Canada, noul El Dorado...?
Raspunsuri - Pagina 17
Guestus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Vauva Absolut. Mai ales daca o combini cu o sauna si o berica. |
spune sincer....intelegi ce zic aia la televizor pe limba lor?
Vauva spune:
"Kyllä."
Guestus, eu am vechime aici asa ca le vorbesc si pe limba lor,limba de care de altfel finlandezii sunt f mandri.Intr-un an, doi...trei se invatza
Guestus spune:
"Tornion tehtaiden henkilöstöllä on usein tekninen koulutus, erityisesti tuotanto-, tutkimus- ja kehitystehtävissä sekä kunnossapidossa. Työtehtäviä löytyy myös myynnissä, talous-, tieto-, ja henkilöstöhallinnossa, ympäristöasioissa sekä useilla muilla erikoisaloilla.¨"
ce scrie mai sus?
Edip spune:
citat din mesajul lui irinai Nu, nu se poarta. Exact asta vreau sa subliniez, ca oamenii astia avea un confort financiar aici si nu asta a fost motivul pentru care au plecat in Canada, ci pentru ca doreu o viata mai buna in sensul celor discutate mai sus (legislatie, siguranta, drumuri, si toate celelalte). |
alea sunt salarii de vanzator la statia de benzina in Canada.... si preturile sunt mai mici decat in RO plecand de la case pana la masini, benzina... Nu au avut o viata mai buna in Ca din alte motive nu din cauza a ceea ce e in Canada...
Vauva spune:
Guestus tu te joci cu mine de-a tradusul.Imi pare rau ca nu am acum timpul necesar ca trebuie sa ajung la 5 undeva si ma grabesc tare, da zau ca nu e greu ce ai postat tu in finlandeza sigur te descurci si singur.
Hai ca iti zic repede:
Personalul fabricii din Tornio are in general scoala tehnica si in special de productie, cercetare-dezvoltare si mentenantza. De lucru se gaseste in vanzari,economic, informatic, conducerea personalului, mediu inconjurator si in diferite alte domenii.
Este in mare.
PA!
ari spune:
*Dar decentul inseamna o casa,un apartament,o masina,excursii..,ceea ce nu e imposibil de realizat si in Romania.*
Ei, pai tocmai asta e secretul. Decentul NU inseamna pentru toata lumea o casa, un apartament, etc, etc. Decentul inseamna mult mai mult sau cu totul altceva. De aici toata incrancenarea asta. Pentru ca nu intelegem ca nu suntem la fel. Ne erijam in modele.
Pe mine una, nici doua case, zece masini si mii de excursii nu m-ar fi retinut in Romania. Eu nu numai ca sa-mi acumulez obiecte am plecat. Altceva m-a impins pe mine in afara granitelor tarii. Dar asta-s eu si altii ca mine.
Cati oameni, atatea idei de *decenta*. Si cu atat mai bine, altfel, doamne, ce monotona ar fi lumea...
columbiana spune:
citat din mesajul lui irinai Hai sa va povestesc eu cazurile concrete pe care le stiu despre emigrarea in Canada: Cazul 1 - In Romania avea functii de conducere, salarii ce depaseau cu mult 2000 euro/luna fiecare. Au plecat pentru ca asta a fost visul lor. S-au intors dupa un an, pentru ca nu au reusit sa isi gaseasca un job care sa le ofere satisfactii (oamenii astia chiar erau workoholici). Nici macar un job decent, ci doar telemarketing. Varsta - 30 de ani. Acum s-au reintors la vechile joburi din Romania si nu s-ar duce in Canada nici in vizita. Cazul 2 - In Romania inginer electronist respectiv profesoara de franceza. In Canada administrator de bloc respectiv femeie de serviciu la acelasi bloc. Varsta - 40 de ani. S-au reintors dupa 6 ani de stat in Canada. Tot asa, never, ever. Cazul 3 - 20 ani - Aici terminase liceul. Acolo - timp de 4 ani a studiat si a lucrat in timpul facultatii. S-a intors dupa 5 ani pentru ca nu a reusit sa se integreze de nici o culoare ( nici financiar, nici cultural - 0 prieteni, 0 iubite) Cazul 4 - 26 de ani - Aici un job decent, in care avansa destul de usor, cu un salariu de 500 de euro. Acolo - s-a maritat, a facut un copil, sta acasa si creste copilul. Dupa 3 ani inca nu are un job, atata timp cat tot ce a gasit a fost telemarketing si vanzatoare. Nu vrea sa se intoarca, ii place acolo. Traiesc toti trei dintr-un salariu. Cazul 5 - Ea aici finantist, 600 de euro/luna. 33 de ani. Acolo vanzatoare.El aici inginer electronist. Acolo vanzator. Nu vor sa se intoarca. Le place foarte mult. Cam astia sunt cei pe care ii cunosc eu si au emigrat in Canada. Sunt absolut convinsa ca sunt foarte multi oameni ce s-au realizat acolo. Doar ca eu nu cunosc nici un caz concret. |
irinai, ce intelegi tu prin realizat?
http://www.floriinro.ro/