*Gravidute curajoase de Noiembrie-Decembrie(56)*

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns diana21 spune:

Andreyutza, nici eu nu am facut TT. Am facut doar DT, datr oricum nu imi pun bazele in testele astea! Mai importanta mi se pare eco morfo de trim II, sincer! Pai stiu atatea cazuri de DT sau TT foarte prost, nu prost, si cu rez. la amnio super, incat nu mai cred in testele astea! Acum 4 ani, cand am facut fetita, nu am facut nimic in afara de eco. De stresat, te stresezi oricum, ganduri negre cred ca toate avem din cand in cand, fac parte din sarcina! Nu cred ca exista graviduta care sa nu fi intrat in panica macar o data! Eu, una, nu as face nici o amnio daca as fi sigura ca nu as putea renunta la bebe in caz ca...Doamne fereste! Pai de ce sa ma supun riscului de avort din cauza amniocentezei, daca oricum o fac degeaba? Eu zic sa nu te mai stresezi, sicer! Mai ai putin si poti face eco morfo, du-te la cel mai tare ecografist si o sa te linistesti. O eco morfo facuta ca la carte dureaza cel putin 45 de minute si, crede-ma, e mai sigura decat un test de statistica.

_

Diana, mamica Domnisoarei Nasturel
Dialoguri strumfesti

cu Bebedoi 22+

bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreyutza spune:

Diana exact asa simt si cred si eu. nu as putea sa renunt la bebe chiar daca mi-ar spune ca e cu probleme. stiu ca multa lume ar gandi ca sunt egoista si nu ma gandesc la sufletelul nevinovat care s-ar chinui toata viata, daca Doamne fereste ar fi ceva, dar nu pot, cred ca daca Dumnezeu mi l-a dat si Doamne, Doamne fereste ar fi cu probleme inseamna ca asta mi-e crucea pe care trebuie s-o duc. eu una, asa simt. cat despre DT l-am facut si a iesit bun. nici o problema. de aia am ramas asa surpinsa cand am aflat rezultatele proaste de la TT.

A aparut minunea in viata noastra!!! Criss
http://bd.lilypie.com/nI8Fp3.png
16+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirtha spune:

Diana muma m-ai terminat complet !
Nu am brinza de burduf dar am brinza obisnuita. Sper sa imi iese figura ca momentam imi tremura mainile de pofta si salivez toata ! Multumesc pentru reteta !

Mirtha 25+ Eva

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mav spune:

Mirtha... lamuriri in caz ca mai existau dubii... (defect profesional de obicei, ca si tine, imi argumentez ideile)

Diana, m-ai omorat.... Azi n-am apucat sa mananc decat 3 cubulete de pepene galben la micul dejun... iar la mine mi-am luat in graba doar un mar si niste biscuiti.... Asa ca.... iti dai seama?!

26+

Mami de Sebi (04.02.2004)

www.youtube.com/watch?v=RYMC822iT4I" target="_blank">CITY OF ANGELS
"Iubirea ne face sa plonjam in necunoscut si apoi ne da curajul de a rezista!" (Pam Brown)

Mergi la inceput

Mirtha, am luat-o eu inainte cu numaratoarea sau ai ramas tu in urma cu o saptamana?!

26+

"Iubirea ne face sa plonjam in necunoscut si apoi ne da curajul de a rezista!" (Pam Brown)

Mergi la inceput

Ale, multumim frumos pentru ajutor!!!!!!!!!!!!!

26+

Mergi la inceput

Andreyutza impartasesc opinia exprimata de Diana.
Orice gravida isi face ganduri negre cu sau fara TT. Starea de stres si de nesiguranta cred ca exista la orice gravida indiferent ca este la prima sau la a 3 a sarcina. Poate cantitatea si reactia se pot doza altfel.
Alternativa de a face amnio prezinta riscuri. Acum depinde numai de tine daca esti pregatita sa ti le asumi. Eu nu am putut sa mi le asum dar tu te cunosti cel mai bine si poti spune : imi asum sau nu consecintele si intr-un caz si in celalalt.
Uite spre exemplu nu ma simt pe deplin linistita de nici o analiza si de nici o ecografie. Toate sunt estimative caci aparatele au limitele lor iar analizele , la fel , sunt la rindul lor limitate de aparatele cu care se fac dozarile dar si factorul uman implicat in masuratori. Nimic nu ofera siguranta pe care ne-o dorim noi sau care ne-ar da liniste.
Cum am mai spus pina nu ma vad cu bebe in brate nu am siguranta ca e ok si poate nici atunci lucrurile nu vor fi decit o aparenta.
Nu stiu cit sunt de optimista dar am facut niste alegeri iar acum pina nasc trebuie sa convietuiesc cu ele.
Si sincer cu cit sarcina creste cu atit temerile se intensifica si capata alte dimensiuni.

