Puiuti de Randunici 2008!! (54)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tuchita spune:

Gudinde, acu' am vazut PM-ul ca aseara n-am mi intrat, asa ca e prea tarziu pt un raspuns!Sorry!
Hai sa va povestesc de Sebul si diversificarea...merge greut cu legumele, ca se cam baloneaza si partagaie de la unele, asa ca n-am ajuns la prea multe bagate in piure!
Aseara am zis sa incep sa-i bag si fructe si i-am fiert un pic de piersica, i-am pasat-o bine si i-am amestecat-o in cereale!
Evident ca in aceasat dimineata am avut parte de parturi la greu si kk moale si spumos!
Ma intreb cum ar fi facut daca i-o dadeam cruda!
In rest, papa binisor cu lingurita, doar ca tre' sa i-o bag bine in gura si s-o tin mai mult!
A inceput sa faca intoarceri si de pe spate pe burta, nu foarte convins, nu e mare campion la asta!
In schimb cand sta pe burta isi trage picioarele sub el si ajunge in 4 labe, ca un catel si e foarte fericit!
Nu rezista mult, cade pe burta, insa reia cu insistenta miscarile!
Capatanos rau! Am incercat sa-l pozez in pozitia asta! Descarc si va arat!
Olga, nici nu ma gandesc sa-i iau si vaccinul pt un an!
Am auzit ca problema va dura doar 3 luni!

mamica de Ilinca (5.07.2005) si Sebastian(30.01.2008)
poze

Mergi la inceput

Ia priviti aici!

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Olgutzika spune:

Neatza!

Tuchi, ce cereale ii dai lu'Seb? Cu lapte? Si la ce masa, la aia de seara? Mi-e ca Seb o ia direct de-a busilea, sare peste intoarceri .

Olga mamica de Ioana-Sofia, 25 feb 2008 - cu www.flickr.com/photos/olguselu/" target="_blank">POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simo27 spune:

Mai,Tuchi,Sebul mai are putin si o ia de-a busilea!TARE DE TOT!!!!

Simo,mami de DAVID- 3 iulie 2002,si de SAMUEL CASIAN -1 martie 2008
POZE

Faptul ca ai un pian ,nu te face pianist,dar faptul ca ai un copil cu siguranta te face parinte!

Mergi la inceput

Am inceput cu orez, cu apa si un pic de lapte( tu poti sa te mulgi, se fac supermisto cu laptele de mama, se lizeaza mai bine, ies super- stiu de la Ilinca!)!
Laptele e bun pentru gust, ca cu apa simple nu prea am avut succes!
Acum ii dau 3 cereale de la Milupa( orez, porumb si tapioca) cu care recunosc ca m-am cam grabit, ca scrie pe ele de la 6 luni, dar ne i telegem mai bine cu ele!
La inceput i-am dat un picut, pe la masa de la 5-6 seara, si bea si lapte dupa!
acum papa bibe la 4, cereale la 7 si bibe de nani la 9 jumate!
E oarecum intre mese, dar asa s-a ales programul si cred ca e ok!
Si fructele i le dai in cereale la inceput, ca metge mai usor, dupa ce il invat le va primi dimineata, probabil intai cu cereale si apoi cu branzica de vaci!

poze

Mergi la inceput

Si orezu' de la ce firma? Naty a gasit de la Bebelac, fara lapte. Intreb pentru ca cele mai multe sunt cu lapte.

Asa ma gandeam si eu sa ii dau cerealele, la masa de la 7. Deci fructele i le introduci tot in cereale? Fierte, coapte sau crude? Iar acum in ce stadiu esti cu legumele ...

Olga mamica de Ioana-Sofia, 25 feb 2008 - cu www.flickr.com/photos/olguselu/" target="_blank">POZE

Mergi la inceput

Ma impusc, ca s-a sters parte din mesaj.

In ce stadiu esti cu legumele, adica ce legume are Seb in piure acum? Si te mai intrebam daca tu i-ai dat si supa...

Si ma dadeam cu capul de pereti ca tu ai de invatat si eu iti pun o mie de intrebari....

