EXTRAUTERINA

EXTRAUTERINA | Autor: tutulyna

Link direct la acest mesaj

salut.in aprilie am facut o laparoscopie pt trompe imfundate.totul ok.pe 20 iunie vestea cea mare.gravida.la 3/4 zile am avut niste scurgeri maronii.la doctor mi~a spus ca e prea devreme sa imi spuna ce am si mi~a facut programare la o saptamana.cu o zi inainte~ ghinion.mi~au curs niste cheaguri EXTRAUTERINA. am fost operata de urgenta si mi~a scos si o trompa.acum sunt la refacere... si ma gandesc la viitor cu ce sa incep.mi~e frica de alta extrauterina sau de alte complicatii.orice sfat mi~ar fi de mare ajutor.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns rapsody spune:

Am trecut prin extrauterina, tot cu operatie si hemoragie interna, scos trompa...vreau sa te incurajez, dupa 3 luni am ramas insarcinata si nu am avut probleme cu sarcina. Dupa op. nu am facut nici un tratament. Si eu am avut emotii la inceputul sarcinii, dar am facut eco in fiecare saptamana sa vad daca e localizata cum trebuie..si slava Domnului a fost!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tutulyna spune:

mi~e tare frica....si nu vreau sa risc si trompa care o mai am.

Mergi la inceput

felicitari!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adc spune:

quote:
citat din mesajul lui tutulyna

mi~e tare frica....si nu vreau sa risc si trompa care o mai am.

ce bine te inteleg...
am fost in aceeasi situatie, doar ca extrauterina a fost detectata la timp si operatia a fost laparo. Cu toate astea am ramas si eu cu o singura trompa, dar Dumnezeu m-a ajutat si dupa 6 luni de la operatie eram insarcinata.
Intrebai cu ce sa incepi... pai prima data ar trebui sa stii in ce stare este cealalta trompa; a fost evaluata in timpul operatiei sau datorita urgentei nu s-a uitat nimeni la ea?
nu se poate ca medicul sa nu-ti fi spus nimic in urma operatiei. care era parerea lui? Asta e cel mai important. daca trompa ramasa e OK (la mine nu prea a fost, si uite ca totusi...) ai mari sanse la o sarcina obtinuta in mod natural. daca nu... cred ca stii ca singura sansa e fertilizarea in vitro.
iti recomand in cazul in care trompa ramasa e buna sa incerci sa te detasezi, sa uiti frica, sa te gandesti ca ceea ce s-a intamplat prima data a fost un accident. un risc exista pentru oricine, trebuie doar sa ai incredere ca totul va fi bine.
restul e in mainile lui Dumnezeu.

Adc cu Printesa Andra (18.02.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fabiola73 spune:

Buna
Si eu am patit ceva asemanator .la o operatie de apendicita au aparut complicatii si mi s a scos o trompa si un ovar ( culmea pe partea stanga).S a intamplat in ianuarie ( 2008) si din mai am inceput sa incercam...si sper in continuare.Fabi

Mergi la inceput

ma duc sa~mi scoata atele si sa mai vb cu doctorul,chiar daca nu am prea mare incredere in el.sper ca trompa dr sa fie buna ca din cate am inteles eu dupa desfundarea trompelor,cu timpul se pot infunda la loc.oricum mai am de asteptat ca histero nu pot sa fac acum.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bavi spune:

buna! Am trecut si eu prin asa ceva anul trecut. Din fericire fara operatie. Am facut un tratament cu METROTEXAT. Acum sint insarcinata in 26 saptamini. Totul e ok. Nu stiu exact cum sta treaba cu extrauterina si cum de mi a facut tratament si am scapat fara operatie. Eu personal nu am incredere in doctori. Gresesc atit de des incit citeodata cred ca fac totul pe bijbiite. Din cite am inteles se vede greu o extauterina si totusi se da atit de des acest dignostic! CURAJ DE PUTUT SE POATE. DD SA TE AJUTE.

Mergi la inceput