Puiuti de Randunici 2008!! (54)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mamaruta- spune:

eu cred ca tot de la colici nu mananca la san, ca saraca geme de durere seara, de mi se rupe sufletul de mila. dar de ce ii e mai usor la bibe? tetina e nr. 1 avent, curge greu totusi..iar eu am canalele bine desfundate de la atata muls.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Mamaruta, ia intreaba-le si pe mamicile de la subiectul cu alaptarea. Poate stiu sa te ajute. Uite, eu acum alaptez culcata, mi-e mai usor, numai cand suntem afara din brate (bebe al meu are 65 cm, dar e inca mic la varsta si nu-l mai pot tine bine si comod, asa ca prefera varianta asta). Bebe nu mananca si prin somn? Eu i-as da sa suga pana nu se trezeste... o vreme... Succes, nu dispera.

Nicoleta, mami de Stefan (27.01.2003)si de Matei (25.04.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kya spune:

Mamaruta chiar imi pare rau de problema cu Raisa - cred ca e frustrant ca nu vrea lapte de la tine cand tu ai atat de mult... Offf!
Dar nu dispera, ca fata o sa creasca mare si cu lapte praf.

Parerea mea este ca cel mai bun criteriu pentru alegerea laptelui este copilul: ce-i place, si ce accepta.
In mare toate formulele sunt bune, dar unii copii voi de-aia sau de-ailalta. Incearca cu unul, si vezi cum ii merge. Daca nu e bine, il schimbi.

Kya mamica de Sanziana mica

Varsta bebelinei

---------------------------------

God didn't bring me this far, to leave me here!

Mergi la inceput

felicitari pt bebe pufosel, nicoleta!
eu ce sa mai zic, fetita mea e mai mica cu 5 zile decat matei, nascuta cu 3,400 kg iar acum are 5,370 kg, ultima saptamana a luat doar 130 grame! dar cat se mai chinuie sa manance! offf, cred ca nu e durere mai mare in sufletul unei mame decat sa nu manance puiul sau sa fie bolnavior!!

Mergi la inceput

multumesc kya si nicoleta!
cred totusi ca e bine sa nimeresc din prima laptele praf, ca am citit pe aici ca nu le pica prea bine schimbarile de formula..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Mamaruta, incepusem sa scriu subiectul si nu l-am vazut pe al tau, nu vreau sa te mahnesc DAR bebele meu creste mai repede fiindca asa este el, tu ai fetita si creste mai putin. Uite, si Matei a luat saptamana trecuta abia 160 de grame, a fost cald, deci de la 2 luni a luat 550 fiindca a recuperat saptamana asta. Ce sa le facem? Eu cred ca, daca intrebi pe cine trebuie, poti sa faci ceva, macar sa afli exact de ce plange la san (si al meu mai face asa, mai refuza sa suga treaz, suge abia dupa ce adoarme... nu seamana un stil cu altul, bebelusii sunt diferiti, ca si noi...).

Eu sunt de parere ca, daca ai inca lapte, sa nu treci inca pe lapte praf, solutia este sa gasiti o cale ca bebe sa suga din san. E adevarat ca ei cresc si cu lapte praf, insa tu ai lapte de mama, nu renunta asa usor. Ai incredere si incearca sa vezi ce-ti comunica bebe, poate asa afli raspunsul. Poate nu il asezi cum ar vrea el la san, poate curge prea repede... la mine dreptul curge prea repede si, cand bebe e prea infometat sau obosit, nu suge! Adoarme, se foieste, ii dau in somn.

Eu stiu ca laptele praf da colici mai mult decat cel de mama (Matei nu a avut, Stefan, hranit cu formula, a avut de la 2 la 3 luni). Ai incredere. Si daca nu s-o putea, asta este, ai facut tot ce ai putut.

Nicoleta, mami de Stefan (27.01.2003)si de Matei (25.04.2008)

Mergi la inceput

mi-e asa o ciuda si asa o amaraciune am in suflet! in ultimele luni de sarcina ma gandeam numai la duiosia alaptarii, abia asteptam momentul cuplarii magice!
la mine, alaptatul a fost si e un cosmar din prima saptamana! grimasele de durere, plansul disperat si nervos de foame al raisei, neputinta mea, disperarea cu care privesc ceasul, numarand secundele, minutele cat a reusit sa traga, tinzand tot timpul catre un 10 minute neintrerup de neatins!!!
pana cand, frate? pana cand?
trebuia sa fiu stearpa de lapte, macar n-o mai chinuiam atat!!

