Vacanta la Madrid si Sevilla

Vacanta la Madrid si Sevilla | Autor: croco21

Link direct la acest mesaj

Va rog ajutati-ma sa ma decid. Vreau sa plec in concediu in septembrie in Spania si m-am hotarat sa vad Madrid si Sevilla si ce se mai poate prin imprejurimi. Initial am vrut sa iau un avion pana la Madrid si sa ma intorc tot cu avionul din Sevilla dar variantele de zbor nu m-au prea incantat asa ca am renunta la idee. Acum m-am hotarat sa iau avionul pe ruta Bucuresti – Madrid – Bucuresti, sa stau in Madrid primele patru zile apoi sa iau trenul pana la Sevilla si sa stau aici inca patru zile. In a noua zi ar urma sa iau trenul de dimineata spre Madrid si apoi avionul spre tara. Credeti ca e fezabila varianta asta? Am vazut ca exista trenuri rapide AVE, cam 120E biletul dus, oare circula zilnic sau e posibil sa am 0surprize? Alte intrebari: aveti ceva recomandari de hoteluri in cele doua orase? Ce trebuie neaparat sa vizitez in zona? Exista ceva evenimente majore la inceputul lui Septembrie – festivaluri, coride, sarbatori? Ce nu merita sa vizitez ? Orice alte sfaturi si recomandari sunt binevenite.
Multumesc tutor celor care vor avea bunavointa sa-mi raspunda.

http://andrei.seek-on.com/ro/

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Croco, in locul tau as sta 2 zile in Madrid, 2 la Sevilla, 2 la Granada, 1 la Cordoba si... mai vezi tu.

Noi am fost anul trecut in septembrie in Andaluzia (Sevilla, Cordoba, Granada, Ronda, Malaga, Nerja, ...) Am zburat la Sevilla si de acolo cu tren/autocar. A fost nemaipomenit.

In primul rand te sfatuiesc sa cumperi un ghid Lonely Planet: Spain. E o investitie pe care nu o vei regreta. Iti da plane ale centrelor oraselor, obiective, descrieri la obiective, locuri de cazare, de mancare, tot. Macar du-te intr-o librarie (Noi sau Carturesti) si rasfoieste-l, sa vezi daca ti se pare ca merita cumparat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns croco21 spune:

Merci mult Lavi, problema e ca nu exista zbor direct la Sevilla si as pierde o zi intreaga pe drum. La ce hoteluri ai stat si ti-au placut?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vlada spune:

Am fost doar in Madrid din locatiile unde vrei sa ajungi, dar aici trebuie sa ai mare-mare grija cu alegerea locatiei hotelului.....sa fie undeva central,usor accesibil...desi arata f bine, sunt situate f multe pe autostrada,ff dificil de ajuns...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Scuze croco ca ma bag pe subiectul tau,dar vreau s-o rog pe lavi daca poate sa dezvolte un pic despre Malaga!
Lavi,ce ai vazut cat ai stat,cum ti s-a parut,ai traversat si mediterana in Maroc?
Sar'mana!

"La vita e bella"
De mancare
Din gradina mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

croco, pentru Madrid vezi si ce am scris eu aici: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=100590&whichpage=3
transportul cu AVE la sevilla e super, dar nitel cam scump (depinde de cand iti iei biletele).
din Madrid ai la 37 de km (50 de minute cu trenul) EL Escorial - super pentru vizita de jumatate de zi plus pranz.
AVE nu numai ca circula zilnic dar circula de mai multe ori pe zi. ai avantajul ca te lasa in gara centrala. diferenta intre first si club nu e aproape nici una asa ca nu arunca 20 de eur in plus ca nu merita.

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns apsara spune:

Iti recomand www.atrapalo.com si http://www.renfe.es/ave/. In Madrid, la chioscurile de ziare, se gaseste un ghid al evenimentelor culturale, orare, preturi, restaurante, etc.Se numeste "Guía de Ocio".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns croco21 spune:

Multumesc pentru informatii. Roxana, am citit ce ai scris si e f. interesant. Pana la urma, cred ca voi pleca Bucuresti – Madrid si la intoarcere plec din Valencia, am vazut ca e zbor direct spre Bucuresti. Asa ca daca aveti ceva de povestit si despre Valencia, astept cu nerabdare sa citesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

valentina nu am fost cu vaporul pe Mediterana si nu am mers in Maroc, ne-am propus doar sudul Spaniei.
In Malaga am vazut muzeul Picaso, recent inaugurat, lucrari mai multe si mai valoroase decat la cel din Barcelona. Pe mine m-a dat gata (imi place f mult Picaso)
Malaga nu e un oras asa deosebit precum Sevilla si Granada. Mai este casa natala a lui Picaso (iarasi pt fani), o cetate (alcazaba) pe deal de unde se vede panorama orasului si cam atat. Orasul e mai degraba cu cladiri de secol XIX decat medieval. Are o strada pietonala larga cu multe magazine...
Nu am stat mult la Malaga si nu ne-a parut rau. Am ajuns pe la 9 dimineata si am plecat pe la 4 dupa amiaza.

Cine e interesata ii trimit pozele pe PM, nu vreau sa le pun publice. Vedeti acolo mai multe despre ce am vazut.

croco noi am stat 11 nopti si ca sa iesim mai ieftin ne-am cazat la "hostal"-uri (un fel de pensiune, nu hostel). Am platit intre 40 si 66 de euro pe noapte, camera dubla cu baie proprie. Peste tot a fost f curat. Am cautat cazari in centrul oraselor, in partea veche. Daca dai o cautare cu google hostal + orasul gasesti o gramada de oferte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Sarumana Lavi!

"La vita e bella"
De mancare
Din gradina mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Despre Madrid v-as intreba si eu....

Am bilet de avion si pe aeroportul din Madrid as avea de pierdut vremea cateva ore. Am citit pe net ca ar fi facut o linie de metrou care leaga aeroportul de centru si poti face drumul in 12 minute. Ati vazut asa ceva? Cam ce as putea vedea intr-un timp scurt? Merita sa ma trambalez in centru intre 2 avioane?

Recunosc ca ma mai gandeam sa fac escala 1 zi si sa incerc sa schimb biletul de avion, dar imi va trebui un hotel central...ca suntem 2 adulti cu 2 copii.

Mergi la inceput