Canada, noul El Dorado...?

Raspunsuri - Pagina 32

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Edip spune:

Citat:
citat din mesajul lui valentinag

Citat:

da'tu valentina cu ce interes pe topic,intreb din curiozitate? tot vecinu'fratele/bunicu' venit la colaci in coada, ca doar vine telectualu' fost CEO de multinationala din Romania, vazut, intors si dat cu critica?

http://www.floriinro.ro/

De ce,daca nu am pe nimeni care sa se fi intors din Canada,trebuie sa cer voie cuiva ca sa pot citi subiectul asta si eventual sa-mi dau cu parerea?

Edip,cu siguranta Canada nu-i buricul pamantului,perfecta nici pe departe!Eu n-as emigra in Canada,dar de ex as face-o in Australia daca mi s-ar pune pata!

"La vita e bella"
De mancare
Din gradina mea

probabil ca ai amigra in Australia din cauza climei, oceanului etc... astea sunt motive mult mai obiective decat faptul ca ne-am nascut genii si nu ne recunoaste Canada valoarea. Orice tara facuta de emigranti iti ofera multe sanse si nu se uita nimeni la tine ca nu esti nascut acolo, sau ai nu stiu ce accent. Si Australia face parte din ele asa ca... buna alegere zic eu, daca ti se pune pata:)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Citat:
citat din mesajul lui valentinag

Citat:

da'tu valentina cu ce interes pe topic,intreb din curiozitate? tot vecinu'fratele/bunicu' venit la colaci in coada, ca doar vine telectualu' fost CEO de multinationala din Romania, vazut, intors si dat cu critica?

De ce,daca nu am pe nimeni care sa se fi intors din Canada,trebuie sa cer voie cuiva ca sa pot citi subiectul asta si eventual sa-mi dau cu parerea?

Edip,cu siguranta Canada nu-i buricul pamantului,perfecta nici pe departe!Eu n-as emigra in Canada,dar de ex as face-o in Australia daca mi s-ar pune pata!

"La vita e bella"
De mancare
Din gradina mea

binenteles ca poti sa-ti dai cu parerea despre orice, onest este insa s-o faci in cunostinta de cauza si nu de dragul parerismului;

expresia asta: eu n-as emigra in Canada, eu n-o pricep: e cumva o campanie nationala care va obliga se emigrati in Canada, va obliga cineva sa trimiteti dosarul de emigrare, ca io nu pricep de ce atitea motive si comparatii; lumea e larga si lunga- oricine poate pleca oriunde vrea si i se potriveste, iar de spus ca tara asta reprezinta perfectiunea, n-a spus-o nimeni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hilde spune:

Citat:
citat din mesajul lui avmaria

Si acolo o sa discutam cat vrei ideea "In general merita sa mergi la scoala in Ca daca ai timp si chef." versus "Sa zicem ca ai timp si chef da nu te tine buzunaru'..." si orice alteceva doresti.

Iubita,

N-am timp prea mult de stat pe internet.
Dupa ce termini scoala, platesti ~100$/luna rata. De obicei asta este 3% din salariul unui incepator. Parerea mea este ca merita investitia. Rata de return este de 97%. :)
Nu stiu ce problema ai avut tu cu Canada dar din punctul meu de vedere este un loc bun pentru orice emigrant care a emigrant cu dorinta sa faca ceva pentru viata lui si determinat sa lupte pentru asta.

Daca pleci cu gandul de a incerca marea cu degetul, e posibil sa ti se para apa destul de rece si sa-ti pierzi curajul.

Emigrarea nu e pentru toata lumea si gata. Si nu e nimic rau sa nu poti sa te adaptezi unei lumi noi. Stiu si eu oameni care au plecat inapoi in Romania. N-au putut sa-si gaseasca locul in Canada si au fost foarte frustrati si au plecat. Ma bucur ca si-au gasit loc in Romania. Fiecare om are locul lui in lumea asta.

Dar este foarte placut sa stii ca poti sa traiesti oriunde in lumea asta, ca poti sa-ti gasesti maine un job in Nord America sau in Europa si ca te simti in elementul tau oriunde.