Mergi la inceput

multumesc, nicoleta!
dar pe cine sa mai intreb? acum v-am gasit pe voi, dar problema mea e dificila, nu am gasit pe nimeni care sa fi trecut prin asta.
iar de incercat, nu stiu ce sa mai incerc, ca as face orice! am incercat si prin somn, si leganata, si afara, si in masina, cu fheonul, cu caldura pe burtica, cu masaj in timp ce manca, cu scutece incalzite pe burtica, dezbracata direct pe pielea mea, si culcata pe pat si...nu mai stiu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gecko spune:

'neata stol. aveti cafeul

mamaruta, incep cu tine ca tare mare chin ai tu. eu nu cred ca Raisa are colici. citindu-te pe tine mi-am amintit de o colega ce imi spunea ca mare chin a tras cu baiatul cand era sub un an ca plangea si se agita la fiecare masa...si ca pana la urma un pediatru i-ar fi spus ca ar putea avea "diastaza de drepti abdominali". sa nu te sperie denumirea...asta ar fi o slabire a muschilor drepti abdominali...aia ce merg ca doua benzi de la apendicele xifoid (furca pieptului) pana sub buric. is muschii aia ce ne-au facut noua candva abdomenul plat si sexos. la nou-nascuti ei sunt mai slabi si la unii dintre ei atunci cand mananca si li se umfla burtica cu mancare sau aer, muschii respective se departeaza un pic si zona devine dureroasa. dupa cum am spus, mi-am pierdut jumate creier la nastere...si mai bine de atat nu pot explica. din cate stiu eu nu exista un tratament specific pentru ca respectiva conditie se remediaza cu cresterea...dar ca o idee...cred ca mesele mai mici cantitativ ar putea ajuta...si poate bluzite pe corp elastice...cam cum sunt burtierele ce le poarta cei cu operatii in regiunea inguinala.
si nu te amara ca se duce lapticul. i-ai dat cat s-a putut. important e sa iti gasesti tu un echilibru. ca linistea si calmul mamei fac de o mie de ori mai mult bine in relatia mama-copil decat orice picatura de lapte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gecko spune:

naty ai dreptate ca e alegerea noastra cu plecatul...la fel e alegerea noastra sa avem un copil...trebuie sa ne stabilim prioritatile. acum tot universul nostru trebuie sa roiasca in jurul lor...daca prietenii nu ne vor cu copii...atunci nu ne sunt prieteni. aseara am avut un cuplu de romani invitati la noi...ne sunt tare simpatici chiar daca ii stim de cateva luni...speram totusi ca au supravietuit psihic nevoii constante de atentie a lui Patrick si speram ca ne vom mai intalni cu ei...dar daca nu le-a placut...nu am ce face...astia suntem noi acum...venim 3 la pachet si eu nu ma voi scuza niciodata ca am un copil langa mine.

gudinde, mai pun o floricica virtuala in dreptul tau la prietene ca tare ai grija tu de noi. imi doresc ca odata si odata sa fii rasplatita pentru toata bunatatea ta. si sa stii ca mi-am pus stetoscopul in cui dupa prelegerile tale cu isotinol sau cum s-o fi numind.

simo...9300 zici??? of, ca nu stiu pruncii astia sa manance moderat. oricum, omoplatul meu drept (de fapt muschii din regiunea respectiva) dau rateuri la greu. daca in urma cu luni mi-ar fi venit pacienta plangandu-se de durerea ce o am eu...i-as fi spus ca e psiho-pupu (in gand) si i-as fi recomandat tratament de cap...da' uite ca m-au ajuns si pe mine vorbele rele.
si apropo, i-am luat balansoar la bursuc, de la fisherprice ... ce zice ca e bun pana pe la 16-20 kile (pe cutie scrie 40 pounds). oricum, sper eu ca ii va fi bun o vreme...ca de nu nenea Monti scrie pe fruntea lui Patrick.
si cand ma gandesc ca Nicoleta isi facea griji ca nu papa bebe suficient...si creste si el ca Fat Frumos.

roxaniciu unde tii pozele? ca eu nu le-am gasit.

si apropo fetele, sa stiti ca pe toti puiutii ii vizionez si la toti le dau pupici pe ecran ca tare frumosi ii aveti doar ca uit cu nominalizarea.

trimit ca ma strigaaaaaaaaaaa

Mergi la inceput