Canada, noul El Dorado...?
Raspunsuri - Pagina 8
carmen94 spune:
quote:
citat din mesajul lui desprecopii
Conform www.expres.ro/articole/detalii-articol/811471/Canada-elimina-vizele-pentru-romani-E-bine-sau-rau/" target="_blank">ziarelor, Canada va elimina in curand vizele pentru romani. Asta inseamna ca, pe strazile Canadei se va auzi mai des limba romana. Stiu ca diaspora canadiana a facut pana acum cinste Romaniei: au ajuns acolo oameni cu studii care s-au integrat perfect societatii canadiene. Din pacate au plecat oameni de mare calitate din Romania spre Canada.
Ce se va intampla insa dupa ce vizele vor fi desfiintate?
Cum vad romanii si cum vad romanii-canadieni acest lucru?
Desprecopii.com - Asa se naste o mare iubire.
iubesc:www.supereva.ro Blog: http://mirelablog.supereva.ro/dblog/
cum vad eu? in primul rand ma bucur daca ar fi adevarat ptr.ca am o sora in tara care nu vrea nici in ruptul capului sa se milogeasca pe la usile ambasadei(cunoastem cred cu totii tonul si aroganta celor de acolo).
eu am plecat din tara in 2006 si de atunci nu am mai fost si nici nu stiu daca am sa ajung in curand.am un bebe de 15 luni,in plus am un job de sf. de saptamana,iar daca plec imi trebuie inlocuitor etc.etc...si sincer vorbind prefer sa-mi petrec un concediu linistit si fara stresuri in alte parti .Romania am colindat-o si am vazut-o destul.mai vreau sa vad si alte frumuseti.
acum ce sa spun despre cum va fi cand romanii vor avea liber spre Canada?!?! sper sa nu patim cum au patit si cehii acum 10 ani de a fost Canada nevoita sa reintroduca vizele.
eu sunt mai mult curioasa cum ar trece ,,ai nostri,, de iernile de aici
laurajr spune:
Parerea mea e ca El Dorado a fost in Europa pana acum 5-6 ani, si aici ma refer la Italia, Spania, Anglia, Irlanda, si nu in America.
Preturile in Romania la terenuri si case, apartamente erau inca rezonabile, cu 10-20 mii de euro se puteau cumpara apartamente si date spre inchiriere; acum in 2008, la 40-50 mii de euro cat costa unul de 2 camere, cred ca se munceste ff mult doar pt un apartament…plus daca vrei sa-l amenajezi, asta inseamna inca 10mii in plus .
In 97-98 dispareau muncitorii din fabrica in care lucram ca inginera, pe rand, pe tacute, se chemau unii pe altii in strainatate . Se trecea dificil spre Italia, conditiile erau grele, dar daca munceau cinstit, la 1000 de euro pe luna, le ramaneau 5-600 sute si in 1 an luau un apartament sau teren bun. Zic in cunostinta de cauza, in ‘99 am dat pe apartament 5000 de dolari…Pe urma, dupa cativa ani in care aveau cartea verde si se intoarceau acasa in concediu, imi povesteau mandri cate apartamente aveau si ma intrebau daca tot cu mama stau in casa .
Cei care munceau in Italia, Spania, pana in 2002-2003 au facut bani buni si au investit ff mult in imobiliare, stiu familii stabilite in Anglia care au cate 10 apartamente in Bacau, deci parerea mea e ca El Dorado a fost in Europa. Paradoxal, dupa 2007 cand s-au deschis granitele, venind atata forta de munca, au scazut si salariile si nu se mai castiga asa bine .
Cine a avut curaj sa plece si sa munceasca la negru, a castigat bani buni. Ca sa mai luam in considerare faptul ca din Europa sa vii in Ro platesti 2-300 euro, pe cand un billet pt America sau Canada e 8-900 de euro…normal ca stranierii vin macar o data pe an acasa in concediu.
