitatea, deoarece isi pierde plasticul ala proprietatile, sau cam asa ceva. Oricum cdupa ce am aflat, m-am uitat la al meu si expira anul asta in sept, iar apoi am cautat pe internet si e chiar asa. Sa zic drept daca nu mi-ar fi spus cineva nu mi-ar fi dat in cap sa ma uit. Acuma ar trebui sa-l verific pe al baiatului….
Numai bine tuturor
http://bd.lilypie.com/hfkmm7.png
miereamara spune:
Daiopri, habar nu aveam de chestia asta cu expiratul carseat-ului.
Mai povesteste-ne de socrul tau, ii place in Canada?
Michelle m-am lamurit cu carnetul gravidei, thanks, da' ma confuzasem, credeam ca numai in Romania exista si eu stiam ca tu locuiesti in Austria. Si aici exista notiunea de medic de familie, Luc are, eu nu, ca nu am avut probleme de sanatate pana acum.
“Vietile noastre se incheie in ziua cand ramanem tacuti in privinta lucrurilor care conteaza.”
Martin Luther King Jr.
My baby
![](images/user_woman.png)
ariya spune:
am vesti!!!!am fost dupa-masa la dr,aveam programare...l-am vazut pe bebe caruia ii batea inimioara si tot dadea din mugurasi,adica manute...a crescut, si e bine...pe 7/08 am pliul nucal si pe8/08 am bi-testul...e a treia sarcina,dar m-am emotionat ca la prima...cand i-am vazut manutele miscandu-se,m-a pocnit un chef nebun de a-l putea lua in brate...offf,e asa de scump,puiul meu!!!!!!!
l-am intrebat pe dr daca am voie peste,fructe de mare si mi-a zis ca nu sunt restrictii in alimentatia mamei...de bucurie,cand conduceam spre casa,au inceput sa-mi curga balele de pofta de telemea cu rosii cu ulei de masline...drept care am parcat masina acasa si m-am dus si mi-am luat rosii si branza si am bagat la matz ca o doamna ce sunt...eu nu stiu cum vi se intampla voua,dar eu incep sa tremur efectiv de pofta!nu mi s-a-ntamplat asa ceva in viata mea!
trebuie sa continui tratamentul cu utrogestan si acid folic si am voie sa ma iubesc cu sotul meu
Amedeo 10 ani,Annamaria 7ani,Samantzuca 9+
crisspoliss spune:
Nu stiu ce o fii cu contul meu, ca am scris un mesaj de 3 ori si mi-a tot disparut..in fine. Vroiam sa zic, fetelor, ce ma bucur ca v-am gasit, ca macar asa mai invat si eu una alta, nu numai sfaturi babesti de la bunici care au si uitat cum e cu bebe mic :)plus ca mai citesc una alta online, nici nu stiu ce s amai cred. De exemplu am citit intrebari si raspunsuri de la tipa care a scris "what to expect when you're expecting"(care cica e una din cele mai nasoale carti, asta a zis moasa de la clinica, plus inca o cunostinta care e doula-nu stiu daca ati auzit de asa ceva, douala e o femeie care se ocupa de tine inainte si dupa ce nasti, te invata cum sa faci masaj copilului, sta noaptea cu tine sa te obisnuiesti cu el,te maseaza sa iti fie usor la nastere, e un fel de super mama-surogat ptr gravida, dar e scumpa rau, cam 30 de dolari pe ora)...si am uitat ce am vrut sa zic...a, ca era o intrebare despre pozitia mamei de dormit, ca o mamica zicea, ma trezesc mereu pe spate, oare e bine? iar tanti asta de a scris cartea zicea: probabil ca bebele te trezeste ptr ca simte ca nu stai bine, cica e periculos sa dormi pe spate cand esti gravida, dar nu a zis si de ce..cred ca trebuie sa citesti cartea sa aflii...12+
crisspoliss spune:
Arya, si eu am pofte, dar mi-a zis clar doctorul ca telemea nu e voie, nci branza feta, ca astea sunt facute din lapte nefiert-nepasteurizat si sa le ocolesc, mai ales cumparate de la tarani..dar si de la magazin. Nu mi-a zis mie multe, numai de branza, atat.12
crisspoliss spune:
Apropo de expiratul carseat-ului, mi-a zis si mie cineva ca asa e, dar ca poti sa cumperi doar materialul ala sa-l inlocuiesti, cica se gasesc separat si se pot detasa- vorbesc de panza aia si pernitele pe care sta bebele. Nu stiu unde se gasesc si cat costa, ca nu m-am interesat inca.12+
miereamara spune:
Ariya felicitari pt samburel!