Si permiteti-mi sa-i admir pe acesti oameni si sa nu-i admir pe plangaciosi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns korina spune:

Hi.....Canada,EL DORADO???
De unde ati scos-o si pe asta?
Este adevarat,aici in tara de vis sunt doua tipuri de romani,unora carora le place sa-si improaste propria tara cu noroi,ca de ei au fost intelectuali in tara lor,si iti este efectiv rusine cand ii auzi cum vorbesc de propria tara,RUSINE lor.Asemenea oameni sunt fara personalitate.
Iar ce-a dea doua,printre care ma numar si eu bineinteles,ma mandresc ca sunt roman,si am primit o educatie pe care aici RAR o vezi.Ce bine ar fi sa se elimine vizele si sa plece toti neghiobii si tiganii din tara noastra,poate asa om putea sa revenim si noi in tara ,la obiceiurile,familiile noastre,prietenii adevarati care ne asteapta,la casele pe care le-am lasat .Eu ma numar printre cei care vor sa se intoarca acasa,acum locuiesc in orasul metropolitan Montreal.......extraordinar.Dar ,in capul tuturor romanilor este ca ar fii mai bine in Romania,dar nu au taria si curajul sa recunoasca.Nu inseamna ca suntem ratati daca vrei ACASA !!! esti ratat daca vrei sa fii alaturi de ai tai??sa mananci o mancare sanatoasa si nu artificiala ca aici?La ce bun daca am o casa,3 masini,servicii,salariu cat sa plec in Cuba.....si in vizita in Romania?cand sufletul fuge mereu dupa radacina?Cred ca ratat esti cand o sa ajungi la o varsta inaintata si te-ai mintit pe tine si pe altii cat de bine este in Canada,si n-ai avut curajul sa te intorci de unde ai plecat,si sa ramai stingher prin azilele de batrani din Canada.Este trist sa ai asa ceva la batranete.Ce se spune p-aici ?......ca romanii sunt ca ...canibalii.
Apropo de ce toti parintii nostrii cand vin aici abia asteapta sa se intoarca acasa??? intrebati-i voi clar si sincer si o sa vedeti ce vor spune.Asta este parerea mea si a sotului meu,iar prin asta am descoperit lasi sunt romanasii nostrii.Si un ultim exemplu ..Lucian Bute cu care suntem amici,gandeste ca si noi.Oare trebuie sa ai caracterul mai puternic ca al celorlalti?Si el vrea sa revina acasa?este tot un ratat ?Nu cred ,asa este romanul pune o stampila pt toata lumea la fel.Au revoir,dar parca tot in romana suna mai bine,la revedere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dodo spune:

Citat:
citat din mesajul lui korina

Hi.....Canada,EL DORADO???
De unde ati scos-o si pe asta?
Este adevarat,aici in tara de vis sunt doua tipuri de romani,unora carora le place sa-si improaste propria tara cu noroi,ca de ei au fost intelectuali in tara lor,si iti este efectiv rusine cand ii auzi cum vorbesc de propria tara,RUSINE lor.Asemenea oameni sunt fara personalitate.
Iar ce-a dea doua,printre care ma numar si eu bineinteles,ma mandresc ca sunt roman,si am primit o educatie pe care aici RAR o vezi.Ce bine ar fi sa se elimine vizele si sa plece toti neghiobii si tiganii din tara noastra,poate asa om putea sa revenim si noi in tara ,la obiceiurile,familiile noastre,prietenii adevarati care ne asteapta,la casele pe care le-am lasat .Eu ma numar printre cei care vor sa se intoarca acasa,acum locuiesc in orasul metropolitan Montreal.......extraordinar.Dar ,in capul tuturor romanilor este ca ar fii mai bine in Romania,dar nu au taria si curajul sa recunoasca.Nu inseamna ca suntem ratati daca vrei ACASA !!! esti ratat daca vrei sa fii alaturi de ai tai??sa mananci o mancare sanatoasa si nu artificiala ca aici?La ce bun daca am o casa,3 masini,servicii,salariu cat sa plec in Cuba.....si in vizita in Romania?cand sufletul fuge mereu dupa radacina?Cred ca ratat esti cand o sa ajungi la o varsta inaintata si te-ai mintit pe tine si pe altii cat de bine este in Canada,si n-ai avut curajul sa te intorci de unde ai plecat,si sa ramai stingher prin azilele de batrani din Canada.Este trist sa ai asa ceva la batranete.Ce se spune p-aici ?......ca romanii sunt ca ...canibalii.
Apropo de ce toti parintii nostrii cand vin aici abia asteapta sa se intoarca acasa??? intrebati-i voi clar si sincer si o sa vedeti ce vor spune.Asta este parerea mea si a sotului meu,iar prin asta am descoperit lasi sunt romanasii nostrii.Si un ultim exemplu ..Lucian Bute cu care suntem amici,gandeste ca si noi.Oare trebuie sa ai caracterul mai puternic ca al celorlalti?Si el vrea sa revina acasa?este tot un ratat ?Nu cred ,asa este romanul pune o stampila pt toata lumea la fel.Au revoir,dar parca tot in romana suna mai bine,la revedere.