Cat despre Canada, aici stau, deci aici imi dau cu parerea, daca se vor ridica vizele, mie mi-e teama ca vor veni buluc hotii de buzunare, cersetorii si spargatorii de case, masini si bancomate. Cine e naiv sa-si inchipuie ca astia nu vor avea bani sa-si plateasca biletul de avion, e naiv total, tocmai astia au bani.
Si daca ar sti infractorii ce piata de fraieri e-n Canada, unde lumea umbla cu poseta cu fermoarul deschis ( multe modele de genti nici n-au fermoar, doar o capsa pe mijloc) caele si masinile descuiate peste noapte, lucruri lasate afara in curte ori pe peluza din fata casei, ar face coada deun kilometru la granitza.
Mie de asta mi-e frica de invazia celor certati cu legea, in rest, ce sa zic, familia mea si a sotului au venit aici de 2 ori fiecare, fara probleme cu viza, nu asta e problema ci scarab si delasarea cu care sunt tratati parintii nostr la ambasada cand mai cer o viza sa vina la copii.
Insa cine vrea sa vina si sa munceasca cinstit, ii va place in Canada, sa scape de stressul zilnic, sa-si gaseasca linistea si sa redescopere natura ii va place .
Cineva se plangea ca oamenii nu sunt asa prietenosi, eu zic ca nu e rau ca sunt asa, ce folos ca vecinii soacrei mele sunt f prietenosi, asa de tare ca sambata de sambata dau chefuri monstruoase in bloc, cu boxe la maxim, sa auda toata lumea ???
Vecina mea e mexicanca si mai mereu bate la usa dupa ketchup sau paine, fetitele ei sunt la mine la joaca ori fata mea la ei, vecinul din fata casei toata iarna a dat cu lama de dezapezit si pe driveway-ul nostru, fara macar sa stiu cum il cheama.
Aici lumea din cand in cand te saluta pe strada, se opreste sa zica ce copiii frumosi ai si nu ca esti iresponsabila ca-I scoti la 25 de grade fara caciula si bluzita cu maneca lunga.
Banca dupa 1 an de Canada si eu in conc de mat ne-a dat imprumut pt casa, pe cand in Ro, cu salariul sotului ff mare la vremea acceea dar eu in maternity, ne-a cerut 3 giranti cu salarii f mari si care sa nu faca imprumut la banci timp de 10 ani…pai cum sa indeplinesti astfel de conditii ?
Una peste alta, aici te simti bine pt ca toti sunt emigranti la a nu stiu cata spitza, daca stii meserie poti accede spre domeniul tau. Mie mi-a luat 2 ani sa lucrez iar pe meseria din Ro , ca doar nimeni sa nu creada ca se ajunge la pozitie din primul job.
Nu as vrea subiectul asta sa ajunga o rafuiala intre fetele din America de N si cele ramase acasa in Ro, e loc pt toata lumea sub soare, atata vreme cat ne vedem de treaba .
dana d spune:
quote:
citat din mesajul lui carmen77
[
Ce poti deveni?
Alina
[/quote]
Cred ca poti deveni ceea ce-ti doresti sub toate aspectele daca iti doresti cu adevarat, vrei sa fii un muncitor, inginer, profesor, doctor de valoare nu-ti ramane decat sa dovedesti cata ambitie posezi, the sky is the limit. Bineinteles ca nimic nu e usor pe lumea asta si trebuie sa faci anumite sacrificii uneori materiale alteori personale, perfect de acord, insa nimic nu se realizeaza usor in lumea asta. M-a amuzat un comentariu de mai sus, cel cu masina, apartamentul, serviciul bun samd...paradoxal unii dintre noi am avut asta in RO si tot am emigrat...asa ca nu mai conectati emigratia intotdeauna cu situatia materiala. Comparatia Spania-Canada, iar nu-si are rostul, se stie foarte bine ca multi romani pleaca in Spania pt. munca fizica (deloc rusinoasa dupa parerea mea) si platita bine spre deosebire de Canada unde concurenta pe posturi bune este cu nativii si in acelasi timp cu salariile/beneficiile lor. sint de acord cu realizarea aproape oriunde in lume, cu exceptia locurilor unde coruptia predomina si te impiedica sa realizezi asta. Vis-a-vis de Eldorado, mi se pare cam mult spus avand in vedere situatia economica globala nu prea pe roze.