Crisspolis si eu citisem undeva ca nu e indicat sa dormi pe spate, mai ales cand sarcina este avansata, pt ca greutatea bebeului apasa pe nu stiu ce artera a maamei, cica e indicat sa dormi pe partea stanga. Eu am o perna speciala pe care o bag intre picioare, are o forma mai ondulata si se sprijina si burta (nu ca as avea nevoie in stagiul asta, dar mai incolo am auzit ca e super folositoare).
Cris30, masina de spalat este exact cea pe care a dat-o Crisspoliss
http://www.amazon.com/Haier-HLP21E-6-6-Lb-Pulsator-Stainless/dp/B0002KXMT4/ref=pd_bbs_1?ie=UTF8&s=home-garden&qid=1216082935&sr=8-1 , eu o sa mi-o iau, nu ai nevoie de hookups, se conecteaza la robinet. Deocamdata mi-am luat un al doilea aspirator, mai mic, ca aveam un mastodont pe care de abia il caram prin casa, plus ca fiind foarte mare nu ajungea in toate colturile.
Mai am o gramada de facut, trebuie sa imi repar si masina, ca in aprilie am intrat intr-un pom cu ea si am facut-o praf. Am reparat partea din fata, dar mai am usa si aripa de pe partea mea, ca impactul cu copacul m-a aruncat intr-un SUV, va dati seama ca SUV-ul n-a avut nimic, dar eu am fost facuta acordeon. De abia imi luasem masina, de vreo trei luni si carnetul la fel
!
Martin Luther King Jr.
My baby
crisspoliss spune:
Vai Miereamara, ma bucur ca tu nu ai patit nimic in accident. Si eu abia mi-am luat carnetul, mi-e o groaza sa conduc singura, mai ales la vitezele pe care le presteaza pe-aici. Plus ca am bebele in burtica...mai nou nu dau cu aspiratorul, il pun la treaba pe sot, la fel si la bucatarie ca inca mi-e greata de la mirosuri...nu stie saracul, dar azi il invat sa faca ardei umpluti ca mi-e pofta de numa...data trecuta i-am dat indicatii sa imi faca papricas de pui...asa invata omul, eu din sufragerie uitandu-ma la un film si strigand la el.."acuma pui ceapa, dupa aia pune carnea..." imi convine de numa, e bine sa fii gravida :)12+
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Daiopri/Daiopri.jpg)
Daiopri spune:
Problema e plasticul din care e facut scaunul nu invelitorile din pacate. Asa ca nu prea ai ce face cu ele.
Despre dormitul pe spate, e o problema cand e sarcina mare ca iti apasa pe coloana si alte organe, parca asa imi amintesc din cartea aia. Plus ca o sa simti discomfort oricum. Eu am noroc ca dorm pe parti oricum.
Irynuca tu glumesti cu ce mai face socru?:)) Nu vrei sa stii. Zic mersi la DD acolo cand vad ca a mai trecut o zi si sunt bine:)) Lui ii place aici cred, ca a mai fost odata acu 2 ani, si stiu ca a povestit acasa ca e frumos. Numai ca in general se plictiseste, ca daca ar fi si soata sa mai aiba cu cine discuta ar fi altfel. Asa, cu baiatul ies ei pe afara, da e greu. Acuma ar fi trebuit sa mearga la cursuri de tenis, dar s-au anulat ca nu au copii destui. Noi am incercat sa ii aducem pe cate unul in fiecare an, ca sa ii cunoasca, cat de cat baiatul. Nu pot veni impreuna ca bunica sotului e la pat in grija lor.
Si din ciclul ce mai face bunicu, intram noi in casa de la sv, ei plecati si un miros de cald, cand colo cratita pe foc si aragazul deschis…. Ei, nu trec ele alea 3 luni:)))? Mai ales sa gasesc si eu curat cum las, cand vin acasa….
Atata sper, la batranete daca prind sa fiu mai agera asa…:)))
Miereamara succes!
Ariya felicitari. Si eu abia astept sa-l mai vad...
Numai bine tuturor
http://bd.lilypie.com/hfkmm7.png