Bucurii de sept-oct 2006 (134)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns princess spune:

Neatza!


Xandrutza, dar tu cand mai dormi mai mami? Esti pe net si la 1 noaptea si dimineata esti prima la dat cafele!

Alinushule, hai sa-ti spun care a fost treaba cu telefonul: cand am plecat la Bucuresti cu Rares eram f grabiti si am uitat unul dintre telefoane acasa (cel pe care m-ai sunat tu), cand am revenit seara pe la 9 am verificat, aveam multe apeluri nepreluate, printre care un nr de mobil pe care nu il aveam in memorie si unul de fix, deci nu am stiut de la cine au fost ca sa pot suna inapoi! Iar sms nu am primit... In fine, multumesc ca m-ai sunat, ai fost foarte draguta! Daca acela este nr tau de mobil il voi memora... Pup Papusica vaccinata!





Alina mami de RARES NCHOLAS - 20 septembrie 2006

RARES are ...







Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anangel_lexi spune:

Beatrix, imi pare tare rau, dar stii ca vor mai apare ocazii. Tu fii pe faza!
Danidani, ce ma bucur ca ne-ai aratat-o pe Emma! N-o mai vazusem de o gramada de timp! E frumusica foc si are niste ochi superbi!
Princess, am incercat pana acum tot soiul de bentite la Maria, unele mai frumoase ca altele, dar nici gand sa stea cu ele. Eu port bentita in casa si o mai ia pe a mea, si-o pune pe cap, rade cu gura pana la urechi si dupa aceea si-o da jos. Repeta figura de cateva ori, pana se plictiseste. Degeaba ii tot spun eu ca e frumoasa, ca-i sta bine, etc, n-am succes...
Ramo, si eu abia astept sa vad pozele din concediul vostru!
Itzy, pupam papusica! Cred ca afost curajoasa la vaccin, nu-i asa?
Roxana, ma bucur ca Victor te lasa sa dormi mai bine noaptea. E mare lucru!

de www.totsites.com/tot/mariacornelia" target="_blank">Maria Cornelia (20.09.2006)
Pozele noastre din concurs sunt www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?bid=&folder=Mirese%20cu%20stil%20si%20farmec" target="_blank">ana1 si ana2 Va plac?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beatrix spune:

Lexi, ! Tu patesti cu Maria si bentitzele cum patesc eu cu Eric cu sapca sau palariutza! Eric nu a vrut nimic pe cap nici macar iarna, doar gluga de la geaca! Caciula nu a vrut deloc de cand era bebe! Tragea de ea, plangea, se zbatea si l-am lasat fara cum a vrut el! iar acum cu sapca am ajuns sa port si eu si taxu doar doar o vrea si el! maxim 2 minute o tine pe cap apoi e obiect de joaca!

Izy, un pupic pt papusika pt vaccin! va tinem pumnii sa fie totul ok, fara temperatura!

Roxana si Eric (11 septembrie 2006)

Ei au nevoie de noi! Haideti sa-i ajutam!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beatrix spune:

Ramo,! sigur le gasim ca sunt in casa! am si o banuiala unde le gasesc! la noi in dormitor, numai ca n-am mai intrat de dimineatza ca dormea sotul si am zis sa nu-l trezesc!

azi ma duc sa fac si eu ultimele cumparaturi ca de maine sa ma apuc de impachetat! apropos, Gety, spor la impachetat, drum bun, vreme frumoasa si distractie placuta!


Roxana si Eric (11 septembrie 2006)

Ei au nevoie de noi! Haideti sa-i ajutam!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana01 spune:

Alina, pentru ce anume sunt vaccinurile facute? mie nu mi-a mai zis medicul nimic de nici un vaccin pt Daria si nu vreau sa ratez vreunul, chiar daca este optional si trebuie platit. poti sa-mi dai mai multe detalii?


