Cetatean strain poate cumpara casa vacanta in Ro?

Cetatean strain poate cumpara casa vacanta in Ro? | Autor: norocuta

Link direct la acest mesaj

Un cetatean strain poate cumpara o casa de vacanta in Romania?

Daca da, in ce conditii?

In speranta ca cineva ma poate ajuta, multumesc anticipat .

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mariana_1976 spune:

Din cite stiam eu, nu beneficiaza de drepturi depline de proprietari din moment ce nu au posibilitatea sa cumpere terenul "de sub" constructie sau aferent acesteia.
Parca era vorba ca prin 2012 sa-i lase sa cumpere aceste terenuri, ca persoane fizice, dar am impresia ca doar pe cei cu cetatenie europeana...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miki68 spune:

Norocuta, ai aici www.dreptonline.ro/legislatie/legea_dreptului_straini_terenuri.php" target="_blank">legea care reglementeaza dreptul cetatenilor straini de a achizitiona imobile in Ro.

cristina d.
www.flickr.com/photos/9558016@N05/?saved=1" target="_blank">Motaneii mei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns norocuta spune:

Trebuia sa mentionez ca este vorba de cetatean egiptean, mai exact sotul meu si ca ar fi vorba de o casuta strict pentru cateva saptamani de vacanta/an.
Nu are nici o alta legatura cu Romania, afaceri ori altceva.

miki68,mariana_1976 multumesc frumos.

Din lege totusi nu sunt lamurita ce inseamna la Art.6 (2) Cetateanul strain, apatridul si persoana juridica apartinand statelor terte nu pot dobandi dreptul de proprietate asupra terenurilor in conditii mai favorabile decat cele aplicabile cetateanului unui stat membru si persoanei juridice constituite in conformitate cu legislatia unui stat membru.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danutz spune:

Strainii pot cumpara case in Rom dar nu pot cumpara terenuri. Si aici intra si terenul de sub casa.
Doar daca sunt cetateni UE si au legitimatie de sedere (provizorie sau nu) in Rom, atunci pot cumpara orice.
Din cauza asta, majoritatea strainilor isi fac firme in Rom si achizitioneaza imobile pe firmele unde ei sunt actionari...!!!

Mergi la inceput