Mamici norocoase de ianuarie-februarie 2009 (23)
Raspunsuri - Pagina 12
cris30 spune:
Va multumesc pentru raspunsuri.Stau cam prost la capitolul lactate, vara nu pot sa beau lapte trebuie sa ma fortez n-am ce face, pana la urma ma voi obisnui eu.In rest branza si iaurtul le mananc fara probleme. In legatura cu carnea mie mi-a zis doctorul sa mananc carne de vita la gratar (steak)ca are multe proteine si avem nevoie de ele.Ieri mi-am facut o supa crema de cartofi cu smantanica si ardei copti cu cascaval.
De la odisee o sa intram in clubul scutecelor 
http://bd.lilypie.com/cmePm4.png
12+
Doamne ai grija de bebeii nostri
cris30 spune:
Shose ce dulceata de fetita ai, sa-ti traiasca si sa fie sanatoasa, pupam falcutele ei dulci.
12+
mimosa spune:
Selene_Bunny eu stiu ce este VDRL si din punct de vedere tehnic, stiintific este asa cum zici tu si am citit si eu. Problema este ca in cazul asta ea trebuia sa se infecteze cand deja era in luna a patra (acum are aproape sase). Cum? Ca eu alte metode exclud si nici macar nu este genul ala de femeie.
Oricum, au sunat-o de la laboratorul unde si-a facut analizele si i-au zis ca au luat legatura cu o dr ginecolog de la Bucuresti care a spus ca asemenea cazuri de rezultate fals pozitive sunt in procent de 25%, mai ales ca el il are negativ. Se simt cu musca pe caciula pentru ca analiza era facuta din martie, impreuna cu altele, si au uitat sa-i dea rezultatele. Abia astazi medicul ei ginecolog si-a dat seama ca nu le are la dosar si s-au dus sa le ia.
De asta ce mai ziceti? Rezultate uitate?
fil_lily spune:
Vai fetelor ce va invidiez cand vad ca puteti manca orice!
La inceput ,cand s-au declansat greturile mai puteam sa mananc cate un ou fiert ,branza, mancam toata ziua fructe si chiar aveam pofte( dar doar de zmeura
).Insa in ultima saptamana nu pot manca mai nimic, ma fortez dimineata sa mananc 1 banana si in rest mananc doar paine (facuta de mine pt ca de la painea din comert nici mirosul nu il suport). Am slabit cam 2 kg in ultima sapt.si ce este si mai rau e ca nu pot sa iau nici vitaminele.Si cand ma gandesc ca de abia am intrat in sapt. a 11-a!Toata ziua vorbesc cu bebitza sa creasca mai repede
parca ar depinde de el saracul.
Nu stie careva vreun ceai care mai poate ameliora starea asta?
Va pup si sarcini usoare in continuare va doresc!
Shose spune:
Cris saru'mana
. Maine, poimaine te vad si pe tine cu o falcosenie d'asta in brate. Fie fetitza, fie baietzel - ce va doritzi sau ce vrea DoamneDoamne.
fetele
Shose si
Pipetzica (12.02.2008)
www.flickr.com/photos/10814074@N07/" target="_blank">Poze
Botez
Sunt mare
Povestea Nasterii
elilov3 spune:
seara buna fetele
mai tragem si noi cu ochiul pe aici daca nu va suparati ![]()
draga cris referitor la intrebarea cu Ca nu se recomanda a se luat dupa ureche intrucat duce la contractii. acest lucru este valabil si pentru banala vitamina C deci evitati incercati totul natural
Referitor la Vit A de preferat a se evita in primul trim de sarcina produce malformatii noi cel putin asa stim
va ofer un artico, sper sa nu va suparati 
Atunci cand sunteti insarcinate este foarte important sa evitati sa consumati anumite alimente care va pot cauza neplaceri. Foarte multe tipuri de mancaruri pot contine bacterii sau poluanti din mediul inconjurator care nu va vor face bine nici dumneavoastra si nici bebelusului. Listeria, salmonela, E Coli si mercurul sunt cateva dintre cele mai periculoase elemente care va pot face rau in timpul sarcinii.
Produsele pasteurizate: listeria
Acest tip de produse sunt preparate din lapte crud. Daca procesul de producere a laptelui nu a fost facut in mod corect si laptele este "murdar" atunci s-ar putea sa fie infectat cu listeria. Femeile gravide nu ar trebui sa consume produse precum: laptele crud, branza proaspata sau sucurile nepasteurizate.
Ouale crude: salmonela
Orice mancare in a carei compozitie sunt oua crude poate fi infectata cu salmonela. Acesta este motivul pentru care ar trebui sa evitati consumul lor.
Carnea care nu este prajita foarte bine: salmonela, E Coli
Femeile gravide ar trebui sa evite sa consume asftel de produse. Tineti minte sa va luati masuri de precautie atunci cand preparati o friptura. Evitati sushi, fructele de mare.
Aspartamul
