Canada, noul El Dorado...?
Raspunsuri - Pagina 2
kariguld spune:
quote:
citat din mesajul lui dana d
Sora mea a terminat aici ASE si era buna si apreciata unde lucra chiar a ajuns director economic dar degeaba, nu avea nici o sansa sa-si ia o casa sa-si intemeieze o familie....
mie personal, mi se pare cam ambigua chestia asta...(nu fac referire la acest caz, vb in general...) sunt convinsa ca realizarea in viata tine de caracterul omului, de modul cum munceste, nu de locul sau tara unde se afla! poate, doar intr-o mica masura!
si eu sunt un exemplu, am facut facultate, am muncit, mult, am locuit in Canada trei ani, am muncit si acolo, apoi dupa ce m-am casatorit am muncit mult, foarte mult in anii in care nu am avut copii...si tot ce am realizat, cred ca as fi realizat si in alta tara, oriunde!!
sotul meu a locuit in Germania 7 ani, a lucrat acolo, cand s-a intors in tara si-a facut o firma, si apoi impreuna am lucrat si inca lucram...
e alegerea fiecaruia, unde si cum vrea sa traiasca!
Kari
columbiana spune:
quote:
citat din mesajul lui ioanaiub
stati linistiti, nu da nimeni navala ... nici in canada nu mai umbla cainii cu colacii in coada ... am multi prieteni care s-au intors de acolo si altii care s-ar intoarce dar le e rusine, ca au plecat pentru "o viata mai buna" si au dat de altceva ... eu cred ca cine s-a descurcat in canada se putea descurca foarte bine si aici in tara
chestia cu canada e cam ca si cu "pomul laudat"
noi suntem aici cu poze noi si filmulete
Mamica de www.babababies.com/view/viewt2.cfm?SITEID=52259" target="_blank">David Iulian (07.01.2005) si www.babababies.com/view/viewt2.cfm?SITEID=52271" target="_blank"> Mara Teodora (12.07.2007)
dada, comentarii la obiect din centrul evenimentelor...din auzite si dupa ureche;
binenteles ca te poti descurca si aici si in tzara; diferenta consta in ceea ce-ti ofera tara asta tie, ca simplu cetatean-neica nimeni ajuns aici cu doua valize si 5-10.000$/familie; si ce poti deveni aici- aici inca e diferenta mare de Romania, din pacate (pentru Romania)
http://www.floriinro.ro/
Lorelai spune:
quote:o persoana respectata (acasa, la servici si pe strada) care is permite sa ofere familiei o viata linistita.
citat din mesajul lui DidiAlexquote:
citat din mesajul lui Ana Stroe
si ce poti deveni aici
Ce poti deveni?
Alina
Andrada spune:
Devii exact ce vrei atita timp cit muncesti spre realizarea scopului.
Asta e de fapt diferenta dintre Canada/SUA si Romania.
Ca in Romania poti munci fara sa iti iasa nimic, dar aici daca vrei-poti. N-am intilnit pina acum nici un emigrant care sa munceasca, sa faca scoala, sa se zbata, sa se dea peste cap si sa nu ajunga unde si-a propus. Unul dintre VP-ii companiei la care lucrez e mexican si are accentul mult mai greu decit al meu. E adevarat ca in USA (nu Canada) poti pierde absolut totul daca pierzi asigurarile medicale-cauza a 75% din falimentele in USA)
A
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu
monicutza_bb spune:
quote:
si ce poti deveni aici
Ce poti deveni?
Alina
Fiecare "devine" dupa calificare (si cat de capabil este sa isi faca meseria), sansa, networking, suport (familie, prieteni), vointa...
Nu am gasit articolul, dar cred ca este vorba doar de nevoia de a vinde (ziarul respectiv). Nu cred ca accepta Canada asa ceva, cu siguranta USA nu va fi de acord la randul lor. Va dati seama ce oportunitate pentru cei care au visat toata viata lor sa ajunga in USA? Ce mai loteria vizelor, ce viza de lucru... hai sa emigram in Canada, luam viza de rezident si de acolo hop in USA. Asta cred ca ar fi doar un criteriu pentru care nici Canada nici USA nu vor face chestia asta.
Revin cu alte idei, ca acum sunt la munca si cam am treaba
P.S. prevad ca subiectul va isca doar polemici inutile intre o parte necunoscatoare a realitatii, dar care se bate cu pumnul in piept ca asa a zis vecina sau fostul coleg de servici, si romanii-canadieni care stiu in ce "innoata"
Monica, mami fericita de papusica Aylin Nicole (27 iulie 2007) si nazdravan de Alex (18 iunie 2006)
Pozici Aylin
Pozici Alexutu
"Happiness is nothing more than good health and a bad memory" - Albert Schweitzer
kariguld spune:
quote:
citat din mesajul lui Lorelaiquote:o persoana respectata (acasa, la servici si pe strada) care is permite sa ofere familiei o viata linistita.
si ce poti deveni aici
Ce poti deveni?