Cristina
Daca as putea sa renunt la tot si sa o iau de la zero acolo... "ieri" as pleca. Partea materiala nu are nici o valoare in fatza sentimentului ca esti cu adevarat OM.
Fetele mele
Iremediabil indragostita de CANADA
[/quote]
Bun, si ce sau cine te opreste? Canada are cam cel mai scazut barem la emigrare, comparativ sa zicem cu Australia sau NZ, se emigreaza f usor, plus ca o mai ai si pe sora ta aici, deci puncte pretioase. In concluzie, tu ai perceput Canada in vacanta, ca si turist, cand totul se percepe frumos. Din experienta proprie, eu nu m-am simtit mai OM aici decat in Romania, ci la fel, m-am lovit si de persoane inguste la minte, dar am intalnit si oameni f deschisi si placuti. Concluzia ..ti-e bine acolo unde te simti tu bine. Eu m-am simtit bine si in Romania, si aici ... daca tu nu te simti OM in Romania, nu ai ce cauta acolo.
POZE NOI
Carmen si Matei Gabriel + Marc David
[/quote]
Carmen din pacate am obligatii, am parinti care numai pe mine ma mai au alaturi, am un sot care nu vrea/poate/indrazneste sa plece si pentru ca am si doi copii de care nu m-as desparti dar nici nu i-as putea intretine singura. dar traiesc cu sparanta ca poate candva se vor mai gasi solutii pentru piedicile pe care le am acum si pana atunci am sa merg in vizita cat pot de mult, am sa merg sa fac cate o baie de demnitate, civilizatie si toleranta. Am sa ma duc sa-mi reinnoesc respectul de sine de cate ori o sa pot.
Si sa stii ca pana am fost acolo ma simteam bine aici in prostia mea, credeam ca asa e normal sa fie, umilinta, coruptie, mizerie si la propriu si la figurat, unii merg la studii la Sorbona, altii n-au nici scoala in sat, unii fac vacante platite de contribuabili in insulele X, altii se duc in concediu la tzara la parinti sa dea cu sapa sau la mare sa indure alte umilinte... sa mai continui?
Da, stiu ca noi avem concedii mai mari, stiu ca avem asistenta medicala chipurile gratuita, stiu ca avem gradinite de stat pe care si le poate permite oricine si invatamant gratuit, dar de ce calitate, si in ce conditii...
Fetele mele
Iremediabil indragostita de CANADA
kariguld spune:
quote:
citat din mesajul lui ari
Kariguld, tu esti sigura ca prietena ta din Kenya este fericita? Sau poate sufera si ea dar nu recunoaste, ca noi, astia de prin Canada?...
valentinag spune:
N-o sa fie nici o coada la intrare in Canada!Asa se specula si cand am intrat in UE si s-au ridicat vizele de Anglia pentru romani,credeau c-o sa lesinam toti la vama sa ne ducem la ei!S-au inselat!
"La vita e bella"
De mancare
Din gradina mea
columbiana spune:
quote:
citat din mesajul lui valentinag
N-o sa fie nici o coada la intrare in Canada!Asa se specula si cand am intrat in UE si s-au ridicat vizele de Anglia pentru romani,credeau c-o sa lesinam toti la vama sa ne ducem la ei!S-au inselat!
"La vita e bella"
De mancare
Din gradina mea
pai e de bine sa nu lesini, pentru a emigra in Canada sunt examene medicale serioase de trecut.
http://www.floriinro.ro/
Happy_in_TO spune:
Sicer, nu prea cred ca o sa fie coada la intrarea in Canada...