Roxana, mamica fericita de Victor Andrei (23.06.2008) si Daria Elena (06.09.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns itzy-bitzy spune:

Roxana astea sunt vaccinuri optionale...eu nu le-am facut pe cele de la stat, si urmez schema dr. cu cele de cumparat.
Ultimele pe care i le-am facut au fost Priorix si apoi Varilrix in urma cu luni bune...

Havrixul Junior este impotriva hepatitei A, iar Prevenarul are un spectru mai larg - vaccin impotriva pneumoniei, a otitei, a meningitei si a septicemiei.
Havrix am luat de la farm. Dona cu reducere si m-a costat 97 ron. Prevenarul este mai scump, costa vreo 350 ron.
----
Da, papusica a fost curajoasa de data asta pt ca i-am indesat repede suzy in gurita si am vb. eu cu ea....mai tare tremuram eu. Mi-a spus dr. ca nu e nevoie sa ii dau niciun antitermic pt ca nu da nicio reactie....
Asa ca sper sa fie bine.


---------------------------------------------------------------------------
Itzy-Bitzy
cu
Ana-Maria papusica lu' mamica si a lu' taticu (28 septembrie 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns itzy-bitzy spune:

European Medicines Agency

RAPORTUL EUROPEAN PUBLIC DE EVALUARE (EPAR)

PREVENAR

Rezumat EPAR destinat publicului


Prezentul document este un rezumat al Raportului european public de evaluare (EPAR). Documentul explica modul in care Comitetul pentru produse medicamentoase de uz uman (CHMP) a evaluat studiile efectuate pentru a emite recomandarile privind modul de utilizare a medicamentului.
Daca aveti nevoie de informatii suplimentare privind starea dumneavoastra de sanatate sau tratamentul dumneavoastra, cititi prospectul (care face parte, de asemenea, din EPAR) sau adresati-va medicului sau farmacistului. Daca doriti informatii suplimentare pe baza recomandarilor CHMP, cititi Dezbaterea stiintifica (care face parte, de asemenea, din EPAR).


Ce este Prevenar?

Prevenar este un vaccin. Este o suspensie injectabila care contine particule ale bacteriei denumite Streptococcus pneumoniae (S. pneumoniae).

Pentru ce se utilizeaza Prevenar?

Prevenar se foloseste pentru vaccinarea sugarilor si copiilor cu varsta cuprinsa intre 2 luni si 5 ani impotriva bolilor cauzate de S. pneumoniae. Printre acestea se numara sepsisul (infectie la nivel sanguin), meningita (infectia membranei care inveleste creierul si sira spinarii), pneumonia (infectia pulmonara), otita medie (infectia urechii medii) si bacteriemia (prezenta bacteriilor in sange). Medicamentul se poate elibera numai pe baza de reteta.

Cum se utilizeaza Prevenar?
Schema de vaccinare utilizata depinde de varsta copilului si trebuie sa tina cont de recomandarile oficiale:
• La sugarii cu varsta cuprinsa intre 2 si 6 luni sunt necesare trei doze. Prima doza se administreaza de obicei la varsta de 2 luni, cu un interval de cel putin o luna intre doze. A patra doza („de rapel”) este recomandata in al doilea an de viata. In mod alternativ, in cazul in care Prevenar se administreaza in cadrul unei scheme de imunizare generala a sugarilor (atunci cand toti sugarii dintr-o zona sunt vaccinati aproximativ in aceeasi perioada), pot fi administrate doua doze la un interval de cel putin doua luni, urmata de o doza de rapel la o varsta cuprinsa intre 11 si 15 luni.
• La sugarii cu varsta intre 7 si 11 luni sunt necesare doua doze, cu un interval de cel putin o luna intre doze. A treia doza este recomandata in al doilea an de viata.
• La copiii cu varsta intre 12 si 23 luni sunt necesare doua doze, cu un interval de cel putin doua luni intre doze.
• La copiii cu varsta intre 24 luni si 5 ani este necesara o singura doza.
Vaccinul se administreaza sub forma de injectie intramusculara in coapsei, la sugari, sau in brat, la copiii mici.


