Mladite si mugurasi de mai-iunie 2008 (3)
Raspunsuri - Pagina 4
Doloress spune:
Stefany deci copia aia verde trebuie sa o completezi tu cu atentie si sa o trimiti la Directeur de l'etat civil, ai adresa pe cerere. Abia apoi, cand primesc ei si de la spital si copia ta verde ei vor inscrie nasterea in registru de stare civila si iti vor trimite ei cerere pentru certificat.
De ce zic sa completezi cu atentie copia verde, pentru ca eu am trimis-o fara sa completez la martor, trebuie un martor sa semneze acolo si asta mi-a cauzat o gramada de intarzaiere. Plus ca era gresita de la spital, au trecut aiurea 28 aprilie in loc de 29 aprilie, am tot sunat la ei si ne-am trimis scrisori vreo doua luni pana au corectat greseala.
Nicole eu am bagat la congelat numai in sticlute de plastic de la Medela. Deci cred ca se poate si in biberoane. Foarte bine a luat in greutate David, numai in 3 saptamani 940 de grame, bravo!
Doloress si minunea mea Patrick (29.04.2008)
Povestea nasterii
inais spune:
Mesaj la ore mici in noapte:
Ne-a iesit faza cu programul...prima noapte ok, dupa 2 de cosmar.
Ma mulg pentru ca dra e adormita-n front...doarme de la ora 23
S-a trezit la 1.15. Cand am luat-o in brate sa-i dau sa suga a adormit instant. Pus la loc in patutz...urlete.Pus la san...tras 5 minute si apoi adormit bustean!
Poate mi-a schimbat cineva copilu'???? Asta-i fie-mea care urla de la ora 23 pana la 2 in fiecare noapte??
Sunt curioasa cum decurg in continuare ostilitatile...
Miss incearca tehnica de ragait a la Aelita. Daca nu da roade lasa-l, nu-l chinui.
Doloress si eu sterilizez bibe dupa fiecare folosire. Spalat si apoi sterilizat. M-ai pus pe ganduri cu plasticul versus sticla...ufff! Eu tot Avent folosesc, ca si Simonix.
Laptic putin, putin...se vede efectul a 2 nopti chinuite din urma!
mamica Iasminutzei...adica lui mami si a lui tati
aelita spune:
ANDREEA-m-am uitat pe poze,sunteti niste frumoase !Mariuca e asa deosebita,cu ochi superbi . cum e cu surioara?
CLEO-haha rata e ardeleneasca ,nu macane
da,merge si cu calmatul inainte de supt.
si eu i-am mai dat sa suga in pozitie aproape in fundulet,in brate,cand plange numai daca il las pe spate la orizonatala.
eu cred ca durerile de burta nu il lasa sa stea pespate mereu,cand il apuca..si noi ne arcuim,adultii .
ALYSH-oaau ce somn a tras Vlad !
nu e indicata cura de slabire cand alaptezi,nici pt tine nici pt bebe .
aman-o,ai sa vezi ca oricum slabesti cu alaptarea,nu trebuie sa slabesti dintr-o data ca se va cunoaste la piele.
daca in sarcina nu trebuia sa mancam mult ca nu ii faceam chiar asa bine lui bebe,acum e musai,pt ca alaptatul ne ia toate vitaminele.nu e perioada buna pt slabit.
eu as manca asa continuu..si defapt manac orice imi vine,mai mult ca atunci cand eram gravida,ca aveam arsuri si nu prea puteam,si nici nu imi faceam asa de cap Si desi mananc maimulv ca niciodata,se sperie barbatu-meu de mine,am slabit 10 kg pana acum. in ritmul asta ar trebui sa ma ingras ca nu ammancav atat niciodata,si cu toate astea slabesc,incet,dar se vede.
am burta,am de toate,dar nu se poate asa intr-o luna-doua.adica se poate dar cu urmari si cu pielea facuta praf.
dupa Sofia ,am intarziat 8 luni,dar tov asa,mancand mult. am dav jos tot si nu mi-au ramas semne pe piele.
nu va grabiti !!! pielea e maiimportanta decat kilogramele.
SIMONA- vad pozele. ce dorm piticii !! Voi aratati super,slabe,frumoase! sa nu va aud de slabit!
de tine nu maizic..esti ca o artista !
