Transportul la gradi
Am gasit o gradi care ne place, dupa ce am vizitat si taiat de pe lista o gramada...
Toate gradinitzele pe care le-am vizitat(inclusiv cea care ne place)transporta copiii cu masini-la/de la parc, circ, teatru, muzeu, domiciliu etc. Toti s-au uitat la mine ciudat cand am spus ca Iepu' nu circula decat in scaunelul ei de masina si tin foarte mult ca acest lucru sa se intample si la gradi(are 3 ani si 2 luni) Asa ca eu vreau sa aduc un scaunel sau macar un inaltator care sa ramana la gradi si sa-l foloseasca pentru ea cand merg undeva in vizita. Nu m-au refuzat direct, dar m-au asigurat ca le pun centuri de siguranta-Iepuretelui probabil ii vin undeva in zona gatului, cred ca e mai sigur fara ele la un copil de nici 1m inaltime. Pe de alta parte, educatoarea imi spunea ca duc in parc cam o grupa (10 copii) cu un logan-evident mai multi decat nr. de centuri din masina. Si evident ca un scaun /inaltator de masina ocupa mai mult loc decat un copil inghesuit pe bancheta. Dar sunt instruiti sa stea cu spatele lipit de spatar...
Sa zicem ca ii lamuresc sa-i puna Iepuretelui inaltator, dar daca toti copii sunt liberi nu prea cred ca ei o sa-i convina sa stea prinsa in centuri.
Exista in Bucuresti gradinite care circula regulamentar cu copiii?
Fran si Patricia Annelise (05.05.05)
Iepurete mititel
Iepurete a crescut
Raspunsuri
loryi1974 spune:
Acum depinde ce intelegi tu prin regulamentar.La noi la gradi se circula cu microbuz,fiecare loc avand centura de siguranta si chiar se foloseste.Daca ar aduce fiecare scaun de masina ar fi mai complicat,inclusiv ca timp de operare.
Pentru deplasari mai lungi,excursii,tabere ,circ,teatru etc unde merge toata gradi se inchiriaza autocare moderne,fiecare copil cu locul lui.
Pe de alta parte stau si ma gandesc cum incap 10 copii ,soferul si educatoarea insotitoare intr-un Logan.E ca intr-un banc.
fran spune:
Loryi, suna a banc dar din pacate nu e, asa ii duc in parc, circ etc-loganul face mai multe curse pana ii transporta pe toti. In excursii merg cu autocarul. Regulamentar nu stiu nici eu sigur ce mai insemna, daca scaunul/inaltatorul e obligatoriu pana la 3 ani sau pana la 1,2m inaltimea copilului. Centurile de siguranta din cate stiu sunt ok dupa 3 ani daca sunt reglabile pe inaltime sau daca sunt adaptate pentru copii. Altfel le vin cam in zona gatului.
In cazul nostru oricum nu au cum sa puna centuri la 10 copii intr-un logan...
Fran si Patricia Annelise (05.05.05)
Iepurete mititel
Iepurete a crescut
monu spune:
buna fran. si noi tinem mult sa mearga in scaunele de masina. dar am inteles ca la unele gradinite masinile au modificat sasiul (nu ma intreba ce e ca nu stiu) si centurile le vin corect pe ei nu ii strang de gat. asa se circula la noi. :)
ps - cu microbuzul
kid2003 spune:
Si eu tin mult la scaunelul de masina. Alexandra avea 1 an si 11 luni cand a mers la gradinita si tot asa, s-au uitat un pic crucis cand le-am zis ca tin neaparat sa ii dau scaunelul de masina si sa fie prins corect. Nu au zis nimic, am instalat scaunelul si in fiecare dimineata cand o puneam in bus (un microbuz Peugeot Expert de 8 locuri) o prindeam eu bine cu centurile. Ma enervam cumplit cand imi spunea bona ca o aduceau doar in scaun, cu bratele prin centuri, dar centura de pe piept nefiind fixata in lacasul ei. Aparent domnul sofer a avut probleme cu invatarea mecanismului (sau a fost neglijent)...i-am aratat de zeci de ori cum se inchide centura si am facut scandal la directiune. Pana la urma s-a prins de chestie si a adus-o cu centuri.
Acum mi-au zis ca din toamna (face 3 ani in oct) ii lasa scaunelul acasa, ca e deja "mare" si sta ca restul copiilor cu centura masinii peste coapse. Normal ca nu sunt de acord, dar oricum am hotarat sa o mut din toamna si nu ma mai stresez. Nu stiu de ce li se pare un astfel de capat de tara.
Cu uimire am constatat ca mai toti copilasii din bus sunt fie sub fie usor peste 3 ani, toti in jur de 1 m inaltime sau mai putin si toti fara scaunele, pe bancheta, cu centura masinii peste coapse. Ori in cazul unui accident, nu vreau sa ma gandesc ce se intampla.
Fii foarte ferma si nu accepta nici un compromis. daca nu iti iau scanul de masina, gaseste alta gradinita. 
bb2