Canada, noul El Dorado...?

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ktrinel spune:

apropo, parca s-au scos vizele si pt Australia/Nz...de ce nu un topic si pe tema asta ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen77 spune:

quote:
citat din mesajul lui dana d

quote:
citat din mesajul lui khristin

quote:
citat din mesajul lui DidiAlex

quote:
citat din mesajul lui Ana Stroe
si ce poti deveni aici

Ce poti deveni?

Alina

Cred ca poti deveni ceea ce-ti doresti sub toate aspectele daca iti doresti cu adevarat, vrei sa fii un muncitor, inginer, profesor, doctor de valoare nu-ti ramane decat sa dovedesti cata ambitie posezi, the sky is the limit. Bineinteles ca nimic nu e usor pe lumea asta si trebuie sa faci anumite sacrificii uneori materiale alteori personale, perfect de acord, insa nimic nu se realizeaza usor in lumea asta. M-a amuzat un comentariu de mai sus, cel cu masina, apartamentul, serviciul bun samd...paradoxal unii dintre noi am avut asta in RO si tot am emigrat...asa ca nu mai conectati emigratia intotdeauna cu situatia materiala. Comparatia Spania-Canada, iar nu-si are rostul, se stie foarte bine ca multi romani pleaca in Spania pt. munca fizica (deloc rusinoasa dupa parerea mea) si platita bine spre deosebire de Canada unde concurenta pe posturi bune este cu nativii si in acelasi timp cu salariile/beneficiile lor. sint de acord cu realizarea aproape oriunde in lume, cu exceptia locurilor unde coruptia predomina si te impiedica sa realizezi asta. Vis-a-vis de Eldorado, mi se pare cam mult spus avand in vedere situatia economica globala nu prea pe roze.

Cristina

le bébé 27w +

noi, www.flickr.com/photos/khristin107/sets/" target="_blank">poze mai noi si AOB

“Arguing with a student is like mud wrestling with a pig – you both get dirty and the pig likes it".

Eu am un apartament intr-un ansamblu rezidential si o masina buna, un serviciu comod unde stau pe dc cat vreau si as renunta bucuroasa la toate astea pt Canada. Daca as putea sa renunt la tot si sa o iau de la zero acolo... "ieri" as pleca. Partea materiala nu are nici o valoare in fatza sentimentului ca esti cu adevarat OM.

Fetele mele

Iremediabil indragostita de CANADA

Bun, si ce sau cine te opreste? Canada are cam cel mai scazut barem la emigrare, comparativ sa zicem cu Australia sau NZ, se emigreaza f usor, plus ca o mai ai si pe sora ta aici, deci puncte pretioase. In concluzie, tu ai perceput Canada in vacanta, ca si turist, cand totul se percepe frumos. Din experienta proprie, eu nu m-am simtit mai OM aici decat in Romania, ci la fel, m-am lovit si de persoane inguste la minte, dar am intalnit si oameni f deschisi si placuti. Concluzia ..ti-e bine acolo unde te simti tu bine. Eu m-am simtit bine si in Romania, si aici ... daca tu nu te simti OM in Romania, nu ai ce cauta acolo.

POZE NOI

Carmen si Matei Gabriel + Marc David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

Llaura si maru, bunicul a murit acum 7 ani, iar bunica acum doi ani, erau foarte batrani amndoi...deci... sunt la ceruri acuma (sper!)
au emigrat acolo cu acte in regula! amanuntele chiar nu sunt importante...!
am si eu doi veri in State, care au trecut Dunarea inot, prin 86 parca...au mers in Austria, apoi de acolo, in cateva luni in State.

El-Dorado, e acolo unde fiecare se simte acasa, unde are familie, copii, prieteni, calitatea de om nu ti le dau pamantul pe care calci, ci omul sfinteste locul, oriunde ar fi...

am o prietena care traieste in Kenya, s-a casatorit acolo... si e foarte fericita, se simte implinita...