CHINABULINA-nu e regula cu venirea menstruatiei.la mine a fost la 4 luni,desi alaptam . poate sa vina oricand.
apropos,aveti grija ! desi nu a veniv CM, puteti ramane insarcinate !!!!!!!!!!!!
reaLAURA-bai,frumoasa esti !!
amandoua ,adica!!!
CHINABULINA-nu te apuca de cantarit si masurat! fiecare copil mananca atat cat are nevoie,nu e regula,alea dupa cutie sunt orientative ! daca el a mancat mai putin la o numita ora,lasa-l asa,stomacul lui comanda, el stie mai bine cat ii trebuie,ca nu sunt si ei roboti sa manance aceeasi cantitate la toate orele. sanii se regleaza dupa el,adica spre exemplu unii dimineata mananca mai mult si pe zi mai putin si noaptea deloc.sau altii mananca dimineata putin si la pranz mult..deci nu ii poti aduce pe toti la aceeasi cantitate.
si nici nu se pune problema acum de gras ,ii dai san atat cat cere si cand nu mai vrea,gata,nu ii mai da la biberon.lasa-l sa-si ia singur mancarea,sa lupte un pic la san pt ea.cu bibe dai doar la copil problematic,care nu suge,care slabeste...altfel nu il invata asa !
Stai linistita si lasa proba suptului,lasa cifrele,masurile si incearca sa mergi dupa instinct.
il cantaresti la o saptamana,nu in fiecare zi,si daca ia in greutate,nu conteaza cat,important sa ia,atunci e bine !
nu exista " ar trebui " sa manance atat. nu te mai uita pe cutiile de lapte praf,ca sanii au alta regula !
IULIA-of...nu ii mai da lamaie.nu stiu daca e de la lamaie,nu cred,dar nu se da asa ceva la copil mic ! sughitul e ceva normal,nu sufera,e nevoie sa stranute,sa sughita,sa caste...e OM ! lamaia ii poate face f rau la stomac,nu stiu cine a inventat asta dar e cea mai barbara metoda! daca as auzi un pediatru recomandand asta l-as trimite sa puna mana pe cartile alea ale lor...
astea sunt ramase din babe. pacat ca unii pediatri se iau dupa babe,in loc sa se ia dupa studii..
o sa ii treaca aftele,nu te speria,mai fac asa copiii,si nu cred ca neaparat e de la asta,dar nu mai da !ei au stomacul facut praf acum,nedezvoltat si cu dureri,lamaie le mai trebuie!
va rog eu,fetelor,nu le dati lamaie!!!
luptam toate cu colici si le facem mai rau?
stomacul lor nu accepta decat lapte in primele luni.nici un suc de nimic !
MISS PARKER-zici ca ai dat cu gura in patutul lui David,adormita
ca nu se va obisnui cu zgomotul tastelor?? va fi nebun dupa calculator,aisa vezi !! Sofia e innebunita,deschide laptopul,capacul,butonul,face la fel ca mine,deschide pagiini si imi face pe aici ...
ar sta toata ziua daca as lasa-o . i-am cumparat si ei unul frumos,roz,de barbie,dar daca ma-sa nu sta pe ala,nu o atrage.
hahaaaaaaaaaaaaaaaaa tata e discurist
frate-meu cand s-a pierdut in oras,defapt cand a fugit pt prima data de acasa-oras mic dealtfel- avea trei ani.primul popas l-a facut intr-o intersectie,s-a asezat in fund si dadea cu pietricele ...sa-l calce masinile,nu alta..O femeie l-a luat de acolo si in timpul ala un sofer a injurat-o ca nu are grija de copil.era seara . femeia l-a intrebat printre altele ,unde lucreaza mama. si el i-a spus " vinde inghetata" . mama nu vindea inghetata,era asistenta la spital. l-a dus femeia aia la toate cofetariile ..nu l-a cunoscut nimeni.
pana la urma s-a prins femeia ca a mintit,l-a intrebat de ta-su,si a zis "la liceu " . trecand pe langa un liceu,a avut noroc sa fie tocmai ala (oras mic,gasesti repede),si acolo l-a cunoscut portarul,ca era vedeta pe acolo copilul,ca il lua tata dupa el. ala i-a spus femeii unde sta..
