Mamici norocoase de ianuarie-februarie 2009 (24)
Raspunsuri - Pagina 20
andre_ea spune:
quote:
citat din mesajul lui Selene_Bunny
Si eu m-am uitat prin magazine dupa diverse lucruri pentru bebe. Avand in vedere ca noi stam in chirie intr-un apartament cu doua camere, din care una este dormitor si una camera de zi + birou, cred ca pentru bebe o sa cumpar cos din rachita impletita, ceva cam ca si aici: http://www.bebelusul.ro/detaliu/100001.htm. Mi se pare ca ocupa mai putin spatiu decat patutul, si n-am cum sa pun bebicul in camera cu PC-ul, ca nu e bine. Carucioare am vazut destule, ne hotaraseram la unul de culoare verde cu portocaliu. ca se potriveste oricum, era la Carrefour si costa 4 milioane. Pe urma am mai vazut la Selgros un scaunel cu supprt de metal, cum au scaunele pliante, bun de la 0 la 12 luni, fiindca e reglabil. Are jucarii acolo, poti pune bebele, are si ham, sa nu cada puiutul. Iubi s-a uitat la scutece si facea calcule cate consuma bebe pe saptamana.
In rest, azi dimineata am zis ca ma duc la analize, dar pas, nici macar nu stiu unde este strada pe care se gaseste laboratorul, trebuie s-o caut, si am dureri de burta mai mereu, si azi-noapte, si ieri-noapte numai m-am foit.
Selene, e frumos cosul. Numai ca nu e practic decat in primele 3 luni. Dupa aceea bb incepe sa se "plimbe" prin patut si nu-i mai ajunge cosul ala. Dupa 3 luni tot trebuie sa investesti intr-un patut. Acum, daca problema banilor nu se pune, e mult mai bine sa-l tii la inceput intr-un asemenea cos.
Cred ca celalalt scaunel e un balansoar, nu? E practic primele luni. Eu n-am avut la Tudor, dar stiu de la alte mamici. Numai ca nu tine 12 luni. La 12 luni unii copii merg in picioare, nu mai stau ei prinsi in balansoar.
Andreea, mami de Tudor- 10.08.200514+
Delu Prichindelu'
BB2
Tudor
Vacanta 2008
ariya spune:
pentru mare:am fost in turcia si am stat numai la umbra!in mare nu am intrat de frica sa nu ma loveasca valurile la burtica!nu se intampla nimic daca o data in viata nu o sa fim cu bronzul la zi,nu?eu o iau razna cand vad femei cu burtici mari ,cum stau la soare,fara nici macar costum intreg,sa protejeze puiul mic!!!!probabil ca sunt exagerata ,dar pt mine,asta e un semn de egoism - te gandesti la tine si nu la fiintzuca pe care o ai in pantec!eu nici la ceilalti copii nu am stat la soare si traiam pe malul adriaticii,in italia si n-am murit ca n-am fost bronzata!!!!!!!!pt mine sunt pe primul loc copiii,apoi ce vreau eu!!!!
diaree: furazolidon - maxim2/zi,ercefuryl maxim 2/zi(spus de doctor,da?)
Amedeo 10 ani,Annamaria 7ani,Samantzuca 9+
ariya spune:
si,apropos de scutece....credeti-ma ca eu am binecuvantat scutecele de unica folosinta!!!cand iti face bebe un caca sanatos de-l schimbi direct in cada - lucru care se intampla matematic cand incepem cu papicile ,pe la 4,5 - 5,5 luni - atunci sa-mi spuneti mie ca mai vreti scutecele care se spala....iar pe vedetele de la hollywood ,nu le vad eu spaland caca lui bebe de pe scutece ca are cine s-o faca pt ei!!!!la cata treaba avem cu bebe,va spun eu ca nu e timp si de spalat scutecele!!!!o sa vedeti ca ,de multe ori,se face seara si inca nu ati avut timp sa va schimbati camasa de noapte!!e greu pana intri in ritm,asta,mai ales daca si alaptezi la cerere!bebe vrea laptic in prima luna de viata(asa a fost la ai mei si la alte prietene),cam la 2-3 ore!deci faceti o socoteala! traiasca pampersii!!!!!!!!!!
Carmen_Marieta spune:
Fetele am si eu o intrebare: pe voi va dor sanii?? la mine dimineata cand ma trezesc si pt cei 10 pasi pe care ii fac pana la baie trebuie sa-mi tin sanii in palme...ca sunt grei si durerosi, pe parcursul zilei nu mai sunt asa de grei dar ma dor... deja nu mai suport sutienele..
8+ doamne ajuta-ne sa creasca bb mare si sanatos. Amin
Poze ..
De-as avea trei dorinte astea ar fi:
Sa fii langa mine/sa fiu langa tine/sa fim impreuna.
ariya spune:
si pe mine ma dor,dar o sa treaca...nu mai e mult...curaj!cele mai nesuferite sunt primele 12 -13 saptamani,apoi e mult mai bine...eu numar zilele pana intru in sapt 12 ca stiuca o sa fie mai bine...
Carmen_Marieta spune:
Andre-ea cate saptamani aveai cand ai fost in vacanta in Grecia? Cu ce ai mers??
8+ Doamne ajuta-ne sa creasca bb mare si sanatos. Amin
Poze ..
Selene_Bunny spune:
veronica, n-ai pentru ce. :)
andre_ea: nu stiu cat de mare e cosul, asta e adevarat. Fratele meu a avut, desi n-as sti sa spun pana la ce varsta. Eu nu-mi aduc aminte ca el sa fi avut patut...
Scaunul ala e cu vibratii. Acum, ca ai zis de mers in picioare, am citit ca nu e potrivit pentru copiii care "can stand alone". Eh, pana la urma, o sa vedem cu ce ramanem. Mai e atata vreme...
Cat despre scutecele refolosibile, hm, eu am spalat la ele pe cand era fratele meu mic (e diferenta mare de ani intre noi) si, credeti-ma, nu e deloc o placere... Pus la inmuiat, spalat, clatit foarte bine... Dureaza si ai nevoie de energie...
Sanii m-au durut in luna a 2-a - a 3-a, acum, deloc.
andre_ea spune:
quote:
citat din mesajul lui Carmen_Marieta
Andre-ea cate saptamani aveai cand ai fost in vacanta in Grecia? Cu ce ai mers??
Poze ..
9-10 saptamani. Am fost cu masina noastra. Dar drumul a fost greu, nu atat din cauza burtii, cat din cauza greturilor si a oboselii. La dus, eram mai odihnita si am rezistat mai bine. La intors insa... mi-a fost rau. Si pe drum si inca 2 zile dupa. De fapt toata saptamana urmatoare (ca ma intorsesem la munca) mi-a fost rau, in fiecare zi. Un asemenea drum e mult mai bine sa fie facut in trimestrul 2.
Andreea, mami de Tudor- 10.08.200514+
Delu Prichindelu'
BB2
Tudor
Vacanta 2008
Carmen_Marieta spune:
Andre-ea multumesc, eu o sa fiu in saptamana 14 cand plecam in Grecia dar vreau as merg cu avionul. Noi aseara am facut un drum de 2 ore jumate si mi-am schimbat pozitia de n ori. plus ca am mai si oprit...
Arya si eu numar zilele,asta e m-am speriat, am crezut ca sunt singura...
Poze ..