Kari

Mergi la inceput

kariguld, ala e El-Dorado pt tine ?!...cred ca vorbim de lucuri diferite aici...pt ca nu se regaseste in sensul in care s-a nascut aceasta expresie ...regele care s-a imbracat in aur, etc...sa nu confundam, cred ca autorul topicului se referea la asta, la ideea de bogatie/imbogatire care nu are nimic de a face cu «acasa»..pot sa ma imbogatesc in ElDorado si sa ma intorc acasa....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dodo spune:

quote:
citat din mesajul lui Ktrinel

apropo, parca s-au scos vizele si pt Australia/Nz...de ce nu un topic si pe tema asta ?

Ktrinel si Ana Julia (24.11.2006)

Viza este obligatorie, cred ca te referi la modul de aplicare, care este simplificat, astfel incit pt. Australia, cetatenii romani pot aplica on-line, conditiile ce trebuiesc indeplinite fiind neschimbate. Pt. NZ nu stiu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

quote:

kariguld, ala e El-Dorado pt tine ?!...cred ca vorbim de lucuri diferite aici...pt ca nu se regaseste in sensul in care s-a nascut aceasta expresie ...regele care s-a imbracat in aur, etc...sa nu confundam, cred ca autorul topicului se referea la asta, la ideea de bogatie/imbogatire care nu are nimic de a face cu «acasa»..pot sa ma imbogatesc in ElDorado si sa ma intorc acasa....

eu chiar ca nu inteleg ce vrei sa spui????
mie mi-a ajuns cat am spus la acest subiect!!!!
ca suntem off topic de mult

Kari

Mergi la inceput

pai e clar ca nu intelegi, du-te la dictionar si vezi ce inseamna ElDorado!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Eu nu vreau sa plec dintara , cred ca cel mai mult m-ar satisface sa lucrez jumate de an aici si jumate de an sau 3 luni in alta tara, se mai practica in spitale chestiile astea.

Cred ca traiul dincolo ti-l faci tu comparativ cu traiul de acasa.
tatalui meu nu-i place in Canada , dar dpdv a banilor e muuuuuuuuuuuult mai bine acolo.
Daca pui in balanta stanga si dreapta , poate sa-ti placa si in Tanzania, conteaza doar plusurile la un moment dat.

Iar cu vizele......cred ca ar fi o mica avalansa la inceput, dar ar reveni la normal totul.

"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "

http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100

http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

quote:

S-a simplificat modalitatea de a accede la viza de turist. Este o diferenta extrem de mare in a aplica pt viza de turist sau a aplica pt rezidenta - ce-a de-a doua este destul de exclusivista sau cu alte cuvinte chiar trebuie sa ai anumite conditii indeplinite pt a accesa o astfel de viza. Deja personal m-am ciocnit de partea asta intr-o masura . Nu este usor.

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro / Mai multe...
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

quote:
citat din mesajul lui kariguld

Llaura si maru, bunicul a murit acum 7 ani, iar bunica acum doi ani, erau foarte batrani amndoi...deci... sunt la ceruri acuma (sper!)
au emigrat acolo cu acte in regula! amanuntele chiar nu sunt importante...!
am si eu doi veri in State, care au trecut Dunarea inot, prin 86 parca...au mers in Austria, apoi de acolo, in cateva luni in State.

El-Dorado, e acolo unde fiecare se simte acasa, unde are familie, copii, prieteni, calitatea de om nu ti le dau pamantul pe care calci, ci omul sfinteste locul, oriunde ar fi...

am o prietena care traieste in Kenya, s-a casatorit acolo... si e foarte fericita, se simte implinita...

Kari

Kari, tocmai mi-ai confirmat banuielile!
e usor sa emigrezi cand totul iti e asigurat dinainte, cand nu pierzi casa din Romania, serviciul din Romania, ca de, esti in misiune!

Canada nu e El-Dorado! nU te imbogatesti peste noapte, nici o sansa de asa ceva. Traiesti decent, asta e tot!

Doamne'ajuta!

POZE
http://maru-incotro.blogspot.com/

Mergi la inceput