ALDAESME-bininteles ca avem grija sa nu cada bebeii din pat .fetele au spus ca nu se intampla nimic pt incurajare dupa faptul implinit,nu in sensul ca "lasati-i sa cada"
sfaturile ,adica,nu au fost date de genul " lasa-l nesupravegheat ca nu are nimic daca e sa cada",ci "nu te speria ,actioneaza cu calm".
mamicile sunt obosite,si desi fac tot ce li se spune,se mai intampla sa nu fie atente invr-o zi...
Multi copii ajung la spital cu rani intentionate si spun ca le-au cazut din brate..Acum nu spun ca acele cazuri de care zici au fost asa,doamne fereste,ca tu stii mai bine ce ai vazut !
VIANNE-frumusici,si tu si Stefana ! felicitari pt botez !ce rochite frumoase i-a facut bunica !!
NICOLE-foarte bine a luat in greutate !! lasa proba suptului,ca merge bine bebe !!!
MISS-pune-l un pic in fundulet,sustinut de falci cu o mana si de corp cu cealalta sa nu stea pe greutatea lui .aplecat spre fata,cateva secunde . apoi sus pe umar,dar sus,sa nu mai fie cu genunchii la sanii tai sa dea. sa fie cocotzat acolo,cu mainile pe spatele tau ,atarnand,acolo tine capul sus o perioada,apoi se inmoaie si adoarme.
daca nu ragaie,nu il stresa mulv.eu nu il tin mult,cateva minute,si nu mereu face.
daca nu intelegi cum zic,ii fac o poza
SIMONIX-al meu isi suge pumnii cand ii e foame.
Sofía (2ian2007)
Andrés (22mai2008)
simonacip spune:
Neatza fetele...Dupa mesajul complet al Aelitei nici nu-mi mai vine sa scriu...Ce sa mai scriu si cui, ca ea a raspuns pe larg tuturor...
Dar scriu si eu din amintiri- ca de obicei, ca nu prea conspectez...
In primul rind Aelitei
Vianne, am vzt pozele cu galuscutza, e tare dulcica, sa-ti traiasca si sa fie sanatoasa.Sa ne vizitezi mai des!
Cleo, pozicile din parc sunt la semnatura mea.
Miss, eu pe mateias nici nu-l mai pun sa rigiie si nu are nimic, pirtiie la greu si atita tot.Dar Daviducul e mai micutz..Are probl dc nu rigiie? Adica ao obs ca-l doare burtica mai rau?
Doloress, super rochite, tot spre prima inclin si eu ca are o croiala care se poarta tare(initial asa am vrut sa-mi iau si eu pt botez, pe galben si in jurul gitului pietre dint-alea maricele ). plus ca e un pic lucioasa, mai de ocazie.Sa te si vedem cu ele!Cat despre biberoanele de plastic, da intr-adevar, era si un subiect aici pe forum...Si pe mine m-a speriat un pic, dar acum...nici nu stii cum e mai bine, plus ca alea de sticla sunt grele rau...of, la David, ca-i mai dadeam si noaptea, aveam si de sticla.Eram asa de concentrata sa n-adorm cumva sa lovesc baiatul cu bibe...
Simonix, tulburatoare scena din film, da deja am devenit toate mai sensibile pe subiectul copilasi.Deja privim altfel, cu alti oki, alta perspectiva...Ce inseamna si experientele din viata, cum iti schimba total optica...Spuneti-mi ca nu ginditi altfel despre avort acum ca aveti bblusi si le cunoasteti evolutia din burtica.Cu sterilizarea, la David le-am sterilizat asa pina la un an, am inteles insa ca 6 luni e suficient...Dar pina la 6 luni macar tot o voi face d fiecare data...Nu pot altfel..
Nicole, felicitari pt grasunel...
La fel Stefany, cu aur in tztzemi-a placut expresia...
Inais, felicitari pentru inceputul programelului, vad ca aveti deja succese
Fetelor, eu o astept pe sis, sper sa vina, sa nu-mi repete treaba de ieri..hhmmm
Simona, mami de baieti
David (10 nov 2004)si
Matei (24 aprilie 2008)
"Cele ce sunt cu neputinta la oameni sunt cu putinta la Dumnezeu."
mihaser spune:
Neata si de la noi!
Raportam o noapte linistita cu o singura trezire ptr papa!
Ylari eu nu te-as sfatui sa mai dai si cu crema daca folosesti servetele cu ulei...pediatrul mi-a spus sa fiu f atanta cand dau cu crema sa intre bine in piele si sa nu ramana pe la cute ptr ca o sa obtin exact efectul invers...o sa se irite...Asa ca noi crema sau pudra nu am folosit.
