IKEA pentru copii

Salutare tuturor.
Urmeaza sa nasc in octombrie primul meu copil si, fireste, am inceput sa ma uit in jur pentru cele necesare. Pentru ca sint fan IKEA, m-am gindit ca n-ar fi o idee rea sa iau de acolo mare parte din mobilier si accesorii.
In mare, ma refer la urmatoarele (categorii de) produse:
- patuturi
- saltele
- asternuturi pentru bebe
- masute de infasat
- mobilier pentru camera copilului
- diverse pentru baie
- diverse accesorii
M-ar interesa sa aud niste pareri pro/contra despre produsele IKEA pentru copii, de la cei care le-au folosit deja.
Multumesc anticipat.
Nausica, 25+
Raspunsuri

GeorgetaR spune:
Eu am camera copiilor mobilata de la Ikea, dar ai mei sunt un pic mai marisori 3,7 si 1,8 ani. Nu stiu cum sunt produsele pt. bebelusi dar eu sunt foarte multumita de mobilierul cumparat si pot spune ca rezista f. bine "asalturilor" piticilor mei. Am un patut suprapus (modelul cu "coviltir" deasupra), un dulap care nu e din colectia pt copii dar se potriveste f. bine, doua corpuri cu cutii colorate pentru depozitat jucarii, masuta, scaunele si diverse accesorii (inclusiv fotoliul ala "ou" rotativ pe care si dupa un an il folosesc amandoi cu aceeasi placere)
"In cresterea copiilor, cheltuieste cu ei jumatate din banii pe care ii
cheltuiesti acum si de doua ori mai mult timp." - Autor necunoscut
POZUTE

terishka spune:
Si noi am achizitionat toata mobila din camera lui Agnes de la IKEA - mai bine zis nasa, ca a fost cadou de la ea. Am luat patut, saltea, cearceafuri, lenjerie, masuta de infasat, am mai luat un dulap tot de acolo... pana si lustra tot de acolo e:) A, si covoarele:) Sunt toate rezistente, pana acum - au trecut 10 luni - sunt intacte.
Patutul e din lemn cu zabrele, cu 2 niveluri. E bun, nu am a plange decat de dezavantajul general al acestor patuturi - cand copilul incepe sa se ridice in picioare si nu isi tine bine echilibrul se mai loveste in cadere, si mai ales la cap:(... am si o aparatoare din aceea pentru patut (tot de la IKEA) dar este insuficienta avand o latime de 50 de cm sa zic... Am mai improvizat aparatori pana a trecut perioada critica. Mie nu imi plac patuturile gen tarc. Patul are saltea, aparatoare de saltea si o salteluta mica acoperita cu bumbac sa doarma copilul pe moale. Isi fac toate bine treaba din cate imi dau eu seama.
Masuta de infasat am folosit-o pana s-a ridicat Agnes in fund. Acum stau pe ea tot felul de utilitati de-ale ei: ulei, servetele umede, betisoare de urechi etc. Nu prea multe ca e chiar langa pat si acum Agnes baga mana printre zabrele si mai fura cate ceva de acolo:)
Covorase - am luat unele rotunde, mici ca diametru. Le-am spalat de multe ori pana acum in masina, rezista bine.
Cada de baie - tot de la IKEA, unde au cadita simpla. Am auzit, dar nu si vazut, ca exista unele pe la magazine gen Cora, Carrefour in care copilul poate fi tinut mai usor - au o ridicatura ceva, nu prea stiu descrie pentru ca nu m-am uitat dupa ele fiind multumita de asta.
Mai avem lenjerie de pat, perdea, o gramada de jucarii, cani si tacamuri... mie imi plac pentru ca mi se par vesele si de bun gust.

dicirstea spune:
Cadita de baie e simpla si are antiderapante, eu am incercat-o si recomand in combinatie cu supoertul de baie Litas de la Inglesina, care are 2 pozitii, una ptr bebe mic si una pentru cand poate sta in fundulet. E mult mai avantajos asa, pentru ca altfel caditele cu suport intergat sunt mai grele si dupa ce bebe sta in fund nu mai sunt practice si trebuie sa iei oricum suport de tinut bebe in fund. Sa iei si perdeluta - baldachin si barbitele cauciucate. (Acum am vazut ca e cam devreme...)dar sunt folositoare si foarte bune si la calitate si la pret. Eu apucasem sa iau o barbita cauciucata cu manecute de la Tigex cu 20 ron, si acolo sunt 2 buc la 10 ron si tot treaba aia o fac.
Am avut si noi patut de lemn cu aparatoare din aceea ingusta, care e buna pentru ca lasa vizibilitate bebeului, sa poata vedea in jur si cand sta mai mult pe spate, dar supa ce piticul a inceput sa topaie am trecut la patut cu plasa pe laterale, ca altfel era tot timpul vanat de veneau astia de la protectia copilului ca ziceau ca il maltratez.
Jucarele avem o gramada, si chiar se vad in unele poze, dragostea lui e si acum Girafa. Cand ii e somn isi ia girafa de picior sau de gat, isi infige in gurita piciorul sau cornitele si gata. Prosopele pentru fata, sunt unele mici, la set, la fel si barbitele, sun f bune, singura chestie de care am fost putin dezamagita e un biberon-canita in forma de pinguin cu capison dintr-un set de vase, dar nu neaparat ca n-ar fi bun, ci ptr ca piticul meu nu bea din canita si pentru ca e dragalas recipientul il scutura de il ia gaia si curge toata apa din el ( ca de lapte imi parea rau sa il las sa il dea pe pereti..sau de pereti sa-i dea cu lapte)
mamica lui Matei Constantin (21.05.2007)
MINUNEA MEA
www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">Ajutati-o pe Sonia!
www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Ajutati-l si pe Darius!