Canada, noul El Dorado...?
Raspunsuri - Pagina 9
maru spune:
quote:
citat din mesajul lui Amethyst
Nu inteleg de ce se cearta lumea, Romania versus tara x. Celor carora nu le e bine aici, sa emigreze, cei care se simt bine aici, raman. De ce sa facem noi judecati ca aia care au plecat sunt frustrati, ca aia care raman is fraieri si asa mai departe.
Eu as fi vrut sa emigrez dar din anumite motive am ales sa raman. Probabil ca voi avea un gust ama in viitor, desi aici nu-mi lipseste nimic, dar deocamdata nu pot face aceasta schimbare iar mai tarziu nu ar mai avea rost. Asta nu ma face insa sa-i invidiez pe cei care au plecat sau care vor pleca si nici sa scot in evidenta minunatia Romaniei care are destule bube-n cap.
Mommy to www.tickercentral.com/view/8i03/4.png" target="_blank">Jasmine
“A baby will make love stronger, days shorter, nights longer, bankroll smaller, home happier, clothes shabbier, the past forgotten, and the future worth living for”
nu despre asta se discuta pe topicul asta ci despre posibilitatea ca aceasta tara sa devina un El Dorado al romanilor in cautare de bani facuti usor...discutia a luat o diferita turnura ca orice topic in care diaspora si cei de acasa isi spun parerea.
Doamne'ajuta!
POZE
http://maru-incotro.blogspot.com/
Letitia1 spune:
Hotii chiar nu prea au ce fura de aici iar smecheriile de cartier nu prea se potrivesc pe aici.
Si chiar daca ar avea ce fura. Ce ar face cu furaciunile? Le-ar sui in avion si le-ar vinde in romania? Nu vedeti ca e absurd? Canada nu e germania, unde se trece granita cu masina incarcata de furaciuni, care mai apoi se vind in Romania. Canadieni, stati linistiti. Hotii nu or sa va invadeze prea curind!
try spune:
Din pacate eu am dat de-un grup de-asta de facatori de prin magazine. Venisera aici cu acest scop si traiau din furturi din magazine. Orice se putea fura, haine si electronice in special (nu ma intrebati cu mel furau). Pe care le vindeau la juma de pret. Unde? tot romanilor. Care romani? cei nou emigrati care inca mai stateau la bloc si pt care conta mult pretul.
Si se vaitau sarmanutii de ei ca nu se mai fura asa de bine cum se fura acum nu stiu cati ani unde ieseau cu hainile de blana din magazin, ca acum leaga astia cu lanturi de barele metalice etc. Vorbea baiatu' ala cu o naturalete de parca facea cea mai cinstita munca de pe pamant. I-am vazut la o vecina de palier, in primele luni de canada. M-a intrebat daca vreau haine la juma de pret ca are niste "baieti" la ea.
Asa ca astia or sa vina mai cu seama. Ma indoiesc ca a murit intre timp meseria asta.
Capsunarii clar nu vin aici.
Lorelai spune:
quote:si eu am intilnit un grup cu ceva ani in urma. aveau familie, copii care mergeau la scoala. daca ii intrebai pe copii, ei stiau ca mama si tata merg la servici. mie mi i-a prezentat cineva la biserica. furau "pe comanda" numai lucruri scumpe, de firma si le vindeau la jumatate de pret. try, sa stii ca nu numai noi venitii cumparau ci si "veteranii". m-a uimit toleranta comunitatii fata de asa oameni. chiar si preotul era client. eu am deschis un subiect pe tema asta acum citiva ani aici pe forum si parerile au fost foarte diverse. eu una nu numai ca nu as cumpara, dar fug cit de departe pot de asemenea specimene. si nu cred ca nu se mai practica sportul, o fi mai greu dar e inca "profitable business".
citat din mesajul lui try
Din pacate eu am dat de-un grup de-asta de facatori de prin magazine. Venisera aici cu acest scop si traiau din furturi din magazine. Orice se putea fura, haine si electronice in special (nu ma intrebati cu mel furau). Pe care le vindeau la juma de pret. Unde? tot romanilor. Care romani? cei nou emigrati care inca mai stateau la bloc si pt care conta mult pretul.