Aspartamul este un indulcitor care se gaseste in foarte multe mancaruri. S-a ajuns la concluzia ca daca este folosit in cantitati foarte mari acesta duce la aparitia cancerului. Datorita faptului ca i s-a facut foarte multa publicitate negativa acestui indulcitor, firma care l-a creat a scos pe piata neotamul. Nu s-au facut inca suficiente teste pentru a vedea daca si acesta este la fel de toxic, dar se crede ca ar fi mult mai rau decat aspartamul. Asigurati-va ca felurile de mancare pe care le consumati nu au in compozitia lor indulcitori artificiali.
Unele tipuri de peste
Pestele este o sursa excelenta de acizi Omega3 care ajuta la o dezvoltare mai rapida a creierului si a vederii copilului dumneavoastra. Datorita poluarii cele mai multe specii de peste sunt contaminate cu mercur. Mercurul este o neurotoxina care poate cauza probleme neurologice copilului dumneavoastra (dezvoltarea lenta a creierului). Tipurile de peste pe care nu ar trebui sa le consumati in perioada sarcinii sunt: rechinul, pestele sabiuta, friptura de ton, crabul albastru din zona Mexicului. Puteti consuma: somn, pastrav crescut in crescatorii, crab din oceanul Atlantic.
Alergii la diferite tipuri de mancaruri
Daca membrii familiei dumneavoastra sunt alergici la anumite tipuri de alimente cel mai bine ra fi sa va fereiti de acestea. Interesati-va care sunt aceste alimente si evitati-le cat puteti de mult. Copilul dumneavoastra poate fi expus la aceste alergii si le poate mosteni.
Vitamina E si sarcina
Studii recent realizate au descoperit ca vitamina E poate avea un efect negativ in timpul sarcinii asupra dumneavoastra. O doza prea mare de vitamina E duce la imbatranirea rapida a celulelor umane. Rezultatul acestui lucru sunt bolile de inima si cancerul. Cercetatorii spun ca putem asimila suficienta vitamina E din mancarea pe care o consumam zilnic. Daca luam pastile vom asimila mult mai multa decat are corpul nostru nevoie.
Vitamina A si sarcinaO alta vitamina cu al carei consum femeile nu ar trebui sa exagereze este vitamina A. Aceasta vitamina a fost asociata cu problemele la nastere. Exista doua forme ale vitaminei A: betacarotenul si retinolul. Se spune retinolul este foarte periculos in timpul sarcinii de aceea consumul lui ar trebui limitat. Betacarotenul este mai sigur insa nu ar trebui sa exagerati cu consumul acestuia. Daca luati suplimente care contin ulei de peste fiti foarte atente din ce parte a pestelui sunt produse. Orice supliment produs din ficatul de peste contine vitamina A sub forma de retinol. Suplimentele care nu sunt fabricate din ficat de peste au in compozitia lor foarte putina vitamina A. Cel mai bine ar fi sa cautati suplimentele special concepute pentru gravide si sa cereti sfatul medicului dumneavoastra inainte de a va apuca de tratament.
Sfaturi pentru prepararea mancarurilor
Atunci cand sunteti gravide trebuie sa aveti grija la felul in care va preparati mancarea. Iata cateva sfaturi de care ar trebui sa tineti cont:
- decongelati complet mancarea, in special carnea;
- nu congelati nici un aliment care a fost decongelat;
- reincalziti o singura data mancarea gatita;
- cand mergeti la cumparaturi evitati sa cumparati peste, carne si oua care nu sunt foarte bine congelate sau pastrate in gheata;
- spalati-va pe maini inainte de a va apuca de gatit si inainte de a manca;
- spalati legumele crude foarte bine.
va doresc sanatate si sarcini cat mai usoare 
21+
Dimitrie
cris30 spune:
Elilov3 multumim tare mult pentru articol, o sa prinda bine la toate mamicile.Iti doresc sarcina usoara si un bebe sanatos.
12+
Daiopri spune:
Bravo Tuchi. Felicitari! Ati vrea sa se razgandeasca?:)
Domsoara miereamara, ia nu mai scrie mataluta vesti din astea cu nu m-am ingrasat, ca zau ca intru in greva foamei:)

Atunci la mine de ce se tot aduna?:((((
PS: sper ca stii ca de fapt mor de invidie da?

Hai sa fiti cuminti.
Numai bine tuturor
http://bd.lilypie.com/hfkmm7.png
miereamara spune:
Bre, eu ascult de doctor, ca mi-a zis sa nu iau mai mult de 22 de pounzi (10 kg)
, cred ca o sa fie foarte fericit la urmatorul control!
Acum fara gluma, la cat m-a plimbat barbate-miu pe jos prin San Diego ma mir ca nu am slabit, zilnic cate 5-6 ore de mers pe jos.
“Vietile noastre se incheie in ziua cand ramanem tacuti in privinta lucrurilor care conteaza.”
Martin Luther King Jr.
www.eklipsse.net/gallery/main.php" target="_blank">Fine Art Photography
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album
My baby

asa se pare dar mai vedem in sapt.16