Korina, tu ai citit una si inteles alta, sau ai citit pe sarite...Nu te supara! Canadezele chiar asta au spus, ca se exclud din discutie pers. care, dupa o experienta canadiana, se intorc in RO ca acolo le e mai bine. Ele sint suparate pe aceia care se intorc in RO si arunca esecul experientei pe seama sistemului social de acolo si pe cei care sint in Canada si se multumesc sa lucreze pe peanuts sau sa stea pe ajutor social si deasemenea, arunca frustrarile situatiei lor pe seama sistemului si nu-si recunosc greselile de adaptare/integrare, care le apartin in totalitate..Acum ai inteles pozitia celor di Ca? Sotul meu are o vorba:daca nu-ti place aici, poti pleca linistit unde vrei, la urma-urmei nu Australia(in cazul de fata Canada) te-a cerut, tu ai vrut-o pe ea! Din fericire, sint putini aceia ce-si arunca esecul pe seama sistemului, marea majoritate a romanilor de aici sint multumiti si nici c-ar vrea sa fie altfel!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Ana,eu nu inteleg campania asta a ta,impotriva mea!Ai inceput cu tema medicala,acum ma tragi de ureche,ca vezi domne nu vorbesc in cunostinta de cauza,o sa ma fac parerista de cariera!Asa cum voi va dati cu presupusul de situatia actuala a Romaniei si a noastra,a romanilor de acasa,parere formata,nu-i asa din auzite,de la rude si prieteni,noi nu putem avea pareri!
Si pana una alta,unde ai vazut tu ca am spus eu ceva,bine sau rau de Canada?Am facut o constatare,in privinta paralelei pe care o faceti Canada versus restul lumii!Trebuie sa cer voie?Macar sa stiu,sa ma inscriu la audienta din timp
Si ca sa-ti satisfac curiozitatea,eu personal cunosc o singura tipa care traieste in Canada,foarte bine zic eu,numai ca ea s-a dus acolo in urma casatoriei!Si despre Canada am informatii in general de bine,cu exceptia climei,care de ex ar fi unul din motivele pentru care n-as emigra acolo!
Si de obligat sa venim,nu ne obliga nimeni,insa Canada ne vrea cu siguranta!Unde mai gasesc ei oameni maturi,cu experienta de munca,carora nu trebuie sa le mai plateasca scoala,basca mai vin si cu o poala de bani,sa se intretina in caz ca...
Si ca o curiozitate,cati dintre colegii vostrii sunt canadieni de cel putin 3 generatii sa spunem?

"La vita e bella"
De mancare
Din gradina mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns avmaria spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ana Stroe

Avmaria, eu nu ma simt deloc neindreptatita; este insa aiurea rau sa te uiti in jur, sa vezi ca-ti merge bine, ca amicilor tai le merge bine, ca clasamentele privind nivelul de trai al tarii in care traiesti iti confirma impresiile, etc- si sa tot citesti pe cineva cu alta locatie care insista, si insista ca te inseli pentru ca fratele/bunicu/vecinu/nepotu' s-a intors;