Happy_in_TO spune:
Acum, ca ati povestit despre furaciosi din magazine, mi-am adus aminte ca si eu am intilnit asa ceva... Ba mai erau unii care furau alcool din magazinele de bauturi, numai bauturi scumpe si le dadeau apoi 4 sticle (de care vroiai) la o suta de dolari...
O fi un stil de viata, insa nu prea cred ca se poate trai din asa ceva, este riscanta meseria si s-au mai desteptat si canadienii cu paza...
Apoi mai erau unii care spargeau masinile ATM, le furau numarul de PIN si apoi goleau contul persoanei. Insa si aici s-au desteptat Canadienii, au bagat masini ATM cu mai multa securitate, au investit mai mult in anti-frauda...
Din casele oamenilor nu prea cred ca o sa se sjunga sa se fure... Eu imi aduc aminte ca lasam usa la casa neincuiata cind stateam in Whitby. Am plecat o luna in Romania si casa am lasat-o tot descuiata, nu mi-a lipsit nimic din casa si nici din curte.
ina1973 spune:
quote:
citat din mesajul lui Happy_in_TO
Din casele oamenilor nu prea cred ca o sa se sjunga sa se fure... Eu imi aduc aminte ca lasam usa la casa neincuiata cind stateam in Whitby. Am plecat o luna in Romania si casa am lasat-o tot descuiata, nu mi-a lipsit nimic din casa si nici din curte.
Eu am atins culmea, cand am uitat cheia in usa de la masina, asa ca sa o vada toata lumea, in parcare la supermarket. Mi-a adus-o cineva la Customer Service si m-au "paged" in spermarket sa ma duc s-o iau. Noi nu incuiem nici odata masina in driveway, iar usa de la casa numai cand plecam la servici sau pt mai multe ore de acasa. Am lasat de multe ori si carutul copilului in parc si am plecat la plimbare pe strazi, iar dupa o jumate de ora tot acolo era neatins. Nu am vazut niciodata hoti, si nici nu mi-a lipsit niciodata nimic. Niciodata, adica in 5 ani de cand sunt aici. Tigani am vazut o singura data.
Eu sper sa nu se scoata vizele, ca nu mai vreau sa vad nici un tigan cat voi trai!
columbiana spune:
quote:
citat din mesajul lui ina1973quote:
citat din mesajul lui Happy_in_TO
Eu am atins culmea, cand am uitat cheia in usa de la masina, asa ca sa o vada toata lumea, in parcare la supermarket. Mi-a adus-o cineva la Customer Service si m-au "paged" in spermarket sa ma duc s-o iau. Noi nu incuiem nici odata masina in driveway, iar usa de la casa numai cand plecam la servici sau pt mai multe ore de acasa. Am lasat de multe ori si carutul copilului in parc si am plecat la plimbare pe strazi, iar dupa o jumate de ora tot acolo era neatins. Nu am vazut niciodata hoti, si nici nu mi-a lipsit niciodata nimic. Niciodata, adica in 5 ani de cand sunt aici. Tigani am vazut o singura data.
Eu sper sa nu se scoata vizele, ca nu mai vreau sa vad nici un tigan cat voi trai!
pai sa-l fi lasat in Montreal carutul in parc sigur nu mai gaseai nici urma la intoarcere, si nu trebuiau sa fie tigani din Romania pe acolo; la firma unde lucrez se tin rechizitele incuiate (care-s penibil de ieftine aici); controloarea mi-a spus ca pe cind erau descuiate disparea stocul subit in perioada de incepere a scolii; pe de alta parte ei macar sunt locanici de'ai lor...se stiu intre ei cum sunt; daca dau navala ai nostri flacai pusi pe palmat si fetitele vesele ne pun eticheta la toata comunitatea.