Mergi la inceput

Stai linistita ca nu invat...
Sunt cu nepoata de 10 ani acasa, Sebul tocmai s-a culcat, mai stau pe-aici un pic si ma duc sa ma spal pe cap, manichiura, pedichiura etc...
Supa strecurata nu i-am dat deloc, nu-i vad rostul!
I-am dat piure de legume( initial facute la abur la sterilizator si subtiat cu apa plata- acuma le fierb ca nu mai au loc in sterilizator!).
Momentan sunt la morcov+ dovlecel+ardei rosu+ o ceapa mica la fiert pe care n-am pasat-o.
Am incercat pastarnac=gaze, fasole verde=gaze!
Ce-i drept cred ca daca fierbeam fasolea verde era mai buna decat la abur!
azi bag ardei verde, sper sa fie OK!
Am inceput sa fac o cantitate mai mare, pun piure in biberoane mici care nu le mai folosesc la congelator ca sa-mi ajunga pt 5 zile, ca nu mai am cum sa-i fac in fiecare zi!
Deci practic o sa-i bag o leguma la 5 zile, cum scrie la carte, desi as vrea sa ma misc mai repede!
La Ilinca a mers mai bine parca!
Primele cereale le-am luat de la Topfer, pe motiv ca ii dadeam lapte din asta, acum i-am luat de la Milupa, dar tot fara lapte in ele!
In general o sa iau cereale fara lapte, ca sa le pot pune in iaurt, branzica, piure de fructe cand o fi cazul!
Orez simplu, fara lapte exista cu siguranta si la Nestle si la Milupa.
Porumb simplu nu prea exista , la Ilinca am luat de la o firma mai necunoscuta, nu-mi amintesc, de aia la Seb am trecut direct la 3 cereale, ca sa nu mai caut porumb!( e foarte bun porumbul, gustos si face tranzit misto!)
Fructele o sa i le dau intai fierte, ieri i-am dat piersica pentru ca e plina piata, apoi o sa incerc probabil caise si mere!
Recunosc ca astept cu nerabdare sa ajung la proteine, la branza, oua, carne si iuart, ca o sa fie mai usor si mai frumos!
Vreau sa va zic ca mare lucru din ce-i dau nu cred ca se absoarbe, ca se kk exact piureul de legumepe care i-l dau!
Cred ca cele mai bine digerate sunt cerealele, ca nu-i modifica scaunul ca aspect si consistenta!
hai ca am scris ditamai povestea!

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natynic spune:

neata!
Geniala idee am avut sa agat mai multe jucarioare zornaitoare la leagan, Iulia e absolut fascinata si in sfarsit pune mana, timid, pe ele; plus ca sta in leagan unde nu mai are cum sa faca extensii si zau ca deja se cunoaste. Si isi baga mai rar mainile pe gat, ca are ocupatie
Kya, nota 10 pt seara de ieri si te-ai mai si trezit de dimineata. Randunoiul meu a venit la 4.30, m-a umplut de pupici si imbratisari si vorbe ce de mult n-am mai auzit, declarand ca a fost cea mai proasta nunta la care a mers vreodata si ca tare i-a fost dor de fetele lui. Pai daca e asa, il mai trimit la nunti! . Si la noi la fel, daca nu erau afurisitele de probleme femeiesti, altele s-ar fi intamplat chiar la ora aia
Ma gandeam apropo de diversificare ca va fi mai greu sa bantui toata ziua pe afara cu fata; laptele il pot prepara oriunde, dar sucul si mai ales supa si apoi piureul nu. Trebuie sa fiu acasa. Of, devine tot mai complicat...
Tuchi, ai observat cumva la ce legume partzaie mai rau Seb? Asta pt ca eu am facut ieri supa cum mi-a zis pediatrul, adica direct cu mai multe legume odata; bine, noi deocamdata mai stam doar cu supa strecurata, ideea mea a fost doar sa-i mai introduc un gust nou ca sa-i stimulez interesul pt mancare, implicit pt lapte si cred ca functioneaza. Insa de partzait s-a partzait si Iulia destul de mult; cata vreme nu plange de durere de burta nu m-am alarmat totusi, mi se pare normal sa se adapteze un pic mai dificil la ceva nou. Cereale am de gand sa-i bag cam de saptamana viitoare si, cum ii spuneam Olgutei, am gasit de la Bebelac cereale de orez fara lapte pe care cica le poti baga chiar in supa; si inca unele de la Milupa tot fara lapte si fara zahar. Pentru inceput, chiar daca Tuchi ma va contrazice, vreau sa i le bag in biberonul de lapte de la ultima masa, cate o masura, apoi doua, etc. Si mai incolo ii fac masa de cereale propriu-zisa.
Sucul de morcov si mar vad ca in continuare il tolereaza excelent, am ajuns la 30-40 ml si nu sunt probleme. Kk a ramas totusi la 2 zile , doar ca acum e moale-moale si miroase a acru, ca la copiii alaptati.
Of, iar baga degetele pe gat, am fugit sa i le scot si sa-i tin morala.

Naty
mamica Iuliei Elena (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!
Iulia mea
www.onetruemedia.com/shared?p=524cc5223d57ca1ff422c0&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Minunea mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natynic spune:

Hai ca scriam in paralel cu Tuchi si a iesit si la mine ditamai povestea...Constat, exact cum mi-a zis si Tuchi, ca de fapt si eu ma abat de la diverse reguli (din carti, de la medic, de la cele citite pe aici) si ca o sa fac la diversificare cum simt eu ca e mai bine. Si va fi valabil pt toate, de-aia abia astept discutiile, va fi super interesant...
Tuchi, dar esti sigura ca daca pui piureul la congelator isi mai pastreaza ceva din beneficii? Ca altminteri e o idee excelenta, atat pt cine merge la serviciu cat si pt cine sta inca acasa.

Naty
mamica Iuliei Elena (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!
Iulia mea
www.onetruemedia.com/shared?p=524cc5223d57ca1ff422c0&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Minunea mea

Mergi la inceput