Trebuie sa recunosc ca si io am folosit lamaie la Cristi si ii dadeam ca prostovana ca ii placea...Facea saracu` niste branzici...La Eli am incercat o singura data si a facut o fata de parca am otravit-o...asa ca m-am calmat...Nu ii mai dau deloc...O pun un pic la san daca sughita rau...daca nu bag suza si astept sa treaca.
Noi in seara asta trebuie sa ajungem la Sibiu...Sotu` e racit cobza ca a dormit cu fereastra deschisa si afara a fost frig...Si Cristi doarme cu el....dar el nu are nimic...tare bun e tratamentul homeopat pe care i-l administram!
Am niste emotii cu drumul...va trebui sa alaptez in masina probabil...am eu cevalapte la congelator si o sa-l pun intr-o gentuta termoizolanta si daca o sa se mentina proaspat o sa i-l dau...daca nu...direct de la sursa!
Mai exista si varianta lapte praf, insa deocamdata nu am recurs la ea ca am lapte suficient...sper sa ma tina pana la 6 luni macar!
Noi nici ceiut nu servim si nu i-am introdus inca nici un suc de morcov asa cum imi spusese pediatrul.
Va pupam! Sara-Maria, Mara, si Patrick Nicolas ptr cele 2 luni si Robert si Amelia Gabriela ptr 1 luna implinita!
mihaser spune:
Getutza pentru maine ptr ca nu cred ca mai apuc sa intru...Sa ai o viata lunga si frumoasa si sa va creasca mare Bogdanelu`, sa fiti mandri de el!
simonacip spune:
Mihaser, sa aveti drum bun si fara peripetiiSi eu am alaptat in masina, e ok, chestia e ca-ti adoarme mai repede, atita tot
Simona, mami de baieti
David (10 nov 2004)si
Matei (24 aprilie 2008)
"Cele ce sunt cu neputinta la oameni sunt cu putinta la Dumnezeu."
alina_anto spune:
Buna dimineata!
Ce fetitza mare am!..azi implineste 2 luni!! La multe lunisoare Sara-Maria, Mara si Patrick!!!!!!
Lori, Melly La multe lunisoare si pt prichindeii Robert si Amelia!!!!!
Incep emotiile pt botezul de sambata!!!
Azi vreau sa ajung sa iau marturiile de botez si cadou nasilor. Am vazut la sara blu un serviciu de ceai foarte frumos, argintat, gen englezesc. E cam scump, dar tinand cont ca maine e si ziua de nastere a nasei, iar pe 23 a nasului + botezul, am zis sa iau un cadou 3 in 1....
Rochie pt mine am, sandale am, mai trebuie sa merg vineri la epilat, vopsit, coafat.. Nici nu stiu cum sa imi fac parul, pt ca va fi cald si nu cred ca o sa rezist sa il las desfacut, pe spate...
Fetelor, nu cred ca o a rezist in biserica... Sara este oricum o plangacioasa si va inchipuiti ca la slujba va fi un adevarat circ!! Iar eu cred ca o sa fiu innebunita...pt ca nu o s-o pot lua in brate, iar ea se linisteste in brate la mami a ei..offff... Si nici nu vreau sa ies din biserica (sa nu mai aud cum plange), pt ca vreau sa fiu alaturi de ea la toata slujba (slujba care va tine destul de mult, pt ca nasa a rugat preotii- 5 la numar!!!- sa tina o slujba luuunga si frumoasa...) Si va dati seama ce cald va fi....
Eu nu mai am pielea asa rosie, dar sunt asa bronzata...zici ca am stat pe putin 3 zile la mare!! Problema este ca sunt bronzata doar pe jumatatea din fata...pe spate..nimic...Sper sa prind o zi cu soare in parc si sa ma bronzez putin si pe spate..mai ales ca rochia are umerii goi.
Merg sa pap ceva si revin
http://picasaweb.google.com/maiiunie2008/AlinaGravidutza
http://picasaweb.google.com/maiiunie2008/SaraMariaScortisoaraCuGeneLungi
Alina SARA-MARIA - Scortisoara cu gene lungi!
MissParker spune:
pentru bebeii care azi implinesc 2 lunisoare, Mara, Sara-Maria, Patrick Nicolas!!