In primul rind este departe si biletul de avion este scump.
Munca la negru nu prea se gaseste pentru ca o companie sau o persoana fizica (in cazul in care angajeaza ca bona) plateste cu cec, adica la vedere, ca sa aiba de unde se scadea la taxe.
Hotii chiar nu prea au ce fura de aici iar smecheriile de cartier nu prea se potrivesc pe aici.
Ar fi bine pentru cei care nu au neamuri aici si vor sa vina in vizita in Canada. Si aici cred ca ar fi putina lume din cauza pretului biletelor.
Stilul de viata Canadian nu este pentru oricine. Este extraordinar de bine pentru cei care se integreaza in viata de aici asta insemnind o munca buna, limba cunoscuta bine si toleranta pentru alte nationalitati... Civilizatia chiar nu este pentru oricine!
Nu m-ar deranja daca as auzi vorbindu-se romaneste pe strada mai mult! In fiecare zi aud zeci de limbi vorbindu-se linga mine... De ce m-ar deranja tocmai romana??
Recent, am avut o experienta neplacuta cu o familie pe care am ajutat-o sa se stabileasca aici... Le-am inchiriat apartament la DVP cu York Mills, consider ca o zona bunicica. Chiria a fost super, i-am asteptat cu apartamentul gata mobilat... in fine... dupa ce au luat legatura cu alti romani pe care ii cunostea dinainte (de ce nu o fi apelat la ei?) mi-au spus ca zona High Park era mai buna pentru ca acolo sint mai multi albi si nu asa de multi emigranti... Ce sa spun!! Ei bine, atitudini din astea ma enerveaza la culme!!!
Canada are un sistem social ca o forta centrifuga... Separa intr-un mod natural si fara forta... Stau si se integreaza cei care vor intr-adevar.
valentinag spune:
quote:
citat din mesajul lui Ana Stroequote:
"La vita e bella"
De mancare
Din gradina mea
pai e de bine sa nu lesini, pentru a emigra in Canada sunt examene medicale serioase de trecut.
Ce bine,stearpa cum sunt,nici nu ma primeati,mai bine ca n-am incercat...
"La vita e bella"
De mancare
Din gradina mea
columbiana spune:
quote:
citat din mesajul lui valentinagquote:
citat din mesajul lui Ana Stroequote:
"La vita e bella"
De mancare
Din gradina mea
Ce bine,stearpa cum sunt,nici nu ma primeati,mai bine ca n-am incercat...
"La vita e bella"
De mancare
Din gradina mea
offtopic,
Valentina, replica mea s-a vrut un raspuns la ironia ta cu romani lesinati pe la ambasadele Europei pentru viza-in general- absolut nici o referire la starea de sanatate a ta sau a altcuiva (despre care oricum habar n-aveam); uite , din partea mea e loc in Canada sau oriunde pe pamintul asta pentru oricine.
Amethyst spune:
Nu inteleg de ce se cearta lumea, Romania versus tara x. Celor carora nu le e bine aici, sa emigreze, cei care se simt bine aici, raman. De ce sa facem noi judecati ca aia care au plecat sunt frustrati, ca aia care raman is fraieri si asa mai departe.
Eu as fi vrut sa emigrez dar din anumite motive am ales sa raman. Probabil ca voi avea un gust ama in viitor, desi aici nu-mi lipseste nimic, dar deocamdata nu pot face aceasta schimbare iar mai tarziu nu ar mai avea rost. Asta nu ma face insa sa-i invidiez pe cei care au plecat sau care vor pleca si nici sa scot in evidenta minunatia Romaniei care are destule bube-n cap.
Mommy to www.tickercentral.com/view/8i03/4.png" target="_blank">Jasmine
“A baby will make love stronger, days shorter, nights longer, bankroll smaller, home happier, clothes shabbier, the past forgotten, and the future worth living for”