Alina
adika??? ce aici in RO, nu poti fi respectat??? am mai spus, am locuit in canada, oamenii sunt destul de reci, vecinii nu te viziteaza, nu te saluta. si in alte tari e asa...
respectul se dobandeste, oriunde....
cunosc foarte multi romani care au emigrat, in SUA, Australia, Canada, si chiar daca nu sunt pe deplin multumiti si impliniti acolo (caci si acolo sunt alt gen de probleme, sa fim realisti!!!) nu recunosc acest lucru. bunicii mei, au muncit multi ani pentru a realiza ce au realizat in Canada, au prins si alte timpuri, au emigrat acolo in 1979. si imi amintesc cand mergeam in vacante, bunica imi spunea sa fiu atenta, sa nu trec pe pajistea vecinilor, sa nu alerg, sa nu plec aiurea...nu-mi amintesc sa fi venit la ea vecinii, acolo daca iti trebuie ceva te urci in masina si mergi la store sa-ti cuperi....
si multe altele,
Kari
khristin spune:
quote:
si ce poti deveni aici
Ce poti deveni?
Alina
Cred ca poti deveni ceea ce-ti doresti sub toate aspectele daca iti doresti cu adevarat, vrei sa fii un muncitor, inginer, profesor, doctor de valoare nu-ti ramane decat sa dovedesti cata ambitie posezi, the sky is the limit. Bineinteles ca nimic nu e usor pe lumea asta si trebuie sa faci anumite sacrificii uneori materiale alteori personale, perfect de acord, insa nimic nu se realizeaza usor in lumea asta. M-a amuzat un comentariu de mai sus, cel cu masina, apartamentul, serviciul bun samd...paradoxal unii dintre noi am avut asta in RO si tot am emigrat...asa ca nu mai conectati emigratia intotdeauna cu situatia materiala. Comparatia Spania-Canada, iar nu-si are rostul, se stie foarte bine ca multi romani pleaca in Spania pt. munca fizica (deloc rusinoasa dupa parerea mea) si platita bine spre deosebire de Canada unde concurenta pe posturi bune este cu nativii si in acelasi timp cu salariile/beneficiile lor. sint de acord cu realizarea aproape oriunde in lume, cu exceptia locurilor unde coruptia predomina si te impiedica sa realizezi asta. Vis-a-vis de Eldorado, mi se pare cam mult spus avand in vedere situatia economica globala nu prea pe roze.
Cristina
le bébé 27w +
noi, www.flickr.com/photos/khristin107/sets/" target="_blank">poze mai noi si AOB
“Arguing with a student is like mud wrestling with a pig – you both get dirty and the pig likes it".
khristin spune:
Kariguld, eu nu prea ti-am inteles mesajul....e cam ambiguu, poate vrei sa reformulezi nitel....daca tie tie se pare ca esti respectata in RO, atunci poate ala e Eldorado-ul tau, ce zici?
Cristina
le bébé 27w +
noi, www.flickr.com/photos/khristin107/sets/" target="_blank">poze mai noi si AOB
“Arguing with a student is like mud wrestling with a pig – you both get dirty and the pig likes it".
monicutza_bb spune:
quote:
........acolo daca iti trebuie ceva te urci in masina si mergi la store sa-ti cuperi....
si multe altele,
Kari
si ce este rau in asta? cred ca nici in Romania nu prea se mai practica chestia cu "merg la vecina dupa o cana de zahar ca vreau sa fac o prajitura", la cate magazine sunt peste tot nu mai vad necesitatea. Ca oamenii sunt reci, da, ai dreptate, dar nu mai reci decat ar fi un roman cu un strain in Romania. Fiecare pe teritoriul lui are dreptul sa se poarte si sa fie cum simte, si in concordanta cu legile statului respectiv. Dar sa stii ca eu am primit mai mult suport de la straini decat de la familia de aici din Canada , oare de ce? Cred ca sunt doar constipati
Ce sa fac si eu, rad... dar nu imi pica tocmai bine de cate ori se intampla
Ma rog, concluzia este ca romanii sunt prietenosi cu romani, canadienii sunt prietenosi si cu ai lor si cu strainii (parerea mea, bazata pe experienta). Binenteles ca aici generalizez, ca exceptii exista peste tot.
Monica, mami fericita de papusica Aylin Nicole (27 iulie 2007) si nazdravan de Alex (18 iunie 2006)
Pozici Aylin
Pozici Alexutu
"Happiness is nothing more than good health and a bad memory" - Albert Schweitzer