Ana, tu STII foarte bine ca nici eu nici Danielag nici Adina-Iulia, sau altii care au mai scris aici, n-am insistat - sau macar am insinuat ca te inseli - am afirmat doar ca exista si oameni carora Canada s-ar putea nu le convina, tu stii dar faci demagogie pe net. Ar fi bine sa-ti controlezi agresivitatea si sa constientizezi ca iei totul mult prea personal, ca s-ar putea sa fie vina ta faptul ca orice "critica" la adresa Canadei o transpui la nivel personal si ca prin urmare ajungi sa crezi ca ceilalti "insista ca te inseli". Ar fi bine sa-ti mai pui problema ca s-ar putea ca nici tu sa nu te inseli dar nici fratele/bunicu/vecinu/nepotu', pt simplul motiv ca aveti criterii diferite

Hilde, recunosc ca autosuficienta si "iubito"-ul din mesajul tau m-au cam dezarmat. Bine macar ca desi nu ai timp de net, de citit ce se discuta, iti faci timp pt aparitii fulger in care sa mai tragi cate una dupa ceafa la vreunul si sa mai corectezi vreo greseala doua de gramatica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Citat:
citat din mesajul lui Hilde
[Eu am mai vazut o statistica acum cativa ani undeva care spunea ca dupa 15 de ani de Canada, imigrantul este mai bine decat nativul. Presupun ca dupa o perioada incepe sa "master" si el regulile pietei.

15 ani trec ca miine ...ajunge barbatul roman la 35...mai pui 15...si la 55 iese la pensie cu reumatism..si apoi apare iar aici pe net cu alt subiect...."Am pensie mica...sa mai stau in CA sau sa ma mut in Ro"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ana Stroe

Avmaria, eu nu ma simt deloc neindreptatita; este insa aiurea rau sa te uiti in jur, sa vezi ca-ti merge bine, ca amicilor tai le merge bine, ca clasamentele privind nivelul de trai al tarii in care traiesti iti confirma impresiile, etc- si sa tot citesti pe cineva cu alta locatie care insista, si insista ca te inseli pentru ca fratele/bunicu/vecinu/nepotu' s-a intors;

iti spun yo ca poate tu nu stii...tu iti iei ca sistem de referinta Ro si stirile de la ora 5 ...si atunci spui ca uite draga ce bine o duc ...
dar daca iti iei ca sistem de referinta Ca....atunci stai bine sau nu?
daca arunc yo un ochi pe forumurile de emigrare in ca gasesc zeci de doritori la anunturi gen "munca la negru de noapte...cine se ofera"

si culmea este ca mai sint unii aici care fac si glume pe seama "capsunarilor"....si la ei in ograda nu au timp sa se uite

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ktrinel spune:

korina, tu de unde ai picat ? din luna ? ... ce treaba are Lucian Bute cu emigrarea ?? ce treaba au parintii in varsta care vin in vizita si e normal sa vrea inapoi, acasa, ca doar acolo au trait 50-60 poate si mai multi de ani ...?? compari aiurea... de ce vorbesti sau pretinzi sa simtim toti ca tine ? mie nu mi-e dor (deocamdata)

guestus, cam ingusta comparatia cu reumatismul...cred ca in romania, oamenii au mai mult reumatism decat aici, in ciuda vremii mai bune...so? ...eu il am din Romania retine, aici nu iese nimeni la pensie la 55 ! doar in ro se pune straitza-n cui pe motiv de boala...btw, tu citesti toate forumurile despre Canada ? intrebare e valabila pt toti cei super/supra informati ...nici chiar eu nu am timp sa citesc atat ..ah! am uitat, voi ati gasit reteta fericirii intorcand cu lopata bani in ro...sa ma tii si pe mine la curent cu noutatile, cand mi-oi cauta job, deal?

valentinag insa Canada ne vrea cu siguranta!Unde mai gasesc ei oameni maturi,cu experienta de munca,carora nu trebuie sa le mai plateasca scoala,basca mai vin si cu o poala de bani,sa se intretina in caz ca... ...scuza-ma, dar esti exemplul tipic de roman fudul, care se crede buricul pamantului...iar vorbesti de la radio-santz....romanii nu aveau «poale de bani» pana acum 2-3 ani ...toti am venit cu cateva sute sau mii in buzunar...si majoritatea fac scoala, platita de ei sau de cu subventii...tu crezi ca numai in ro se munceste, se fac «oameni» ? nici nu e de mirare ca se ajunge la astfel de discutii...

Mergi la inceput