Ma uitam la dialogurile fetelor despre circulara de cordon si imi spunea trebuie sa fim optimiste , sa speram ca lucrurile vor merge bine. Ei si ce daca suntem optimieste Bianca Brad nu o fi fost optimista ? Cata nu a sperat ca lucrurile sa se indrepte si sa ia o turnura favorabila ?

Aiurea , se poate intimpa oricui , oricind , orice iar asta nu are nici o legatura cu doza de optimism. Indiferent ce ai face si ce ai minca si ce nu ai minca sau ai bea sau cum ai gandi lucrurile nu pot fi directinate in nici un fel de tine ca mama.
Eu mi-am invatat lectia . Asa cum am pierdut sarcina anterioara fara sa se stie de ce , tot asa se poate intimpla orice cu bebe si chiar daca mi s-ar spune spune acum de ce durerea , goliciunea si sterpeziciunea sufleteasca ce ramine dupa nu o acopera nici un rapuns la aceasta intrebare.

Cind poti fi optimista caci asta iti poate mari doaza de energie si contribuie la sanitatetea ta mintala, cind nu poti sa fi optimista traieste-ti fricile . Sa negi starile de frica sau frustrare nu te ajuta cu nimic. Oricum fiecare dintre aceste stari isi ia tainul si te vor fugari pina vei da cezarului ce-i al cezarului.

Asa ca afirmatia :"sarcina e cea mai frumoasa perioada din viata unei femei" a ajuns sa imi sune in urechi ca o cretinitate. Asa o simt acum aceasta afirmatie.
Pentru mine a fost - cel putin pina acum - si se contureaza a fi una dintre cele mai frustrante si stresante perioade din viata mea. Nimic din ce am trait pina acum nu atinnge cotele de stres si suprasolicitare pe care le inregistrez de cind sunt gravida.Proportia a fost de 80% stres , ganduri negre si efort de a face lucrurile cit mai "ca la carte" si abia restul a fost frumusete , miracol , incintare , implinire.

Mai vorbim ceva mai incolo. Poate revin la sentimente mai bune ca nu vreau sa ma exileze gravidutele pe alte meleaguri !

Mirtha 25+ Eva

Mergi la inceput

Mav am verificat si ultima eco - 23 saptamini pe 30.06. , adica saptamina trecuta (una spun alta vaad , si alta scriu nu-i a buna ! )- si calculele facute pe calculatorul DC , folosind atit un cm de 30 de zile cit si un cm de 33 zile - asta e cel mai probabil pentru ca la prima eco mi s-a spus 27.10.2008 si tot de 33 zile au fost si ultimele doua cm anterioare conceptiei - sarina are 25 de saptamini - http://www.desprecopii.com/info.asp?ID=138 , um pe 17.01.2008.Plus ca de la BabyGaga imi vine mesaj automat cu nr. saptaminilor in care intru , asat ca nu ma pierd in calculele !

Cit priveste restul...da, defect profesional. O facem din automatism dar fara intentii subliminale!

Mirtha 25+ Eva

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alé spune:

quote:
citat din mesajul lui mav

Ale, multumim frumos pentru ajutor!!!!!!!!!!!!!

26+

Cu placere si daca mai aveti nevoie de mici "reparati" va pot ajuta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns criss703 spune:

oooo Mirtha draga azi chiar esti pesimista ...poate si de la vreme , da ai si tu dreptate toate ne gandim la tot felu : de ce e asa jos placenta ...oare se mai ridica ? de ce sta copilul deja cu capul in jos...si tot felul .Dar cu cat ne gandim si ne intrebam mai mult ne facem mai mult rau si incepe sa ne mai doara si burta (deci simte si micutul ceva ca nu e in ordine )asa ca desi pare imposibil cateodata mai bine sa fim calme si sa ne rugam sa fie bine

Criss 20+
http://community.webshots.com/user/criss703

Mergi la inceput