Cum actioneaza Prevenar?

Vaccinurile actioneaza prin „invatarea” sistemului imunitar (mecanismul natural de aparare al organismului) cum sa se apere impotriva bolilor. Dupa ce o persoana este vaccinata, sistemul imunitar recunoaste bacteria continuta in vaccin drept „straina” si produce anticorpi impotriva acesteia. Cand organismul este expus din nou bacteriei, sistemul imunitar va fi capabil sa produca anticorpi mult mai rapid. Acest lucru ajuta la protejarea impotriva bolii respective.
Prevenar contine cantitati mici de polizaharide (un tip de glucide) extrase din „capsula” care inveleste bacteria numita S. pneumoniae. Aceste polizaharide au fost purificate apoi „conjugate” (atasate) unui transportor care le ajuta sa fie recunoscute mai usor de catre sistemul imunitar. De asemenea, vaccinul este „adsorbit” (fixat) pe un compus de aluminiu pentru a stimula un raspuns mai bun. Prevenar contine polizaharide de la tipuri diferite de S. pneumoniae (serotipurile 4, 6B, 9V, 14, 18C, 19F si 23F) si se estimeaza ca in Europa acestea sunt responsabile pentru aproximativ 54% pana la 84% din infectiile invazive (infectii care s-au raspandit in organism) la sugari si copiii cu varsta mai mica de 2 ani si pentru aproximativ 62% pana la 83% din infectiile invazive la copiii cu varsta cuprinsa intre 2 si 5 ani.

Cum a fost studiat Prevenar?

Eficacitatea Prevenar in prevenirea bolii invazive cauzate de S. pneumoniae a fost studiata la aproximativ 38 000 sugari. Jumatate dintre acestia au primit Prevenar iar cealalta jumatate a primit alt vaccin care nu este activ asupra S. pneumoniae. Prevenar a fost administrat la varstele de 2, 4, 6 si 12-15 luni. Studiul a evaluat numarul copiilor care au dezvoltat o boala invaziva cauzata de S. pneumoniae pe durata celor 3 ani si jumatate ai studiului.
Studiile suplimentare au evaluat eficacitatea si siguranta Prevenar la sugarii mai mari si la copii, precum si dezvoltarea de anticorpi la copii dupa schema de imunizare cu doua doze urmata de o doza de rapel.

Ce beneficii a demonstrat Prevenar in timpul studiilor?

Prevenar a fost eficient in ceea ce priveste prevenirea bolii invazive cauzate de S. pneumoniae. Pe durata studiului principal au fost observate 49 de cazuri de infectii cauzate de serotipurile 4, 6B, 9V, 14, 18C 19F si 23F de S. pneumoniae la sugarii care au primit vaccinul de control, comparativ cu trei cazuri la copiii vaccinati cu Prevenar.
Studiile suplimentare au demonstrat siguranta si eficacitatea Prevenar la copiii in varsta de pana la 5 ani. La sugari, schema de imunizare cu doua doze a determinat dezvoltarea de anticorpi impotriva S. pneumoniae, dar la un nivel mai scazut decat in cazul schemei cu trei doze. Cu toate acestea, CHMP a decis ca este improbabil ca aceasta sa determine o diferenta in rata de protectie impotriva infectiilor cauzate de S. pneumoniae in urma unei doze de rapel, atunci cand Prevenar se utilizeaza in cadrul unei scheme de imunizare obisnuite cand sunt vaccinati majoritatea sugarilor.

Care sunt riscurile asociate Prevenar?

