Canada, noul El Dorado...?

Raspunsuri - Pagina 35

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ktrinel spune:

si eu .cross my heart !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelaim spune:

Uite Canada nu asteapta doar skilled-workers (care emigreaza din alte tzari) ci gaseste solutzii sa-i importe si sa scoleasca tinere resurse:
http://www.theglobeandmail.com/servlet/story/RTGAM.20080908.wlokanagan08/BNStory/lifeWork/home

Lorelai

May 3, May 2, May 1
"Daca dragoste nu e... nimic nu e..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

hai, mai, respirati adanc si amintiti-va titlul subiectului:
Canada nu e El Dorado, nici pentru cei multumiti de viata de aici, nici pentru cei ce s-au intors, din varii motive!
nu am auzit de nimeni care s-a imbogatit peste noapte

Doamne'ajuta!

POZE
POZE2

http://maru-incotro.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ktrinel

valentinag [/b...scuza-ma, dar esti exemplul tipic de roman fudul, care se crede buricul pamantului...iar vorbesti de la radio-santz....romanii nu aveau «poale de bani» pana acum 2-3 ani ...toti am venit cu cateva sute sau mii in buzunar...si majoritatea fac scoala, platita de ei sau de cu subventii...tu crezi ca numai in ro se munceste, se fac «oameni» ? nici nu e de mirare ca se ajunge la astfel de discutii...

Ktrinel si Ana Julia (24.11.2006)

iti multumesc pentru aprecierile facute la adresa mea! Radio santz nu-i stiu frecventa,poate mi-o dai tu,constat ca ti-e familiar!
Tu-mi spui mie ca atunci cand emigrezi in Canada nu-ti este ceruta o suma de bani,destul de marisoara,ca sa te poti intretine cat iti cauti job?Si una este sa ti se platesca scoala un an,2,3 si alta 15 ani!
Canada este o tara de emigranti,care doreste emigranti care stiu sa faca ceva,oameni cu studii sau cu meserie buna,in care nu trebuie sa mai investeasca prea mult!Asta vor toate tarile care pun accentul pe imigratie!Sau nici asta nu-i adevarat,vorbesc ca sa ma aflu'n treaba nu?
Si cand am mai vorbit fara rost,ca nu inteleg?

[b]Ana,ma repet,imi cer scuze,trebuie sa ma inscriu undeva ca sa-mi dau cu parerea?
Putem sa ne dam cu parerea despre doctori,politisti,judecatori,etc dar nu putem despre altceva,in speta Canada!Nu pot sa cred cat de inversunate puteti fi.Voi puteti sa va plangeti,sa expuneti situatii care nu va convin,sa prezentati si neajunsurile,insa daca indraznim noi sa le scriem,luati foc!
Unde se afla pe scara voastra de valori de ex,un roman care a trait 6 ani in Canada,avea job foarte bun,casa si totusi a decis sa se intoarca in Romania,pentru ca aici se simte mai bine si un medic,care sta de 3 ani in Canada si este administrator de bloc?CAre este loserul aici?

"La vita e bella"
De mancare
Din gradina mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

A si nu va mai obositi sa ma jigniti,consumati cerneala virtuala de pomana!

"La vita e bella"
De mancare
Din gradina mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

Citat:
citat din mesajul lui maru

hai, mai, respirati adanc si amintiti-va titlul subiectului:
Canada nu e El Dorado, nici pentru cei multumiti de viata de aici, nici pentru cei ce s-au intors, din varii motive!
nu am auzit de nimeni care s-a imbogatit peste noapte

Doamne'ajuta!

POZE
POZE2

Doamne'ajuta!

POZE
POZE2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ari spune:

Sii care e diferenta mare intre noi, cele din Canada si voi, Valentina? Cand vorbim despre Romania, noi vorbim despre noi, despre ce-am vazut si trait noi acolo. Cand vorbim de Canada, vorbim tot despre noi, despre ce traim si vedem aici. Voi, cand vorbiti de Canada, nu vorbiti despre lucruri traite de voi, ci debitati urechisme. Intelegi diferenta?

Nu pricep nici sa ma pici cu ceara, de ce va bate grija pe voi despre cat de bine sau de rau o ducem noi, aici. Pana colo mergeti cu...grija incat incercati sa ne convingeti ca la urma urmei nu ne e chiar asa de bine. De ce??? Cu ce va atinge pe voi bunastarea sau nerealizarea noastra?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CriPOD spune:

Io de fapt intrai ieri sa dau sfoara ca am de renovat 4 bai si caut mesteri buni. Ca zicea cineva mai la inceput ca are o ruda care asta facea pe-aici si avea nevoie disperata de bani...

Stiu ca postarea mea e undeva borderline intr mica publicitate si umanitare, dar nu mai stiu cine era userul sa trimit PM si n-am timp sa citesc atatea pagini.

Grupul anti-Canada, poate daca v-ati expune punctul de vedere mai clar si obiectiv ar fi mai usor sa va lamureasca lumea la fel de obiectiv. Mie, de ex, nu mi-e clar ce sustineti voi, dar deloc...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns korina spune:

ari-Wooow...La ce-am ajuns...*..indieni, negri...* Ce s-ar putea comenta aici??? Ca rasistii n-ar trebui sa fie acceptati in tari civilizate. si cum, ma rog, sa se integreze un rasist, oriunde-ar merge???

Cred ca asa n-ar fii nici unul dintre noi acceptat aici in Canada,nici macar localnicii,in fiecare dintre zace un mic rasist chiar daca nu recunoasteti.Depinde cum vezi lucrurile,dar daca respecta lege,oamenii si isi vede de treaba lui,jos palaria.....exista si exceptii.Si despre ce tari civilizate vorbeai?poate faci o confuzie,daca spui de Canada,nici noi nu venim din Congo,chiar daca localnicii te fac sa crezi asta.Cu parere de rau ,nu cred suntem mai prejos in materie de civilizatie.Depre asta incerc in zadar sa-ti explicde ce sunt 2 categorii de romani,unii care isi ponegresc radacinile si altii care-i pupa undeva pe localnici ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns korina spune:

Valentinag-BRAVO !!! sunt intru-tot de acord cu tine,chiar daca traiesti in Romania,cunosti situatia din Canada poate mai bine decat cei care spun ca traiesc aici, si degeaba .Poate ca cei care spun contrarul nu palpeaza reala situatie. Aici vin numai cei cu studii,dar degeaba, comunitatea romana de aici este cea mai dezbinata,si nu este greu sa ghicesti de ce...

Mergi la inceput