http://www.floriinro.ro/
Amnesty spune:
"eu cred ca cine s-a descurcat in canada se putea descurca foarte bine si aici in tara"
Nu stiu cum e in cazul tau dar in cazul familiei mele definately not. In Romania nu ne-am fi putut cumpara niciodata o casa decenta cum avem acum si asta in numai 3 ani de zile. Nici in Romania nu pot sa zic ca am dus-o rau. Nu am imigrat pe motive neaparat financiare, ci nedreptatile si coruptia care s-au inradacinat acolo. Parintii mei au luat viata de la capat ca sa-mi dea mie o sansa si pt asta le sunt recunoscatoare pe vecie. Canada nu e potrivita pt toata lumea, inceputul e greu dar cu rabdare poti sa construiesti o viata la care puteai numai visa. Aici am avut in sfarsit sansa sa fac o universitate buna, sa-mi iau o diploma fara sa mituiesc pe cineva, sa iau un job decent. Cat despre intors inapoi, ca sa traiesc in Rom, nici nu ma gandesc. As calca in picioare sacrificiile facute de parintii mei ca sa-mi ofere mie o viata mai buna.
Cine traieste bine in Romania si cine e multumit cat de cat de viata lui acolo, nu are nici un sens sa lase totul in urma si sa o ia de la 0. O sa vina aici, o sa dea cu fundul de greu si precum spuneti voi, o va tuli repejor inapoi in Romania cu coada intre picioare. In general e vorba de persoane cu multe calificari, si care aveau o situatie financiara buna in Romania, iar aici nu se simt comfortabil sa o ia de la munca de jos, si ii inteleg.
Nu consider in nici un caz Canada sa fie El Dorado, banii nu cresc in pomi, dar intr-adevar unele job-uri care in romania sunt platite prost aici sunt platite exceptional de bine.
Cat despre eliminatul vizelor pentru Romani...singura mea problema cu asta este faptul ca se vor deschide portile nu numai pt romanii decenti si muncitori care fac cinste tarii noastre, ci si pt cei care ne-au castigat o reputatie proasta in tot U.E., cei care isi castiga painea furand de prin department stores, si care stau pe welfare (ajutor social) pt ani de zile.
Minds are like parachutes. They only function when they are open.
Ailama spune:
De ce credeti voi ca se vor inghesui romanii acolo? Am un var care nu stie cum sa faca sa se intoarca, a avut aici un job bun si absolut tot ce-si dorea ,acum se chinuie in minunata Canada sa supravietuiasca.Si asta de 8 ani in care a si divortat...Ma apuca si rasul...stiu f.multi romani care o duc f.greu acolo dar le este rusine sa se intoarca.Sa fiti fericiti!
Ktrinel spune:
amalia delacaplacoada, iar dezgropi subiectul asta...pana la urma vad ca e tara de care se scrie si se leaga lumea cel mai mult ...inseamna ca e un lucru cel putin interesant daca nu si atractiv ...dar chiar nu avem nevoie de atata publicitate ...MAI LASATI-NE !!!nu era mai bine sa lasi subiectul unde era...ai calcat vreodata aici?atunci lasa-ne cu varul tau...daca de 8 ani se chinuie sa supravietuiasca, spune totul despre el ...nu stie ce sa faca sa se intoarca?...zi-mi mie ca il duc eu la aeroport...pe bune! ii fac eu serviciul de a-i prezenta aeroportul......"f. multi" inseamna x > 3, 4 ...50 ?..tot nu ar fi relevant, crede-ma, ca lumea care o duce bine nu are timp sa isi faca "reclama"....cine o duce greu nu stie sa se descurce, nu stie limbile si pacat ca a uitat drumul spre aeroport ...multumim de urare ! suntem atat de fericiti!!! nici nu iti dai seama...mai ales ca am scapat de atotstiutori ...yuhuhuhuuuuu
imi vine sa ma apuc sa scriu la vreo 30 de subiecte ca sa va dispara de pe retina acest subiect ...