Cele mai frecvente efecte secundare asociate cu Prevenar (observate la mai mult de 1 din 10 pacienti) sunt varsaturile, diareea, pierderea apetitului, reactii la locul de injectie (inrosire, intarire, tumefiere sau durere), febra, iritabilitate, somnolenta si somn agitat. Pentru lista completa a tuturor efectelor secundare raportate asociate cu Prevenar, a se consulta prospectul.
Prevenar nu trebuie utilizat la copiii care pot prezenta hipersensibilitate (alergie) la vaccinul streptococic, la oricare alt ingredient continut de Prevenar sau la toxina difterica (o toxina slabita a bacteriei care cauzeaza difteria).
La fel ca in cazul tuturor vaccinurilor, daca Prevenar se utilizeaza la bebelusi nascuti foarte prematur, exista riscul ca acestia sa prezinte apnee (scurte intreruperi ale respiratiei). Respiratia acestora trebuie monitorizata pana la trei zile dupa vaccinare.

De ce a fost aprobat Prevenar?

Comitetul pentru produse medicamentoase de uz uman (CHMP) a hotarat ca beneficiile Prevenar sunt mai mari decat riscurile in ceea ce priveste imunizarea activa impotriva bolilor cauzate de S. pneumoniae, serotipurile 4, 6B, 9V, 14, 18C, 19F si 23F (incluzand sepsisul, meningita, pneumonia, bacteriemia si otita medie acuta) la sugarii si copiii cu varsta de la 2 luni pana la 5 ani. Comitetul a recomandat eliberarea unei autorizatii de introducere pe piata pentru Prevenar.


Alte informatii despre Prevenar:
Comisia Europeana a acordat Wyeth Lederle Vaccines S.A. o autorizatie de introducere pe piata pentru Prevenar, valabila pe intreg teritoriul Uniunii Europene, la data de 2 februarie 2001. Autorizatia de introducere pe piata a fost reinnoita la data de 2 februarie 2006.
EPAR-ul complet pentru Prevenar este disponibil aici.
Prezentul rezumat a fost actualizat ultima data in 02-2008.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GETY spune:



Haideti, c-am terminat pe ziua de azi cu . Multumesc pentru sustinere.

Acum imi beau cafeaua, ca a adormit si bogheta mea.
La dr. n-am ajuns ca a plouat. Ieri am fost in Kaufland sa facem ultimele cumparaturi si dupa ce-am intrat, a inceput sa toarne cu galeata, a venit sotul si ne-a luat cu taxiul pe amandoua acasa.

Beatrix, mi-aduc aminte de perioada studentiei: lasam deoparte cateva cursuri pe care nu le invatam (nu mi se pareau importante) si tocmai din alea erau majoritatea subiectelor la examen. Imi pierea respiratia, nu alta!
Curaj, tinem pumnii sa fie un succes data viitoare!

Merg sa caut pozicile.



Asa creste Maria Diana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns princess spune:

Gety, ne luam de mana cu curatenia, am terminat si eu pe la 1, acum am terminat si cu mancarica, astept sa se trezeasca Rares sa vedem daca ii place! In seara asta plecati la mare sau maine?

Lexi, am uitat sa iti zic aseara ca mi-au placut pozele voastre,sunt ff clare, cred ca aparatul este performant! E o scumpa Maria in poze, compenseaza frumusetea cu cumintenia!






Alina mami de RARES NCHOLAS - 20 septembrie 2006

RARES are ...







Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danidani74 spune:

buna ziua tuturor. multumesc, fetelor pt. aprecieri.ma simt tare bine cu voi si "printre" voi...de ce nu prea scriu e pt. ca emma a fost si este cea mai mica dintre bucurii si cand facea si ea ceva nou( ca primii pasi, primul dintishor sau primele cuvintzele) celelalte bucurii erau deja avansate si mi se parea tare ciudat sa hop si eu. dar oricum n-am renuntat la a va citi pt. ca sfaturi am cules la greu chiar daca nu eram eu cea care le cerea.

Dana mamica fericita de Emma 5-11-2006


emma
1 an si 5 luni

3lunishoare

botez

Am mai crescut cu o zi. Sunt aproape erou.


Mergi la inceput