Raportam din nou o noapte reusita Am dormit ca lumea si, pentru prima oara de cand am nascut, am si visat cate ceva. Daviducul m-a trezit iar la 12, la 3:45 si la 7:30, iar intre timp am putut sa ma odihnesc bine. Si azi sunt foarte multumita.
Vianne, bine-ai revenit! Ce scumpa e Stefana in rochita si cu pantofiorii de la botez, m-a topit!!
Esme, tu cu G, eu cu F, suntem tsatsoasele odiseei, sau nu? Lasa, bebeii nostri sa fie sanatosi!
Doloress, cum naiba sa-l tin in fundulet, sa-i sprijin si spatele, sa-l tin si de falcute si sa-l bat si pe spate?? Ma depaseste toata chestia asta cu ragaitul, chiar si atunci cand inghite aer (si inghite mai ales la sanul drept, care-l inunda de laptic). Dintre rochite cel mai mult imi place prima, nu stiu de ce dar am senzatia ca a doua te va face sa pari mai grasuta (din cauza cercurilor imense). Sa ne zici la care te-ai decis…
Simonix, multumesc ca-mi faci speranta! Si eu mananc ceva dulce la fiecare masa, dar ieri eram asa constipata ca am bagat iaurt Activia cu Milchzucker, apoi am baut lapte batut si noroc ca am reusit in final sa scap de pietroiul din stomac, ca tocmai ma pregateam sa bag si niste pepene… Si al meu isi suge pumnii, mai ales ca acolo se cam cojeste pielea si eu, la sfatul moasei, ii mai dau pe manute cu laptele care-i curge pe langa la alaptat…
Nicole, si Daviducul meu se partsaie ca un campion mondial dar cand il vad ca uneori se ineaca de atata lapte in timp ce-l alaptez, as vrea sa ragaie de fiecare data, ca sa scape de aerul ala pacatos! Numai ca asa mi-e mila sa-l deranjez si sa-i stric siesta dupa ce se satura…
aelita, ai dreptate, si eu mananc de sparg si slabesc, incet dar sigur. Vorba ta, prea brusc nu e bine ca dupa aia mi-ar atarna toate pieile, si-asa burtica tot atarna putin, dar nici pe departe cum ma temeam eu (credeam ca voi avea o punga de cangur).
simonacip, Daviducul meu are cam o criza majora pe zi, cand ii lucreaza matsisoarele la greu, se screme de zici ca-i sare creierul din cap, ii tremura barbia etc.; bine, nu dureaza decat vreo 10-12 minute, dar te termina si alea. In rest se pare ca digera f. bine, face kk bine, moale, culoarea e ok.
mihaser, o singura trezire pe noapte pentru papica? Wow, sunt verde de invidie!! Cand voi putea raporta si eu asa ceva? Mai dureaza putin…
Fetelor, scuzati-mi ignoranta: ce sunt alea marturii de botez?
Felicia - cea mai fericita mama a celui mai iubit dintre Racusori - bebe David (24.06.2008)
Poze cu noi
Povestea nasterii
mi_bebelina spune:
Bune fetelor!
Cam raruta activitatea mea pe-aici, insa va citesc sa stiti. Delia doarme acum si de aceea imi permit sa tastez.....altfel n-am nici o sansa. Cand e treaza numai la mine in brate sta.....cand iesim afara sta in carut, bine ca n-am si problema asta.
Uofffff, asa rau imi pare ca nu pot raspunde fiecarei fete ........ imi par foarte nesimtita din cauza asta. uneori ma gandesc ce ziceti voi de mine? Ca intru numai cand am ceva de intrebat?
Voiam sa o felicit pe Simonacip pentru crestinarea micutului, sa-i urez spor la pregatiri Alinei_anto(apropos, ce sunt acelea marturii de botez ca zau nu stiu), sa ii spun lui Ylari ca am intrebat dr cand avea fata o luna si mi-a zis ca o pot pune in marsupiu fara probleme.....eu am marsupiu de la Primii Pasi.
Miss......super povestea nasterii. Asa bine stii sa povestesti....imi pare rau ca a trebuit sa induri atatea.Mie inca mi-e teama sa o scriu. sambata ne-am intalnit cu o prietena si i-am povestit in mare cam cum a fost nasterea....uoffffff.......ma lua cu frig cand imi aminteam.
Pe 19 avem si noi botezul.......deja incepem sa facem lista cu ce am mai avea de facut. Si sunt muuuuuullte.